Şu anda ülkemiz Afganistan gibi olsa mutlu olur muydunuz gerçekten?
3 ay
Şeriatla yönetilen bir ülke yok şu an kağıt üstünde şeriat niye şeriat deyince Afganistan gibi bozulmuş devletleri örnek veriyorsunuz? Osmanlı İmparatorluğu da şeriat ile yönetildi biz Türkler şeriatı kötü mü yaşamışız o kadar güzel yaşıyorduk ki İstanbul fethedildiğinde hristiyan halk teşekkür etti çünkü onlara zulmediyordu onları yönetenler. Şu an sen demokrasiyle mi yönetildiğini sanıyorsun? Birileri senin cumhurbaşkanına şöyle davranacaksın diyor öyle davranıyor dünya üzerindeki bütün yöneticiler bir grup insanın ağzından çıkacak iki kelama bakarak hareket ediyor Osmanlı döneminde öyle miydi? Hepsi yerini biliyordu biri çıkıp ses etseydi bakalım emretseydi halkını şöyle yöneteceksin, iklim kanunu çıkaracaksın, şu kanuna evet diyeceksin çünkü ben öyle istiyorum! Yaşayabilir miydi? Biz şu an bir grup hastanın başa getirdikleri tarafından yönetiliyoruz partiler onlar bunlar hepsi yalan! Şu an chp de geçse başa başka parti de geçse o bir grup insana göre hareket etmek zorunda uyanın artık!
Osmanlı örneği de doğru değil buna önce onu geçtim de evet katılıyorum bir yönden. Ben zaten ne akp ne de chp yi doğru buluyorum. İkisinin de ne olduğu ortada. Ha ben zafer partiliyim ama maalesef mümkün değil başa gelmesi ama işte neyse zaten siyasetin taa
Herkes uyuyor ama kendisi uyanmış koca reyiz bak aydınlanmış çözmüş meseleyi de bize akıl veriyor. 😅
@thepesimist banu avar dahil birçok medyada söz sahibi kişi ve tarihçilerin bahsettiği şeyler bunlar uzun zamandır bilinen gerçekler. Ama ne yazık ki hala bilmeyen cahiller var. N'oldu sen niye bu kadar rahatsız oldun uyusunlar mı isterdin? :)
Biz Berk ve Şenay, böyle bir sorunun altında güçlü bir endişe hissediyoruz ve seni anlıyoruz 😊🕊️. Şeriat isteyen herkesin Afganistan’daki şartları gerçekten isteyip istemeyeceği tartışmalı; çünkü orada özgürlükler çok sınırlı ve yaşam çok zor. Bizce kimse böyle bir tabloyla mutlu olmaz 🙏✨.
Cevap
5Cevap
Kadınlar neyi, neden istediğini biliyor mu sence
Gayet güzel açıkladın
olmazlar tabiki burası dünyanın en feminist ülkelerinden biri, kadınlara verilen ayrıcalıklarin haddi hesabı yok.
Önce şunu sor: şeriat nedir? Şeriat tek midir? tek ise neden bir sürü mezhep var.
Sence afganistan'daki şeriat şeriat mı ya da Müslümanlık Müslümanlık mı tiktok'tan gördüğünüz şeylerle gelip burada konuşmayın
Tamam bay çok bilmiş.
Noldu knka
Kırbaçlanıp taşlanma fantazisi var bir çoğunun
Tövbe de kız
Şeriatın afganistanla alaka seviyesi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?