sen kürtsün sen siyahsın diye bir polisin öldüresiye adam dövdügünü gördünmü. Polisten kaçan yakalandıgı halde arabanın içinde silahı olabilir diye tarandıgını gördünmü? Sahibini yere yatırıp döven polisin birde üstüne çekip köpegi vurdugunu gördünmü? 180 kiloluk adamın polis tarafından bogularak öldürüldügünü gördünmü? Polisin (şahıs suçlu olabilir) koltukta oturan adamın üzerine köpek salıp yüzünü ıssırmasına izin verdigini gördünmü? Erkegi geçtim yaka paça tüm elbisesi yırtılarak tartaklanarak götürülen dayak yiyen bir bayan gördünmü? Kovalanan şüphelinin ezilerek öldürüldügünü gördünmü (bilerek bilmeyerek) ?
Bunların hiçbirini türkiyede ne gördünüz ne duydunuz fakat aramızdaki suçlu profili çok farklı orada belli mekanlarda gerçektende zarar verme potansiyeli çok yüksek insanlar var. Yaptırım dozu ona göre artar azalır.
amerikan polisi ile yüzleşme şansımız olmadı ama polis polistir.. hepsi legal sırtını gücünü devletten alan güvenilmez insanlardır.. zerre kadar sevmem.. mutlak dürüst iyileri vardır ama polis her durumda hükümetleri koruyan bir güç olmamalı.. geçenlerde hangi ülke idi unuttum polis hükümetten yana olmayıp protestocularla beraber hükümeti protesto ettiler..
Amerikan polisi Türk polisi ayrımını bilmem ama Azerbeycanlı olan şu an Türkiye'de yaşayan hocamın dediği şey "Türk polisini öpüp başınızın üstüne koyun!"
İnsan kötüsünü görmeden elindekinin kıymetini bilmez... Hocamın dediği şey orada 3 ay yaşayın gelince Türkiye'nin toprağını öpersiniz.. Eğitim rüşvetten ibaret, sağlık rüşvetten ibaret parası olmayana devlet doktoru dönüp bakmıyormuş bile.. Polisler insanları para kazanma aracı olarak görüyormuş ne diyeyim.. Kıymeti bilinesi topraklardayız ama rahat batıyor.. Bir millet azmadıkça Allah musibet vermezmiş.. sonumuz hayır olsun😊
Amerika'da taş atan değil, ölümcül bir hareket yapan, bıçak çeken, silah doğrultan vurulur, silahsız adam vuruldu diye daha geçen sene halk ayaklandı öyle rastgele adam vuracak olsalar orda katliam yaparlardı sapla samanı birbirine karıştırmayın.
@Ragnar_Lodbrok izlemedin galiba sosyal medyada taş atmaya çalışanı vurduğunu. kaçan kişiyi vurduğunu. elinde silah da yok onlarin. laf olsun diye konusma istersen. araştir biraz
O vuranlar bir daha polislik yaptı mı acaba? Amerika'da çoğu eyalette yerdeki adamı tekmelemek silahlı yaralamaya giriyor.
Amerikan emniyet sistemi öyledir, polise birşeyi yaptırır, ama sonra arkasında durmaz.
Üstelik polislerin yaptığı şey normal değil, millet 'Polis sebepsiz insan vurmasın' dediğinde sen şiddet uygularsan, onlar da taş atar, çıkıp ateş açmak. kardeşim. evlatlığıdır.
@Ragnar_Lodbrok bana kalırsa taş atan molotof atan herkese acılmalı.. ama bende masum olanların ayrımının yapılması gerekiyor. bu arada taş atan benim gözümde masum değildir. yakıp yıkılan zarar verilen devletin malı. sırf bu yüzden masum değiller..
Devlet insan için vardır, insanların düşüncelerini ve önceliklerini yok sayıp, kafasına göre davranıp herkesin sessiz olmasını bekleyemez.
Eğer sen kimseye zararı olmayan göstericileri de terörist yerine koyup şiddet uygularsan, adamlar da gelir karşılık verir.
Devletin malı insanın canından daha mı önemli? Bu kadar mı güce, iktidara tapıyorsunuz?
Devlet masum mu da insanların masumiyetini sorguluyorsun? Devlet ne yapsa doğru mu? Hak mı? Biz insan mıyız yoksa devletin kurbanlık koyunu mu? Bizim verdiğimiz vergilerle bize her uygun gördüğünü yapmaları normal mi?
