İçki içiceğimiz gün. İlaç ya da başka yiyecek içecek tüketmek zararlımı dokunurmu. bilen var mı
Ve en hafif içki ne
Ve en hafif içki ne
bazı ilaçlar alkolle karışmazlar ve birbirlerini etkilemezler. bazı ilaçlar alkolle karışınca az bir tepkimeye girer ve ilacın etkisi azalır ya da tamamen yok olur. bazı ilaçlar ise çok ciddi tepkimelere sebep olabilir.
antibiyotikler aşırıya kaçılmadığı sürece alkolle kullanılabilir.
antidepresanlar, mayalı içkilerle karışırsa baş dönmesi ve aşırı uyku hali yaparlar.
alkole alınması tehlikeli ilaçlarsa diyabet, epilepsi ve hipertansiyon ilaçlarıdır.
ilaçların alkolle etkilerinin olup olmadığı kutularında yazar.
burada biraz daha bilgi var ilgilenirseniz; www.uzmantv.com/hangi-ilaclari-kullanirken-alkol-alinmamasi-gerekir
Ağrı kesicilerde pek sorun olmuyor tabi ilacın etken maddesi önemli benim araştırdığım bir ilaç var direk üretilen firmaya alkol ile alındığında etkileşime giriyor mu diye sorduğum da hayır içebilirsiniz cevabını aldım yıllardır da içki içerken başım ağrıyınca o ilacı içerim bir şey de olmadı bugüne kadar.
Bazı ilaçlarda sıkıntı olabiliyor o yüzden riske atmamak için o gün herhangi bir ilaç içmemek gerekiyor. En hafifi için bira tüketebilirsin miden genelde alkolü kaldırmıyorsa viskiden uzak dur:)
En hafif icki bira. Hafif agri kesiciyse 1 2 saat sonra ice bilirsin ama yüksek dozda ilac kulanirsan 6 -8 saat sonra icki ala bilirsin.
Cevap
9Cevap
Zamanında 60 a yakın kalp tansiyon ilacı yutup , bir ufak votka , iki şarap , 16 bira içmiş biri olarak bir şey olmuyor. Seni bilenem.
Tepkimeyi nasıl tahmin edelim mk, Heisenberg miyiz biz. bira iç en hafifi o.
Merhaba. Alkolün etkileşimde olduğu bir çok ilaç vardır. Yani ne içeceğinize bağlıdır. Diğer yiyecek ve içecekler sizin midenize bağlıdır.
Arada bir alıyorum açıkçası ama sen alma yine de.
bira fazla hafif bence
İlaç mı kullanman gerek? Hangi ilaç?
Bir sey olmaz. İlacin etkisi gider sadece
likör en hafif içkidir ağrı kesici iç bişey olmaz
evet kalp krızını tetıkleyebılırmıks kanks
İlaç kullanmamalısın
Kaç saat önce ve sonra ilaç kullanmamalıyım
En az 24 saat olsa iyi olur
Ilac icilmez
içmemelisin...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar