18 yaşında lise son sınıf öğrencisiyim ve harçlığım haftalık 20 lira? Bu bir dram değil mi? Hadi durumumuz yok desem aylık gelirimiz 4000 lira ve 300 bin liralık evde oturuyoruz. Tamam haftalik 100 lira versinler demiyorum ama 20 lira da az değil mi bu gelir durumuna göre? Babamın karşısına geçip kendimi satacam artık diyesim geliyo valla delircem ya :-( bir akıl verin lütfen :'(
Cevabın nedir?
+1 yılBen okurken aldığım harçlıklar 50 kuruş 1 lirayı geçmiyordu hem okuyup hem çalışıyordum haftalığımı aldığımda getirip anneme teslim ediyordum 15 yaşında geçirdiğim trafik kazasından dolayı 3 ay evde yattım eğitim yetersizliğinden sınıfta bırakıldım ondan sonrada açıktan okuyup çalışmaya başladım 17 yaşında ailemden kopup gurbet ellerde çalışmaya başladım 1 sene sonra döndüğümde altımda arabam ve aileme açtığım bir iş yeri vardı şu an hala çalışıyorum bu yazdıklarından sonra gerçekten acıdım sana :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAza kanaat etmeyen çoğu bulamaz. Sorunları hemen kendinibsatmak pazalamak kiralamak rent etmek yoluyla çözersen ileride ciddi bir aorunla karşılaştığında o düşünce ciddiye dönmeye başlar. Ailenle konuşmayı denedin mi bu durumu ama kendimi satıcam falan diye değil ciddi ciddi oturup düzgünce durumu izah ettin mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama laftan anlamıyolar
- +1 yıl
laftan anlamıyolarsa bidaha anlat bidaha anlat ailene sözü geçen yakınındaki birine anlat o konuşsun defalarca dene
Ailenin ekonomik durumunu bilemem elbet ama bu işte aileninde ciddi hataları olduğunu düşünüyorum.
Seni sosyal çevrende mahcup düşürmeye hakları yok. Parayla şımartsınlar, her istediği elde etmeni sağlasınlar demiyorum ama ortalama bir gündelik yaşam için gereken maddi imkanı sağlamak onların sorumluluğu. Bence bu durumu düzgün bir uslupla onlarla paylaş. Anlamalarını sağla.
Seni or. spulula yaftalayan b. k kafaları umursama.00 Yorumla
babana durumu güzelce izah edip ona verdiği paranın yetmediğini kız olarak masrafların çok ayrı olduğunu söylemelisin :) bunun kuaförü var market kozmetik alısverısı var okulu var dısarı harçlığı var böyle diyerek kafa şişir :D
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
70Cevap
Para para diye öleceksiniz.
İnsan gibi çıkıp babanın karşısına , " baba ben artık büyüdüm ve genç bir kızım harçlığım yetmiyor. " diye bilmek varken kalkıp kendini hayat kadınlığına soyundurman ne kadar mide bulandırıcı. Ailen harçlık vermiyorsa bence senin yoldan çıkacağını düşündükleri içindir.
Haklı da çıkartın aileni bravo.40 YorumlaAilen günlük yemek masraflarını yol masraflarını karşılıyor üstüne 20 tl haftalık veriyorsa günlük 5 tl sana çok bile aslında. Bu durumda babana gidersen 20 tl'ni 10 tl'ye bile düşürebilir. Durum bu şekilde değilse çok haklısın çık karşısına konuş açımmm ulen de :))
03 Yorumla
Soran+1 yılYok yemek masraflarını karşılamıyolar
- +1 yıl
Kendini satmak cümlesi çok yanlış olmuş ; içinde bulunduğun durum kötü ama hiç kimse kendini para için bu durumlara düşürmemelidir... Babanın önüne güzel bir masraf kağıdı çıkart günlük giderim normal şartlarda budur senin bana verdiğin budur diye konuş.. Kafamdan yaptğım hesaplara göre sen haftanın ilk iki günü haricinde diğer günleri sefalet içindesin. Ayrıca sigara kullanıyorsan hergün açsın.. Bizde senin yaşlarında öğlenleri simit + vişne suyu içer kalan paraylada ortak sigara alırdık. :))
Soran+1 yılsigara içmiyorum
+1 yıll*n s* ben lise hayatım boyunca harçlık almadım l*n gelirimizde iyi di sadece para iistemek istemedim ailemden dedem atardı arada 3-5 bu kadar * ayda 80 tl neyine yetmiyor kızsın bide ne yapıyorsun kız la buluşup bir buluşmada 80 tl mi yediyorsun? kitap mı alıyorsun her ay 50 tane gömlek alma 20 tane ayakkabı al aqqq
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet kitap alıyorum. Kıyafetlerimi zaten onlar aliyo
- +1 yıl
ee tamam daha ne yeter sana o para
Fahişe olmayı kolay sanan insanlar var. Yaşına ve toyluğuna veriyorum. Böyle şeylerin insan ruhuna etkisi konusunda en ufak bir fikrin olmadığına eminim. Para her şey değil, bunu unutma. Eğer harçlığını yetiremiyorsan, part-time/hafta sonları çalışabileceğin bir iş bulmayı düşünmelisin. Kendini satmak biraz abartılı ve ağlak bir fikir.
10 Yorumlababan alışkanlıklarını begenmiyordur. güvenini kazanman gerekli. arkadaş çevrende berbattır. iğneyi kendine batırınca günde20 lira alırsın. kendini satma fikrinin şakası bile kötü. insan namusu için yaşar. gerçekten durumunuz kötü olsa ayda 20 lira ile geçinen insan var.
00 YorumlaSon sınıfdasın, sık dişini ve lise bittiğinde çalışırsın. Neresi dram? Bu ülkede ekmek bulamayan insanlar var, utanmıyor musun böyle bir soru sormaya. afedersin ama ***spu ruhlu buna denir işte.
30 YorumlaDiğer konusunda 878 cevap paylaştı. Benim ufaklık ilkokul 3e gidiyor 5 lira götürüyor !!! Benimi kekliyor ne :)
Şaka bir yana genç kızsın biraz daha fazla olmalı en az 50 olmalı ihtiyaçların malum , annene söyle kızın orkıdi oluyo çamasırı oluyo vs. braz konuşssun ne koparırsan10 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılKendini satsan pek para edeceğini sanmam. Zengin birinin de sana bakma ihtimali düşük gibi. İyisi mi iş bulup çalış.
310 Yorumla
Soran+1 yılİşte artistlikten kastım buydu
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/dZJJ17.jpg Adamsın ustad 😀
- +1 yıl
@Duygusuz_cocuk Ahaha baya güldüm bu ne ülen. :):
- +1 yıl
😂😂 sen laf yapistirdiginda ben arkasından thug life yapacagım
- +1 yıl
@Duygusuz_cocuk üzerinde reklam metini olmasa profil resmi yapacaktım
- +1 yıl
Kaldıralım dur 😂
- +1 yıl
@Duygusuz_cocuk Uğraşma bende de var programı zor geliyor.
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/4qnvj0.jpg Sorun degil :)
- +1 yıl
@Duygusuz_cocuk Teşekkürler.
+1 yılKendine zengin bir manita bul sonrada kendini gizliden gizliye sat ohh... gel keyfim gel... yorumların birinde kitap bile alamiyorum demissin bırak kitabı taksitle kitapçı bile acarsin ondan sonra kafani kullan kızım millet altına araba bile aldiriyo böle 😇😊😉
00 YorumlaBence ailen paranın seni bozacağını anlamış ve azla yetinmeyen çoğu bulamaz diye seni maddi açıdan kısıtlamış iyi yapıyorlar.
30 Yorumla
+1 yılBen üniversitede yim benim de 25 lira ve sigara içmeme rağmen gayet yetiyo... senin doyumsuzluğun o... kendini satacak kadar kendini değersiz görüyosan da oda senin düşüncen tabi
10 YorumlaDiğer konusunda 513 cevap paylaştı. baban ile konuş.. 20 lira olayını enine boyuna tartış. ona örnekler sun.. de yetmiyor de.. oda 30 lira yapsn:))) hahha
10 Yorumlaçalışmak gibi bir fikir aklına gelmediğine göre. ikisi de aynı kapıya çıkar. hangisini yaparsanı yapın yolunuz belli.
00 Yorumlahangi kitaba ihtiyacın varsa bana yaz göndereyim. en azından kitaba para vermezsin. diğer türlü şeyleri aklından bile geçirme
02 Yorumla
Soran+1 yılcidden mi?
+1 yılHemen kendini satmayı düşünmen çok yanlış. Benzer imkanlarım olsa ve senin gibi düşünen bir kızım olsa düşündükçe kızıyorum. Konuş ebeveynlerinle harçlığını arttırabilirler ama kendimi satacağım dersen sanırım canına okurlar.
00 Yorumla
+1 yılKendini satmak ne yaa. Para için bu kadar düşme bence blofte olsa. Düzgünce derdini anlat babana giderlerinden bahsedebileceklerinden bahset. Anliycaktir seni😊
00 YorumlaDemek ki 20 liralıksın onların gözünde. Bana sorsan para da etmezsin de yine de git konuş kendini satmadan önce. Baktın olmadı söz her hafta ben ben vereceğim sana harçlığını.
00 Yorumla
+1 yılSigaran yoksa baban verdihi an suratına carp beni cocuklarla karıştırdın galiba de anlasın
00 Yorumla
+1 yılcık bayanlık ihtiyaçlarım var de 4 te 1 ini ye :D benım hatun abd den gelince ne yemıyorkı ooooo baban pinti kızım ben solım sana :D
00 Yorumla
+1 yılbabanın karşısına geç ve harçlığının yetmediğini söyle..
diğer fikirleri de aklından sil..
ucuzlaşma..10 Yorumla
+1 yılbence bunu düşünmen bile abes ailenin gelir durumu iyi mi onu sorgulamak lazım ayrıca paraya ulaşmak için kendi emeğini de ortaya koyman lazım madem para kazanmak istiyorsun garson olarak bile kafelerde çalışırsın günlük 40-45 tl kazanırsın
02 Yorumla
Soran+1 yılSınava hazirlaniyorum son siniftayim
- +1 yıl
nerde yaşıyorsun sorabilir miyim ayrıca kendini satma konusunda ciddi isen sonrasını hiç düşünmüyor musun
+1 yılAyıptır boyle konusmam gercekten yakısmıyor sana arkadasım sen daha kucuksun ılerde ıs sahıbı olunca cocuklarına para verınce hayatın hıc kolay olmadıgını anlıcaksın
00 YorumlaDiğer konusunda 4,3b cevap paylaştı. babandan fazla para istemeye çekiniyorsun ama kendini satmayı düşünüyorsun kolay mı satış yapmak
00 Yorumla
+1 yılYahu boşver parayi okumana bak. Aç değil açıkta değilsin kariyer edindikten sonra para bulur seni
00 Yorumlaburs veriyim kız sana ;) öyle şeyler deme sakın ailene hatta aklından bile geçirme ayıp :)
05 Yorumla
Soran+1 yılBurs verir misin cidden?
Bizim zamanimjzda harclik yoktu 20 lira harçlığı begenmiyor okulda ne yapacaksin parayi
22 Yorumla
Soran+1 yılPara sadece okulda mı harcaniyo gülüm? Okumak için kitap bile alamıyorum anlıyorsun değil mi?
Soran+1 yılAyrıca aynı yastayiz ne bizim zamanı?
+1 yılÇalış. Ben ilkokula giderken bile çalışıyordum. Beyoğlundan Kadıköye iki çuval ayakkabı taşıyordum.
00 Yorumla
+1 yılHaftalik 20 az tabi annene söyle oda babana söylesin. ya da yanlarında biraz söylen param yok falan diye😊
00 Yorumla
+1 yıldurumunuz bu kadar iyiyken sana haftalık 20 lira vermeleri baya saçma ya günlük 5 lira bile yapmıyo ahbjhsa :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılsaçma sapan seyler düşünecegıne annenle babandan arttırmalarını rıca et abıcım madem durumunuz var hafltalık 50 tl dokunmaz verırler
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama olurmu öyle şey bence düzgün bir dille söyleyin. Genç bir kız olduğunuzu ve ihtiyaçlarınız olduğundan 20 liranın yetmediğini düzgünce anlatın.
00 Yorumla- Diğer konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılBaban ağzına kürekle vurur bence. Para yetmiyor demek daha mantıklı sanki.
00 Yorumla SAT kendini * ... Memleket kurtulsun sende kurtul :D
00 Yorumla
+1 yılBabana öyle de sonra haftalığını 5 tl yemi indirsin akıllı bacım benim :D
10 Yorumla
+1 yılgit çalış illede çok para istiyosan adam gibi işte illa aklına nie pislik geliyor :D
00 Yorumla
+1 yılSacmaliosun ya benim ailemin durumida iyi universtemi okuyorum arabamda var ama aradigim sey bu olmadigini anladim
00 YorumlaDusunculerin çok yanlıs olduğunu dusunuyorum hic vermeseler dahi bedenini pazarlamaya değmez ac degil acikda değilsen sukret bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbenım babamın durumu o kadar iyi ama bu 20 tlyi bile cok görüyor bana bence sen kendini satmak istiyorsunda 20 lira bahane
10 YorumlaKendini satma tabiki!
Zengin sevgilinin sana haşlık vermeside seni ruhsal çöküntüye sürükler.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkulunu bitir evlenelim ya ben alirim seni tamam, tum para kontrolu sende olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyazma tarzına göre, zengin birisi şart sana... Ama gene durumunuz iyiymiş ben lisedeysen 10 lirayı 1 ay harçlık yapardım aç gezerdim. 20 TL az olabilir ama olanla yetinmek gerek bence.
00 Yorumla
+1 yılkendini satsan çokmu kolay sanıyorusn bu işleri sen :/
00 YorumlaZengin manitada haftalık 30lira harçlık alırsa boşu boşuna kestaneyi çizdirmiş olursun😀
00 Yorumla
+1 yılbence bunu kesin söyle , söyle de okkalı bir dayak atsın sana
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBöyle düşündüğüne göre kim bilir kaç kişiye vermişsindir zengin manita yap sen
04 Yorumla
Soran+1 yılyoo bakireyim aslında
Cevap sahibi+1 yılBu bakirelrde acayip azdı artık :/
Soran+1 yılcanım onu sinirden söyledim. hem de dikkat çeksin millet toplasın diye :) fazla zekiyim evet
Cevap sahibi+1 yılBendende sana kulağına küpe olacak bir söz gelsin o zaman aza kanaat etmeyen çoğu bulanaz hee bu çoğulluk para olarakmı olur mutluluk olarakmı olur yoksa sevap hanene ödül olarakmı olur orasını bilemem
haftalık 20 tl az geliyosa fazlasını verseler kötü şeeyler yaparsın..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaban demeli bir de haklısın senden iyi mal olur diye belki diyordur bunu dusundugune göre mal seni
00 Yorumla
+1 yılde bakıyım babana sen onu ne yapıcak :D
10 YorumlaKısa yoldan intihar et.
00 Yorumlakesinlikle kendini satmalısın :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSat sat ne kadar acizsin ole bisey dusuncene calissam mi desene
00 Yorumla- Diğer konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılTebessüm ettim😕🚬
#rr10 Yorumla Bence aileni karşına al konuş.
00 YorumlaSen isi bozmussun allah yardim etsin :D
00 YorumlaZengin manita sart sana
00 Yorumla
+1 yılGerizekalısın küçüğüm
00 Yorumla
+1 yılkaldır götünü işe gir çalış
10 Yorumla
+1 yılzengin manita şart sana
00 Yorumla
+1 yılSigaraya para dayanmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılsigara içmiyorum
- +1 yıl
Git para kazanda o duyguyu öğren
Soran+1 yılsınava hazırlanıyorum. okuldan 5 te geliyorum.
- +1 yıl
Ygs style :)
Trol yapma devam et haydeeaaaaa...
01 Yorumla
Soran+1 yılNe trolu ya keşke troll olsa
- Devamını Gör (32)
Devamını Gör(77)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi