Arkadaşlar doğru düzgün bir soru sordum, cevabı da doğru düzgün vereceğinizi umuyorum.
Bildiklerinizi paylaşır mısınız?
Bildiklerinizi paylaşır mısınız?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsan beyni her ne kadar karmaşık gözüken bir sisteme sahip gözükse de kuralı basittir. Geliştirilebilir ve körelebilir. Körelmesi kolaydır. Sürekli hazıra yönelmek ve bir konu hakkında çözüm üretmek için çaba göstermemek pratik zekayı bir süre sonra zayıflatacaktır. Fakat geliştirilmesi için farklı yollar, farklı çözümler bulunmaktadır. Biz bu yollardan uzmanların önerdiği 11 tanesini sizler için derledik.
1- Akıllı ilaçlar: ”Modafinil” gibi ilaçlar, beyni 90 saat boyunca uyanık tutuyor. Beynin bir bölgesinden diğerine veri akışını sağlayan kimyasalları artırıyor.
2- Yiyecekler: Protein açısından zengin besinler yarar sağlıyor. Düzenli kahvaltı yapmak da zihinsel performansı artırıyor; gazlı içecekler tam tersi etki yapıyor.
3- Müzik: Özellikle Mozart dinlemenin matematiksel zekâyı artırdığı ve müzik derslerinin, çocukların IQ”sunu yükselttiği belirlendi. Ancak pop müziğin böyle bir etkisi görülmedi.
4- Biyonik beyin: Elektrotlarla beyne az miktarda elektrik akımı vermenin, beynin gücünü artırdığı belirtiliyor.
5- Zihinsel egzersizler: Zor matematik soruları zekâyı keskinleştiriyor. 5 hafta boyunca zihinsel egzersiz yaptırılan çocukların IQ”su 8 puan yükseldi.
6- Hafıza oyunları: İskambil destesindeki her kartı bir karakterle özdeşleştirip tüm karakterlerin yer aldığı bir hikâye yaratarak, 52 kartı sırasıyla hatırlayabilirsiniz.
7- Uyku: 21 saat boyunca uyumamak, beyin üzerinde sarhoşluk gibi bir etki yaratır. 2 saatlik çalışmadan sonra iyi bir gece uykusu uyumak, öğrenmeyi kolaylaştırır.
8- Yürüyüş: Haftada 3 kez yarımşar saat yürüyüş yapmak; öğrenme, konsantrasyon ve mantık gücünü yüzde 15 artırır.
9- Hobiler: Örgü ören, bulmaca çözen yaşlıların Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskinin daha az olduğu tespit edildi.
10- Konsantrasyon: Bu da beyin için önemli bir egzersiz! Bir iş üzerindeyken, kısa süreli bir dikkat dağılması sonrasında yeniden konsantrasyon sağlamak yaklaşık 15 dakika sürer.
11- Nörolojik tarama: Beyin içindeki hareketliliği gösteren tarayıcılar, beynin aktivitelerini kontrol etmekte de kullanılabilir.
çooook teşekkür ederim
Riiiicccaaaa ederim
1) Ters el alıştırması
2) Yürüyüş alıştırması
3) Otobiyografi alıştırması
4) Hipnoz alıştırması
5) Müzik aleti çalmak
6) Spor yapmak
7) Plaka alıştırması
bunları yaparak beynin hem sağ hem sol loblarını çalıştırır ve zekanı artırabilirsin :)
teşekkür ederim cooook
☆Bol kitap oku beyni ve kelime haznesini geliştirir bende çok severek okuyorum gerçekten çok yararı var
☆Müzik dinle Sana saçma gelebilir ama yapılan araştırmalar, müzik dinlemenin hafızayı güçlendirdiği, matematik ve fen bilimlerine olan yeteneği de arttırdığını söylüyor Bide ayrıca odaklanma kabiliyetini de geliştiriyor ve rahatlamanı da sağlar tabi Genellikle yabancı dilde müzikleri dinle ama anlamaya söylemeye çalış :)
☆7-8 saat düzenli uyumalısın beynin gün içerisinde yaşananları işleyerek hafızayı güçlendiriyor ve nöronların daha etkin şekilde çalışmasına yardımcı oluyor
☆Bol su iç vücudun sıvı dengesini ayarlayarak, oksijen ve besinleri beyne daha etkin şekilde taşır
☆Bulmaca çöz Düzenli olarak bulmaca çözersen zihnin açık olur ve ayrıca bunamazsın ;) Yapamıyorum dersen kolaydan zora doğru gitmeyi dene :)
☆Ondan sonra yiyecek olarak da omega 3 yani balık yağı ye beyne çok yarar sağlar ve günde 1 tane ceviz yemeni öneririm
Çok çok rica ederim :D
mesela günde kac kelime konsuyorsun ve kelimlerin hep tamm mı veya hayır mı zekanı zorlamak ıcın napıyprsuın ve hergun farklı bir kelime öğrenebilirsin veya bir dil öğrenmde zekayı geliştirir bir seye kafayı yormam zeka oyunları oynayalırn veya cözebilirisn kitap okumak onemlı ve kitabı okumana bır sanatı olmalı cunku kıtap bıtktne sonra 1 ay sonra kıtap hakında hıc bısy hatırlmayız sadce konuları aklmzda az cok kalır hergun aynı yolu kulanyorsan ı yere gıtmek ıcın farklı yolları dene gıtmek ıcın bı yere arastırmya acık ol bir suru yol var
çooooook teşekkür ederim
Cevap
40Cevap
Zekayı geliştiren en önemli şey yaşadığın kalıplardan sıyrılıp kendi kalıplarını oluşturmaktan geçer. En basit örneğiyle küçüklükten beri Allah a inanmayanlar cehenneme gider kalıbıyla büyürüz. Bu yüzden bircogumuz bu konuyla ilgili bir şey duyduğumuzda bize giydirilen kalıplara saklanır o konuyu es geçmekten yana kullanırız tercihimizi. Ya yoksa diyebildiğin gün kendi zekanla düşünmeye baslarsin. Yanlış anlasilmasin Allah yok demiyorum koru körüne inanmak yerine arayıp bularak inanmak daha değerli bence. Bu sadece bir ornek bunun gibi bir çok ornek sayılabilir. Geleceğim nokta şu zekanin gelişmesi insanların dusunmekten korktukları şeyleri dusunmek ve merak etmekten geçer.
çooooook teşekkür ederim
Çok fazla sağa sola not almamak :)
Beyin tembel düşüncesiyle düşünür. Eğer bir yere not alırsan ben rahatım! Nasılsa orda yazıyor deyip yormaz kendini.
Faydalı yiyeceklerden birisi de ceviz hafızayı güçlendirir.
Yolda yürürken hep bir adım sonrasını düşün böyle olsa şöyle olsa diye uzaaar gider :)
teşekkür ederimmmmmmmmmmmmm
Sudoku, özellikle bir de zihin oyunları belgeselini izlemelisin, internette ya da Tübitak yayınlarının zeka sorularını çözebilirsin, briç bizde seçmeli ders ben katılmadım ama inanılmaz zeka açtığı söyleniyor, satrançta hamlelere bakabilirsin mesela satrançla ilgilenebilirsin, eğer astrofizik ile ilgiliysen cosmos, modern fizik ile ilgili kitaplar okuyabilirsin mesela büyük tasarım ya da einsteinin modern fizik kuramları, teorileri inanılmaz zeka açar ve zihnini geliştirir :)
çooooooooooooook teşekkürler ya
mega.nz/
mega.co.nz/
bunlara bakabilirsin
teşekkür ederim
Rica ederim, şifresi www.limitsizdayi.net
Selam kardeşim zeka iyi uyku ezbersiz bir düşünce düşünmen gereken şeyin mantıklı açıklamasını sorgulama mesela matematikte bir üçgenin hesabından çok neden bu üçgeni öğreniyoruzu araştırmak birde b 12 vitamininin takviyesi sanırım bayansınız zaten içmeniz gerekir unutmayın saf beyin yoktur yönlendirilmesi gereken beyin vardır
cok teşekkür ederiimmmmm
Televizyon, tablet, leptop bunları evinden at 33 10 telefon kullan, akşamlarıda çok ses ve ışıktan kaçın kitap okuyacak kadar ve sürekli kitab oku ne olursa en çokta bir kalıpta eğitlmiş insanların değilde bilgiyi kendi edinmiş insanların hayatını oku. Karanlık bir oda kendinin dışına çıkıp kendini ve hayatı izle inanki süper zekâlı olurdun. Diyeceksin sen yaptınmı? Denedim, zakâ bana göre değilmiş insanı çok üzüyo
çooook teşekkür ederim
6-7 sene once işi için macaristan a gittiğimde okullarda oğretilen uygulamayı yazacağım: sağ eliniz yerine biraz da sol elinizi kullanmaya başlayın. saçlarınızı sol elinizle tarayın, kalemi ters elinizle tutun gibi… sonuç olarak, rutin alışkanlıklarınızı kırar ve beyninizin kullanmadığınız diğer yarısını da harekete geçirmiş olursunuz
benim notum:cep telefonu az kullan beyin nasıl kendine gelcek göreceksin
çook teşekkür ederimm telefon nadir kullanırım zaten
hıhıhhh :D
Balık yagı, yumurta yani B 12 ve omega asitler. B12 cok önemlidir.. Hamile kadınlarada verilirdi cocuk mal olmasın diye.. (nedeni başkada bakma sen bana) birde beyin egzersizleri yapman lazım sürekli okuman.. Birde özel kuruluşlar var aylık 300 tl filandı.. Beyin geliştirme yöntemlerini aşılıyan..
