Küfürsüz bir hayat sürdürebilir misiniz?
Türkiye'de küfür etmek çok yaygın bundan yola çıkarak soruyorum?
Türkiye'de küfür etmek çok yaygın bundan yola çıkarak soruyorum?
Küfür etmek acizliğin yanında cahilliktir.
Çocuklar büyüdüklerini ispat etmek için genelde küfüre başlarlar artık kime özeniyorlarsa.
İran şahı ile Yavuz Sultan Selim sürekli çekişirlermiş. Birbirlerine birbirlerini iğneleyici mesajlar hediyeler gönderirmiş.
Bir gün iran şahı Sultan’a bir sandık gönderiyor. Sandığı açıyorlar içinde elmaslar yakutlar fakat ortalığa berbat bir koku yayılıyor. yakutları kaldırıyorlar altından insan pisliği çıkıyor içinde ufak bir not “Afiyet olsun”
Aradan bir hafta sonra Sultan bir sandık hazırlattırıyor ve iran şahına gönderiyor.
Şah sandığı açtırıyor içinden elmaslar yakutlar vs ama güzel de bir gül kokusu yakutları kaldırıyorlar hemen altında Meşhur Osmanlı Gül Lokumu ve üzerinde ufak bir not
“Herkes yediğinden ikram eder”
bir insan kendinde olmayan birşeyi başkasına veremez küfür de aynıdır eğer kendinde bu kötü kusurlar yoksa başkasında olup olmadığını anlayamaz.
Küfür ediyorsa bizzat kendi bu duruma düşer işte cahillik budur.
Kendi kusurunu açık açık ortaya çıkarmaktır.
Küfür fazla etmem ama gerektiğine kullananlardanım her lafının onda birinde ederimli falan konuşan tiplere gıcık olurum normal bir şey gibi her cümlesinde küfür etmeleri sen yadırgayınca tuhaf karşılanıyorsun normaleşmiş onun için artık ve sıradanlaşmış
Ben genelde küfürü çok az kullanırım genelde kullanmam
Onun yerine kızsam bile öyle olsun peki tamam diye kısa kısa sinir bozucu konuşurum anlar zaten o tanıdığım ise eğer
Şiir seven insanlar küfür edemesin zaten o güze ağızlarını heceyle ve güzel cümlelerle doldursun küfürlü sözlerle değil o yüzden bir şiirle sözlerime son vericem video olarak atıyım da rahat olsun sevgiyle ve güzel sözle kalın teşekkürler
Atilla ilhan üçüncü şahıs
Sürdürürüm zaten anca ağzımdan kaçırırım sinirliyken ya da canım yandığında onun dışında etmem laf olsun diye edenide itici bulurum
Ben hiç küfür etmem :) Yani evet bunu rahatlıkla yapabilirim :)
Cevap
53Cevap
Koya koya bir hal oluyorum sekerim.
Bu osmanli kalintisi 100 sene omur menseili ve insaninim beynini ebesininkine donderdikleri ulkede kufur etmemek buyuk bir sabir ornegidir.
Ulan %80 i salak olan bir toplumda kufur etmeden yasayan, bu beyinsizlere dayanabilen varsa beri gelsin.
(Onum arkam sagim solum penti pentii pennn)
Ahmunuza goyuyum? (Icimden geldiii yea)
Türkiye'de küfür etmemek için aşırı gamsız olmak lazım. Mümkün olduğunca küfretmiyorum.
Mesleğim gereği bilgisayarda animasyon yaparken zavallı bilgisayarım çok değişik küfürlere maruz kalıyor :)
Bak üstad neler söylemiş ;)
https://pbs.twimg.com/media/BwHxps4IUAExNPn.jpg
''Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz..
l*n bu kadar o* çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz?''
CAN YÜCEL..
Bence çok haklı Can baba...
Ağız alışkanlığı olmuş ama terkedilebilir. Tabiki yaşayabilirim :)
Sadece türkiyede çok yaygın değil her ülkede küfür var türkiyenin adını bu şekilde kotulemeyin
Kufru bizim türkiyede ne zaman şarkı yaptılar yabancılar da küfürle şarkı yapıyorlar be
Yani o kadar normal onlarda. Türkiyede de var yok değil ama normal değil bizim için bu yüzden Türkler çok küfür ediyor diyoruz
Zaten küfretmeden yaşıyorum ki. İnsanlar bence söyleyecek kelime bulamıyorlar hemen küfre başvuruyorlar. bazıları da rahatladıklarını söylüyor saçma sapan düşünceler hep bunlar
sürdürebilirdim. Ama bazı zamanlar acıyı hafifletmek için küfür etmek gerekir. bilimsel gerçek :)
küfürü aslında bir sitem olarak nitelendiriyorum. aslında küfürsüz bir hayat olsa illa yerine başka birşey koyardık
Sevmezsem insanlara zarar veririm sence daha iyi mi olur
Bulunduğum ortam dolayısıyla sürdürmeye calisiyorum
Küfür insanın içindeki siniri boşaltır küfür edemezsem sinirlendiğimde bir şeye bir yere zarar veririm
Küfürsüz bir hayat sürmekteyim. Küfür ediyosamda ağız alışkanlığı olarak değil bilinçli olarak söylemişimdir. :)
Bu kadar küfürü hak eden insanlar varken zor ;) ama denenebilir denemek lazım bence bir bakarsın başarılı oluruz ;)
Küfür karşıdaki insanın zoruna gitsin, alınsın, siniri bozulması için yapılan harekettir, yani amaç budur, Bence Karşıdaki insan kim olursa olsun kızdırmak gereksizdir
Bir ara ederdim de şu an etmiyorum itici durmaya basladi
sanmiyorum cidden fazla kullaniyorum kufurleri bilhassa Acik Mert Korkusuz.
İmkansız. Küfür yakıştığı yerde kullanıldığı sürece şarttır
gokhan özenden dayanam sarkısı gelsın bu soruya :)))
Bunları yapmaktan korkmayın;
1. Küfür etmekten,
2. İlk mesajı atmaktan,
3. * etmekten.
Etmiyorum edenide sevmem asla kufr ediceme farkli kelimeler kullanilirim:)
Ben yapamazdım herhalde😕
utanırsan agzından cıkana etmezsinn..
Kufur ruhun gidasidir *
çok sinirlenirsem küfür ederim
Nefret ederim küfürden. Sürdürürüm.
Küfüre karşıyım ve hayatımda küfür etmedim daha.
Evet zaten çok nadir kufrederkm
Zaten nerdeyse hiç küfretmiyorum.
argo konusurum ama cok kufretmem
Kufur etmedigim icin tabi ki devam edebilirim
Sürdürüyorum sürdürücem de..!
Pek kufur etmem zaten
Yani sinirlenmesek surdururuz heralde.
sanmıyom çünkü söverek rahatlıyom :)
Zaten küfretmem ben sorun olmazdı😊
Neden olmasinki vazgecilmez degil sonucta
yok öyle bişey aмına koyum
Tabiki o bizim iisimiz :)