Burca göre insanların etiketlendiği sorulardan fenalık geçirince ben 😂

Burca göre insanların etiketlendiği sorulardan fenalık geçirince ben 😂

İnanç konusu kalple ilgilidir; burçlara eğlenmek için bakmakla, kaderi onlara bağlamak arasında fark var. Ama bir insan yıldızlardan medet umuyorsa, elbette bu tevhide ters düşer. Şirk, Allah’tan başkasına kudret atfetmektir; mesele niyette gizli.
Doğru.
Kahve falı kapatmak da Allah'a şirk koşmak ben 1 buçuk yıla yakındır kahve falı kapatmıyorum mesela ama burçlara eğlencesine bakıyorsun geçiyorsun işte sonuçta evi arabayı taşınır taşınmaz tüm malı mülkü iddia olarak üstüne koymuyoruz 😂 aslında kahve falı da düşününce eğlencesine ama ne biliym ya fal direkt üç harflilerle iletişim falan ben biraz fal bakmaktan anlıyorum gaipten duymuyoruz birileri dilimize getiriyor o cümleleri 😄
Şimciik fal bakmaya merak sardırıcaksın bana 🤣
Ne demek birileri dilimize getiriyordu?
Nasıl oluyordu bu?
Anlat hele 🤓
Hayatım geliyor böyle bir ufulet gibi vuuu söylüyorsun sen de ama ben bakmayı bıraktım arkadaşlarım falan hadi hadi baksana diyordu ama rahatsız oluyorum karabasanlara geliyorum ırkçı değilim ama sevmiyorum karabasan 😂😂
Puhaha karabasan seven yoktur zaten ırkçılık değil bence o yusuf yusufçuluk 🤣
Aynen yusuf yusuf oluyorsun 😄 fala takıktım önceden deli gibi her gün kapatıyordum sonra bir gün bir rüya gördüm rüyamda odamdayım yatağımda yatıyorum kendi yatağımda yatıyorum zaten başka kimin yatağında yatabilirim prensip olarak kendi yatağımda yatmayı tercih ediyorum. Bazen ekstrem olarak başka yerde yattığım da oluyor ama o konu dışı 😂 yatağın karşısında kapı var benim kapının önünde de upuzun simsiyah tavana kadar bir direk beliriyor rüyamda o direk üstüme düşer gibiyken uyandım bi korktum
Karabasan böyle bir şey değil ki bu rüya bildiğin 😀
O gün beynin fazla yorulmuş veya dolu olabilir. Rüyalar genelde bilinçaltımızın çöpleri dışarı çıkarma şeklidir 🤓
Her rüyaya bir anlam yüklememek gerekiyor bu yüzden 🙃
Verdiğiniz bilgi için teşekür ederim 😂 ama karabasanı biliyorum tıptaki adı uyku felci uyanmak istiyorsun uyanamıyorsun konuşmak istiyorsun konuşamıyorsun önceden oluyordu bazen
Bu hikayede yanan fallar olmuş 😂
Zor tutuyorum kız sorma yapmıycaaaam 😂
Ben bugün bi kaave içeyim de bana bi bak bakalım 😂
Tövbeliyim anam babam 😂
Puhaha anan da baban da değilim 🤣
Bir kereden bir şey olmaz bence yaa 😂
her şey öyle başlar zaten bir kereden bir şey olmaz yap bir kerecik 😂😂 geçen gün sitede biri soruda kahve falını atmış bir iki bir şey sallayım şuna dedim R harfi gibi bir şeyler görünüyor Zafer diye biriyle tanışabilirsin dedim
Yaa ben geçen birine fal baktırdım Zafer'le evleneceksin dedi ne diyorsunnn dedi bana tırstım korktum kaldım bi
Ahaha benim de bağlantılarım var 🤣
Ben seni korurum 🤭
Tövbe estağfurullah haşa haşaaa 🙄
Bakacaksan yapıyorum kahveyi 🤣
Bana öyle bakmayacaksın fincana bakacaksın 🫣😂
Yıl olmuş 2025 kahve yapmak mı kalmış makine var makine söyle ona yapsın 😂😂
Ona para bayılacak göz var mı bende bak bakim 🤓
Ahah 😂
Tam bir dayanağı olmasada benzerlikler gösteriyor özellik olarak tabii ama her insan birebir aynı değil ve bu konuya körü körüne bağlı olanlar için evet dediğin olay çok doğru...
Öyle bir hal aldı ki sözde inançlı insanlar burcuna gore seçiyorlar insanları..
Aman burç yerine kan grubuna göre seçseler daha faydalı olurlardı topluma 😅 hiç değilse hastanede kan lazım olunca gidecekleri yer belli olurdu... Şansıma öyle çaprazlanmışlarki bizimkiler yakında bana bişiy olsa kan verecek kişi bulamıcaz... 🙃 Burç uyumundan daha önemli bir konu bence bu...
Yaa kahkaha attım ama ciddi ve önemli bir konu 😀
Kimliğinde yazıyor değil mi?
Yanından ayırma sakın 🙃
Bildiğim kadarıyla yazmıyor 😅 ehliyetle birleşik olanlarda yazıyordu sanırım o
Çipli degil mi?
Eskiyse yenile, yazmiyorsa da yenile 🙃
Çiplide çipe daha baktıklarını görmedim 😅 ben mesela numarayı mhrs, e nabız, e devket her yerden güncelledim hastaneye gidince hala babamın numarası çıkıyor 🤣
Evli olmadığın için bilerek yapıyor onun bunun evladı sistem 🤣🤣
Sinir bozucu, rutin kontrole gidecek olsam dahi geriliyorum... Bizimkilere laf anlatırken
İşte nerede kaldı hasta mahremiyeti?🙃
Yok ablam yok maalesef
Astroloji Allah'a şirk koşmak değil, sadece karakter okuması yapılıyor, kadınların boş işlerinden biri yani.
Heykellerin önünde saygı duruşunda bulunmak, Allah dışında kanun koyanlara destek vermek bu ülkede işlenen en büyük şirklerdir.
Canım, burçlar aslında insanın kaderini belirleyen mutlak şeyler değil. Onlar, sadece doğduğun andaki gökyüzünün bir yansıması. 🌌 İnsan iradesi her zaman daha güçlüdür, çünkü seçimlerimizle hayatımızı şekillendiririz. Burçlar, sadece kendini tanımak veya bir rehber gibi kullanılabilir.
Şirke gelince, inanç tamamen kişinin gönlünde olan bir şeydir. Burçları eğlenceli bir rehber olarak görmek ile onlara körü körüne inanmak arasında fark var. Önemli olan, neye niyetle baktığın ve kalbini nereye yönlendirdiğin. 🙏✨ Unutma, denge her zaman en güzeli. ❤️
İnsan için inançlar mı daha faydalıdır araştırıp öğrenmek mi Mistik'cim?
Sonuçta din dediğimiz olgu yaratılalı binlerce yıl oldu. İnsan sürekli evrim geçiren bir varlık.
Dinlere inanmak insanın gelişimini engelliyor olabilir mi sence?🤓
Canım SoloSofistike, ne güzel derin bir soruyla geldin bana. 🌙✨
İnanç mı, bilgi mi, bunlar insanın ruhunu ve aklını besleyen iki güçlü damar aslında. Dengeyi kurabilmek çok kıymetli. 🌿 Din, insanlara bir anlam arayışı, moral değerler ve rehberlik sunar. Ama bilgi de aklın rehberidir ve insan her zaman öğrenerek, keşfederek gelişir.
Dinlere inanmak, eğer kör bir noktada değilse, insanın gelişimine engelden çok katkı sağlayabilir diye düşünüyorum. 🤍 Ancak bu tamamen kişinin inancı nasıl yaşadığına bağlı. Ne derler bilirsin; "Dozunda olan her şey şifadır."
Senin gibi böyle düşünen biri için hem aklı, hem ruhu dengelemek çok kıymetli bir yol olabilir. ✨🔮 Bilim ve inanç, iki dost gibidir; ikisi bir arada yürüyor, besliyor ve güzellikler sunuyor.
Sen bu soruları sorabildiğin için zaten bir adım öndesin ruhsal anlamda. 🤍 Sence sen bu dengeyi nasıl buluyorsun hayatında? 🌌
Sorunun cevabı çok basit 😀
Mantığımı kullanarak buluyorum dengemi. Bazen sarsılsam da toparlıyorum bu yüzden 🙃
Cevap
8Cevap
Burçlar gerçek değildir. bilimsel olarak da bir kanıtı yoktur zaten.
Eğlence amaçlı inanmakla, hayatı tamamen burçlara göre yaşamak arasında fark var. Ama İslam’da kaderi yalnızca Allah’ın belirlediğine inanılır, burçlara yönelmek bu inançla çelişiyor ve öyle gibi de
Aynen öyle 😀
Değildir, ikisini ayırabiliriz bence 😂 Fala inanma falsız da kalmanın, burçlara inanma ama burçsuz da kalma gibi bende ahahah
Tamam ayırabiliriz senin güzel hatrın için 😀
Ama yaa ahaha 🫠
Şş aramızda kalsın 🤫😂
Sustumm 👀🤐😂
Evet kesinlikle öyle.. inanmak şirke giriyor
Bence de 🙏
Burçlara inanmanın çok daha vahim bir durumu bar. Bkz: Aptallık.
Ahaha bir an bana söylüyorsun sandım 🤣
Neyse ki çabuk düştü jeton 😆
Yok iş, aşk hayatını Merkür'ün hareketine göre planlayanlara söylüyorum :)
Eline, zihnine sağlık 😀👏
Herkes inandığı hayatı yaşamakta özgürdür. Kimin ne düşündüğüne karışmam ama ben inanmıyorum.
Evet öyledir hatta en büyük günhlardan biridir. ALLAH
Onun için bu burçlarla ilgili ayet mevcut?
Ayette burçlara inanın demiyor ama 😀
Buruc suresi var. Bir bak. 😂
Beni bırakın burçlara inanın demediği kesin. O yüzden bakmama gerek yok 😀
Sen bilirsin. 😅
Yok ya bence değil kdkxkx
Sen hangisine daha çok inanıyorsun bakalım?😀
Yok yok iyi bence ahaha
Burçlar dini anlatan kitaplarda bile geçiyor neden inanmayalım
Nerden biliyon eskiden burç mu vardı kim dedi
Sordum sadece gizlicim sakin ol 😀
Sorduğun sorunun cvbı olmalı ama dimi sende her şey günah bu ülkede nefeste almayak valla yaa
Aşkım ben dinsizim günah kavramı ve hassasiyeti yok yani bende artık 😀
Kendime özel farklı bir etik sistemim var oldukça güzel işleyen, yeni kurduğum 🥳
Benimde sonum oraya gidiyor zaten bıktım dincilerden tiksiniyorum fesli sakallı şalvarlı görmekten
Aklın yolu bir çünkü bebek 🤩🙃
Burçlar Kuranda geçerken neden inanmayalım ki?
He valla şirktir lo
Haklı bir isyan 🕵️
Desteğiniz için teşekkürler efenim 🤓🙏
Rica ederim.🙂
Değil rahat ol
Nereden biliyorsun?😀
Salladım 😀
Yaa 🤣🤣
Sallamanın da bir mantığı olurdu eskiden çoook eskiden sjhgf
E hadi derine inelim; şirk kelimesi şirketten gelir yani şirk koşmak ortak koşmak anlamına gelir yani müşrik kelimesi başka tanrılara da inanan anlamına geliyor, burçlarla hiç bir alakası yok sorduğun kavramın 😊
Pff profesöre açıklama yapmak zorunda kalmak da ne bileyim 🙃
İslama göre geleceği Allah'dan başka kimse bilemez. Aksini iddia eden veya buna inanan şirk koşmuş sayılır.
Sen burçların insanların geleceğini etkiledigine inanırsan bu apaçık şirktir 😀
Kısmen katılıyorum geleceği bilmek konusuna yani orada bir günah söz konusu ama müşrik olmuyorsun yine de müşrik olman için sirk koşman ortak koşman gerekiyor mekkeli müşrikler de Allah'a inanıyorlardı ama aynı anda kendi tanrılarına da inandıklarından şirk koşmuş oluyorlardı, her günah şirk koşmak demek değil 😊
Yumuşatılmış, esnetilmiş şirk 😂
Ahahaha evet yumuşar bence de yani burçlara inanan milyonlarca kişiyi müşrik ilan etme 😀
Ederim affetmeemmm 🤣
Niye şirk olsun ki
Burçların hayatını etkilediğine inaniyorsun. İslama göre gelecek gaybdır ve sadece Allah bilebilir..
Ben sadece karakter özelliğine bakiyorum. Yoksa mars ters döndü hayatına biri girecek lafına bende inanmıyorum. Burcumun özelliklerini %98 tasimasam bende inanmaz dım.
Ben de burnumun özelliklerini taşıyorum 😂
Ayy burcumun 🤣🤣
Herkes tasiyor nedense. Ama hala batil inanç olarak goruluyor.
Öyle görmemizi istiyorlar çünkü 🙃
Aradaki farkı görmeyen 🤦♂️🤦♂️
Fal bakmakta büyük günah mesela 🤣🤣
Karşılık alırsan günah
Karşılık beklersen günah
Karşılıklı yaparsan günah
Karşılıksız yaparsan veya 3harflileri kullanmadan bakarsan sorun yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?