teşekkür ederim
Hergün yaptıklarının uzun zamandan sonra tam tersini yap örneğin yatakta uyurken ayaklarinin geldigi kisma bu kez basn gelsin. Beyin hergun alisik oldugun seyi yaptigini sanacak sonra oyle olmadigini farkina varinca bir nevi beyin egzersizi olacak. Kitap oku hayal dunyani gelistr yeni yerler kesfek uzun zamandr gitmedigin yerlere git gecmisi hatrla kucukluk fotograflarina bak ozmanlar biseyler hatrlamaya cals faydasi olacak ;)
cok saol cok coook
Zekayı bilmem ama hafızayı ceviz kuvvetlendirir Allahın izniyle. Zeka ayrı bir meseledir belki kendini geliştirip gelebilirsin o yerlere
teşekkür ederimm
Köy yerinde uyaran azdır, uyaranın çok olduğu yerlerde gezmen lazımdı, tezek kokulu köyünden çıkmadıysan gelişmez.
-ıq sunun gerizekalı* arkadaşıyla ölçtürüp depresyona giren adam.
sağol
Kitap okumak Zeka'Yı geliştirdiği gibi Hayal gücünede katkısı olabilir Daha çok bilgi edinmek herkezin bildiği gibi kalem kılıçtan daha keşkindir :D
teşekkür ederim
Benzerlik ilişkisi kurarak yorum yapma kabiliyeti kazanma, dil öğrenme , belirli alan hakkında ilim öğrenmek geliştirir
teşekkür ederim
İlk öncelikle bir şeyler yiyipte zeki olunacak diye birşey yok bunu unutun yapamanız gereken çok kitap okumak ama sadece kitap okumakla iş bitmiyor Bir kaç dil öğren 1 hiç bişey 2 yeterli değil belki 3 tane işini görür ve bu sadece bir başlangıç.!
bende yiyecek olarak sormamıstım zaten ama olsun sagolsunlar bildiklerini paylasıyolar :)
farklı zeka türleri var.. hangisini kullanacaksan ona göre alıştırma yapmak..
sağol
zekayı pratik geliştirir, hangi konuda geliştirmek istediğine bağlı
teşekkürler
Bildiğim kadarıyla eğer sağlaksan sol elini kullanmaya başla bu şekilde beyninin diğer tarafını kullanmış olursun ve etkinleştirirsin.
Ve bulmaca, sudoku çözerek, zeka oyunları oynayarak.
Bence ceviz. Bulmacalar... kitap okumak kelime haznemizide genişletir hem
teşekkür ederim
havuç kürü, taze sıkılmış havuç suyu içmek güzel olur.
her gün ama...
hemen açıklayayım zeka devamlı ilerler sen zekanı ılerletmekmı ıstıyorsun yoksa insanlardan dahamı zeki olmak ıstıyorsun bunun cevabını verdıgınde herşey cozulucektir
Merak ettigin seyleri arastirp okursan gerisi kendiliginden gelen seydir
teşekkürler
Sanırım kitap okumak ve ters el ile bir şeyler yapmak.
matematik denklemler
bulmaca
ve fark bulma soruları
Dişinizi her zaman kullandığını elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. Ve gözünüzü kaparatak duş alın.
farklı olarak yapılan herşey zekayı geliştirir :)
doğru soyledin teşekkürler
rica ederim :)
Kas gibi düşün. Kullandıkça. Ciddiyim.
Nasıl yani
Ben kitap okuyarak geliştirdim.
hayatın boyunca tahminen kac kitap okumussundur
?
cok güzel
teşekkür ederim :))
Ben matematik işlemlerinin geliştirdiğini düşünüyorum.
Kitap okumak araştırmak
sağol
kafanı kullandıkca kafan daha çok çalışır
sağoll
bulmacalar... mesela sudoku cok zevklı
sudoku zeka oyunu mu?
matematıksel düşünce oyunu zekaya katkı saglar sadece o degıl cok cesıtlı oyunlar bulmacalar var onlara bak
teşekkür ederim
rica
Balık ye bol bol birde ceviz
onu zorlayarak = )
teşekkürler
yeterince yalnız kalırsan belki gelişir
Balık yağı çok tavsiye edikiyor
ceviz ye ceviz
sağoll
lafı bile olmaz
Bulmaca beyni çalıştırıyor diyolar
Bulmaca çözmek felan diyorlardi