Ya çıldırıcam gerçekten, isteyerek söylüyormuşum gibi hissediyorum, ama dinden çıkıyorum sanıyorum çok üzülüyorum, elhamdüllillah müslümanım ama içimden sürekli böyle düşünceler geçiyor, neler neler hemde, insanın zihnini kontrol etmesi mümkün değil, edemiyorum da başlarda çok ağlıyodum çok üzülüyordum, sonra yazılar okudum, vesvesedir dediler ağlamayı bıraktım, üzülme dediler o yüzden normal bişeymiş gibi önemsememeye çalışıyorum ama insanın zoruna gidiyor gerçekten de ve sürekli oluyor bu, artık arada bir gözlerim doluyor falan kötü hissediyorum kendimi ya dinden çıktıysam diyorum, sanki içimden inadına inadına ben söylüyorum, kendime söyleme sus dedikçe daha çok oluyor, en son bırak dedim üzerine düşme, bu sefer azaldı ama gene oluyor hem de defalarca, üzerine düşmeyince ya da umursamayınca da kendim söylüyorum gibi hissediyorum, ya dinden çıkmıyorum dimi çok korkuyorum, lütfen cevaplayın ne olur
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılHz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in ashabından bir kısmı ona sordular:
"Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz."
Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):
"Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler "Evet!.." deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez)" dedi." [Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110)]
kardesım adı ustunde vesvese.. şeytan hassas ve dıne meyıllı ınsanlara bunu yapar. kalbın rahatsız oluyorsa sakın korkma.. zaten amacı senı kotu etkılemek.. seytan ya bu.. vesvese durumun oldugunda bol bol kelime-i tevhid getir. etkısı azalacaktır InsaAllah..1610 Yorumla
Soran+1 yılYa çok çok sağol canım benim, birazda olsa rahatladım, Allah razı olsun
- +1 yıl
sende sagol canım Allah senden de razı olsun.. ne mutlu bıraz yardımcı olabıldıysek.^^
Soran+1 yılGünah olmadığını bilmek bile bana yetti, böyle şeyler aklıma gelince önemsemeyim mi sizce
- +1 yıl
hayır onemseme. senden Allaha sıgınırım de. zaten kalbın rahatsız oluyorsa mesele yok. seytandandır o. bana aklına takılanları mesaj atabılırsın tamammı.
Soran+1 yılYa ben nasıl teşekkür ediceğim bilmiyorum, çok çok sağolun, inanın içim rahatladı
- +1 yıl
rıca ederım canım. sende dagol
- +1 yıl
sagol
- +1 yıl
@Gpppp benimde aynı şekilde :) başka insanları da görünce rahatladım. Şeytan ilk olarak kalbe bir şüphe atar, kalp kabul etmeyip rahat bir şekilde namaza devam ederse, şeytanın attığı şüphe küfre, sövmeye ve edepsiz sözlere döner, hatta bazı pis hatıraları ve çirkin hâlleri aklında canlandırır. Ve kişinin aklından ağza alınmayacak derecede küfürler geçer. O küfürlerin ve edepsiz sözlerin de etkisiyle “Eyvah! Ben Rabbime karşı nasıl bir edepsizlik ediyorum.” der ve ümitsizliğe düşer. Bu vesvesenin dermanı ise şudur:
Bu hâlleri yaşamış ve kurtulmak isteyen arkadaş! Telaş etme. Çünkü senin aklından geçenler gerçek bir küfür ya da edepsiz bir söz değil sadece hayaldir, ortada ne bir ses var ne bir hakikat sadece hayal. Hayal kurmanın hiç bir hükmü, geçerliliği olmadığı gibi bu kötü sözlerin hayalinden geçmesi de seni günaha sokmaz çünkü hükümsüzdür. Ayrıca o sözler senin kalbinin sözleri değil çünkü senin kalbin o sözlerden rahatsızlık duyuyor, belli ki kalbe yakın olan Lümmeyi Şeytaniye’den gelen şeytanın sözleri onlar. Vesvesenin asıl zararı ise: “Eyvah!” deyip, hiçbir hükmü olmayan, o vesveseyi yani şeytanın sözlerini kendi sözlerin zannedip, kalben rahatsız olmaktır. Şeytan da zaten bunu istiyor, rahatsız olup namazı bıraksın, huzurdan kaçsın istiyor. Üzülme o sözler senin değil, yani sen Rabb’ine edepsizlik etmiyorsun. (Risale-i Nur/Sözler/21. Söz/ 2. Makam/ 1. Vecih’inin izahıdır yerinden okumanızı da tavsiye ederim.)
Çözüm için ise şu sözleri hatırla:
“Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen (korkmazsan) hafif olur, mahfî (gizli) kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 23,2b cevap paylaştı. vesvese bana da çok oluyor. boş durmamak lazım. neden kendini üzüyorsun ki, şeytan vesvese veriyor senin düşüncelerin değil.
41 Yorumla
+1 yılKüçükken bana da oluyordu , o kadar yaşadıgım yaşam sorunlarım yetmiyor gibi çocuklugumun güzel günlerini harab eden ce psikolojimin bana oynadıgı bir oyundu bu.. çözümü dinden uzunca bir süre uzaklaşmakta bulmuştum.. şarkı dinle şarkı sözlerini tekrar et. Birini sev aşık ol gerçek hayata dön.
14 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle yorum için sağol
- +1 yıl
Gerçekten bunun öyle olduğunu mu sanıyorsunuz. Üzüldüm gerçekten çünkü zamanında aldığınız vesveseler aslında sizin sözleriniz değil sizi girdiğiniz yoldan geri çevirmeye çalışan şeytanın sözleri ve çözüm asla Dinimizden uzaklaşarak olamaz size bir video ve söz bırakacağım inşallah araştırır ve bu işin peşine düşersiniz fakat hala düşünceleriniz de ısrarcıysanız çok üzgünüm ki şeytanın kazanmasına izin vermişsiniz.
- +1 yıl
Şeytan ilk olarak kalbe bir şüphe atar, kalp kabul etmeyip rahat bir şekilde namaza devam ederse, şeytanın attığı şüphe küfre, sövmeye ve edepsiz sözlere döner, hatta bazı pis hatıraları ve çirkin hâlleri aklında canlandırır. Ve kişinin aklından ağza alınmayacak derecede küfürler geçer. O küfürlerin ve edepsiz sözlerin de etkisiyle “Eyvah! Ben Rabbime karşı nasıl bir edepsizlik ediyorum.” der ve ümitsizliğe düşer. Bu vesvesenin dermanı ise şudur:
Bu hâlleri yaşamış ve kurtulmak isteyen arkadaş! Telaş etme. Çünkü senin aklından geçenler gerçek bir küfür ya da edepsiz bir söz değil sadece hayaldir, ortada ne bir ses var ne bir hakikat sadece hayal. Hayal kurmanın hiç bir hükmü, geçerliliği olmadığı gibi bu kötü sözlerin hayalinden geçmesi de seni günaha sokmaz çünkü hükümsüzdür. Ayrıca o sözler senin kalbinin sözleri değil çünkü senin kalbin o sözlerden rahatsızlık duyuyor, belli ki kalbe yakın olan Lümmeyi Şeytaniye’den gelen şeytanın sözleri onlar. Vesvesenin asıl zararı ise: “Eyvah!” deyip, hiçbir hükmü olmayan, o vesveseyi yani şeytanın sözlerini kendi sözlerin zannedip, kalben rahatsız olmaktır. Şeytan da zaten bunu istiyor, rahatsız olup namazı bıraksın, huzurdan kaçsın istiyor. Üzülme o sözler senin değil, yani sen Rabb’ine edepsizlik etmiyorsun. (Risale-i Nur/Sözler/21. Söz/ 2. Makam/ 1. Vecih’inin izahıdır yerinden okumanızı da tavsiye ederim.)
“Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen (korkmazsan) hafif olur, mahfî (gizli) kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider.
+1 yılIcinden gecirdiginden dolayi sana gunah yok ama belli ki fazla bos kaliyorsun. Bos kalinca baska bir işe koyul ve Allahi an. Kitap okuyabilirsin en basitinden
210 Yorumla
Soran+1 yılDinden çıkmıyorum günah değil dimi
- +1 yıl
Icinden gecirdigin sadece vesvesedir ama kalbinden de gecirirsen o zaman durum vahim. Bos birakma kendini. Oyle vesveselere kapilma. Gulup gec. Sen kendini zayif hissettikce daha da kotu gider durum
Dik dur guclu dur ve Allaha yonel. Zaten baska kimimiz var ki
Soran+1 yılKalbinden geçirirsen derken
- +1 yıl
Hani o bahsettigom seyleei isteyerek soylersen durum vahim diyorum. Ama dedig gibi o vesvesedir. Seytan bizlere sagimizdan solumuzda onumuzden arkamizdan saldiriyor. Kesinlilkle fiziksel bir yaptirim gucu yok fakat vesvese ile aklimizi karistirip Allahtan uzaklastirmak boylece imansiz birakmaktan daha buyuk bir amaci yok.
Soran+1 yılİsteyerek inadına söylüyormuş gibi hissediyorum of ya of
- +1 yıl
Niyetinde oyle seyler soylemek yoksa eger o isteyerey degildir. Sen isteyerek soylemiyorsun bu cok net belli oluyor. Bu sekilde oflayip puflamakta care degil. Hadi bakalim kalk bir abdest al. Kilamdoysan yatsiyi kil , yatsoyi kildiysan kaza veya nafile namaz kil. Sonra Allaha duâ et ve bu hâli uzerinden kaldirmasi icin yalvar. Belki de Allah seni kendisine yonlendirmek icin boyle. bir seye icin veriyor. Bilemezsin.
Soran+1 yılÇok sağolun, çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Benim icin de duâ et ☺ Allaha emanet ol
- +1 yıl
Kardeşim şunu unutma sen eğerki rahatsız oluyorsan bil ki bu kalbe yakın olan lümmeyi şeytaniyedendir. Sana bir söz bıtakacağım İnşallah yararını görürsün:)
Şeytan ilk olarak kalbe bir şüphe atar, kalp kabul etmeyip rahat bir şekilde namaza devam ederse, şeytanın attığı şüphe küfre, sövmeye ve edepsiz sözlere döner, hatta bazı pis hatıraları ve çirkin hâlleri aklında canlandırır. Ve kişinin aklından ağza alınmayacak derecede küfürler geçer. O küfürlerin ve edepsiz sözlerin de etkisiyle “Eyvah! Ben Rabbime karşı nasıl bir edepsizlik ediyorum.” der ve ümitsizliğe düşer. Bu vesvesenin dermanı ise şudur:
“Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen (korkmazsan) hafif olur, mahfî (gizli) kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider. - +1 yıl
Çok doğru söylediniz bende ilk vesvese geldiğinde asla böyle birşeyi bilmiyordum ve kafama aşırı takmıştım bu durumu ama bir yandan da kafamda ki vesvese arttıkça namazlarıma daha önem vermeye başladım işte eskiden mesela ezan okunurken ben beklerdim vaktim sonlatına doğru falan kılatdım üşenirdim şimdi ise elhamdülillah ezandan önce hazırlanmaya başlıyorum. Aklımıza geldikçe hatalarımızı düşünmeliyiz birazda onlara yoğunlaşmalıyız.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5Cevap
Kardeşim inan şu an bende bununla boğuşuyorum, bende bir zamanlar ilk aklıma geldiğinde çok bilgisizdim sonradan öğrendim vesvesedir falan diye ama gerçekten takma bu videoyu izle ve şunu unutma vesvesenin de bir manası var. demek istediğim aklına gelen vesvese değil tümü çünkü videoda da dediği gibi insanın aklına vesvese leri gelmesi onun imanına işarettir. Şeytan her türlü bizimle uğraşabilir. Bunda asla bir mantık arama. birde sana bir yazı bırakacağım İnşallah yararlı olur:)
Şeytan ilk olarak kalbe bir şüphe atar, kalp kabul etmeyip rahat bir şekilde namaza devam ederse, şeytanın attığı şüphe küfre, sövmeye ve edepsiz sözlere döner, hatta bazı pis hatıraları ve çirkin hâlleri aklında canlandırır. Ve kişinin aklından ağza alınmayacak derecede küfürler geçer. O küfürlerin ve edepsiz sözlerin de etkisiyle “Eyvah! Ben Rabbime karşı nasıl bir edepsizlik ediyorum.”der ve ümitsizliğe düşer. Bu vesvesenin dermanı ise şudur:
Çözüm için ise şu sözleri hatırla:“Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen (korkmazsan) hafif olur, mahfî (gizli) kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider. burada da dediği gibi vesvesenin en büyük zararı şeytanın sözlerini kendi sözlerimizmiş gibi sanıp "Eyvah"demektir. inşallah yararlı olmuştur kardeşim. Hayırlı günler😊
80 Yorumlaaklımdan istemeden dediğimi düşünmüyorum yaşım on ama çok korkuyorum kabeye dönüp tövbe ediyorum aklımdan tövbe estağfurullah çok korkuyorum amlah gibi bişey sö diyomuşum gibi hissediyorum korktukça nedensizce tekrarlıyorum hala yazarken dediğim için korkuyorum ya bilerek diyorsam bilerek isteyerek dedim galibaa korkuyorum ya diyorum allaha allahın dediysem diyorum sonrada çiçeğine gibi bişey ddediysemsonrada koyum dediysem diye korkuyorum tövbe ediyorum ama bilerek dedim gibi niyet ettim gibi korkuyorum ve ağlıyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim kafanı bunlarla doldurma, ağlamanada hiç gerek yok😊 ama biliyor musun bende çok ağladım ilk başta bir kere namazda düştü aklıma inan ağlıya ağlıya namaz kılıyodum. Elhamdülillah şeytana inanıpta namazımı bırakmadım sende şunu bil bunlar senin sözlerin değil, senin kalbinden geçenler değil. Çünkü senin kalbin bu sözlerden rahatsız oluyor yani bu sözler aslında kalbe yakın olan lümmeyi şeytaniyenin sözleti. Ve bunun en büyük zararı ise şeytanın sözlerini kendi sözlerin sanıp Eyvah deyip üzülmektir. Sen adla Rabbini anmayı bırakma, şeytanın asıl amacı bunlatı beynine sokup seni Rabbinden uzaklaştırmaktır. Bunlara kulak asma arkada bi köpek havlıyo gibi düşün. He de geç. Bu aklından geçenler günah da değil hayale gelmesinin hiçbir hükmü yoktur. Sen canını sıkma Allah'a emanet ol😊😊
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aklıma şu karikatür geldi: 3.bp.blogspot.com/.../firat.jpg
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen böyle
+1 yılAyni anlattigin gibi banada oluyor acaba kurtuldun bende oyleyim ne yapmam lazim
02 Yorumla- +1 yıl
“Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen (korkmazsan) hafif olur, mahfî (gizli) kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider. - +1 yıl
Şeytanın amacı bizi Rabbimizden uzaklaştırmaktır. Ona kulak asmayıp işimize devam etmeliyiz. diyelim ki asmadık ama geldi vesveseleri arttırdı. Yine takma unutma şeytan bir kişide iman varsa onu almaya uğraşırr yani sana vesvese gelmesi aslında sende oşan o güçlü imana işaret. Youtube dan Vesveseden kurtulmanın fotmülü-Hasan Yenidere yazın ve çıkan videoyu izleyin. Bunu devamlı olarak tekrarlayın tekrar tekrar okuyum tekrar tekrar izleyin. Tek seferde olacak iş değil Allah' emanet olun.
Kelimei şehadet getir her seferinfe sonra tövbe et Allah ım affet diye besmele çek okey
00 YorumlaÇıktın maalesef, üzgünüm. :/
03 Yorumla- +1 yıl
her ınsana vesvese gelıyor herkes mı cıkar ozaman..
- +1 yıl
@illalazımmıki Sen de mi Allah'a küfrediyorsun? :/
- +1 yıl
neden küfredeyim yahu.
allah affetsin
seni00 YorumlaBaska seyler düşün
00 Yorumlal*n yürü. git
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İçimizden Allah'a sürekli küfür etmek günah mıdır, dinden çıkar mıyız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne