+1 yılAteistim ve tüm dinelere inanıyorum.. baba tarafımla dini inanç konuşacak kadar samimi değilim, babamda benden uzak yaşıyor.. anne tarafım anneannem ibadetini ihmal etmez dayım ve annem deist onlar başından beri nasıl düşündüğümü biliyorlar.. deizmi ve ateizmi çok araştırdım, uzun süre bu düşüncenin savunulduğu sanal platformlarda fikir alışverişinde bulundun. Hristiyan ve Müslüman din dersine gidiyorum okulumda. Seni şu açından çok iyi anlıyorum etrafımdaki diğer insanlar sınıf arkadaşları mesela Müslüman olmadığımı (ki ben kendimi aslında müslüman olarak da görüyorum ama biraz farklı inanıyorum kendimce yorumluyorum diyelim) öğrenseler yargılarlar. O yüzden fazla bu konu hakkında onların yanında fikir beyan etmem ama hafiften göndermeleri de düşünmelerini sağlayan cümleleri de esirgemem. Açıklamak veya açıklamamak senin kararın kendini sürekli savunman gerekecek neden öyle düşündüğüne dair açıklamalarda bulunman gerekecek ve bu yorucu ama bir yandan da dürüst olduğunu için rahat edeceksin.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbak ilk önce ateist misin yoksa deist mi tanrının olduğuna inanan fakat dinlere inanmayan biri olarak deistim ve ailemde saygı duyuyorlar çünkü onlarda inanmıyorlar bana göre din insanları kullanmak için çok mükemmel bir uygulama,ailenle otur konuş baktın olmadı ne derlerse sus senin kararını beynindende silecek değiller ya.
20 Yorumla
+1 yılİsteyen inanır, isteyen inanmaz ve dinde zorlama yoktur diyen bir kitaba iman eden insanlar her fırsatta Allahın insanlara verdiği inanma inanmama özgürlüğünü Allahın hatası olarak görür.
Allah öyle demiş ama...
Aması yok.
İnanıyorsan kimsenin dinine, dinsizliğine karışamazsın.
Haddin değil.
Ateist olman kendi kararın bunu ailenle paylaşmak zorunda da değilsin.
Yani illa ki herkesin her şeyi bilmesi gerekmez.
Mutlu mutlu hayatını yaşa hiç bir düşünce mutsuzluk doğurmaya değmez.
Doğru olsa bile.32 Yorumla- +1 yıl
"İnanıyorsan kimsenin dinine, dinsizliğine karışamazsın.
Haddin değil."
Haddini aşan cümleyi sen kurmuşsun mürted konusunu bir araştır. - +1 yıl
Mürtet diye bir kavram Kuranda yoktur.
Benim kaynağım Kuran'da senin kaynağın neresi onu söyle oraya bakayım.
İsteyen inansın, isteyen inanmasın diyen Allah Müslümanken dinini değiştirenin öldürülmesini emreder mi?
Yada Allah Kuranda biz ona ayetlerimizi vermiştik o şeytana uydu demişken yani şeytana uyan adama bile dahada yani şeytana uyacağını bilen adama bile bırak öldürmeyi ayet verirken sen hangi uyduruk kaynaktan beslendin böyle?
- Diğer konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılBende ateistim . Benim vicdani bir sorumluluğumdan aileme ne kime ne ? Dinime göre beni yargılayacak insanlar zaten hiç hayatımda olmasınlar daha iyi . İlla söylemene gerek yok he he de geç .
37 Yorumla- +1 yıl
Hoştgörü pıtırcıkları başladı eksi yağdırmaya . Tatlı su müminleri bunlar bunları yollayacan ortaçağ avrupasına , yada irana arabistana görecekler din neymiş .
- +1 yıl
İlla ateist oldun diye ailenle paylaşıcak saygı duymalarını bekleyecek değilsin . Eninde sonunda yuvadan uçacak gideceksin zaten takılma böyle şeylere role devam et.
Soran+1 yılhoşgörü dini diyorlar ama o ülkelerde dine karşı gelmek idam ile sonuçlanıyor bu mu insan sevgisi? küçücük kızlar tecevz ediliyor taşlanıp öldürülüyor.. Hayır bu insanlık değil. Din din diye gözleri kör olmuş bu insanların.. Eğer bu ise kalsın inanmamayı tercih ediyorum..
- +1 yıl
Haklısın . İslamın temsilcisi adamlar bile böyle yapıyorlar karınız öldükten sonra bilmem kaç saat bilmemne yapabilirsiniz diyorlar koskoca arabistanlı din adamları bunlar gelmiş onlar yanlış yoldalar hee kardeşim hee o kadar adam islamı yanlış yaşıyor siz doğru yaşıyorsunuz bende zeusun oğluyum zaten . Anlatamayacaksın bu insanlara hiçbir zaman doğruyu
Soran+1 yılbende bir zamanlar onlar gibiydim ateistlik fikri aklımın ucundan geçmezdi çünkü korkardım. Neden korkardım? Daha küçük yaşlarda bana bu korkuyu aşıladılar sorgulamamı engellediler. Ama sorgulamaya karar verdim ve sonunda kendim için doğru yolu buldum
- +1 yıl
Daha önce başka ateist tartışma sorularındada olmuştu bunun gibi şeyler takma kafaya . 10dan fazla eksi aldığım olmuştu tek bir cevapta . Benim ailemde aşırı dindardı kuran kurslarına falan gittim burada islamı savunan adamlardan daha iyi bu dini tanıdığıma eminim 3 sene araştırdım teker teker bütün dinleri . Bunlar 1 gün sorgulamaktan bile acizler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
link şurdaki yayınları izlemeni tavsiye ederim. Kararını öyle verirsin. Müslüman olmasan bile bir yaratıcının varlığına inanman lazım. Benim varlığım kendimden değilse, kendi kendimi varetmediysem, kendi kendime oluşmadıysam, benim gözle görülmeyen DNA'mda ki 3.2 milyar harfi, binlerce ansiklopediye sığacak bilgiyi ben yazmadıysam, bu bilgi kendi kendine oluşmadıysa, bunu yazan biri mutlaka vardır. O yaratıcıya insan vicdanen inanmalıdır.
10 Yorumla
+1 yılBen ateist değilim ama dinlere inanmıyorum. Aileme söylediğimde şaşırdılar, kızdılar ama ellerinden bir şey gelmedi tabi. Sonuçta bu bir inanç meselesi. Aile bile olsa kimsenin kimseye bu konuda dayatma yapmaya hakkı yok. Belli ki bazı gerçekleri görmüşsün ve kararını vermişsin. Takdir ettim. Söylemekten çekinme ama söylemeye de mecbur değilsin.
41 Yorumla- +1 yıl
söylemek zorunda değilsin diyecektim eksik yazmışım.
Kız demiş bana yanlış yoldasın geri dön gibi laflar etmeyin demiş. Bu müslümanlar inadına sevap point kazanmak için bir uğraş içerisindeler :))) Cevaplarınızı alakasız olarak şikayet ediyorum.
51 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılaçıklamak zorunda değilsin.
bana 'ben ateistim' diye açıklama yapmak elini döşüne koyup 'elhamdülillah müslümanım'' demek kadar gereksiz geliyor.45 Yorumla- +1 yıl
hic.
Soran+1 yılbencede açıklama yapmaya gerek yok sonuçta ne yapsalar değiştiremezler fikrimi ama onlar bu konularda biraz hassas mı desem.. Aramız bozulmasın sonra
- +1 yıl
boşver beybim. tepki alacağını düşünüyorsan boşu boşuna germe ortalığı. hem zaten inanmıyorsun, bu tartışmaların gereksizliğini de biliyorsundur. boşver 3<
benim dinim iyilik diyorsan islamda karar kılmalısın. baştan sona iyiliği tavsiye eder çünkü.
bu konuyu aylarca enine boyuna düşündüğüne göre sorduğunu da düşünmelisin aileni en iyi sen tanımıyor musun?212 Yorumla
Soran+1 yılAileme ne kadar dil döksemde beni anlamayacaklardır..
Soran+1 yıldemek değilmiş bak ben başka bir yol seçtim
Soran+1 yılölüm herkesin başına gelecek. Ben beden işlevini kaybedince herşey bitecek diye düşünüyorum. İnanmıyorum sonraki yaşama.. Bu hayat için yaşamak istiyorum. Tabiki insanlara saygılı bir şekilde. Yine iyilik yaparak yine karakterimi koruyarak
- +1 yıl
teknoloji sayesinde gidemediğin yerleri görüp olduğunu kabul ediyorsan sonraki yaşamı içinde islam dini var. olmadı ölümü bekleyeceksin. ölüm anı çok zordur hepimizin haberi ola.ayrıca bu hayatı inanarakta saygın ve saygılı bir şekilde yaşayabilirsin.
demiş ki ziya paşa;
İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez,Zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez.
Soran+1 yılkimin ne dediğini umursamıyorum bende bir bireyim ve buna inanıyorum. Soruyu bir kere daha okur musun? Ölümü falanı karıştırma şimdi. Soru bu değil.
- +1 yıl
biraz daha düşünmene yardımcı olmaya çalışıyorum. tanımadığın insanların arkadaşlarının, akrabalarının ve ailenin vereceği tepki önemli değil.senin ne düşündüğün önemli olmalı. ayrıca iyilik yapmak ve iyi insan olmak büyük erdemdir. başarabilirsen ne mutlu sana. ben de sana iyilikten başka bir şey söylemedim ki. yeniden dirilmek kötü mü? Peygamber efendimiz bir elime ayı bir elime de güneşi verseniz vazgeçmem demiştir. inanarak iyi olmak dah iyi sadece. o kadarcık.
Soran+1 yılOruç tutuyoruz değil mi? Açların halinden anlıyoruz sözde. Ama akşam olunca yine saldırıyoruz yemeğe. Açlar yine aç. Çok az kişi umursuyor ramazanın esas amacını. Ben aç kalmadan da o aç insanların halinden anlayabilir ve onlara yardımlarda bulunabilirim. Demek istediğim bu. İyilik yapılır ama bu cennet için değil bu dünyada iyi birşey olsun diye yapılır. İnanmıyorum gerçeküstü şeylere.. Almıyor aklım mantığım.
- +1 yıl
oruç açların halini anlamak için tutulmaz. akşam olunca saldırmak diye bir şey yok. öyle yapan yanlış davranıyor demektir. sen ramazanın esas amacını umursayanlardan ol, başkasına bakma. yardım etmek için aç kalmana gerek yok tabiki. cennet için iyilik ypmaya uğraşanın kıymeti az olur. gerçeküstü diye birşey yoktur. okulda zor olan dersleri aklım mantığım kabul etmiyor diye kabul etmemen doğru olur mu? ziya paşanın söylediğini ezberle lütfen. insanların isyankarlığının en önemli sebebi nefsidir
Soran+1 yılYok değişmiyor fikrim. Okuldaki zor dersler için ibadet etmiyorum sonuçta. Hayatımı o derslere göre de şekillendirmiyorum. Çok farklı şeyler. Aslında demek istediğini anladım ama yok benim zaten küçüklüğümden beri gözle görmediğime inanmama özelliğim var. Kanıtlansa bende inanacağım ama. Boş geliyor olmayan birşeye ibadet etmektense ben bu dünya için birşeyler yapmaktan yanayım.
- +1 yıl
dünyamız başıboş değil. her şeyin bir sahibi olduğu gibi dünyanında sahibi Allah'tır. kanıttan bol ne var. denizlere dağlara,ağaçlara, kuşlara bakman yeterde artar bile. dünyada görmediğin bir çok yer var. hatta televizyondan dahi görmediğin bir çok yer var. ama var olduğuna inanıyorsun değil mi? ayrıca olmadı kalkar gider görürsün. ama ahireti anlatmaya çalıştığın manada somut olarak görmek için son şart ölümdür. o zamanda iş işten geçmiş oluyor. arkadaş listene ekler misin?
Bir deist olarak bırak söyleme kimseye. mesela ben işim dolayısıyla sürekli müslüman numarası yapmak zorunda kalıyorum çok zor birşey. aile konusundada onlarada demedim.
30 Yorumla
+1 yılolmaz olurmu burası ateist dolu ks d a metre kareye 142354654567 tane ateyiz düşüyo bekle sana şimdi cevap verirler
51 Yorumla- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılne rolü yapıcaksın söylemezsin olur biter iyi o zaman herkes boynuna inancını yazdırıp assın inançlarını kişi içinde yaşar bağıra bağıra inançlarını dile getiren insanları hiç sevmem
04 Yorumla
Soran+1 yılinancıma uygun yaşamak istiyorum rol yapmak istemiyorum. Buna inanmanın bir anlamı olsun
- +1 yıl
rol yapmana gerek yok olduğun gibi davran kimse sana gelip inancını sormıycak bugüne kadar kaç kişi sordu?
Soran+1 yılbugüne kadar ateist olduğumu kimseye çaktırmadım artık çaktırmak istiyorum işte
- +1 yıl
çaktır o zaman ne diyim yani o zaman tepkilere cevap vericeksin yani ne diyelim
milletin üfürmesiyle dinsiz m iolunur. doğal olarak tabi ki doğru düzgün düşünmediğini, popüler kültür etkisiyle, bir kısım bağnaz insanların yanlışarını görerek işi dine malettiğini ve gerektiği kadar inceleyip düşünmediğini söylemek durumundayım.
10 YorumlaGüncelleme cevap olarak, Dinini iyilik olduğunu söylüyorsun iyilik yapmak için bak ben ateistim ve bu yüzden iyilik yapıyorum demene gerek yokki
02 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum öyle birşeye gerek olmadığını. Söylemeye çalıştığım şey iyilik yapmak için buradayım kuranda yazanları uygulamak için değil
- +1 yıl
Bak arkadaşım yıllarca müslümanlarda baskılar karşısında dinlerini gizlemek zorunda kalmış, eğer baskı göreceğini düşünüyorsan bunu gizleyebilirisin ne zamanki kendi ayakların üstünde durursun o zaman istediğin gibi çıkıp söylersin. Ailenin vereceği tepkiye bizim yapabilecek bişeyimiz yok.
+1 yıldin belirli kalıpların , yasaklar , emirleri oldugu için
belirli yaşlarda insanlar özgürce hayatını yaşamak , tatmak için dinin bu kalıplarından cıkarlar ben ateizt düşüncelerini buna baglıyorum20 Yorumla
+1 yılAllahtan korkmuyorsunda ailenin tepksiinden mi korkuyorsun? hayvanat bahcesinden bi maymun al gotur benim soyum bundan geliyor bunla sevisecem de
1219 Yorumla
Soran+1 yılbu gerçekten çok saçmaydı. Maymunla sevişmek falan? Evrime de inanmıyorum. Biliyor musun olaya bu at gözlükeriyle bakman çok saçma. Allahtan korkmuyorum çünkü var olduğuna inanmıyorum. Ama ailem var değil mi? Ve aynı görüşte olmadığımız için verecekleri tepkiden korkmam bana çok mantıklı geliyor
- +1 yıl
Allah'a inanmamana sebep olan nedir iyice arastirdinmi ateiszmden onde islam dinini yeterince biliyormuydun kuran okudunmu? sirf entel dantel gorunmek icin ateist takilan bi kezbandan baskasi degilsin bence
Soran+1 yılbu karar ilk kafamda canlandığında kendime çok kızmıştım neler düşünüyorsun sen demiştim. Ama doğduğum andan itibaren daha neyin ne olduğunu bilmeden bize allah korkusunu aşılamadılar mı? Sorgulayamadan korkmaya başladık. Sorgulamaktan zarar çıkmayacağını hatta sorgularsam belkide çelişkilerimden kurtulurum islama daha da bağlanırım diğer düşünceleride kafamdan atarım diye düşündüm. Araştırdım. Kuran okuyabiliyorum alfabeyi biliyorum ama ne fayda anlamadıktan sonra? Türkçesine baktım.
Soran+1 yılsonuçç inanmamayı tercih ettim..
- +1 yıl
@soran sadece Kur'an-ı okumakla meailini okumakla İslamı anlayamazsın İslamda edille-i şeriyye 4 tür bunların tamamını bir bütün olarak almadıktan sonra İslam'ı anlayamazsın ayrıca meal değil tefsir okumalısın..
- +1 yıl
daha kuranin sayfasini acmadan onyargiyla okursan tabiiki anlamazsin arapcasini degil turkcesini oku sadece bir kere oku bastan basla son sureye kadar oku eger hayatinda dusuncelerinde degisiklik olmazsa o zaman ne istersen yap ama anlayabilecegin bir meal al mesela yasar nuri ozturk hocanin mealini oku ateist gecinen salaklarada kanma koskoca kainatin yaraticisi olmadiginami inaniyorsun? yapma Allah askina bak benim egitim yillarim belki senin yasina denktir entel gecinecem.diye hayatini zehir
Soran+1 yılanlayacağımı anladım çok kafa yordum bu konu hakkında birkaç seneye kadar benimde ödüm kopardı ateist lafını duyunca tüylerim diken diken olurdu ama şuan gerçektente tam anlamıyla inanmıyorum..
- +1 yıl
bak herkesin hayatinda dsuncelerinde gelgitler olur ben tum ateistler serefsiz namussuz demiyor aksine karekteri olan ateistlerde vardir ama sirf inanmiyorum demekle kendini atese atma sen bana niye innmdigini soylesene ? islamin her kelimesi iyiliktir kuranda size kotuluk yapana bile iyilik yapin deniyor sence islamdan daha cok iyiligi emreden din varmi
Soran+1 yılİslam ülkelerini görüyorum inanmamak idam. Küçücük kızlara tecavüz ediyorlar ama suçlu o kızcağızlar oluyor taşlanıp öldürülüyorlar. Kanıtlanamayan birşeye inanmakta bana saçma geliyor. Kuran iyiliği emrediyor. Benim beynimde bana iyiliği emrediyor. İllaki dinin kurallarına göre yaşamak istemiyorum. Olay bu. Bazı şeyler bana ters geliyor sadece. İnanmamayı tercih ettim artık. Lütfen nedenini sorma çünkü bu tartışmaya yol açar.
- +1 yıl
sen bilirsin ama sonuclarinada katlan emin ol donusun sadece Allahadir cehennem azabinida arastir istersen Allah akil fikir versin
Soran+1 yılcehenneme inanmadığımdan azabınada inanmıyorum. Allah affedense, iyiliğe önem veriyorsa beni de affeder:) Sonuçta ikimizde iyiliğin dünyada var olmasını istiyoruz. Ben sadece kalıplaşmış kurallar istemiyorum. Gerçekten istediğim için iyilik yapmak istiyorum anlatabiliyor muyum?
- +1 yıl
gerzek gerzek konusma inanmadigin Allahtan affedilmeyimi bekliyirsun? sacmasapan biri oldugun belli git ne halin varsa gor ya
Soran+1 yıltabikide affedilmeyi beklemiyorum. Anlamıyor musun sen ben sonraki yaşama inanmıyorum! İroni yapıyorum lütfen bunu anlayamadığını söyleme bana...
- +1 yıl
sana sadece aciyorum inanmak gercekten Allaha teslim olmaktaki haz hicbiseyde yok Allah sana bunu nasip etmemis bundan daha buyuk bir ceza olamaz zaten
Soran+1 yılYaaaa cnım benim soruyu bir tekrardan oku lütfen bak. Bana savunma dinini. İnanmıyorum bunlara işe yaramıyor. Biraz saygı bak o kadar konuştuk ben sana zavallısın neden inanıyorsun bit beynli diyor muyum? demiyorsam sende demeyeceksin. Bitti.
- +1 yıl
yasin kac senin
Soran+1 yılne yapacaksın yaşımı?
- +1 yıl
Saol sayen de allaha inancın len awq
Dini iyilik olan insan, boş ver açıklama yapmayı Allah senin içini biliyor ya ailen seni müslüman bilsede ne farkeder
10 Yorumlasöylemen gerekiyormu illa , ateist birisiyle yollarını birleştir olsun bitsin
22 Yorumla
Soran+1 yılgizli kalmasıda kötü onların yanında dini ciddiye alıyor gibi davranmak istemiyorum pff ama bakış açılarını tahmin edebiliyorum
+1 yılBen de 1 yıldır ateistim aileme söylemiyorum. Aman bide evlatlıktan reddederler ğdldğdpxğcl herkesin dini görüşü başka ailelerin buna karar vermesi çok haksızlık sanki bize soruyorlar hangi din diye.
00 Yorumla
+1 yılSen Müslüman'dın ateist mi olmaya karar verdin ?
24 Yorumla
Soran+1 yılevet..
- +1 yıl
Nesini anlayamadın İslam'ın yada nesini beğenmedin ? Tabiki soruda başka bir amaç taşımıyorsan ..
Soran+1 yılİslamı neden beğenmediğimi veya neden ateist olduğumu burada açıklamadım. Tartışma çıksın istemiyorum. Sonuçta islama inanan insanlarda var burada bu onlara saygısızlık olurdu..
- +1 yıl
Hayır kişisel konuşalım bunu seninle.. Buradan..
+1 yıldin konusu acildiginda fikrini söylersin acilmazsa söylemezsin.
21 Yorumla- +1 yıl
:(
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkendi başınıza karar vermişsinizde kimselere söyleme gereğini niye duyuyorsunuzki
hem size dini öveceğimizi nereden çıkartıyorsunuzki. bize sadece tebliğ görevi düşer
ecel kapınızı çaldığı zaman inşanlah bu düşünceyi terketmiş olursunuz20 YorumlaAnlamayacaklarını düşünüyorsan açıklamak zorunda değilsin. Abim ve bazı akrabalar bilir sadece annem falan bilmez.
10 YorumlaAileni senden iyi kimse tanıyamaz ne tepki verirler bilemeyiz.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen ateistim aileme söylediğimde saygıyla karşıladılar.
Ama sen söylemek değilsin.34 Yorumla- +1 yıl
Ben seni takdir etmek. Sen zeki biri olmak :)
Cevap sahibi+1 yılAma sen söylemek zorunda değilsin olucaktı.
- +1 yıl
Ha ha :) Düzeltme; Seni takdir ettim. Zeki birisin.
Soran+1 yılben ne demek istediğini anladım canım küçük detaylara takılmaya gerek yok:)
Agirdan agirdan belli et.
Soylemen gerekmez illaki.20 YorumlaToplum baskısı diye birşey var banada herkes soruyor neden cumaya gitmiyosun diye söylenmiyor çünkü direk gavur kâfir damgasını yiyorsun
00 Yorumlabenim dinim iyilik nedir la kjsdfnjkdnjks her neyse kimseye bi şey açıklamak zorunda değilsin.
03 Yorumla
Soran+1 yılateistlere ahlaksız olarak bakıyor benim içinde bulunduğum toplum. Alakası yok sadece inanmıyorum işte. İnanmıyorum diye hertürlü pisliği yapacak değilim.. O yüzden söyledim o sözü
Soran+1 yılok
abartmadan normal söyle gitsin. merak etme seni sevmeye devam ederler :)
00 Yorumla
+1 yılcevabım battımı kaldırdınız..dinigollikler
20 Yorumla- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılSöyle işte inanmıyorum de bu kadar basit.
04 Yorumla
Soran+1 yılanlamazlar ki ya
- +1 yıl
Neden ki ? Çok dindar değillerse bişey demezler , ayrıca yaşın kaç bilmiyorum da eğer gençsen bu tür düşünceler çoğu gençte olur zaten bence anlayış gösteririler üstelemezler.
Soran+1 yılya ben dediğim gibi kimseden etkilenmedim sadece saçma geliyordu hep başından beri ama sorgulamaya korkuyordum. Bu yetiştirilme tarzıyla alakalı birşey. Sonra sorguladım ve ben buna inanmayı tercih ettim
- +1 yıl
korkma bence söyle gitsin o zaman
- Diğer konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılbu kişisel birşey illa açıklaman gerekmiyor bence.
10 Yorumla Ailene söylemek zorunda değilsin.
23 Yorumla- +1 yıl
:(
- +1 yıl
tahmin ettiğim kişi misin? sarı pipi hani?
- +1 yıl
temem.
+1 yılallah benide böyle yaratmış de
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHadi Ateistler bunu da açıklayın.
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılreklam yapıyorsunuz
212 Yorumla
Soran+1 yılpardon da neyin reklamını?
Cevap sahibi+1 yılsiz ateistsinizde burada kimin umrunda ben size git babana söyle desem şimdi gider söylermisiniz
basbayağı reklam yapıyorsunuz müslüman mahallesinde salyangoz satıyorsunuz
senin dini düşüncen umurumuzda değilde
başkalarının aklını bulandırmasanız
Soran+1 yılya alakası bile yok. Ben uzun zamandır bu konu hakkında düşünüyorum. Ve bunu benden başka bilende yok. Kararımı söylediğimde verecekleri tepkiyi merak ettim. İstediğim soruyu sormakta özgürüm. Ve dini düşüncemi önemseme zaten. Sen kendi düşüncenden eminsen benim burdaki dandik sorumdan etkilenmezsin zaten..
Cevap sahibi+1 yılpeki size tatmin olabileceğiniz bir cevap vereyim
ben sizin ailenizden biri olsam siz bunu bana söylediğinizde dünyam yıkılırdı
tabiki sizin ailenizin tepkisi başkada olabilir
birde küçükbir tavsiye görüleni herkes bulabilir
görünmeyeni bulmak akıl işidir(niyetimsize akılsızsınız demek değil)
Soran+1 yılbilgi de görünmez. Ben araştırdım bilgiyi edindim. Ve en sonunda görünmeyeni buldum. Kendim için doğru olan yolu buldum. Buna inanıyorum işte. Benim aileminde dünyası yıkılır. Aramız bozulsun istemiyorum ama rol yapmakta istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılbildiğini bizede anlatda bizde hersabah kalkıp 5vakit ibadet etmekden kurtulalım
Soran+1 yılişte ben bunun boşuna yapıldığını düşünüyorum. Bir türlü olmuyor işte mantığıma kabul ettiremiyorum
Cevap sahibi+1 yıl(bilgide görünmez)diye kendiniz söylüyorsunuz belkide henüz sizde o bilgiyi görmediniz.
insanın 70-80yıllık bir ömür için yeryüzüne gelipde sonrada yok olduğu benim mantığıma sığmıyor.ağaçlar bile gözümüz önünde her sene öldürülüp diriltiriyorken sizler bu ritmin şans
eseri oluştuğunu mantığınıza kabul etdirebiliyorsunuz.düşüncenize saygı duyarım çünkü sizler
bizlere ibret için yaratıldığınıza inanıyorum tıpkı ağaçlar gibi
Soran+1 yılÖlüyoruz toprağa karışıyoruz ki bu döngü devam etsin. Diğer insanlar yaşayabilsin.
Cevap sahibi+1 yılsizi düşüncenizden dolayı kınadığımı yadırgadığımı zannetmeyiniz.fakat böyle bir yok oluşa gerçekten inandırmışsınız ya kendinizi peki o zaman neden her istediğinizi yapıp hayatınızı yaşamıyorsunuzki geçen zaman aleyhinize...
hem kimene ki sizin düşüncenizden nasıl olsa onlarda yok olmayacakmı
hem madem bizi Yaratan yok(döngü devam etsin)kuralını kim koymuşki
Soran+1 yılAynen geçen zaman aleyhime diye düşünüyorum. Her istediğimi yapmak istiyorum zaten ama bu isteklerim diğer insanları rahatsız etmeyecek şekilde olmalı onlara saygı duymalıyım ancak bu şekilde kabul edilebilir bu. Ben düşünmenin,acıkmanın,nefretin hrşeyin beyinle alakalı olduğunu düşünüyorum. Beyin ölünce ne acı kalacak geriye ne bir anı. Herşey bitecekmiş gibi geliyor işte.
Cevap sahibi+1 yıldaha insanoğlu düşünceyi sağlayan beyinin omuriliğindemi kafadamı olduğunu bile bulamamışken herşeyi beyin'e maal etdiniz. ruh diye birşey yokmuki peki beyin herşeyse
herkeste aynı beyin varda neden herkesin karakteri düşüncesi vs aynı değilki.
birsüre için ölümileyaşam arasında gidipte gelmiş birisiyim.ve size yemin ederimki
ölmek yaşam kadar güzel olabilir.insanlar bilmedikleri yerlere gitmekten ürkerler bu bir ülkede olsa aynı mezarda.nefsinizin oyunlarına kapılmadan meseleyi sorgulayın
bir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne