Kıyamet vaktine inanıyor musunuz? dünyanın son gününe?
İnanıyorum
İnanmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
"Kıyamet Yaklaştıkça Yaklaşmıştır." (Necm: 57)
"Kıyamet Saati Mutlaka Gelecektir, Bunda Aslâ Şüphe Yoktur." (Mümin: 59)
"Sana Kıyamet Saatinin Ne Zaman Gelip Çatacağını Soruyorlar. Resul'üm! De ki: Onu Ancak Rabb'im Bilir. Onun Vaktini O'ndan Başka Bilecek Yoktur. Ağırlığını Göklerin ve Yerin Kaldıramayacağı O Saat, Sizlere Ansızın Gelecektir." (A'râf: 187)
"Yer Bütünüyle Sallanıp, Paramparça Edildiği Zaman..." (Fecr: 21)
"Kıyamet Ne Zaman Kopacak?" Diye Soran Bir Zâta Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz: "O Gün İçin Ne Hazırladın?" Buyurmuşlardır. (Tirmizî)
KIYAMET; ZAMANINI ALLAH-U TEÂLÂ'NIN BİLDİĞİ DEHŞETLİ BİR FELÂKETTİR!
Dünyada hiç bir dine mensup olmasan bile bir kaç dakika düşünerek bunun olabikeceğine inanırsın zaten ama müslamsan zaten inanmak zorundasın müslmınmısınız diye sorsaydın soruyu zaten cevabını bulnuş olurdun
müslüman olupta Kuranı açıp bakmışsan inanmama lüksün yok yoksa inkarcı olur küfre düşersin ve Allah'ın ayetlerini reddetmiş iradesine karşı galmiş ve şirk koşmuş olursun ki bunlarda insanı dinden çıkarır. hem imanın 6 şartından birisi ahirete inanmak. bunun içinde ahiret hayatının kıyametle geleceği bildirilir.. zaten inanmıyorsan imanın gitmiştir ya da yoktur demektir...
her şeyin bir amacı her amacın bir nedeni her nedenin bir sonucu her sonucun bir bedeli olduğuna inanıyorum.. kıyamete inanmak için yeterli bir bakış açısı
Cevap
43Cevap
Hac suresi 55
Ve o saat (kıyâmet saati), ansızın onlara gelinceye veya akîm (hedefine ulaşılamamış) günün (ölüm gününün) azabı onlara gelinceye kadar, kâfirlerin ondan şüphesi zail olmaz (yok olmaz).
Kıyamet Gününe inanmayan vallahi de billahi de tallahi KÂFİRdir. Bir cok ayetle sabittir. Hatta Kıyame Suresinde direkt anlatiliyor.
Ya yeminle çok bos insan var burada issizmisiniz olum siz neden soruyor sunuz böyle soruları
Tabii ki, İmanın ve inancının sabit olan gerekliliklerinden biri de bu.
Elbette inanıyorum.. Ramazan ayının cuma günü ikindi-akşam vakti kıyamet kopacak.
Ayet? Hadis?
@The_Night_Mare çok sevdiğim hocam anlattı.
Cok sevdigin hocan gaybın bilgisini nerden almis?
İnsanlar sana kıyamet saaatini soruyorlar. De ki: "Onun ilmi ancak Allah'ın nezdindedir. Ne bilirsin belki kıyamet yakında olur." (AHZAB/63)
Göklerin, yerin ve her ikisi arasındakilerin hükümranlığı kendisine ait olan Allah'ın şanı yücedir. Kıyâmet saatinin bilgisi de yalnız onun yanındadır. Siz sadece O'na döndürüleceksiniz. (ZUHRUF/85)
Sana, ne zaman kopacak diye kıyamet vaktini soruyorlar. De ki; onun bilgisi yalnızca Rabbimin katındadır. Onu tam vaktinde koparacak olan O'ndan başkası değildir. Onun ağırlığına göklerde ve yerde dayanacak bir kimse yoktur. O size ansızın gelecektir. Sanki sen onu çok iyi biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki, onun bilgisi Allah katındadır. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler. (A'RAF/187)
Peygamber Efendimiz dâhil. hic kimse bilmiyor ve bilemeyecek. Yalnizca Allah bilir.
Bende cuma diye biliyorum ama hangi cuma orasi muamma
Kopacak denmesi kesinlik biliriyor. Ornek vereyim 2×2=4 cikacak diyorsun. Bunun baska bir ihtimali var mi? Kelimeleri secerken dikkatli secmek gerekiyor. Ucunun nereye varacagini hesaplamak lazim. Yoksa hesabini veremeyiZ @BEYAZ_
Münferit olarak herkesin kıyameti farklı durumlarda gizlidir.
Literal olarak kıyamete inanmıyorum. Tek gün gelecekmiş de yer yarılacak, gök yüzü yere.. hadi ordan. O bir kere ragnarök.
Evet Elhamdülillah Müslümanım ve İslamin bütün buyruklarına iman ediyorum.
Mantıklı düşünürsek : Her başlangıcın bir sonu vardır.
Kıyamete de inanmassak ne anlamı kalır ki hayatin :)
Evet inanıyorum, islam dinine inanan herkes kıyamet vaktine inanır.
İnanmıyorum ama namazımı hiç bırakmadım, arada fırsat buldukça Kuran da okurum.
İnaniyorum zaten islamin şartıdır. inanmayanlarda beklesin ve yaşasin o gun zaten inanirlar :)
Her şeyin sonu olduğu gibi dünyanında sonu var. Güneş yıldızdır. Ve bir gün onunda öleceği astronomi bilimi sayesinde açığa çıkmıştır. Güneş olmayınca dünya ne olur, az çok kestiriyorsunuzdur.
dünyanın sonu tabi gelir ama kıyamet falan mitoloji hep
Cuma günü akşam namazın vakitlerinde kopacak ya. şöyle bir soru var e dünya genelinde saat farkı var hangi nerenin akşamı mekkenin mi?
6 milyar yıldır kopmamış aмnk bu saatten sonramı kopacak
allaha inanıyormusunuz diye sorsaydında aynı anlama gelirdi
Evet İNANIYORUM. O gün gelecek ama biz görmeyiz İNŞALLAH.
Ayet oyle diyor" o gün yalanlayanlarin vay haline"
Inaniyoruz tabiiki.
Tabiki inanıyorum. HER NEFİS ÖLÜMÜ TADACAKTİR. SONRA TEKRARDAN DİRİLTİLECEKTİR. Bu zamana kadar ölümsüz kimseye denk gelmedim
Muslumanim tabiki inaniyorum herşeyin bir sonu var ölüm gibi
Ateistler bile inanıyor =/
inanıyorum. inşallah yakındır
Kıyamet :) Büyüklere masallar..
safsata- yobazlar bunu da eksiler şimdi
İnşallah o gün görüşücez seninle
ahaha
git googledan ögren
inanmadığım bir şey den korkmazdım :D
Absofuckinglutely i believe.
Saka ya inanmiyom
Elbette inanıyorum, her şeyin bir sonu vardır.
inanirim hele ki en cok korktugum deccal imtihani
Imanin sartlarindan oldugu icin, tabiki.
şu an yaşanıyor...2012 de başladı..
Kıyamet gelsede kopsak
Her filmin sonu gibi bu evreninde sonu var.
bir yakınını veya sevdiğini kaybetmek kıyamettir
İnanmayan kaldı mı ki?
tabikide inanmamak aptallık.
Heer güzel şeyin bir sonu vardır
tabikide inanıyorum
İnanmıyorum...
Tabiki inanıyorum
İnanıyorum.
İnanıyorum
İnanıyorum
inanmıyorum
İnanıyorum ben