Yanlis anlamayin arkadaslar muslumanim ama sabah ezanindan nedense urkuyorum.Sanki kiyamet kopucakmis gibi geliyo bide kopekler felan uluyo..
Cevabın nedir?
ya kimisi yok ezan susturulmaz kimi yok allahtan korkman gerek yok namaz kıl diyor çok afedersiniz de namaz kılmak allahla kul arasındadir size söz düşmez vede ezan okunmasın denmemis sesi az olsun denmiş bunda kötü birşey yok ve bu ülke ezanı bayrağı dili olmadan olmaz bunu iyi bilin. Birde kimse kimsenin dinini namazını sorgulama hakkıda haddide yoktur. Yok kılmayanlar namazı cehenneme gider eğer bazısı gibi kılıp gidip 14yaşımda kıza tecavüz edeceğime namaz kılıp gidip haram yiyeceğime ülkeyi bölmeye çalışacama gösteriş için namaz kılıp cennete gireceklerin arasına girmektense cehennemde yanarim daha iyi orasıda ALLAHIN yarattığı yer sonuçta.
410 Yorumla
Soran+1 yılIcimdekileri yazmissin anlatmak istedigim buydu ..
Soran+1 yılEvet bende oyle hersey namaz kılıp kuran okumakta bitmiyor.
Soran+1 yılAynen öyle dedikodudan tut,kul hakkı yemeye kadar..
Soran+1 yılHaklısın...
Soran+1 yılRica ederim.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKorkmana gerek yok aksine sabah ezanı ezanlar içerisinde en huzur verenidir. Köpeklerin uluması ise ezanı duyan şeytanlar kaçar köpekler bunları görür. Hemde ezana eşlik ederler. Onlarda okurlar Allah'ı zikrederler. Ezanın duyuldugu yer selamettedir asıl duymuyorsan kork..
311 Yorumla
Soran+1 yılEvet biliyorum dediklerinizi okumustum bi yerde ama sanirim sabahin sessizligi beni korkutan bide ezan okununca yanki felan yapiyor ya ..
Cevap sahibi+1 yılKorkma müsterih ol hatta hadisi şerifi uygula sende eşlik et müezzinle birlikte..Kalbin selamet bulsun ben çok bilirim namaz kılmayıpta sırf sabah ezanını dinlemek için uyanan pencereleri açan yaz kış ezanı dinleyip huzur bulduğunu söyleyen ve yatıp uyuyan inan bana..
Soran+1 yılNe guzel Allah katinda buyuk sevap kazaniyo oyle insanlar keske bende sirf sabah ezanini dinlemek icin kalkabilsem ..
Cevap sahibi+1 yılYok onlar büyük sevap kazanmıyorlar kendilerine farklı şekilde huzur alıyorlar hazır kalmışken namazlarını da kılsalar o zaman sevap kazanacaklar :))
Soran+1 yılOlsun ya yine alirlar bence Allah buyuk :D
Cevap sahibi+1 yılAllah büyükte ameller niyetlere göredir cennet bedava değil o zaman adaletsizlik olmaz mı namaz kılanların suçu ne ?
Soran+1 yılNamaz kilanla ayni sevabi vermez tabiki ama ornegin namaz kilan 1000 sevap aliyosa dinleyen 100 gibi :))
Cevap sahibi+1 yılYok öyle bir dünya gizlican namaz farz ezan dinlemek ibadet bile değil kendımızı kandırmayalım şimdi hem onlar sadece kendi huzur bulduğu için dinliyorlar..
Soran+1 yılKimmis o dinleyenler ya ?
Cevap sahibi+1 yılYaşlı insanlar adres vercem gidicen mi =))
köpeklerin uluma nedenişeytanın kqçışını gördüklerinden korkma canım ezan okununca melekler gelir ,iyilikler güzellikler gelir korkacak bişey yok tam tersi huzur var mutluluk var hayırlar var böle düşün
13 Yorumla
Soran+1 yılEet biliyorum ama sabahin sessizligi ezan yanki felan yapiyor bide camii hemen dibimizde ondan korkuyorum sanirim (: ...
Soran+1 yılHaklisin ..
Dini acıdan degil, hosuma gittigi icin ozellikle oturup dinlerim
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
25Cevap
+1 yılSevgili arkadaşım Sabah ezanının makamı Saba'dır ve her makamın insan üzerinde bırakmış olduğu etki vardır. Saba makamıda insandaki ürekeklik duygusunu tetikleyici bir makamdır. E arapça'nın kendine has yapısı da eklenince korkmamak pekte kaçınılmaz bir duygu gibi görünüyor.. Bu yüzden gayet anlayabiliyorum durumunu..
25 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin aynen oyle oluyor tsk ederim yorumun ve anlayisiniz icin..
- +1 yıl
Rica ederim ne demek.. Hayırlı sabahlar.
Soran+1 yılTsk ederm sizede ..
- +1 yıl
Bilincli bi yorum +1
- +1 yıl
Teşekkürler..
karanlık olduğundan ve tenha ortalık onun için korkuyosundur.o tenhalıkta ezanı duyunca öteki dünya ölüm falan bi boşluk kaos geliyo aklına insanın.ama en güzel zamandır o zaman.
Essalatü hayrün minen nevm ( Namaz uykudan daha hayırlıdır )
bu kısmı bi dinle..çok farklı.zaten sadece sabah ezanında okunur.yarın bi daha konuşalım
sabah şerifleriniz hayrolsun :)10 Yorumla
+1 yıl6 7 yaşlarındayken bende çok korkardım
sorun etme alıştır kendini sabah kalk ve dinle
sabah ezanı diğer ezanlardan daha farklı okunur
geceler yankı yapar ve makamı farklıydı sanırım
ama ezan gibisi var mı günde 5 vakit o güzel sesi duymak insana huzur veriyor.00 YorumlaAslında sabah ezanı huzur verir.Benim oturduğum yerde bir başlar arka arka bütün camilerden uzak yakın ahenkle o yumuşak tonlama ile gelen ezan sesi müthiş olur.Özellikle camı açar dinlerim
22 Yorumla
Soran+1 yılBizim hemen dibimizde cami cok sesli geliyor sanirim birazda ondan korkuyorum :)
+1 yılsabah namazını kılsan böyle hissetmezsın herkes o saatte zikr ediyo
22 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka sesten urkuyorum diyorum sen namaz kil diyosun ..
- +1 yıl
o duyduğun Ses dünyanın en güzel sesi sen farkında değilsin o Ses seni namaza davet ediyo ama anlayana
+1 yılBence gerek yok artik sabah ezanina,kimse onunla uyanmiyorki.ya alarm kuruluyor,yada vucut saatleri isliyor.
Benimde uykum cok hafif her sabah imama eslik ediyorum,susunca uyumaya devam ediyorum :/00 Yorumladevam bi 3lüler bir ezandan korkmak.. benm psikolojm pert oldu bu konulardan.. yalnız nedeni şu die söyleerlerdi hep, şeytan ezan okunurken rahatsız oldugundan ruhunu ürpertiomuşşş
13 Yorumla
Soran+1 yılHimm olabilir bende sabah ezani okununca seytaar ezanin duyulmadigi yere gidiolarmis diye biliyorum..
Soran+1 yılAynen bende ..
+1 yılSabah ezanından mı ürksem yoksa sabah ezanında ayı gibi uluyan köpeğimden mi ürksem hep arada kalıyorum.
27 Yorumla
Soran+1 yılBende sokaktaki kopeklerden de korkuyorum en iyisi yatmak ama senin evindeymis ikisinedende kork sen :D
- +1 yıl
Allahtan uyumuyorum uyurken duyunca daha ürkünç oluyor. Hayır birde hayvanların gözünün perdesi yok onlar herşeyi görüyor diyorlar, bizimki evde sağa sola tutuluyo boşluğa bakıyor birşeyler takip ediyor falan. Korkacagım yoksada korkutuyor :D
Soran+1 yılHahaha aynisi gecenlerde bana oldu benimde evimde kedim var soruyorum ona evde seytan felan varsa miyavla diyorum miyavliyo yoksa miyavla diyorum susuyo :D bi yere bi bakiyo hic gozunu kirpmadan kitleniyo oraya 1-2 dk duruyo oyle. bide kedi seytanin kolesi derler ay tovbe tovbe :D
- +1 yıl
Sorma ya köpekten öncede kedilerimiz vardı o da aptal aptal bakar birde yakalamaya çalışırdı. Paranoyak ettiler bizi ya :D
Soran+1 yılEet ya bigun aticam kedimi disari bunlar yuzunden :D
- +1 yıl
Benim ayıcığıda al ikisini beraber salla :D
Kıyamet kopsa ne olur? Korkmak bir işe yarar mı? Yaramaz. Bunu düşün ve rahatla.
17 Yorumla
Soran+1 yılAcikcasi kiyametten korkuyorum .. Korkmak bi ise yaramaz ama oda bi duygu yani ..
Soran+1 yılYerle gok birlesicek dabbe gelicek insanlar birbirinden kacicak ortalik mahser yerine donusecek sencede korkmamiz gerekmiyomu ? Odulu alicazda bunlar ne zaman yasanicak ozaman ?
Soran+1 yılHimm sen tanricisin anladim.Tamam ozaman tartismaya gerek yok :)
Soran+1 yılBen tanri lafini pek sevmem Cunku biraz hristiyanliga kaciyor Ben Allah kullanirim..
+1 yılBir ara evimiz camiye yakındı, her sabah 5 te uyanmama neden olurdu ezan sesi, bence sabah ezanlarının sesi biraz kısılmalı, zaten namaz kılmak isteyenlerin çoğu ya kendi vücut saatiyle yada alarmıyla uyanıyor.
20 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Müezzin iyi okumuyodur, ona söyleyin ciğeri açılmadan okumasın.
00 Yorumla
+1 yılneden bu korku ezanlar insanı rahatlatır aslında bu korkunuzun baska bir sebebi olmalı dha önce yasadıgınız bişeyin etkisinde kalmıs olabilirsiniz bir düşünün
00 YorumlaEzanların en güzeli sabah ezanıdır:) korkmayasın kıyamet ile ilgili araştırmalarda bulunursan hiç korkmazsın :)
00 YorumlaBacım sen ezandan değil orda ezan okunurken hoparlör sesleri çıkar,daha net duyulur sabah olduğu için.ondan korkuyor olabilirsin
10 Yorumla
+1 yılSabah ezanının makamı bir başkadır ondan... Saba makamında okunuyor, çok acayip bişey insan bir garip oluyor duyunca...
00 YorumlaBnde çocukken sabah ezanından çok korkardım. Meğer hocanın okuyuşu sesi beni daha çok korkutuyormuş. Sabah ezanı okuyan hoca değişince fark ettim korkmadığımı. Tuhaftı sesi hala kulağımda bzn
00 Yorumla
+1 yılkendini motive et aslında güzel bir ses korkacak birşey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizim burda cok farkli bi makamda okuyo hoca. Insani alip goturuyo baska yerlerde duymadım boylesini bildigimiz heryerde okunan gibi degil sözleri ayni ama okuyusu çok güzel
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİçindeki Allah korkusundan ürperiyorsun
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet oyle sanirim ..
Bende korkuyorum bunun için son ses müzik açıyorum kulaklığı takıyorum
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseni anlıyorum bir zamanlar bende korkardım ayrıca cok korkanı da gördüm
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende namaz kılmayıp,kuran okumayıp Allahtan korkuyorum diyenleri anlamıyorum işte.. Üstüne birde yalan söylüyorlar...
317 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kilmiyorum,Kuran okumuyorum ama Allah'tan korkuyorum..
Cevap sahibi+1 yılHayır kendinle çelişiyorsun aslında.. Namaz kılmıyorsan Allahın cezası olan cehennemden korkmuyorsun anlamındadır.. Dolayısıyla Allahtanda korkmuyosundur...
Soran+1 yılHop yavas gel.. Her namaz kilmayan,kuran okumayan Allah'tan korkmuyomu ? Allah'tan korkmasam şu an icerdeydim ..
Cevap sahibi+1 yılPeki o zaman o namaz kıl dediği halde neden namaz kılmıyorsun.. Onu takmıyorsun.. O namaz kılmazsan cehenneme girersin diyor.. Ama sen kılmıyorsun.. Korkmak böyle bişey mi...
Soran+1 yılBirsuru namaz kilip,kuran okuyan ama dedikodusundan,iftirasindan,hak yemekten geri kalmayan insan var... Onlar gibi olcagima hic kilmam namazi kurani kirletmem.
Cevap sahibi+1 yıl:) Allah sana hesap sorarken o bir sürü insan dediklerini takmıcak.. Onlara ayrı soracak.. O yüzden böyle düşünmen yanlış... O ben size göz verdim gerçekleri görün diye, kulak verdim göremezseniz duyun diye, ayak verdim evime bana gelesiniz diye, el verdim dokunasınız tutasınız diye sizden karşılığında şükür niyetine namaz istiyorum demiş.. Sense kılmıyorsun.. Bir nevi Allah'ı takmıyorsun.. Korkuyorum demen abes kaçıyor bu yüzden.. Bunu namaz kılmayıp korkuyorum diyen herkese söylüyorum...
Soran+1 yılHesap verecek olan benim.her namaz kilmayan Allahtan korkmuyodur diye bisey yok Allahin affetmedigi iki gunah vrdr 'Allah'a sirk kosmak' ve 'Kul hakki yemek' Namaz kilmamamk kuran okumamakta gunahtir ama affedilmicek kadar degil.
Cevap sahibi+1 yılOnlar suçlulara sorarlar: Sizi Sakar cehennemine sürükleyen nedir? Suçlular şöyle cevap verirler: "Biz namaz kılanlardan değildik."(Müddessir, 74/40-43).
Soran+1 yılCok merak ediyorum 5 vakit namazini kilip kuran okuyomusun ?
Cevap sahibi+1 yıl:) Sence kılmasam ya da okumasam bunları söyleyecek kadar ilme sahip olur muydum..
Soran+1 yılZaten kilmiyorum demeye hakkin yok şu an :) Sendr sevap icin kilanlardansin sanirim ..
Cevap sahibi+1 yıl:) Aslına bakarsan bazen cenneti düşünüp seviniyorum bazense cehennemi düşünüp üsperiyorum.. Bu ikisi arasında gidip geliyorum.. Sevap için yapılacak şeyler değil bunlar.. Bu devirde namaz kılıp kuran okumak bir elinde ateşten bir koru tutmak gibi...
Soran+1 yılEvet sevap icin yapicaksan hic yapma dinimizde gerektigi icin yap.Bende onu kastetmistim namaz kilip,kuran okumakla bitmiyor hersey onlari yerine getiriyosun peki digerlerini yalan,hilekarlik,zina,icki,dedikodu,iftira,hak yemek bunlari yapicaksa bi insan hic yapmasin ibadetlerini daha iyi.. Neyse ben yatiyorum iyi geceler :) Allah ibadetlerini rahatca yaptirsin insallah :)
Cevap sahibi+1 yılSanada inş.. :)
- +1 yıl
birincisi arkadas sadece ezan sesinden bir anda ürperiyorum demis Allahtan korkuyorum sözüne namaza gelince bende Allahtan korkarım ona şükür eder tüm sürelerini anlamaya çalışırım ama namaz kılmam ve bunu neden yapmıyon demek hakkı senin haddine değil yok Allahi takmamakmis sen kimsin ki bu konuda kanat getiriyorsun Allahtan korkmak diyorsun Allah adına hatta onun yerine sözler söylüyorsun madem sen Allahi biliyorsun o zaman onun adına kimseyi yargılama hakkın olmadıgınida iyi bil
Cevap sahibi+1 yılGerizekalı burda bu soruyu soruyorsa düşüncemi söylerim sanane bundan.. Sende kendi düşünceni söylersin.. Banane ondan yoksa herkes kendi ateşini kendi götürür öteki tarafa çokta umrumda yani.. Sordu ve tartıştık.. Asıl senin ne haddine ki geliyosun araya kaçıyorsun... Bana göre Allahın yap dedikleri yapmamak Allahla savaşa girmektir bi yerde.. Bu benim görüşüm.. Bunu bn kendimde yaşıyorum.. Konu buydu ve söyledim.. Herkes istediğini der.. Adam ol uza..
Cevap sahibi+1 yılAyrıca ben orda ayet okudum.. Yani kuranda olan bir ayet... Yok süreleri anlamaya çalışıyorum da yok onu yapıyorum da.. İslamın 5 şartından 1'i namaz.. O süreli namazda okuyacaksın.. Anladın.. Sana illaki kıl demiyorum.. Ama namaz kılmıyorsan onun emirlerini yerine getirmiyorsan korkuyorum demenin manasını hiç bir zaman çözemedim..
Gizli Üye(36-45)+1 yılHasta var,Yaşlı var,Bebek var buna rağmen etini mıncıklıyor gibi son ses çığırıyorlar
Yasaklanmalı bence..Yalnızca avludakiler duyabilicek şekilde ayarlanmalı26 Yorumla
Soran+1 yılYok okadarda degil ezan olmadan olmaz.sanirim hristiyan,ateist felansiniz
Cevap sahibi+1 yılEzan yasaklansın demedim,Yüksek ses yasaklanmalı belirli bir desibel sınırı getirilmeli ; Çok gaddarca, kundaktaki bebekte ağlıyor,hasta yatağında inleyende uykusundan vazgeçiyor...
Soran+1 yılEzan yuzunden uyanicaksam ne mutlu bana..Ezanin var olmasini bikez daha duymak paha bicilemez ..
Gizli Üye(36-45)+1 yıldünyada bu kadar insan yaşıyorken sence kıyamet kopra mı ? kopmaz
00 YorumlaOnu duydugunda yapman gereken korkmak degil...
10 Yorumlaaynen aynen ya içim kararıyor benimde
00 Yorumla- Diğer konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılsabah ezanını duymuyorum, bizim burada cami yok :(
00 Yorumla
+1 yılbende can sesinden korkuyorum :)
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet oda var benim 2. sirada can sesi :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılDinleme o zaman korkuyorsan.
11 Yorumla
Soran+1 yılCok akillisin ..
+1 yılkorkacağına kalkıp namaz kılsan daha iyi olur
00 Yorumla:O tuhafmis ilk kez duydum
20 YorumlaBenimde hafif içim ürperiyor ama iyidir iyi :D
00 Yorumlaben bu aralar hep uyanıyorum o saatlerde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılokuyarak yat korkmazsın
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz