Biri seni kırarsa ondan utan o kişi seni ikinci kez kırarsa buna izin verdigin için kendinden utan... derler ya..
Evet bir kisiyi kaç kez affedebilirsiniz?
Evet bir kisiyi kaç kez affedebilirsiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer insanız ve hata yapmak fıtratımızda var. sadece bazı konular keskın hatlarla bırbırınden ayrılır. Affetmek Allahındır, bız kul hakkımızı helal edebılırız. oncelıkle, ınsanın gunah ıslemeye meyılli bır varlık oldugunu ve fıtratta bulundugunu kabul etmek gerek. ıkıncısı de tevbe kapısının can gargaraya gelmedıgı surece, yanı olum anından once herzaman acık oldugunu bılmek gerek. hatalar kabullenılebılıriustu ortulur bu takvaca uygun olanıdır ve Allahın da hosnutlugunu alacak sey budur.
Her insan hata yapabilir. yaptığı hatanın kaygısı, sorgusu, hüznü ve düzeltme çabası varsa affederim.
@Proskines bu tür karar aşamalarında insan duygularını bir kenara bırakmak zorunda. oscarlık oyuncu falan yok her oyun sıradanlaştı. onun hissettirdiği değil benim ne hissettiğim önemli. karşı tarafa da kendime de haksızlık edemem. mantıklı davranmak ve çok yönlü bakabilmek iki taraf için de adil olur.
@Proskines insanız aciziz ve herkesin başına herşey gelebilir. bu da bana hata yapanı eleştirme hakkından çok ona karşı hakkaniyetli davranmayı gerektirir. illa damdan düşmek gerekmiyor anlamak için. aynı hatayı ikinci kez affettiğimden bahsetmedim. zira aynı hata ikinci kez yapılıyorsa iyi niyet suistimal ediliyordur. o hatayı tekrar yapacak kişi zaten hayatımda olamaz. eğer hayatımda kalmasına müsade ediyorsam benimde ona oscarlık bir oyunum var demektir.
@Nilay-Ada bir insan bir insanı bilinçli bir şekilde kırar. Karşı taraf seni seviyorum dediği halde başkasıyla birlikte oluyorsa sana göre sen parçalanmış olursun ona göre sen kırılmış olursun. Herkes ince mantığıa değil düz mantığa bakıyor.
Bir insan bir insanın üstüne çay dökerse sakarlık olur (Ki bana olsa art niyet ararım ya neyse ).
Mantık ile hayatını sürdürürsen yıpratmaz. Duygusallık yıpratır.
+ Basit bir istatistik : %90 intihar eden insanların ortak paydası duygusallık. Hiç mantıksal neden değil : ) : Kaynak : A&G (Adil Gür araştırma şirketi)
Şu lafın doğru ya 1 olacaksın ya da 0 . 0,50 olmaya gerek yok.
Her zamanki gibi döktürmüş.. Hayranlıkla takipteyim :)
Rica ederim 😊
Aynı düşüncedeyiz.
@unhappy20ben doğrudur...
bilmiyorum aldatmadığı sürece affedilir de nasıl kırıyor ben hemen ağlarım erkeğim ama bazen hemen böyle dururum bakarım sulanmaya başlar gözler köpek yavrusu gibi sonra yüzümü dönerim bakmayın bana ağlarken selpak hemen daha doğrusu rulo var bende ağladıkça sümkürüyom
İnsan olarak kimiz ki affedelim? Sadece tavırlarımız değişir. İnsan olarak her zaman severiz.
Cevap
61Cevap
Kişiliğinden emin olduğum biri ise 1000 kere hata da yapsa affederim :))
:) :)
her daim affetmeye çalışırım ama hiç bişi eskisi gibi de olmaz ;)
Kin duyabilen fakat aksi bir tavırla pozitif tarafları yoğun olan bir insanım. Bu yüzden defalarca affedebilirim çok hassas olmadığım bir konu ise mevzu.
bir kere bile zor affederim.2. ye fırsat bırakmam. amma kinciyim beee.
Kişiye, yaptığına, duruma ve sende ki önemine göre değişir bu. Mesela bir anne ve baba evladına bu konuda sınır koymaz koyamaz. Bir eş ya da sevgili de duruma konu içeriğine göre hareket eder. Asıl konu ne sen onu söyle bize hadi aç aç : )
Yufka yürekli biri sayılırım. Sınırsız af kredisi sağlarım desem sezadır. İhanet hariç...
1 kez. Aslında hiç affetmem ama işte hatasız insan olmaz düşüncesi 1 kez affetmeme sebep.
Bendeki değeri bitene kadar affederim. Eğer affetmezsem hala değeri varken , Bu sefer kendimi affetmem gibi geliyor. Çabuk kestirip atmayı sevmem genelde. Gerektiğinde öyle hissettiğimde kestirip atarım
kişi hatasını anlayıp düzeltene kadar affederim. ama ne o hatasını anlıyor, ne düzeltmeye devam ediyorsa etmemeye başlarım.
ihanet dışında herşeyi af ederim... ancak yalan söylerse bir yere kadar tahammül ederim... sonra tekmeyi atarım
Ailemden değilse ya da kocam değilse affetmem. Bir kez affedersen ikincisini yapmasına yer hazırlarsın kimse vazgeçilmez değildir.
Ben hataya göz yumar fark etmesini beklerim eğer fark etmezse dile getiririm buna rağmen durumu kabullennez ya da aynı devam ederse bitmiştir affetmem
bir hatayı 1 kez yaparsa bu hatadır affedilir, 2. ye yaparsa bu onun alışkanlığı, yanlış karakteri ya da özensizliğidir affedersem salaklık ederim.
Bir kişiyi bir kere affedersin. Çünkü bir hatayı bir kere yapan bir daha yapmayabilir ama ikinciyi yapan mutlaka üçüncüyü de yapar
Kim olduğuna ve hatasına bağlı olarak değişir.. bazılarını bir kaç kez , bazılarını 1 kez , bazılarının ise 1 kez bile hakkı olmaz 😉
Seviyorsam ve affedilecek şeylerse affederim sorun değil. Ama kırılmak ayrı kızgınlık ayrı tabi.
Bu konuda kindar insanım ilkinde bile sildiğim çok insan olmuştur işin kötüsü affedemiyorum da.
seviyorsam defalarca.
cunku ayrilmak benim gururumdan daha can yakici bisey.
Allah affediyor kullar niye affetmesin ben af ederim cunku o ezik duruma dussun utansin birdaha yapmasin diye
çok affettim. sayamayacağım kadar çok hemde. sonuç olarak bir gün dayanamayacağımı anladım ve ayrıldım. affetmelerimin de çektiğim acıların da hiçbir önemi olmadığını anladım sonra
Kırdığı duruma bağlı. Eğer sinirinden söylüyor ve ben içindeki kişiyi taniyosam affederim sayısı önemli değil. Sonradan sakin kafaylada halledebilirim. Ama kırma sebebide büyük bir etken.
Bunun aslı kirmak miydi kandirmak miydi? Kirmaya izin vermek gibi bir durum gariptir ama kandirilmak daha olasidir.
herkesi affedebiliyorum ve bunu sevmiyorum kaç kez dersek yaptığı şeylere göre değişir
Yalan, art niyet, ihanet ve nankörlük sezmediğim sürece defalarca sanırım.
küçük bişiyse dert etme büyük bişiyse kaçkez diye bişiy olmaz yolveririm gider... :) alışmasın şımarınca hep ypar yoksa
Ben kişileri affetmek için çabalarım. Tekrar tekrar çok şans veririm. Hala insan olmaktan uzaksa silerim.
Kişiye göre değişir.
Eğer sevdiğim kız ise, bir sınır yok.
Dediğin söz çok doğru o yüzden artık affetmiyorm kimseyi bir kere de bitiyor
Ben sevdigim zaman affediyorum ya dayanamiyorum safım galiba..
Ihanet ederse ve yalan soylerse affetmem ama onun dışındakiler 2 defa affedebilirim
Bende mantık su biri seni bir kez kandırırsa onun hatası ikinci kez kandırırsa senin hatandır gerisini sen düşün
Hasta ise yaptığı her hata da affederim ama diğer türlü yaptığı hataya bağlı 1 kez affederim tekrarı olursa affetmem
herkez ikinci bir şansı hakkeder ama sadece ikinci bir şansı...
Aynı sözü söylerdim. Hata bir kere yapılır ikincisi aptallık olur.
Çok büyük bir hata değilse çok kez affedebilirim malım çünkü ben 😑😑
1 kez bile affetmedim etmemde tek şans veririm değerlendirsin.
Hiçbir hatayi kabul etmem
Yufka yürekli sayılırım. Çabuk affediyorum.
Affedikecek sey var affedilmeyecek sey var aska sevgiye ihanet etriyse aska affetmem mesela
Ben her zaman affederim.
Birkac kez affettim etmez olaydim
Allahin hakki 3dur derim 3 defa affederim
Affetmiş gibi yapar aslında hiç affetmem.
Iki. Üçüncüde acımam.
Yaptığı hataya göre değişir o 😊
Yaptığı hatalara göre değişir affetme sınırım.
Defalarca affedebilirim , silmek yapımda yok.
Her Zaman Affederim Hak kalmasın diye
Sayısız. Kırılmam zaten ben. Küsmemde.
bendeki kredisi kadar affederim
Hakkadene nefes oluruz :)
bittiyse bitmiştir :D
Affettim giti Rabbimde beni Affetsinderim
Bir kere oda affedilmeye değerse
bir kere yapan bir daha yapar affetmem
Hatasına göre değişir
Hiç kez affedebilirim.
Ona olan sevginle doğru orantılıdır bu.
Bir kere hata yapınca soğuyorum