+1 yılBoş boş gibi duran bir boşlukta kütle çekimlerinin olduğu bunuda sağlayanların yıldıların patlamasıyla olduğunu daha önceden okumuştum
sonuçta dünya gibi bir kitlenin kendi etrafıda dönerken , güneşin etrafında ve diğer gezegenlerle beraber bir yörüngede dönmesinin mantığı budur fakat bilim hala bize durduk yere başka bir örneği yokken dünya oluşumun, insanların hayvanların varlığının, bitkilerin oluşumunun niye olduğunu açıklayamadı.
Bu yüzden her bulusunda Allahın varlığının kanıtlıyor bize Yüce rabbim kurduğun dengede seni arıyoruz aslında bilmeden08 Yorumla- +1 yıl
Nasıl ya? Nasıl bir kanıt istiyorsun? Başka örneği yokken falan adam sana getirip evren mi bulsun? Gözlemlenebilir evren bile evrenin %5'i iken hem de?
Çok saçma sapan düşünüyorsunuz, üstelik o kadar cahilce ve baştan önyargılı ki işin aslını kaçırmanıza neden oluyor.
Bilim sana niye bir neden sunsun? Bilim nasıl diye sorar, çok yanlış kişilerden çok yanlış şeyler bekliyorsun.
Din, düpedüz palavradır, bilim kaale bile almaz. Denge falan da yok şimdi uzun hikaye bu. - +1 yıl
buda senin bir nevi dine önyargın olmuyormu
üstelik bende severm uzay bilimini , fakat hiç bir şekilde inancımı değiştiremediler.
İnsanlar karıştırarak ve araraştırarak öğrenir. Onlar öğrencikçe bizde öğreneceğiz. Zira keyfetderek imanın doruklarına ulaşabiliriz. Buradaki durum aslında niyet. - +1 yıl
Adam hala iman diyor, dinlerin yerel olması, her birinin coğrafyadan etkilenmesi, mitolojilerin evrilmiş hali olması ve bugünkü semavi dinlerin mısır-sümer mitolojilerinden toplama bir yahudilik devamı olması gibi gayet sabit gerçekler var mesela din hakkında.
Olaya bakışınız temelden yanlış, dindarların sorunu bu aslında, 'Niye hayvanlar var, şimdi bunun sebebi ne? Amaç ne' gibi son derece sorunlu yaklaşımlarla geliyorlar, tüm bu evrenin, bir nedeni olmak zorunda değil.
Sanırım dinin insanların özel olduğunu iddia etmesi ile bilimin 'Biz koskoca evrende anlamsız, bir önemi olmayan bir köede ne olduğunu anlamaya çalışan önemsiz canlılarız' yaklaşımı temelden sorun yaratıyor sizlere. - +1 yıl
İnsanların mantık kuramında 5N1K ve sonuç vardır bunuda bu kadar net açıklayan bilimdir
şimdi eğer sen bilimsel yaklaşıyorsan senin biliminle bu benim bahsettiğim bilim neden çelişiyor
Bilim tez, çalışma, sonuçla kanıtlanabilir. Ve yazılı metinlere dökülür.
Bizim zaten yazılı bir metinimiz var bize olayların başlangıcını ve bitisini olguların nasıl olusacağını anlatıyor. Anlamazsanız diyor çevrenize bakın. Bizim çevremize bakışımız bilimdir aslında
Ve sen ya da senin gibiler ne kadar zorlasa zorlasın ne marsta hayat bulabileceksiniz nede kendi hayatınızı kurtarabileceksiniz.
Askıda kalmak zor iş. Allah yardımcın olsun - +1 yıl
Kimse marsta kesin hayat bulunacak demiyor. Belki hiç bulamayabiliriz, veya Big Bang'den önce ne vardı bilemeyebiliriz.
Ama bu birilerinin altı temelsiz saçma sapan iddialarını doğru kabul etmemizi gerektirmez. - +1 yıl
Bizim kitabımızda olayların nasıl geliştiği açık açık anlatılıyor
Bilime yorarsan islam bilimcilerin dahi kuran içeriğinin hala açıklayamadıkları noktalarının olduğunu söylenir.
Bu olaylara bakış açınla alakalı bir mevzu
İnanmak istemezsen bilim istediği kadar ispatlasın sen inanmazsın, ya da din istediği kadar ispatlasın sen inanmazsın. Allah sonsuz kerem sahibidir bizi bilir ve görür niyetlerimizi ve bakış açımızıda o biliyor - +1 yıl
Din birşeyi ispatlamaz, fantastik edebiyat ne kadar ciddiyse, o da o kadar ciddidir. O yüzden kaale almıyorum şahsen. Gitsin diş macunun oruç bozup bozmadığını karara bağlasın din adamları senelerdir her ramazan bayramında müslümanlara dert oluyor.
- +1 yıl
Gelsinler bana sorsunlar bu konuda fetvayı aldım, dişini fırçaladıktan sonra iyice suyla çalkalayıp ilk birkaç dk yutkunmamalısın. Burada niyetin önemli.
En İyi Cevaplar
karadelik deyince aklıma zamanda yolculuk geliyor, karadeliğe yaklaşıp biraz vakit geçirmek ve geri dönmek, yıldızlararası filmini öneriyorum
04 Yorumla- +1 yıl
Bilim-kurgu filmlerini sırf insanların aklını kurgusal şeylerle dolduruyor diye sevmemeye başladım. Kime sorsam izlediği bir filmde gördüğü şeylere takmış oluyor.
Karadeliğin zamanda atlama yapabilme ihtimali olan kısmı Event Horizon'un ilerisi, oraya da bir kere girdin mi çıkamıyorsun, o yüzden zamanda yolculuk pek mümkün görünmüyor şu an. - +1 yıl
Yok, yaklaşmak zaman geçirmez. Bu zamanda yolculuk hedesinin tek olayı event horizon'dan sonra ışık hızının bile bükülmesi. Karmaşık bir mevzuu bir sebepten zamanı bile büktüğü düşünülüyor kara deliklerin.
+1 yılBu kanalın daha önceki kara delik videosunu izlemiştim teşekkürler paylaştığım için. Bu yenisini izlememiştim.
03 Yorumla- +1 yıl
m - n harf hatası yapmışım görmezden gelin
- +1 yıl
Borsa nasıl işler en iyi bunlar açıklamıştı bana. Suriye krizi konusunda da güzel bir videoları var ama biraz fazla pozitif bulmuştum onu.
- +1 yıl
birde arılar hakkındaki videolarını izledim çok hoşuma gitmişti.
borsa gibi konularla ilgilenmediğim için onları izlemedim.
+1 yılo güne kadar dünya yaşanmayacak yer olurda evreninde yaşanmayacak bir yer olcağını nerden çıkardılar anlamdım
013 Yorumla- +1 yıl
Çünkü evrenin ölü hale gelmesi durumu var. Ona da değinmişlerdi başka bir videoda, Evren'de karadeliklerden başka hiçbirşeyin kalmadığı bir evre olacak, son karadelik de kendini yok ettiğinde evren artık ölü, hiçbir değişimin veya olayın olmadığı hale gelecek. Zaman ile ilgili bir videoları da vardı. Onda değiniyordu buna.
https://www.youtube.com/watch?v=2XkV6IpV2Y0 - +1 yıl
vay be çok değişik bişey daha öğrendim bugün
- +1 yıl
En on numara olan 'Oha la bir dakka' dedirteni bu bence.
https://www.youtube.com/watch?v=QOCaacO8wus - +1 yıl
O kadar astrfizik ve coğrafya, tarih, arkeoloji, biyoloji vs bilimle meşgul olup o kadar bilgiyi akık gözüyle kısmen görüp (meseleyi Darwin'e bağlamadan edemezler zaten kâfir cahiller) dönüp dolaşıp koskoca akıl nimetiyle anladığı şey şu:
Hoşlandığın kızla dışarı çık, yat, ye-iç-sç!
Tuh sizin aklınıza tükürdüklerim! Koskoca akıl nimetiyle kainata sondaj vurup ilim fışkırtıp da o kainatın Yaratıcısından Sanatkarından zerre miktar bahsetmeden dönüp meseleyi bacak arasına bağlamak ne aptallıktır, ne alçaklıktır. Yazık uğursuz akıllar!
Sözüm meclis dışına. Videoda görüp duyduklarıma binaen video ekibine ithafen yazdım. - +1 yıl
@marifetilim İnsan ne kadar sığ, ne kadar mal olabilir iyi özet olmuşsun. Adamlar bilim insanı, bilim tanrı gibi varsayımdan öte olmayan birşeyle ilgilenmez.
Bil diye söylüyorum, Darvin'in ortaya attığı Evrim bilimsel gerçek, teori kısmı nasıl işlediği, Evrim'i bilim Dünyası tartışmıyor bile.
Eğer Evrim'i reddediyorsan, aşı olmaman, ilaç kullanmaman lazım koca ecza sanayii evrimoloji üzerinden ilerliyor.
Şunu kabullenin artık, tamam dindarsınız, dininiz var bağlısınız, ama kimse sizi ciddiye almak, sizin inancınıza değinmek, adamdan saymak zorunda değil. Her yerde gelip kafa ütülemeniz ancak 'Hay sana da senin dinine de' dedirtiyor insanlara. - +1 yıl
iyi dedin @Ragnar_Lodbrok
- +1 yıl
Bunların zorları şu, biryerde artık zibilyar ışık yılı uzaktaki gök cisimlerinin kütlesini hesaplayabilecek kadar ilerlemiş, kara delikler, nötron yıldızlarını analiz eden, artık evren hakkında muazzam buluşlara imza atmış, akıl almaz seviyelere kadar bilimi ilerletmiş insanlar var.
Ve bu adamlar kendilerinin herşeyden üstün gördükleri dini inançlarına değinmiyor bile, zorlarına bu gidiyor, o kadar ki, tüm bu işleri yapacak kadar ilerlemiş beyinlerin 'cahil' olduğunu falan iddia ediyor. Sebep? Çünkü benim inandığım şeyden bahsetmiyor. Karı-kız diyor, ama gene de yaradan demiyor.
Çünkü bir yerlerde, bu din bezirganlarını ve iddialarını ciddiye bile almayan bir güruh var, deli oluyorlar işte böyle bar bar şikayet ediyorlar. Darvin'in haklı olduğunu da kabul etmek istemiyorlar, karşı tarafı kafirlikle falan suçluyorlar ki kendi enayilikleriyle yüzleşmek zorunda kalmasınlar. - +1 yıl
ortaçağımızı yaşıyoruz ortadoğu olarak... bu yollardan avrupa çoktan geçti bildiğin gibi sadece bu gibi insanların bitmesi zaman alıcak ve bizde bunlara denk geldik... umarım daha da kötüye gitmezde azalarak biterler @Ragnar_Lodbrok
- +1 yıl
mesle sığlık filan değil @Ragnar_Lodbrok, eğer sığlık ise asıl sığlık ilahsız bir kainat tasavvur etmektir. Üstelik ben dinden bahsetmeyip itikaddan bahsettim, yani inanç esaslarını mevzubahis ediyorum. Burada mesele ne oruç ne de namazdır; burada mesele muvahhid Hıristiyanların da inanç esaslarını çiğneyen ilahsız tanrısız bir kainat tasavvurudur. Bilim diye uğraşıp gözünün görmediğine "yok" diyecek kadar aptal olamaz insan. Burada bir tahkir sözkonusu değil, bir ıstılahtan bahsediyoruz. Bir bilim adamı sadece başındaki iki gözüyle değil aynı zamanda akıl gözüyle de görebilmelidir. Mesela bir Monaliza'dan bahsediyorsak orada bir de Picasso vardır. Masadan bahsedildiğinde orada marangoz da anılmalıdır. Kainat diyorsak --ki nihayetsiz sanatlıdır-- öyleyse sanatkarından bahsedilmesi ile o kainat anlaşılır. Biz Mozartsız senfoniler, Picassosuz tablolar seyretmeyi müzisyenlik ve resimseverlik addedebilir miyiz!
- +1 yıl
@marifetilim Şimdi sana bilimsel yaklaşımla bu söylediğin şeyin cevabını verip niye tanrı fikrinin bilim dünyasınca umursanmadığını izah edeyim.
Resmin ressamı olduğunu biliriz çünkü resim denen şeyin insan yapımı olduğunu biliriz, bugün beş bin yıl önce oluşmuş bir kayacın bile insan işi mi doğa işi mi olduğunu analiz edebiliyor adamlar.
Mona Lisa'yı Da Vinci çizmiştir bu arada Picasso değil.
Masa da keza, nasıl yapıldığını biliriz.
Ama evren nasıl oluştu bilmiyoruz, yani şu an büyük patlama teorisi tek geçerli ve belli başlı delilleri olan teori, tanrı ise gözlemlenebilir hiçbir yoldan kanıtı olmayan, tamamen felsefe veya çeşitli düşüncelerle varılan yargılara dayanan bir iddia.
Bir bilim insanı bu şekilde ortaya atılmış hiçbir şeyi kaale almaz çünkü bunlar en nihayetinde komple birer varsayımdan, altı temelsiz bir iddiadan ibarettir.
Bana neden bir ilah olmak zorunda olduğunu aklı selim biçimde açıklayabilir misin? - +1 yıl
Ben bilimin bütün dallarına dair okumuş olmakla aklımı nurlandırdığım gibi imanî ilimlerle de kalbimi ışıklandırmışım. Zaten bu ikisinin birleşimiyle hakikat ortaya çıkabilir. Avrupa ve Amerika gibi bilim ile meşgul çevrelerinin de düşmanıdır aslında ilahsız tanrısız (godless) bir kainat.
Peki İlahtan bahsederek gidilen bilim ne olur? Niye bahsedilmesini isteyelim?
Çümkü az evvel de belirttim, Sanatkarından bahsedilmeksizin bir sanattan bahsetmek etik değildir. Bu kainat bu kadar muntazam ve mükemmel olsun da Sanatkarı olmasın, katiyyen mümkün değildir. Akıl bize bunu söyler.
Cahil demekle, işinin gelmediği kısmı mevzubahis etmeyen bilim adamlarını kastediyorum. Hıristiyan alemi de kesinlikle bu ilahsız ve sanatkarsız görüşlerer katılmamaktadır. Darvin'in haklı olduğunu tartışmak işine gelmiyorsa o senin nefsinin zaafiyeti. Ben ise akıllıca konuşmak şartıyla inanç esaslarının tartışmasına açık görüyorum İlahî inancı. İlim sahibi, cehaletten kurtulmaya çalışır. Peki siz bu cehaletle? - +1 yıl
adama sen ne desende adam dediklerinin bir değişini söyleyip duruyor boşver bence bolcada laf salatası yapıyorki saçmaladığı anlaşılmasın @Ragnar_Lodbrok
- +1 yıl
Bunlar genelde böyle, adamdaki lafa bak 'Ben kalbimi ışıklandırdım.' Ne diyon la sen? derler adama.
Demin Mona Lisa'yı örnek verdi ya, onu çizen Da Vinci de tanrıya pek inandığı söylenemeyecek adamlardandı o tuhaf.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Diğer konusunda 306 cevap paylaştı. Benim bildiğim kadarıyla çoğu galaksinin merkezi bir kara delik aslında bu yerçekiminin ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyor zaten ama national geographic te de izlemişştim bildiğin galaksiyi yavaş yutuyordu bir kerede yutamamasının sebebi ise uzayın içerdiği ama göremediğimiz karanlık maddenin enerjisinden dolayı bu içine yutma işlevinin yavaş olduğunu gösteriyordu. Bundan daha önemlisi uzayın ışık hızından daha hızlı bir şekildi genişlediğini söylüyordu ve bunu kavrayabilmek için elinizin uzay olduğunu düşünün elinizin üzerinde herangi bir cismi yavaş şekilde üzerinde hareket ettiriken elinizin ondan daha hızlı genişlediğini büyüdüğünü düşünün bu demek oluyor ki bir yandan uzayın genişlemesi diğer taraftan onu engelleyen ama göremediğimiz bir karanlık madde fakat elinde sonunca o enerji tükendiğinde uzayın çöküşünün başlayacağı anlatılıyordu.
08 Yorumla- +1 yıl
Biraz yanlış anlamışsın, uzay bir gün ışıktan daha hızlı genişleyeceğinden uzak evrendeki gök cisimlerinin ışımaları bize ulaşamaz hale gelecek.
Ki bu durum kendi galaksimiz için geçerli değil, galaksinin içindeki toplam kütle çekimini yenmek için evrenin galaksiyi ayıracak kadar hızlı genişlemesi lazım. Kütle çekimi evrenin genişlemesini alt edebiliyorsa ışık bize gelebililiyor. Yürüyem merdivene ters bindiğini düşün, eğer hızlı yürürsen tersten de hedefe ulaşırsın onun gibi.
Merkezdeki karadeliklerin herşeyi süpürmesinin nedeni karadeliklerin etraflarındaki herşeyi çeken bir yapıda olmaması, videoda da bahseiyor bundan, eğer Güneş'in kütlesine sahip bir karadeliği koysaydık sistemimizde hiçbirşey değişmezdi ısıdan başka.
Karadeliğin çekip tüketmesi için Event Horizon'dan geçmek gerekiyor, onun dışındaki herşey yörüngede kalıyor.