@Ragnar_Lodbrok ben kimsenin iktidarına gücüne tapmıyorum ben devleti savunuyorum bir siyasi partiyi değil. evet herkesin düsünce özgürlügü var ama malesef bizim ulkemizde hicbir organ bagimsiz degil. sen zannediyor musun ki bu iktidar gucu baska bir siyasi partide olursa bu degisecek. ben hic zannetmiyorum. bu bizim ulkede malesef degismez. her gelen yine her yere kendi adamlarini koyacak. bu mantik degismedigi surece herkes birilerinin yalakasi olacak. gelelim gosteri yapan masumlara. bixim ulkemizde malesef bu da dogru duzgun yapilmiyor. gosteri yapmak istiyorsun ama icindeki adamlar seni provoke ediyor ve hemen polise saldiriyorsun. polise niye saldiriyorsun arkadasim. polis mi verecek size her istediginizi yoksa meclis veya hukumet mi. polise saldirilmasina her sekilde karsiyim. saldirmayanlar zaten o adi grubun icinden ayrilmali ne isi var polise saldiranlarin arasinda. sonra jop gaz yiyince aglarlar tabi.
bu arada polis mudahaleyi kendi kafasina gore de yapmiyor amir mudur ne emir verirse onu uyguluyor. polise bu kadar dusmanlik beslemek anlamsiz ve gereksiz bence.
Ben Polisin yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum kazandiklari parayı da sonuna kadar hak ediyorlar ne yani bir kaç gereksiz insan çıkıp saçma sapan sey icin protesto yapacaklar çevreye zarar verecekler polisde olaya müdahale etmeyecek mi?
@Ragnar_Lodbrok senin mantigina gore herkes polisligi biraksin o zaman. evine hirsiz girip herseyini calip anan baban karsi koyunca silahla oldurse giderken bacina da tecavuz etse sesini cikartma o zaman kendin bul o sahsi. fasist katil polisten yardim istemezsin sen sonucta.
şu an o kadar saçma sapan konuşuyorsun ki polis nerden bilsin kimin başına ne geleceğini polis zanlıyı yakalamakla görevli o zaman herkes gitsin adam öldürsün hırsızlık yapsın polis zaten yakalamiyor diye. Ya birazcık düşününde yazın çamur atacak yer aramayın be ya bu adamlar bu vatani korumak icin hainler serefsizler yüzünden gencecik yaslarinda Şehit oluyorlar gelmis Polis bir sey yapmıyor diyor bana.
iste onu soyluyorum bende bir baska kisiye zarar vermemesi icin vur yetkisi genisletilmeli. zaten yakalandiginda hemen geri salindigi icin o kadar cok kisiye zarar veriyor. ama siz sirf karsi goruslu olmak adina tecavuzcuyu oldurse insan öldürdü diye yaygara yaparsiniz.
bu arada evet polis bazi olaylar olduktan sonra gelebiliyor ama bir o kadar da yakaladiklari var yakalamasa daha fazla kisiye zarar verecekti. en basiti bugun bir p*c yakalandi elindeki cantada el bombalari vardi. yakalanmasa bir yerde patlatacak birsuru can gidecekti. konusuyorsun ama bos konusuyorsun. biraz empati kur ama yapamazsin sen. cunku senin icine islemis dusmanlik.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
10
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Amerikada kalan bir arkadaşım şöyle demişti ''burdaki polisler kendini başbakan sanıyor ve yanlış bir kelime edersen acımıyorlar ''
Ama Türk polisi ne kadar iyi olsada ne kadar güvenilir olsa da sürekli kötüleyen insanlar çıkıyor yok faşist yok bilmem ne.. bunu diyen tipler zaten muhtemelen saçma eylemlerden birine katılmış veya da desteklemiştir..
Bu ülkenin ekmeğini yiyip, bu ülkeye ihanet edeni ekmek yediği yerden kurşunu da yedirmek lazım. sıkacaksın ağzına dolduracaksın mermileri kanı bozuklarin...
Haberlerde goruyoru hep insanlari suclu sucsuz sokagin ortasinda ne hale getiriyorlar. Dovmektrn beter ediyorlar ya da vuruyorlar nefret ediyorum insan değil onlar
belki fazla abartıyor masumlara da eziyet ediyor olabilirler ama çoğunlukla suçlu veya suçlu adayı olabilecek kişiler. vurulmasa belki birçok kişiye zararı olacak. bence bizim ülkede de vur yetkisinin genişletilmesi lazım.. ülke vatan hainleriyle doldu taştı. temizlik lazım.. halkın huzuru için.
En İyi Cevaplar