Banyoda abdest ve gusül alırken cok vesvese geliyor bundan nasıl kurtulabılırım?

arkadaslar abdest alırken cok vesvese gelıyor. Bu durumdan nasıl kurtulabılırım? abdest almaya gırdıgım zaman ılk normal abdest alıyorum ama defalarca tekrarlıyorum.. seytan cok vesvese verıyor. sonra ıse gusul abdestı alıyorum. yarım saatımı alıyor nerdeyse. sımdı hıc normal abdest almadan dırek gusul abdestı alsam kabul olur mu? namaz kılmıyorum. zaten gusuln alırken normal abdest de bozuluyor gıdıyor kı bı yerde okumustum guslun 2 cesıdı varmıs.1. cısınde normal banyonu yaptıktan sonra banyodan cıkarken agza ve burna su vermek yeterlıyken 2. cısınde nıyet edıyp agza burna su verdıkten sonra butun vucudunu yıkıcaksın ıgne ucu kaar yer kalmıcak sekılde.. seytan cok vesvese verıyor ozellıkle suramı yıkadım burayı yıkadım mı dıye ıcım ıcımı kemırıyor.. durup dururken yemek yerken ısyerınde calısırken aklıma gelıyor seytan vesvese verıyor sankı gusul almamıs da pısmısım gıbı hıssedıyorum :( normal hayatımı cok etkılıyor bu durum cok huzursuz mutsuz oluyorum.
Banyoda abdest ve gusül alırken cok vesvese geliyor bundan nasıl kurtulabılırım?