Evren'in genişlemesi de kara maddeyle değil kara enerjiyle alakalı, şu televizyon belgesellerinin her dediğine inanmayın. Eksik, kabataslak anlatıyorlar. - +1 yıl
Benim bahsettiğim galaksinin içindeki durumdan bahsetmiyor iki farklı galaksinin konumlarını kıyaslayarak genişlemenin ışık hızından fazla olduğunu tespit etmişler Yapılan gözlemlere göre bazı galaksileri uzun süreler incelemeye almışlar ve ışık hızının binlerce yılda kat edebileceği iki galaksi arasındaki mesafeyi evrenin genişlemesiyle birlikte yol alan galaksiler ise çok daha kısa sürede o yolu aldığından bahsediyorlardı zaten bu sebeple uzayın sadece çok ufak bir kısmını gözlemleyebiliyoruz diye biliyorum. Yoksa galaksinin içindeki yıdızlar gezegenler vs onların arasındaki mesefa değişimi ise çok çok daha düşük ışık hızına kıyasla benim dediğim genişleme galaksiler arasındaki genişleme mesala balona iki farkı daire çiz içine de noktalar bırak dairelerin onlar senin o galaksideki güneşin ve gezegenlerin olsun sonra balonu şişirsen ve baksan daireler arasındaki mesafe farkı çemberin içine çizdiğin noktalar arasındaki mesefa farkından çok daha fazla olacaktır.
- +1 yıl
Şu an öyle bir fazlalık yok, şu an öyle birşey olsaydı Samanyolu dışında hiçbir galaksi gözlemlenemezdi. Genişleme her yöne doğru, eğer bu dediğin şu anda gerçekleşiyor olsaydı, Samanyolu'ndan başka galaksi olduğunu bile bilmezdik.
Sürekli hızlandığından bir teoride bir noktada ışık hızından hızlı olabilir. Evren'de limit hız ışıktır, kütlesi olan hiçbirşey ışıktan hızlı hareket edemez. Ama Evren'in kendisi bu yasalara bağımlı olmayabilir o yüzden öyle bir teori var. - +1 yıl
Adamlar bunu hubble teleskobunda analizler yaparak bulmuşlar ve teori falan da değil. hem ben bunları kendim söylemiyorum onlar söylüyor ve senin samanyolu dışında gözlemleyebildiğin galaksiler dünyaya olan uzaklığı 1.4 ''redshift'' ten az olanlardır ya da dünayamıza gelen son ışınlarıdır ve sonsuza kadar bir daha göremeyeceğiz örneğin milyarlarca ışık yılı uzaklıkta tespit edilen galaksi veya yıldızlar olsun bu bize gelen son dağılmış ışınları olduğu için görebiliyoruz ve belkide başka uzak bir galakside olsaydık hiç keşfediyemecektik o galaksiyi, ve bunlar sınırda olanlar bu sınırın ötesinde olan galaksi ya da yıldızların ışığı bize ulaşamayacağı için sadece evrenin visible dedikleri görülebilen kısmını gözlemleyebiliyoruz senin anlamadığın yer burası bence.
- +1 yıl
Yav bak belgeseller olayı ilginç hale getirmek için bazen eğip büker. Baştan başlıyorum, şu an evren ışık hızında genişlemiyor, görülebilir evren an itibariye daralıyor olsa da bunun sebebi ışık hızında genişliyor olması değil, uzaklık açıldıkça, dalga boylarının artık kızıl boydan görülmeyecek kadar uzaklaşmaları. Evren'in ilk hallerinden de ışın geliyor ama o kadar büyümüş halde ki, radyo dalgası halinde mesela. 1940'larda bir radyo teleskopta saptandı bu ki Big Bang'in alametlerindendir.
Redshift dediğin şey uzaklaşmanın alametidir, son ışınlar olduğunun değil. Olay o kadar köre kör değil.
Sözün özü, gözlemlenebilir evrenin daralması için evrenin ışık hızından hızlı genişlemesine gerek yok, mesafe arttıkça ışık daha da geniş dalgalı hale geldiğinden gözükmez oluyor olay ondan ibaret.
Evren ışıktan hızlı genişlemese bile daralıyor gözlemlenebilir evren.
O senin dediğin evrenin genişlediğinin kanıtı, ışıktan hızlı genişlediğinin değil. - +1 yıl
Ben son ışınlar olduğunun kanıtı demedim ki nasıl okuyorsun anlamadım kozmolojide ki redshift ele aldığın herangi bir galaksinin dünaya olan uzaklık mesafesinin uzayından genişlemesinden ötürü olan artış hızıdır işte o dediğim değerden yüksek olan galaksiler şu an bizden ışık hızından daha fazla bir değerle uzaklaşıyor dünyamızdan ancak o büyük patlamadan sonraki yaydığı en son ışınları bize gelmiş bulunmakta ondan sonrakiler değil sen uzayın genişleme hızını alınan mesafe/zaman gibi bir yaklaşım olarak mı ele alıyorsun anlamadım ama uzayın genişleme hızının ışık hızından fazla olması denilen kavramı çok yanlış anlamışsın sen, bunu böyle söylemelerinin amacı insanların uzayın genişleme miktarının ne kadar büyük olduğunu beyinlerinin idrak bilmesi için söylemişlerdir yoksa 1000 redshift hızında bizden ışık hızından 1000 kat fazla oranda uzaklaşan galaksiler var o hızı ışık hızına indirgediğinde düşünsene bi? beyninde canlanabiliyor mu hayır o yüzden sana balon örneğini verdim sana.
- +1 yıl
Bak arkadaş, o ışık hızından yüksek genşleyecek durumu artık birim olarak her yerde hızın ışık hızında olması durumu, karman çorman anlatıp sonra söylediklerini modifiye ediyorsun.
www.kizlarsoruyor.com/.../a47655-patlama-olmayan-buyuk-patlama-genisleyen-evren
Adama diyorum ki, mesafe arttıkça, dalga boyu artık kızıla kaymaktan öteye geçer, o yüzden gözlemlenebilir evren daralır, adam hala ışık hızı falan diyor.
Dağınık anlatıyorsun meramını. Taa kelalaka kara maddeden girdin en başta, sonra uzay ışık hızından hızlı genişliyor dedin, sonra ikide bir dediklerini modifiye ettin. - +1 yıl
Bence sen olayı çok farklı anlamışsın daha doğrusu uzayın genişleme hızının ne olduğunu bilmiyorsun. Uzayın genişleme hızını asla ölçemezsin birim saniye cinsinden ve ışık hızıylada kıyaslayamayız fakat iki referans nokta alarak ölçebilirsin buda sana uzayın genişleme hızını birim mesafe olarak verecektir fakat hız her yerde eşit değil bunun için uzayı merkezinden genişleyen bir top olarak düşün aldığın referans noktaya göre birim mesafe başına hızı değişik olacaktır mesafe çok arttıkça daha fazla olacaktır bahsettiğim redshift bu mesafeyle ilgili işte. Sen hala ışığın dalga boyunun kızıla kaymasından gibi çok alakasız bir şeyden bahsediyorsun. Yoksa gerçek anlamda kast ettiğin hız birim m/s olarak uzayın ışık hızıyla ilerlediğini söylemek çok alakasız bir şey birkere fakat uzay o kadar uçsuz bucaksız bir yerki onun genişlemesiyle galaksiler arasındaki mesafeye ışık hızıyla yetişemiyorz ve şuanda genişleme hızı 70 km/birim megaparsec başına ve 1 parsec = 3 ışık yılı umarım anlamışındır
+1 yılBende bu bilgiyi vereyim karadelikler samanyolumuzda mevcut ama yildizlar milyarlarca yil uzakta olduklari icin ulasmamiz su an icin imkansiz isik hizinda gitsek bile ulasilmazi cok zor , kaldiki ulasirsak karadleikte gecirilen 1 saat insan omrunde 15 yila denk olduguna gore kimse boyle biseyi yapmak istemez
11 Yorumla- +1 yıl
Tuhaf bir bilgi anlayışın var, Samanyolu Galaksisi'nin çapı öyle milyarlarca ışık yılı değil bir kaç yüz bin ışık yılı.
Öyle milyarlarca yıl sürecek olan şey uzak köşedeki gezegenlere ulaşmak, bize en yakın yıldız sistemi 4.5 ışık yılı uzaklıkta.
Paylaşım için teşekkür ederim, bu ve bunun gibi bir çok video izledim ve kitap okudum, Stephan Hawkings'in "Zamanın Kısa Tarihi" kitabını herkese tavsiye ederim, hatta daha da basit versiyonu var" Zamanın Daha Kısa Tarihi"
Video gerçekten güzeldi.00 Yorumla
+1 yılharikaydı eline sağlık ben çok araştırıyorum kara delikleri merak ediyorum buda benim için çok güzeldi çok açıklayıcı da olmuş sadece kara delikler bilim insanı olmak isterdim onları araştırmayı ilk bilgiyi edinmeyi ama nerdeee :)
00 Yorumla
+1 yılKaradeliklerin negatif çekim gücü sayesinde insanoğlunun daha fazla bilgi alması şu an için mümkün görünmüyor
04 Yorumla- +1 yıl
Kozmolojik hesaplamalarla yürüyor zaten iş. Karadeliğin içindeki fizik kuralları bizim bildiğimiz gibi olmadığından bizzat deneyimlemek zaten imkansız.
- +1 yıl
Belkide bizim bildiğimiz çekimin tam tersidir ancak bilmediğimiz için bilgimiz varsayımdan öteye gitmeyecektir.
- +1 yıl
Yok, kütle-quantum vs hesaplamalarım kozmozun doğasıyla ilgileniyor direkt. Normal bir insanın anlayacağı şeyler olmadığından adam akıllı tartışamıyoruz bizler kendi aramızda.
- +1 yıl
Bakalım bilim kendini tahmin ettiğimizden daha fazla geliştirebilecek mi..
+1 yılkara delikler diyince ben çoookk yanlış anlamışım özür dilerim.. izliyorum bir saattir mal gibi heyecandan play a bile basmamışım bekliyorumki kendiliğinden açılsın :D
10 Yorumla
+1 yılkara delik olduğunu henüz kesin değil. sadece varsayım
01 YorumlaSen çok geriden takip ediyorsun olayı.
+1 yılzengin olursam cesedimi kara deligi attirmayi düşünüyorum ruh yoktur beden vardir tekrar yaşama dönmemizi o delik sağliyabilir
00 Yorumla
+1 yılDipsiz, uçsuz bucaksız bir sonsuzluk keşke astronot olsaydım be 😏
00 Yorumla
+1 yılNe demessin bende İngilizce profosörüydüm hemen anladım :)
02 Yorumla- +1 yıl
Eşşek kadar altyazı seçeneği var videoda.
- +1 yıl
ama reklamdan göremedim :)
+1 yılçok severim bu tür videoları
11 Yorumla- +1 yıl
Bu kanal, bir de Crash Course samimi, taraf tutmadan, rasyonel ve yalan yanlış içermeden cidden güzel videolar yapıyorlar. Biliyorum çünkü şüpheciliğim yüzünden bir kaç videolarını çeşitli araştırmalarla sorguladım adamlar hakkaten işin aslı neyse onu söylüyor.
Crash Course bu gruptan daha aktif, dana kalabalık bir ekip var ve tarih, diplomasi, astronomi,, anatomi, ekonomi alanında ciddi bilgilendirici ve bayağı detaylı videoları var.
Ama onlarda da 'İngilizce bilin bir zahmet' durumu var videolarında pek altyazı yok, bir iki tanesini çevirdim henüz onaylamadılar türkçeye.
Bilgi çağı ne güzel birşey ya . Valla, çağımızı beğenmiyoruz ama olabilecek en şımarık nesil tarafından şekillendirilen muazzam bir çağdayız.
+1 yılBiraz bilgi sahibiydim ama şimdi daha da bilgim arttı. Bu bilgilendirme teşekkür etmek hafif kalır. Ama yine çok teşekkür ederim.
00 Yorumla
+1 yılbence kara deliklerin keşifleriyle birlikte zaman kavramı yeniden yazılacaktır.
02 Yorumla- +1 yıl
Tam olarak ne olacağını birinci dereceden gözlemlemek mümkün olmadığından biraz zor o.
Işığı bile büküyor, zaman üzerinde ne gibi etkileri olduğu da tam net değil. - +1 yıl
şu an için net olmaya bilir ama günün birinde karadeliklerin sırları keşfedilecek ve insanlığın faydasına kullanılacak.. bizler büyük ihtimal göremeyeceğiz.
Abim genelde izler ve bazen abşmle birlikte bende bakarım.
00 Yorumla
+1 yılİzlemedim, gelişme aşamasında bilim çok ilgimi çekmiyor, kanıtlansın taparım o deliğe.
01 Yorumla- +1 yıl
Bilimle ilgili azcık bilgin olsaydı bilimin sonsuza kadar gelişme aşamasında olacağını bilirdin.
+1 yılkara deliklerde bizler gibi canlı olabilirmi acaba -,-
05 Yorumla- +1 yıl
Yok, ama uzay, genel kanının aksine boşluk değil, içinde maddeyi, enerjiyi, madde altını bulunduran, eğilip bükülebilen ve zamanı da etkileyen bir 'şey'.
- +1 yıl
kara madde diye birşey duymuştum lise yıllarımda uzaydaki her yerde bulunan birşeymiş fakat hiçbirşekilde hissedilemiyor o kadar ışık olmasına çok karanlık olmasını açıklıyor sanırım buda
- +1 yıl
Işıkla veya gözlemlenebilir bir ışımayla bir tepkimeye girmiyor. Kütle ile bir alakası var ve ne olduğundan çok ne olmadığı biliniyor.
Elektromanyetik spektrumun hiçbir kısmına herhangi bir tepki vermiyor, sadece eğer uzayın bir noktasında çok yoğun bulunursa ışığı büküyor, kendisi yansıtmayıp ışığın etrafında bükülmesine neden oluyor. - +1 yıl
Bunları öğrendiğim iyi oldu bak teşekkür ederim ^^
- +1 yıl
Biraz daha araştırdım hatta şimdi, kara maddenin varlığını iç içe geçmiş galaksiler arasında toz gaz, karmaşasının ortasındaki boşlukları inceleyerek doğrulamışlar.
Toz bulutu düşün, tam ortası bomboş, hiçbirşey yok, sanki orda görünmez birşey varmış da toz oraya giremiyormuş gibi.
- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılBir sürü kara delik gördüm. Böylesini ilk kez görüyorum. :):
01 Yorumla
+1 yılkurz gesagt ı kurulduğundan beri takip ediyorum.
asıl bağımlılıkla ilgili videoları efsanedir.00 Yorumlahastasıyız hocaaaaa :D
https://youtu.be/L4CRHTdNDmA00 Yorumla
+1 yılçok delik gördüm inş bir gün kara delikte görürüm
00 Yorumla:D çok iyi anlatmışlar sanırım ikinci f8kirde solucan drliği he :l
00 Yorumla
+1 yılBen bayiliyorum bu kanala herkesin izleyip bilgi edinmesi gerek
10 Yorumla- Diğer konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılfaydalı ama fazla ilgi görmez cinsellik sor bak nasıl ilgi görecek :)
00 Yorumla Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. uzay çok ilgimi çekiyor cosmos bir uzay serüvenini herkes izlesin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAklıma capsler geldi ya karadelik resmi vardı aşkımm ilk sensin emin ol diyodu :D :D
00 YorumlaGerçekten çok etkilendim ya çok enteresan.
10 Yorumlailginçmiş teşekkürlker
00 YorumlaKaradeliklere inanmıyorum
02 Yorumla- +1 yıl
İnanmaman tuhaf çünkü varlıkları artık tartışılmıyor bile. Tam olarak ne oldukları bilinmiyor sadece.
- +1 yıl
Aman uğraşmayın belli ki meczup...
Gizli Üye(30-35)+1 yılAltyazi hangi dil?
Evet ilgimi cekiyor :D01 Yorumla- +1 yıl
Türkçe altyazı var videoda
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılTeşekkürler... Ve siz hala atayistsiniz...
02 Yorumla- +1 yıl
Evet öyleyiz. Gerçek bu kadar kompleks ve karmaşıkken din gibi baştan savma ve gerçek dışı şeylere inanmıyoruz.
- +1 yıl
Helal olsun...
+1 yılBeyler dediğin için izlemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılBen sadece kızların kara deliğiyle ilgilenirim.
00 YorumlaBoyle videolar ilgimi çekiyo
10 Yorumla- Diğer konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılİzledim merak ederim zaten uzayla ilgili şeyleri
00 Yorumla
+1 yılhocam çok sağol yararlı paylaşım için
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılOoo uyanın da kepler-b'ye gidelim :)
00 Yorumla
+1 yılyok walla bir fiktmde yok
00 Yorumla
+1 yılKaradelik tam bir bilinmez.
00 YorumlaÇok sıkıcı geldi bana
01 Yorumla- +1 yıl
İşte ben bunu anlamıyorum, nesi sıkıcı la bunun? Evren'de bir şekilde ufkundan içeri girsen tüm cihanın hızlı aktığını göreceğin gök cisimleri var, sıkıcı mı bu şimdi?
karadelikler ilgimi cekiyor :)
00 Yorumla
+1 yılBeğendim.
00 YorumlaGuzel
00 Yorumlaoo uzay alırım
10 Yorumla
+1 yılsüpermiş
00 YorumlaIzlicem
00 Yorumlakara delikler
00 YorumlaIlgi çekici
00 Yorumla- Diğer konusunda 24,7b cevap paylaştı.
+1 yılgüzelmiş
00 Yorumla
+1 yılŞimdi izlemiş oldum.
00 Yorumla
+1 yılHer insanda vardir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok hayır
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar