Oruca namaza ramazana inanmıyorum ama her yıl her gün bir ritüelmiş gibi bana yaptırılmasını da istemiyorum hala beni dindar zannediyorlar ama biraz da çekiniyorum. Artık bana karışmasınlar istiyorum sizce söylemeli miyim
3 ay
Oruca namaza ramazana inanmıyorum ama her yıl her gün bir ritüelmiş gibi bana yaptırılmasını da istemiyorum hala beni dindar zannediyorlar ama biraz da çekiniyorum. Artık bana karışmasınlar istiyorum sizce söylemeli miyim
Bence söylemelisin ve özgür olmalısın belki biraz tepki gösterirler ama eninde sonunda kabullenirler rahatlamış olursun sana zorla dini inançları yaptırtmalarına gerek yok herkesin inancına saygı duymalıyız
Bu çok hassas bir konu biliyorum 💛 İnancın ya da inançsızlığın tamamen sana ait ve kimliğinin önemli bir parçası. Sürekli istemediğin ritüelleri yapmak insanı yorabilir ve içten içe öfkelendirebilir 🌿 Önce şunu düşünmeni isterim, ailene söylemek sana özgürlük mü getirecek yoksa daha büyük bir çatışma mı çıkaracak? Onların tepkisini az çok tahmin edebilirsin. Eğer söyleyeceksen sakin bir zamanda ben diliyle sınırlarını koyarak paylaşman daha sağlıklı olur 🕊️ Kendini koruyarak ilerlemen çok kıymetli 🤍
ben aileme naturalist oldğumu söylesem sopa ile kovalarlar herhalde ayrı eve çıkınca söylerim artık şimdilik onlara bağlıyım
Cevap
14Cevap
26 yasinda gelmisin. Kimse seni oruca veya namaza zorlayamaz ama Ateist oldugunu söylemekte de bir fayda yok. Sana sadece problem acar, getirisi olmaz.
Oruc tutmak namaz kilmak istemiyorum de, tamam.
Aile yapını tahmin edebiliyorum bence söyleme söylersen üzerine daha çok gelirler kavga vs olayları daha çok olur gerek yok sende kalsın
Inanmasan bile söyleme kendi içinde yaşa kendi huzursuzlugunu ev ortamina mi taşimak istiyorsun
Bu huzursuzluk değil kimse kimseyi zorlayarak bir şey yaptıramaz sırf inancı yok diye de dışlanilmasi hoş değil
namaz kılmak oruç tutmak zorunda dgilim çünkü inanmıyorum ailem olması birşeyi değiştrmiyor 26 yaşında kadınım
Tabiki öyle, ama aile kökene bağlidir ve köklerine sahip cikan aile kizini huzursuzluga itecektir.
Bence söylemelisin. Bir güzel dayak yiyince anlarsın hak ile batılı 😁😁
Senin hakkın terör dini mi lan müptezel gel bir senle isl*mı tartışalım bakalım nasıl müdafaa edeceksin bu terör dinini kız niye inansın ayrıca erkek kardeşi mirasın %75'ine konup buna kırıntı kalması için mi (nisa11) kocası üstüne ikişer üçer dörder karı getirmesi için mi (nisa11) kocası dövsün diye mi (nisa34) yine kocasının tarlası olsun diye mi (bakara223) peki sen bakara193 tevbe29 enfal12 maide33 muhammed4 nisa89 tevbe5 tevbe12 enfal65-66 tevbe111 gibi ayetleri okuyup terörist olmaya mı karar verdin muhammedin ahzap37. ayette evlatlığının karısını aldığında hiç adamlık mı bu diye gurur yapmadın mı müptezel hele onu söylem
@Sümerler000 belliki tabanı doldurmadan kat çıkmaya çalışmışsın. Öğrenmeye çalıştıklarınıda yanlışlarla dolu öğrenmişsin. Oda seni mürtet eylemiş. Allah ıslah eylesin.
Tamam sen nasıl çıktında terörist oldun onu anlat diyorum hayatım kuran hadis tevsir dinler tarihi okuyarak geçti hâlâ bile okurum ki sırf bu terör dininden insanları kurtarmak normal insan gibi yaşamalarına teşvik edecek donanıma sahip olmak için
@Sümerler000 terör dini ne demek ya. Yıllarca milletin amerika ve avrupaya özenerek yaşamasından kendi dinlerini görmez oldu millet. Daha adil bir din göster bana. İnsanı düşünen ve ona değer veren.
Az önce ayetleri kasnak kasnak attım hadislere bile girmedim hatta beni kureyza katliamından hayber savaşına Aişe ile alinin cemel savaşına girip bir ton kendinizden olan müslümanların katledilmesinden bile bahsetmedim var gerisini sen düşün neden terör dini diyorum hatta talkan ve curcan katliamlarında türksen içinin nasıl cız edeceğini bilmeme rağmen ondanda bahsetmedim ilâveten dinlerin hemen hemen çoğu zaten harpte ve halkın koyun gibi güdülmesinde etkin rol oynar hemen hemen tüm dinler aynıdır hee bunlardan hangisi daha mülayim dersen Hristiyanlık derdim zirâ sen başka dinden olduğu için seni öldürmez veya inanmıyorsan sana lanet okumaz hatta tüm millete ırka dine sevgi önerir bu yüzden museviler ve müslümanlar ateistler misyonerdir çünkü hristiyanlığı tenkit etmez derler onuda ederiz ama tahkir edeceğimiz bir ayet yok orada masal var ama terör yok
@Sümerler000 Türk Müslümanı bunlar. Gerçek İslam'ın ne olduğundan habersiz kültürel olarak yaşıyorlar. dediklerinin hiçbirisini anlamaz boşuna harcama zamanını
@soran değişim dışarıdan gelen bir zorlamayla değil içeriden başlayan bir merak ve şüphe duygusuyla gerçekleşiyor birine doğrudan inandığı şeyin yanlış olduğunu söylediğinde savunma mekanizması devreye giriyor ve kişi dogmasına daha sıkı sarılıyor ama ne zaman ki o beyninde kıvılcım çakıyor ve ya bunlar neden böyle söylüyor bir bakayım diyor işte o an zincirleri kırıyor bu süreç aslında bir tür zihinsel evrimdir insan binlerce yıldır içine doğduğu coğrafyanın ve ailenin inancını bir gerçeklik sanıyor ama önüne somut veriler arkeolojik kanıtlar ve o metinlerdeki çelişkiler konulduğunda eğer dürüst bir akla sahipse o noktadan sonra geri dönüş olmuyor araştırmaya başlayan bir beyin için dinlerin o yerel ve kısıtlı dünyası artık çok dar gelmeye başlıyor insanları sadece düşünmeye ve okumaya teşvik etmek en etkili yöntem çünkü gerçeklerin bağırmaya ihtiyacı yoktur bilimsel veriler ve tarihsel kanıtlar orada öylece duruyor sadece üzerindeki o kutsallık tozunu üflemek kâfi zeki ve sorgulayan bir insan için o toz kalktığında altından çıkan şeyin bir tanrı kelamı değil bir dönem siyaseti ve antropolojik bir kurgu olduğunu anlamak çokta zor olmuyor
@Sümerler000 ben dediklerinin hepsine katılıyorumda hiç çevremde öyle birisine rastamsadım kimse konforunu bozmak istemez allah yok din yok dediğinde insanlar boşluğa düşüyor ve bu din kavramı zaten belirli bir yaşa gelmiş insan için sorgulaması çok zor oluyor insanların kendi zihinlerinde mantıksız bile olsa düşüncelerini rasyonelleştiren bir mekanizma var sen istediğin kadar anlat anlamaz ben çoktan saldım anlatmayı
Bilemedim açık fikirliyse kabul edebilir de diğer türlü üzülürler yazık ya
Sakın haaa hayatını karartırlar. Etmedikleri zulüm zorbalık kalmaz işkence kalmaz. Bunca senedir içlerindesin hala öğrenemedin mi Müslümanların ne kadar zorba cani vicdansız olduklarını
Soyle gitsin dinde zorlama olmaz bende oruç falan tutmuyorum mesela ailem tutuyo
@karpuzlusekerrr ne kadar kolay ya söylemek. Dinde zorlama olmaz. Öbür taraftada hani dinde zorlama yoktu dersin. 😁😁
Sanane? Herkes özgür bir birey isteyen istediği mensupta olabilir kolay tabi ne var toplumun yarattığı baskı yüzünden insanlar daha nereye kadar susabilir
33 yaşıma geldim ben bile hala kabul ettiremedim.
Bı aile neden zorla inandırmaya çalışır yav
Söyle de seni döve döve imana getirsinler 😂
ayrı eve çıkınca söylerim artık şimdilik onlara bağlıyım
Siz kendiniz kaybedersiniz
Aile yapını bilmediğim için yorum yapamam
artik sana karismamalari bencede en guzeli olur
Gizli yaşa söyleme
söyle
Kimin umrunda yaa
Geç kalmışsın bile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?