Turancılık ve Atatürkçülük farkı nedir
Turancılık ve Atatürkçülük farkı nedir?
Turancılık ve Atatürkçülük farkı nedir?
Bu benim şahşi görüşümdür kimseyi bağlamaz ilk önce onu belirteyim:
İki tarafta Atatürkcüdür, ancak iki tarafı birbirinden ayıran kesin bir cizgi var bana göre, turancılar genelde milliyetciliği faşizm sanan kişiler yani şöyle Türk'ün yanında kürt olamaz, çerkez olamaz, avrupalı olamaz vs. Bir nevi hitlerin üstün ırk ideolojisine benziyor iş.
Gerçek Atatürkcüler ise millet kavramının fakındadır, ulus olmak önemlidir, kürt ya da laz ya da çerkez olmanızın pek bir önemi yoktur. Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke inkilablarına saygılı olan ve Türkiye Cumhuriyetini benimsemiş olan herkes Atatürkcüler arasında yer alabilir, turancılarda ise böyle bir şey yok. Türk olman önemlidir turancılarda, sanki herkes bu devirde safkanda, buda ufak bir eleştiri olsun.
Anladım ama şimdi sevdiğim çocuğun ailesi öyle babasınında arkadaşı turancı bir mafya babası gibi birşey napsam ben
Bilemiyorum kendin karar vermen çok daha doğru olur buna, benim birşeyler demem yanlış olur. Turancıların gözünde Türk değilsen seni pek iplemezler, pek fazla çağdaş düşünemiyorlar açık söyleyeyim, oysa Atatürk'ün ulus görüşünde böyle birşey yoktur, bunların ki çok aşırı uçlarda. Genellikle sert mizaçlılardır doğrudur, şunu da uyarmadan geçmeyeyim, turancıların yanında sakın olaki başka milletleri savunayım deme haklı olsan bile yapma.
Son not karar tamami ile sana kalmış.
Babasının çevresi korkuttu köklü bir aile ve böyle bir kaç olay yüzünden
ikisi de türk ırkçısıdır fakat aradaki fark turancılık dünyadaki tüm türkleri kapsar atatürkçülük türkiye toprakları üzerindeki türkleri kapsar. turancılığın ekonomik sistemi şuyu buyu nedir bilmiyorum ona yorum yapamayacağım ama zaten gerçekleşmesi mümkün olmayan birşey
Cevap
8Cevap
Atatürkçülük eskiden Atatürk'ün fikirlerini fikri edinen kimselerdi. Bugün ise din olayları karşısında savunma kalkanıdır.
Turancılık Ural-Altay kavimlerinin birleşme fikridir.
@Error_404 Elbette biliyorum, temel fikri odur. Detayları Ziya Gökalp'in kitaplarında bulabilirsin.
@Error_404 Macaristan da Jobbik partisine ve lideri Gabor Vona'ya bakarsan anlarsın. Sloganları ise Atilla'nın Torunlarıyız'dır.
Buradan izleyebilirsiniz, İstanbul'da ki üniversite de konuşması da var ayrıca, gerekirse ona da bakarsınız.
https://www.youtube.com/watch?v=Oh04huQ3FRY
@Error_404 Hunlar tabi ki Türk'tü. Büyük Hun İmparatorluğunu Türkler kurmuş ve yönetmiştir.
@Error_404 Yani sana göre Teoman ve Metehan (Oğuz Kağan) Türk değildi öyle mi? Güldürüyorsun.
Aynı şey, Atatürkçülerin büyük çoğunluğu da Türkçüdür. Sözde olan sahte Atatürkçülerde doğuda bölücülerle barışa destek verir
Atatürkçü olan rab edinir atayi
Turan da türkçülük
Turancı olanlarda Atatürk ü savunuyormu peki
İkiside faşist.. Biri ütopik faşist diğeri zaten ortada.
Atatürk Türkçüdür ki Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Turancılıktan farklı görmüyorum ben.
Bende oyüzden sordum turancılarda Atatürk ü savunuyor
Bizim turan abiye sordum o da bilmiyo
Biri realist biri ütopik
Biri faşist biri değil
Naısl mesela
Turancılık türk kavimleri birleştirmektir yani ırkçıdır. türkler uludur türkler dışındaki kavimlerden ayrılmamız gerektiğini söyler. ama atatürkçülük der ki ortak ülkü birliğimizin olduğu ortak kaderi paylaştığımız türk kürt çerkez vb kim varsa hepsi türktür bir bütünüz biz der
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar