Ateist olan var mı? Bunu aileme nasıl açıklayabilirim?

Merhabalar. Konuyu uzatmayacağım ben ateist düşüncelere yönelmeye başladım. Bunu ne ailem ne de arkadaşım biliyor. Arkadaşlarım değil ama ailem bunu anlayışla karşılamayacaktır. Ailem dinine bağlı insanlar değildir ama yine de tepkilerini şimdiden tahmin edebiliyorum. Benim dinim iyilik.. Gereksiz geliyor diğerleri. Lütfen dini övmek isteyen, yanlış yolda olduğumu söylemek isteyenler yorum yazmasınlar. Bu konuyu aylarca enine boyuna düşündüm. Bir anda karar vermedim hiçbir şeye. Ben kararımı verdim. Sadece aileme bu durumu nasıl açıklayacağım hakkında yardım istiyorum..
Güncellemeler
+1 yıl
Söylemene gerek yok demişsiniz. Kimselere söylemezsem verdiğim karara göre yaşayamam ki ben. Onların yanında rol yaparım. Olmaz ki o zaman böyle bir karar almış olmanın ne faydası var.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleme yapıp durmak istemiyorum ama İslamı neden beğenmediğimi veya neden ateist olduğumu burada açıklamadım.Açıklamayacağım.Tartışma çıksın istemiyorum. Sonuçta islama inanan insanlarda var burada bu onlara saygısızlık olur bu. Lütfen siz de benim kararıma saygısızlık etmeyin.
Ateist olan var mı? Bunu aileme nasıl açıklayabilirim?