Babalar evlatlarını eşit sever mi?
Ben eşit sevmediğini düşünüyorum; kesinlikle bence eşit sevmiyorlar.
Ben eşit sevmediğini düşünüyorum; kesinlikle bence eşit sevmiyorlar.
eşit sever mi diyosunda bide sevmediğini düşün. şimdi tüm anne babalar cocuklarını sever hikayesını anlatmayın. ben lise 2 ye giderken ayrıldı annem babam. nerdeyse 10 sene oldu. annemin pesınden 4 şehir değiştirdim. yok onunla evlenecem yok bunula evlenecem. sonunda kendı gıbı bırını buldu. artık sehır degıstırmıyoruz en azından. ama soyle ayagımı uzatıp rahat rahat tv ızleyecılecegım bı evım bıle yok. annem senı ıstemıyorum yanımda dedı. babamı aradım ben sana bakamam dedı. başını sokabileceğin bı evın var derseniz bence fazla iyimser davranmıs olursunuz. çünkü sokakta bır aıle gordugunuzde içiniz cız ediyorsa bence o ev ev değil demektır. mecburı zıyaret demek daha saglıklı olur. ha babamlada 2-3 aya bı gorusuyoruz telefonla. sene de bı kezde yuzyuze. hatta bı keresınde o aramadı. bende aramadım. 2 sene boyunca gorusmeyı bırak telefonla bıle konusmadık. unıversıteyı kazandım. devlet kredı verıyo ya. baba kredıyı alım mı dedım. al arkanda ben varım dedı. 2 ay sonra kendın cektın kendın ödeyeceksın olmadı annen oder dedı. zaten annem ayrı telden calıyo. kocası ayda 300 tl sıgara para verıyo. parlement wınston ıcıyo. ben param yok dıye jj alıyom. onuda 2 gunde bı paket. ayda harcadıgım 60 tl ye kızıyor.2-3 tane iş buldum. çok uzak yakından bulursun dedı. baskada ıs teklıfı gelmedı. bende tecılı bozdurdum. askere gıdım barı dedım. iş konusunda önumde engel dıye. zaten evde sureklı bı gergınlık havası var. arada tartısıyolar fılan. artık bende pek takmamaya basladım. yanı kocası yanlıs bıse yaptıgında ben anneme soyluyorum bu adam ne kadar sorumsuz az evle ılgılense dıye. ama nıyeyse ben ekmegı 10 dk gec alınca dır dır eden kadın , kocası su doldurmaya keyfı olarak gıtmedıgı zaman o kadar anlayıslı bırı oluyor kı. anlatamam. şöyle anlatım. babamda evlendı. cocugu oldu. ama acık konusmak gerekırse babamı pek ıplemıyom. bana bulasmasında ne yaparsa yapsın dıyodum. ama annemı gercekten cok önemsıyodum. hamıleyım dedıgınde o kadar zoruma gıttıkı. ama artık onuda pek ıplemıyom. ne halı varsa görsün modundayım.
bunlar nıe anlattım bende bılmıyorum ama bırazda olsa yazınca kendımı ıyı hıssettım. enınde sonunda yanlız kalacaz. kımılerı yaslanınca kalıyor. aılesı ölünce. kımılerıde tum aılesı yasarken yanlız kalıyor. kader bu yapacak bişe yok. umutla herseyın yolunda gıdıp mutlu olacagım gunu beklıyorum ama bu gıdısle o da olmayacak gıbı. pek umudumda kalmadı sankı. su an ölsemde bıtse bu eziyet (hayat) dıyorum. hanı bazen dışın genç göstersede kendını yıpranmıs sankı 50 sıne dayanmıs bırı gıbı hıssersın ya. ben 25 yasındayım ama sankı ölmek uzere olan yaşlı adamlar gıbı hıssedıyorum kendımı. neyse ya anlat anlat bıtmez bu konu.
Umarım bundan sonra mükemmel bir hayatın olur 🙏🏻
umarım
Hayır sevmez.. ne analar ne babalar evlatlarını eşit sevmez. Ben 5 kardeşim. Diğer dördünün canı yansın ya da birşeylere ihtiyaçları olsun hemen koşarlar... Bende bu geçerli değil. Her hafta birinde kalırlar ve evlendiğim 9 sene oldu bırak kalmayı evime 9 defa gelmemişlerdir... o kadar eşitlerki benim evimi taşıdığım gün kardeşlerimle mangala gittiler.. acınmıyorum kimseyede kendimi acındırmıyorum.. gerçekler sadece bundan ibaret. Ben böyle daha mutluyum ve daha huzurluyum. Kimseye eyvallah demiyorum babam da buna dahil.. Evlatlar eşit sevilir diyen koskoca yalan söylüyordur..
Katılıyorum
hocam ben bir konuyu anlamadım. 4 kardeşi sevip sana böyle davranmaları suçun sadece ailende olduğunu göstermez sanırım. Acaba farkında olmadan bir yanlış yapmış olabilir misin?
@sormayiseviyorum babamda herşeyi yapar ama dedem en az babamı sever hasta oldugunda bile babam götürür getirir kötü olan odur bişey yapıp yapmamak değil sevmeyince sevmiyorlar işte
@sormayiseviyorum yaşım 33 . Askerde bile aileme masraf olmamak için arkadaşlarımın harcadığı paranın 3/1 ini bile harcamadım. 27 yaşıma kadar aldığım maaşımı kuruşu kuruşuna aileme verdim. İnanmayacaksın ama sevgilim dahi olmadı o yaşıma kadar. Kim napar parasız adamı? Kardeşlerim har vurup harman savururken ben bir öf bile demedim hiç bir şeyin hesabını sormadım ve dertte etmedim. 27 yaşıma kadar herşeyim ailemdi. Birini sevdim istemedi kafasına göre gelin alacakmış. İnat ettim sevdiğim kızı benim zorlamamlada olsa istedi. Nişanlandık ve insanların içinde nişanlımı istemediğini söylemiş. Kadından Allah razı olsun ki nişanı atmadı. Başka biri olsa o yüzüğü annemin suratına. yinede hasta olurlar giderim. Bir şeylere ihtiyacı olur giderim. Annem insanların içinde bana hamile iken çok düşürmeye çalıştığını söyledi. Bu lafı duymanın ne kadar kötü birşey olduğunu bilirmisin? İşte öldürmeyen Allah öldürmüyor. Doğduk büyüdük herşeyim tam. Şimdi sordunda düşünüyorum ben nerede hata yapttım?
ilginç gerçekten @EserAlp. daha önce de buna benzer bir olay okumuştum. insan bazı şeyleri yaşamadan anlayamıyor. anlıyorum dese de yalan. böyle bir durumda insan napabilir ki gerçekten. senin psikolojin nasıl bilmiyorum, kendini geliştirmiş onların hatalarından ders çıkarmış olabilirsin. umarım öyle yapmışsındır. şu an görüşüyor musun peki ailenle?
@sormayiseviyorum. Bu yaşadıklarımdan şikayetçiyim ama isyan bayrağını açmadım. Hayatta tek bir görüşüm var. Sana kötülük yapana iyilik yapki o utansın. Ailem benim onlar ne olursa olsun. Kardeşlerime mesafe koydum ama anne babama asla. Ne yaparlarsa yapsınlar sonuçta anne babadır. Varsın onlar bişey yapmasınlar benim için ama ben onlar için hala varım. İnsan pişiyor bu tip şeyleri yaşadıkça. Sonuçta insan bu hayatta varlığını idame ettirecekse bunu aile yapısı ile devam ettirecek. Eşim gitmez anne babamın yanına kızmamda ve buna kızmaya hakkımda yok. Kadına söylediklerinden sonra gitmemesi doğaldır. Onlardan kalan malı mülküde bağışlama kararı aldım bir yerlere. Yaşarken bana hayrı olmayanın malı onlar öldükten sonra da hayrı olmasın başkalarına olsun :) kısacası görüşüyorum ve görüşmeye de devam edeceğim :)
33 yaşındasın benden büyüksün o yüzden abi diyorum sana. Helal olsun Abi.
@EserAlp helal olsun aynen 🙏🏻👏🏻
Zor bir durum gerçekten, katılıyorum kimse evlatlarına eşit davranmaz. Sanırım babanız da kendi anne babasından öyle görmüş ki bilinç altına yer etmiş, belki en küçüğüydü belki de en büyüğüydü kardeşler arasında.
Benim anne ve babam 6 yaşımdan beri ayrı. şu an ikiside evli. Bende babamla yıllardır görüşmüyorum. Onun ikinci evliliğinden olan bir çocuğu var. Kardeşimi gerçekten çok seviyorum. Canımı istese vericem. Onunla gezeriz tozarız. Ama babam kesinlikle doğduğundan beri o çocuğa yaptıklarının %1ini yapsaydı ben onunla görüşmeyi kesmezdim. Evet ayırır bal gibi ayırır ki , kimi kız çocuklarının ilk aşkı babası olurken, bir kız çocuğuna ilk nefreti babası olduğunu öğretir.
:( :( @izmirlikumpir
Tabiki severler evlattır nasıl ayırt edilsinki sen annenmi babanmı daha çok seviyorsun ayırt edebiliyormusun hayır dimi sadece biri seni daha iyi anlıyordur okadar yani böyle düşünmen bile çok yanlış inan :( senin evladın olsa birini daha çok severmiisin asla hepsi aynıdır dimi onlarda aynı şekilde bizleri seviyorlar şu an yaş itibariyle böyle düşünüyosun zamanla geçer umarım kendini bunaltma canım...
Cevap
49Cevap
benimde anne-babam 3 yaşımdan beri ayrılar. annem 3. evliliğini yaptı ama babam hala bekar hiç evlenmedi.
Benim 1 abim var ve 18 yaşıma kadar yanımda sadece o vardı, annemle 13 yaşımda tanışmıştım, babamı ise yaz tatilinden yaz tatiline ancak görebiliyordum.
Şimdi babamla birlikte yaşıyorum, annemle ayda yılda bir kez görüşürüm ya da görüşmem.
Babamı değilde beni soracak olursanız ne anne ne de baba sevgim, aile duygum yok. Babam beni ne kadar severse sevsin şu an ben onu bir "baba" kadar tanımıyorum malesef
Düşünmene gerek yok anne ve babalar birden fazla çocukları olduğu zaman elbette hepsini farklı derecede severler. Sevgi ayrı hak ve adalet ayrı şey. Adaletli ve hakkaniyetli davranabilirler ama bazen en sevdiklerini kayırırlar.
Bunu kimse inkar etmesin psikolojide de bu böyle dermişim. Yok salladım ama bende böyle olduğuna inanıyorum hatta birden fazla çocuğum olursa birisini büyük ihtimal kayırırırm o yüzden daha yapmadım çocuk :)
Kel alaka bir bağlama oldu soruya ama öyle naparsın :)
Eşit sevmezler tabiki, çoğu ailede bir ayrımcılık vardır.
Kendisi kardeşler arasında en küçüğü olup çocukken anne-babası tarafından ezildiyse, baba olduğunda da en küçük oğluna yine aynı şekilde ayrımcılık yapar. Eski kafa işte tam tersi yapacağına aynı şekilde gidiyor.
O konuda tek laf etmeye hakkım yok. 3 kardeşiz annem ve babam hepimize eşit davranır. Çocukluğumdan beri bu böyledir. Keza kardeşlerim arasında da öyledir. Ne alıyorsak hepimize alırız. Ailem de öyledir. Böyle annem ve babam ile gurur duyuyorum..
Ahlaklı, saygılı ve bana daha çok benzeyen (fikirce) çocuğumu daha çok severim. Çocuk her zaman sizin yetiştirdiğiniz gibi olmayabiliyor çevre vs çok etkili herkes doğrusunu kendisi bulur anne baba bir yere kadar.
İslamda emredılen budur. ama ınsanların hıdayet duzeyıne gore degişkenlık gosterır. dının emrı bellıdıır yapan vardır, yapmayan vardır.. herkes de sonucuna katlanır..
En büyükler ilk evlat olduğu için en küçükler ise ailenin gözünde hiç büyümediği için daha çok sevilirler
Babadan babaya fark var bizim babamız dünyanın en en en iyi adamı hep şükrediyoruz merhametli şefkatli ömrünü çocuklarına adamış bu insanın evlatlarıyız diye dünyalara değişmeyiz
Herkez için geçerlimidir bilmem ama iki kızım var asla ve asla birbirlerinden ayırmadım. Biri uyuyor biri uyanık olsada uyanık olana sarılıp öpsem gidip uyuyan kızımıda koklar öperim.
Kucuklugumden beri her defasinda sormusumdur binlerce hala bir pot kirmadi😂
Hayir. Birini daha fazla sever. Ama hepsini cok sever))
Benim babam eşitlemeye çalışır... Öyle bariz bir fark da yok...
Anne babalar evlatlar arasında ne ayrım yaparlar ne başka bir şey.
Hepsini eşit derece severler.
Eşit sevmezler. Gıcığına giden bir kişi evladın da olsa hoşlanmazsın.
Baba evlatları için canını verir fakat içlerinden birini daha farklı sever. Bu bir gerçek
Eşit değil bencede benim babam en cok beni sever telefonun ekranında bile ben varm
Babalar kızlarını fazla sevmez nasıl olsa ele vericek el siyicek :D
Yanlıslıkla artıladım 😒
eşit severler elbette evlat candır. ama babalarda hata yapar bazen bu adaletsizlikten değil. fark etmezler bile
Beni 3 yaşında bir kadın için terk etmiş bir babam var ve başka bir çocuğu daha var babamla fazla görüşmeyiz sence hangimizi daha çok seviyordur? Zaten beni önemseseydi bırakıp gitmezdi yani hayır eşit sevmezler...
benım babam sevıyor ıstısnalar var tabı de olmayanlar da vardır bır yerde gorduk dıye genelde boyle olacak dıye bır seyy yoktur sanırım sız bekarsınız :)
Kızlarını daha çok sever, çünkü erkek çocukları kendilerini koruyacağını bilir
Kardeş sayısı arttıkça terazide bozuluyor küçükler önden :)
Hep bir fark vardır ya eşit olduğuna inanmıyorum :)
2 oğlum var bana ufağını daha çok seviyorsun diyorlar.
ama öyle değil. ikisi de canım ciğerim.
babalar kızlarını daha cok severler fakat en cok oğullarına değer verırler , çünkü kızlar bır gun el olur !!!
Her ne kadar eşit seviyoruz deselerde eşit sevmezler. Benim babam neden bilmiyorum ama diğer iki kardeşimi ben ve diger kardesimden daha çok seviyor.
Benim babam realisttir. Evlatlarınıda karakterine göre davranışlarını ayarlar. Beni hep kayırır. En değerli benim
bir baban olsun yeter eşit sevsede olur sevmesede
Evet ama kucuk yeni dogan daha cok ilgi cekiyor. Ama hepisinin tadi farkli..
Sever herhalde ama birden fazla çocuk varsa bir evde sanıyorum ki annenin bir favorisi babanında bir favorisi vardır illa ki
İlgi esit olmayabılır ama sevgi bütün cocuklara eşit
Saçma sapan bir cevabı en iyi cevap seçmişsin. Anne baba olunca bunun yanlışlığını anlayacaksın. Asla anne ve baba evlat ayırmaz, farklı sevmez.
Yasamadığınız için bilmiyorsunuz 😁
Tamamen kendi iç kuruntularınız, çok çocuklu bir ailenin evladıyım, ikide evladım var ben asla ayrım görmedim, anne baba olanları da, arkadaşlarımı da biliyorum, kimse evladını ayırmaz. O meşhur bir laf var ya beş parmağın hangisini kessen acımaz, sahiden öyledir. Her evlat aynıdır.
Babamı sevmiyorum ben muhtemelen oda beni sevmiyodur
Hepsini esit sever ama biriyle kafalari uygundur daha iyi takilirlar vs
kendini en cok kim sever sayarsa onu sever, eşit olmaz ama eşitsizliği pek belli etmezler
eşit sevmıyor diyenlerin babası hortumla dovuyo herhal a. q ondan bu kadar turk sanat muziği dinliyorlar :D
hakim mi ki eşit adalet dagıtsın. içinden nasıl geçiyosa öyle davranır
Hayır sevmiyo nerdeyse 10 yildir görmedim gerisini sen düşün
dur tahmin edeyim diğeri erkek
Diğer 3 ü erkek evet 😁
bazı babalar hiçbi evladını sevmez..
Sevmezler. Hiç bir türlü sevmezler.
@Ecearis senin gibi kızım olsun cebine crystal meth koyar cia e ihbar ederim
@Ecearis hiç öyle düşünme
@Ecearis Tamam
Eşit sever.
Bazıları..
Eşit sevmiyorlar evet kesınlkle
bencede sevmezler her evladın ayrı bir değeri var
Eşit seviyormuş gibi yapıyorlar
oyle sey olur mu hic? esit sever hepsi
Kızımı daha çok seviyorum :)
Pozitif ayrımcılık.
Babam oğullarını daha çok seviyor bizdede 😁😒
Kaç kardeşsin ve doğulu musun?
4 kardeşiz
Hayır 😁
Bilemiyorum. Oğlumu (6 yaşında) da çok severim bir dediğini iki etmem. Ama prensesim (3 yaşında) farklı. :)
Allah bağışlasın 😊
Amin cümlemizinkini :)
tabikide eşit sevmiyorlar
eşit değildir heralde
Herzaman sever esit davranir.
Eşit sever ama belli etmez.
Bende öyle düşünüyorum ((:
Asla eşit sevemezler ama eşit davranabilirler
Hayır Tabikide Ama Sever
baba olmadım bilemicem
Evlatda ayrım olmaz tabi anlayana.
iki kızız babam veleti daha çok seviyor