Mesela siz neyi ne kadar içtikten sonra sarhoş olursunuz?
İçki türünü ve miktarını belirtin lütfen.
İçki türünü ve miktarını belirtin lütfen.
kız erkek farklı oluyor. kızlarda şişeye bakınca olanda var erkeklerde 1 büyükle hala burnunun ucuna dokunabilende. ama kızların limiti daha aşağı. yüksek alkollü içkilerde yani %45 ve üstü olanlar rakı viski votka likör vb. 2-3 bardakta yavaş yavaş gidersin. otururken anlamazsın ama kalkınca hareketle kan dolaşımın artınca birden vurur. birada ise %5 alkol var iç iç kudur ama sarhoş olana kadar tuvalete giden yolun her cmini ezberlersin :D ama içki de karaciğere zarar verir yetmezliğe siroza böbrek hasarına beyin hasarına fazlası komaya kaçağı ölüme en iyisinden en kötüsüne tamamı cehenneme götürür bilginize :D
bir kere bir küçük bitirdim bir kere de 1 şişe köpek öldüren üstüne 2 extra içtim o günden sonra töbe ettim ağzıma sürmedim
Neden? Sonu kötü mü oldu
bunun bir standardı yok. her içki şişesinin üzerinde alkol miktarı yüzde olarak belirtilir. % 9 veya %5 gibi.. ve bu yüzdeler her insanı farklı etkileyebilir çünkü her insanın metabolizması farklıdır. kimi %10 alkole sahip 500 ml içkiyi içer ve etkilenmez fazla kimi 1/4 içer ve maymun olur. vodka biraya göre daha hızlı çarpar ama alkolun hızlı ve ard arda bardak bardak içilmesi tehlikelidir, alkol komasına girer insan sonra malum.. Kısaca alkolün hiçbir faydası yok bünyeye zararı vardır. tadı zaten tuhaftır hepsinde aynıdır. en güzeli su ;)
Şarabın antioksidan özelliği vardır, bu da sağlığa faydalıdır. Hiçbir faydası yok sozünüze katılmıyorum o yüzden.
Tabii ayarında içmek gerek. çok sık ve fazla içip karaciğer pert hale getirilmediği sürece sorun olmaz diye düşünüyorum.
şarabın antioksidan etkisi içindeki üzüm suyundan ileri geliyor. antioksidan etki için işlem görmüş ve alkolle zehirlenmiş bir meyveyi o şekilde almak yerine atze taze yemek kat be kat faydalıdır. bu tür küçük bahanelerin arkasına saklanmamak lazım. ben iyiliğiniz için doğruları dile getiriyorum yoksa herkes yine istediğini yapmakta özgürdür. selamlar..
Bahane değil, yanlış bilgiye itiraz ettim desek daha doğru olur. antioksidan etkili madde üzümün kabuğunda ve çekirdeğinde fazlaca bulunur, şarap yapılırken de bu çekirdekler üzüm suyunda mayalandığı için antioksidan etkisini daha da arttırır. Tabii bu kırmızı şarap için geçerli.
Kötü niyetle yazmadığınızın farkındayım zaten, saygılar efenim.
Benim sarhos olmam icin ust sinirin da uzerinde icmem gerekiyor. Afedersin ama artik kasarlandim yani kendime gore degil ortalamaya gore soyleyecegim. 4-5 birayla olabilirsin, 20lik rakiyla olabilirsin, 3 duble viskiyle olabilirsin. 6-7 shot tekila ile olabilirsin. 2 kadeh sek vodka ile olabilirsin. Ayri ayri sayiyorum ama bunlarin hepsini birden yaparsan komaya girersin.
Cevap
29Cevap
Ben genelde 3 ya da 4 birada sendeliyorum biraz. Sarhoş olmam için votka yetiyor ve sonrasında çok fena çarpıp kusturuyor. Rakıyı 1 kez denedim o da çok az içtim tadını beğenmedim hiç. Şarap pek etki etmiyor diğerlerini de henüz denemedim. Bir de, tekila denemiştim shot o da etki etmemişti pek.
Beni sarhoş eden şey 35'lik votka oluyor.
Knk 35 lik votka sarhoş yapıyor ben ilk defa bugün otel de içtim kusturuyor bide
Bence her şey kafada bitiyo o gün üzgünsen ve içiyosan tek bir içkiyle de sarhoş olursun mutluysan pek etkileyeceğini sanmıyorum bana öyle oluyo en azından
Değişir. Mesela kendim üzerinden örnek veriyim 7 bira filan içerim. 8 de içerim ama kusarım. Sarhoşluk hali zor olur alışık insanda. Ancak alışılmışın dışında farklı bir içki içmesi lazım. Alkol oranı yüksek olmalı
Bira az alkollü olduğu için sarhoş olmalık değil gibi geliyor. Ben gecede bir şişe şarap, başka bir gün yine bir şişe likör dikmeme rağmen hiç kendimi kaybedip saçmalamadım.
Çok içtiğim günler bile olup biteni hatırlıyorum, hiç kendimi kaybetmedim, millet ne yapıyor da kendinden geçiyor diye merak ettim yani :)
tamamen ruh haline bağlıdır.
Gerçi benim bünye sağam olduğundan 1 büyük devirmeden + 3-5 bira sarhoş olmam ;)
Turkiyede 1 biraya kafasını taşlara vuran yerde yuvarlanan donunu çözmeden işeyen var sen hesap et
Onlar konu dışı canım :) Zayıf bünyeli tipler onlar
Yahu içtiğin içkiye bağlı 1 şişe bira bir şat viski eşdeğer
En uzun Sarhoşluk Şarap içenlerde olur
En tatlı içki II. Abdulhamitin de sevdiği Rom'dur Şeker kamışından yapılır ananas suyuyla içtim aşırı şeker yüklemesinden bayılacaktım Malibu marka 70lik içtim şekerli olduğu için çok zor sindirdim 3 saat çişe çıkamadım
bünyene göre değişir o günde bir 35 lik deviren adamla hayatında alkol almamış adamın dayanıklılığı bir olmaz.
Kimi agziyla icer kimi baska bir yeri ile icer ictigi yere gore sarhosluk
Belli bişey yoktur. Haline bağlı. Aynı kişi 1 birayla da sarhoş olabilir, 20 tequila shot atıp hiçbişey olmamış gibi devam da edebilir.
İnsana göre değişir ben birada 7 vodkada vodka bardağı ile 3 rakıda 3 duble tekilada 3 absentte 1
sek votka ile mi?
Hayır vişne ile beraberken :) Alkolde sağlam değilim hiç
3 kadeh şarap içince sarhoş oldum test edip onayladım
Benim bira dışında içtiğim ilk alkol şaraptı ve 3 kişi 1,5 litre içmiştik tabi yanımdaki iki arkadaş fazla içmeyeceklerini söylediler yarısını ben içmiştim nerdeyse ve evin yolunu bulamamıştım tabi bu olay 5 sene önceydi şimdi 1,5 litreyi tek içiyorum ve sadece ufaktan bir baş dönmesi oluyo ama sarhoşluk denmez onada bünye alıştıkça etkisi azalıyo benim sarhoş olmam için bir 70lik rakı ya da viski lazım ama kişiden kişiye değişiyo tabi
Bir arkadaşım sarhoş olmak isteyen insan bir kadehle bile sarhoş olur derdi, haklıydı.
Kafam doluysa 1 birada bile sarhos oluyorum. Ama ortam eglenceliyse falan baya iciyorum
1 bardak viski veya 1 sise bira sobayla veya sandalyeyle konusmama yetiyor
Kişiye göre değişir.. Bir yetmişlik rakıdan sonra olurum..
Sarhos olcak kadar icerse sarhos olur. ( yalansa yalan deyin)
İlk defa %38 alkol oranı olanlar sarhoş olur İstanblue votka 35 lik tek başıma içtim sarhoş oldum ❤️
35 lik sek rakı fondip 50 lik vodka fondip dışarı çıkıp hareket ettin mi yeter bira işlemez
9. tekila shot'ta ben iptal
13. tekila shottan sonra game over :D
3 bıradan sonra uçmaya baslarim
2 duble rakı, 4 bira 2 tekila
ben ne kadar içsem olamıyorum
Kişiye göre ruh haline içme amacına göre değişir..
insana göre değişiyor
Aşk tan bir kadeh aldım ikincisine dayanamadim..
2extra içince sorhss oluyorum
rakı - ufaktan sonra kafa gitmeye başlıyor
birada 6. dan sonra :D
100 promilden sonrası tehlıkelı
bünye meselesi bu
3 bira
Haramm.
sek 1 duble
3 kadehten sonraa
1 birada yokum
7 bira
2 bira sarhoş ediyor