Ateist olan var mı acaba? Neden ateist oldunuz? Ne gibi şeyler ateist olmaya çekti sizi?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla açıkçası şunu söyliyeyim öncelikle ben bir seneye önceye kadar falan ateistlere mal diyodum özenti diyodum bize ilk okul din dersinde ne öğrettilerse onları biliyordum gayette mantıklı gelmişti ama sonra bu ateistlerle tartışırken bazı şeyler söylediler inanamadım la dedim yürü git sonra bunlara cevap veriyim diye araştırmaya başladım baktımki adamlar doğru söylüyormuş bir sürü birbirinden değişik çelişkili ayet var araştırdıkça daha çok uzaklaşıyordum çünkü birinin cevabını bulamadan başka bir soru çıkıyordu en sonunda kendimce cevaplar verip araştımayı kestim çünkü çok kötü olmuştum boşluğa düşmüştüm sanki herşey yalan gibi geliyordu benim yıllardır inandığım din bu mu diyordum. Ben bir tanrının varlığına inanıyorum bu dünyanın bile güneş karşısındaki 1 cmlik oynaması tüm düzeni bozuyorsa bunların hiçbirisi tesadüf değildir ama kitap çok saçma geliyor ve artık düşüncelerim değişmeye başladı böyle cennet cehennem vaadleri işte eski dönemdeki hikayeler falan bir masal gibi geliyor ya diyorum bir insana nasıl vahiy gelirde etrafta ben peygamberim diye çıkıp dine adam toplayabilir düşünüyorum o dönemde yaşasam bir adam çıkıp ben peygamberim dese bende inanmazdım heralde ona. Ve eski dinleri pagan tapınak dinleri zerdüştlük vs hepsinin birbirine benzediğini gördüm onları çok araştırmadım ama araştırsam işin içinden çıkamayacağımı bildiğim içindi çünkü tamamen kaybolacaktı inancım :D Valla herkes birşey söylüyor herkes kendince haklı hristiyanlar mesela onlar çok farklı düşünüyor onlara göre zaten peygamber ve müslümanlık dini yok muhammed sonradan uydurdu müslümanlık diye bir dini onlara göre. Bende hep derdim dünyadaki bu kadar hristiyan salakmı sonraki dine inanmıyolar ama onlarda öyle bir düşünce yokmuş zaten isa bize göre peygamber ve müslümanlık bize göre onlardan sonraki din :D yani işin özü araştırmayı kestim dünyayı benmi kurtarıcam sanki şurda ömrümüzü yaşayıp vicdanen bir tanrıya dua edip yaşayıp ölmek gerisinede o karar verir artık yaşayıp görücez :D
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılErken davranma bir dahakine :D Seni çok iyi anlıyorum bende aynı bu evredeydim halada böyle gibiyim yani tam kopmadım ama eğer detaylı araştırıp bir karar vermem gerekirse dinden uzaklaşacağım gibi duruyor o yüzden bende araştırdıkça çook şeyin olduğunu gördüm yani şuana kadar araştırıp bir sürü bildiğim şey vardı onun dışında hiç duymadığım aklıma bile gelmeyen teorilerin olduğunu gördüm kısacası sorguladıkca çok fazla şeyler elde edeceğimi gördüm ama işin sonu yok çünkü kesin olan birşey yok sadece kafanda daha fazla bilgi ve daha karışık kafan olacak artık. En iyisi çok kurcalamadan hayatını yaşamak herşey yalan çıkarsa boşa giden bir ömrümüz olacak hayata bir kere gelyoruz çünkü. ama doğruysada ebür taraf var ki bu da bana cok sacma geliyor sayılı günah işlediğimiz şu 70 yıllık yaşamda ebedi cehennem olayı ki tanrı o kadar merhametliyse bunu aklım almıyor nasıl iş diye. Neyse en iyisi kafayı dağıtmak bence çok kurcalarsan birşeyi soğuyorsun çünkü sevgililikte bile öyle :D
Cevap sahibi+1 yılO yüzden kafamı dağıtmaya calısıyorum bende. :D https://www.youtube.com/watch?v=zAnOArdVhe4 ama şunu bir izle derim hayatımda gördüğüm en iyi sorgulama belki çoğu kişinin içindekiler adam 3 dakikalık şarkıda dökmüş
En İyi Cevaplar
Akil cok cabuk celiskiye dusubiliyor cok basit nice"nin boyle buyurdu zerdust kitabini okusaniz bile atesit olabilirsiniz. Yorumlara verdiginiz cevaplara bakilirsa maneviyatiniz baya zayif oyle degil mi?
16 Yorumla- +1 yıl
Kurtuluş öğretisi, teist ahlak anlayışının merkezinde yer alır: Tanrı insanı günahlarından
kurtaracak ve ona sonsuz mutluluğu bahşedecektir. Bu görüşü savunan teologlara göre,
evreni yaratan Tanrı tarafından belirlenmiş kutsal bir plan vardır ve en yüksek ahlaki
görevimiz Tanrı’yı ahlaklılığın tek kaynağı olarak görmek, onun kurallarına uymak ve
böylece cennette sonsuz mutluluğa ve huzura ulaşmaktır. Bu kutsal plana göre bu dünya
bir sınav yeridir. İnsanların iyilik ve kötülüklerle dolu dünyada Tanrı’ya olan inançlarını
kanıtlayacakları ve kötülüklere aldanıp Tanrı’ya yüz çevirmemeleri gereken yerdir. Bu
dünya bir araç, cennet ise tek amaçtır. Tüm insanların nihai amacı mutluluktur ve bu
amaca ulaşabilecekleri tek yer cennettir. Cennet sadece insanların inançlarını
kanıtladıkları yer değil, aynı zamanda bu dünyada hiç olmayan adaletin yerini bulduğu,
ahlaklı davranışların ödüllendirildiği ve ahlaksız davranışların cezalandırıldığı yerdir.
Okudugim bir tez'den alinditir
+1 yılTwitterda ateisthatun var cehennem yakıtı adı onun paylaşımlarini okuduğumdan beri dinle kavgaliyim kadin haklı
15 Yorumla- +1 yıl
https://twitter.com/ateist_hatun bumu knk?
- +1 yıl
@Leomonade evet bu
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
28Cevap
Diğer konusunda 926 cevap paylaştı. Yorumları okudum din le ilgili bazi skın tılarinvar ben bur da bir cok atayisle konustum ve hep si beni engelledi sirdugum sorulara cevap veremiyorlar sorduklar sorulara cevap veriyorumdiyee atayislik sadece kolaya kacmak tir kurallarin olmadigi bir dunya da yasamak istemeleridir bir atayiste sir ne kuraliniz var atayistlikte yok derler. Bu neye sebep olur biliyormusun
Ahlak tan yoksunluk
Asilik
Birinin malini calmada herhangi bir ceza ve ahlaki degerin olmamasi
Yaşa. öl. Bir ot gibi onlar ot olmayi tercih ediyorlar cunku islerine geliyor ispatlar sunuyorsun kabullen miyor
Vesen inancin anladigim kadariyla zayif sen de buyuzden atayit olabilirsin arastir sor bunlari yapmmassan tabiki mantiksiz gelir hersey sana sorularina mumkun oldugu kadar cevap vere bilirim maksat bir yildiz daha kaymasin...125 Yorumla- +1 yıl
Kur'an köleliği, cariyeliği, savaş varsa katliam yapmayı, kızları 10 yaşında evlendirip mümkünse hamile bırakmayı normal görüyor. Hani ahlaktan bahsediyorsan, bil diye söylüyorum.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok pardonda sen han gi kuran dan bahsediyorsun ben oncasene tevsir fkih akayit okudum boyle birsey duymadim sen nerde okudunbunlari bana ayet soyle ole ortaya bos laf atma bilmiyorsan hic konusmamak eniyisidir
- +1 yıl
''Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir.''
Aha mesela, ama şimdi cariye kelimesini kıvıracaksın.
Savaşlarda esir alınan kadınlar ne oluyordu acaba? Fidye verilirse serbest kalıyorlardı, verilmezse esir olarak cariye oluyorlardı. Rica ediyorum bir dine inanacaksanız tam inanın. Kıvırıp 'yok öyle bişey' diye onay verdiği pislikleri inkar etmeyin.
Evliliğin bir yaşı yok Kur'an'da. peygamberin Ayşe ile kaç yaşında evlendiğine bir bak istersen. - +1 yıl
''kadınlarınız içinden âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdetini görmemiş bulunanlardan eğer şüphe ederseniz (iddetlerinin nasıl olacağında tereddüt ederseniz), onların bekleme süresi üç aydır. gebe olanların bekleme süresi ise, yüklerini bırakmaları, doğum yapmalarıdır. kim allah'tan korkarsa, allah ona işinde bir kolaylık verir''
Ahan da bu Talak Suresi'nden. Adet görmemiş kadınlardan bile bahsettiğine göre işin nerelere varabileceğini düşün istersen. - +1 yıl
Savaş durumunda müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ayeti de vardı şimdi bakmaya üşeniyorum mutlaka duymuşsundur. Bu ne demek? Savaş varsa, alayının ebesine atlayın demek.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ilk dedigin ayeti arastiricam odan sonra cevabi vericem
İkici ayette savaş sirasi diyor savas sirasinda oldurundiyor yuruyen bir kafiri oldurundemiyorki zaten yasak diyer ayetlerde suvar size saldirmayana saldirmaniz haramdir
Kirkan da hersey yaziyor sorularin cevapsiz kalmaz yeterki saygi cercevesinde olsun - +1 yıl
İlk ayetide arastirdim sen bu ayetin tabi basini okumadigin icin boyle yazdin bu bosanma bah sidir ve birkadin kocasindan ayrilmasi icin sartlar vardir bundan bahsediyor
Adet gormemis demek ordda kadin hamile ya da adeti gecikmis manası nda kullanildigini önceki ayetlerden de anlarsin tabi okirsan dimizde kadinlarin evlen me olayi cok genistir hicbir sekilde zorlama yoktur yani senin ifadene gore ergenlige bileadim atmami birkiz evlenme olayidiye birsey yok - +1 yıl
Olay boşanma değil, ortada henüz adet görmemiş olanlar bahsi var. Üstelik Kur'an hiçbir yaş sınırı koymaz evlenmeye, peygamberin 9 yaşında kızla evlendi unutma.
Üstelik, benim eleştirdiğim şey, savaş durumunda bulduğunuz her kafiri öldürün diyor. Anladın mı? Yani adamlarla savaştaysan, her bulduğunu öldür diyor. Aklın aldı mı? Savaş ortamında acıması yok hiçkimseye. Orda bahsedilen şey savaşta öldürülenler değil, savaş durumunda istisnasız her kafirin öldürülmesi durumu. Kur'an barışı ancak karşı taraf müslümanlara boyun eğdiğinde kabul eder, aksi taktirde bulduğunuzu öldürün der. Anladın mı ne demek istediğimi?
Savaşta zaten millet birbirini öldürüyor, çıkıp öldürün demesine gerek yok, 'Savaştakileri diyor yaa' diye kıvırma şimdi.
Bu arada Kur'an'da cizye diye bir vergi var, müslüman değilsen sırf bu yüzden vergi veriyorsun. Seni bilmem ama bana haksızlığın dik alası gibi geliyor. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok birincisi 9 yasindaki ile sözlendi evlenmedi carpitma ve sozlen mesinin de sebep leri vardi
Nedemek istedigini anladim. Kuranda kilafizlar manevi anlamlarda. tasir sadece zahire bakilmaz buyuzden peygamber kur ani aciklamak icin var ve savas aninda oyle dedigin gibi deyil osmanli kur anla yöne tiliyordu tarihin de hic oyle bir sey gordunmu. Basit bir örnek fatih sulatan istanbulu feth ettiginde halk ayasof yaya sakladi ve ayasof ya kusatildi fayih sultan mehmet onlari öldurdumu kolr bile yapmadi hepsi yasamlarini surdurdu
Cizye diye vergi var ulkede busekilde yasamak istemiyorsan seni zorla tutmuyorlar gidebilirsin he kalmak istiyorsan sartlarvar bir musluman bir baska dine mesupla bor olmaz bu haksizlik deyil. Ve su gundebile sen turist olarak bir yere gittiginde sana nasil geciriyorlar... Enazinda musluman lar. diyorki boyle ama. gunumuzde oyle deyi gecir gecire bildiginkadar - +1 yıl
He yav he, Osmanli eski gelenekleri de kapsayan bir yonetime sahipti. Osmanli'da meyhane bile isletilirdi mesela ki devletin teokratiklesmesi devletin gerilemesinin sebeplerindendir.
Turizmle ulkenin vatandasini ayni kefeye koydun ya, bravo. Ikisi de ahlaksizlik dediklerinin, yanlisi yanlisla akliyorsun. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok osman lida bir cok dinden insanlardavardi bu bizim dinimizin hosgorulu luginden kaynakli ve bunda ne gibi sorun olicak herkezin ihtiyaclari var oanli da bissuru millet yasiyordu bu gayet normal
Sen cizye diyorsun bende sana misalini bugun kinden verdim yani bu herzaman olmus birsey ve gayet normal bu birine haksizlik deyil begenmiyorsa ceker gider - +1 yıl
Kolaydi oyle dogup buyudugun yerden gitmek.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ya sen dine anca laf edersin boyle bir amacsiz sadece laf olsun birak sen bu muslumanligi biliyorum ayaklarini ayet okursunuz nebasini neaonunu tam ortasini sonrada sizin allah boyle dedi dersiniz bos sunuz
- +1 yıl
Yav yuru git. Bir insandan sirf musluman degil diye dogup buyudugu topraklarda haksiz vergi alinmasini normal karsilayan adam millete ahkam kesemez.
Bosmus, ancak bos bir adam 1400 senelik bir peri masalina inanir. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok haksiz vergi aliminedir sanki fahis bir fiyat muslumandan biraz fazla veriyorki aralarinda fark olsundiye sanki biri 300 verirken diyeri 600 veriyor (misal).
Muslumanin vergisi az fark olucak fark bu ayrimculik değil fark ikisini ayirt et - +1 yıl
Niye * niye lan? Niye sırf müslümandan fark olsun diye adamdan fazla vergi alınıyor? Normal mi l*n bu? Bu resmen ırkçılığın bir türü (islam'ı ırktan sayarsak)
Niye fark olsun amk? Niye, hangi gerekçeyle? Bugün Fransa'da 'siz müslümansınız' diye müslümanlara ek vergi koysalar ne dersin? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Eskiden İslâm devleti içerisinde yaşayan ve Müslüman olmayan erkek vatandaşlardan alınan vergi. Cizye, Müslüman olmayan erkeklerin can, mal ve özgürlüklerinin korunması karşılığında koruma bedeli olarak yılda bir kez alınırdı. Bir İslâm devletinde yaşayan Müslüman olmayan erkek, İslâm’a girerse cizyeden kurtulurdu.
Cizye ilk kez İslâm devletlerinde ortaya çıkmış bir vergi değildi. Cizye eski çağlardan beri vardı. Yunanlılar, Milâttan önce beşinci yüzyıl sıralarında Fenikelilerin saldırılarından korunmak karşılığında küçük Asya sahillerinde yaşayan halklardan cizye almaktaydılar. Romalılar da egemenlikleri altına aldıkları kavimlerden cizye almışlardır. İranlılar da yine egemenlikleri altında bulunan halktan cizye alırlardı. Alsana kaynak tan alinti ve irkcilik la farkine dedinya yarildim gülmekten - +1 yıl
Bak hala 'Onlarda da var' diyorsun, haksızlık mı haksızlık? Sırf kendi dininden değil diye birine vergi koymak. İsterse bütün Dünya uygulasın, bu seni haklı yapmaz, bütün Dünya'nın yavşak olduğunu gösterir.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok
Sen bu konuya boyle bakiyorsun ama herzaman hersey istenildigi gibi olmaz sizbile ayrimcilik yapiyorken diyer dindeki ayrimciliklara laf ediyorsun
Bir cok atayist le konustum onlarbana bir dun ya seysaydi ve bir cogunun icinde sudinci budinci laf lari var madem bana irkcikik la ithamda bulundun sizin bunoktadaki farkiniz ne sizde odin budin diyorsunuz bana gelmis irkci benzetmesinde. bulunuyorsun siz nasil boylr ifadeleri ayrim olsundiye kullaniyorsaniz bizdede ayrim ve fark olsundiye birazdaha fazla ucretle ucretlendirildi - +1 yıl
Hicbir mantigin yok, din bir guruhu temsil ediyor, ateistlerin uydurdugu bisey degil, musluman islamci. olmuyor mu oluyor.
Ama senin dedigin sey bir tanimlama degil ayrimcilik. Irkcilikla ayni mantikla 'Bizden olmayana ayri muamele olsun'culuk.
Ateistin cesitli dinlerin inananini betimleme yontemi uzerinden bunu normalize etmeye calismak en hafif tabirle zavallica. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ya arkadas zavallica falan diyorsunda hala yorumunda musluman diye ayiriyorsun ilk once sen nekonustuguna dikkat et benisucladigin seyin aynisini yapiyorsun bide artisgibi normalize etmek zavallica falan yaziyorsun sen bikere icinde ki yarimci dan kurtul beni elestir
- +1 yıl
Yok anlaşıldı sende anlama kabiliyeti yok. Kitap yazsam söylediğim şeyi açıklayacak 'Aynı şeyi sen yapıyon yaa' diyeceksin.
Bre cahil-i cühela, ben birinden gayrimüslim olduğu için fazla vergi almak bir çeşit ırkçılıktır derken o kişinin müslüman olmadığı için ikinci sınıf vatandaş tavrına uğramasını gerekçe gösteriyorum, 'Burda var olacaksan bize para verecen' tavrının ırkçılığın bir türü (din ırk olmasa da aynı mantık) olduğunu söylüyorum.
Ama insanları müslüman, hristiyan vs. diye ayırmak ırkçılık olamaz, çünkü bunlar var olan gruplardır. İkisi birbirinden farklı şey, benim aynı şeyi yaptığıma gerekçe olarak sadece dini cenahların isimlerimi zikretmemi gerekçe gösteriyorsun.
Daha da cevap yazmaya zahmet etme, ya çirkeflik olsun diye yapıyorsun bunu, ya da I. Q.'un hakkaten ayakkabı numarası seviyesinde. Bu kadar basit bişeyi bile anlamamazlıktan gelmek için özel çaba sarfetmek büyük meziyet hakkaten. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok yazik en ufak bir seyde seviyesizlesiyorsun
Neyse sen bu kafada devam et biri sana neden musluman deilsin dediginde. Cizye var ondan dersin. Ben senin nededigini anlarken sen benim nededigimi anlamicaksin çok nku düz kafalisiz. Varsa birda yoksa yok
Sen bu kafayla anca bana cahildersij kendinibilmezsin - +1 yıl
Sen once yazmayi ogren. Sonra ahkam kes.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ahahahah butun atayislerin bana yazdigi soz sonunda sen de yazdin acizlik boyle birsey tamam he he devam sen cok iyi
Gizli Üye(36-45)+1 yılAteistler korkaktır. Misal @kutup_ayısı bana hakaret edip engellemiş. Cevap vermeme müsaade etmemiş. Çünkü sıkışacağını biliyor. Ateistlerin ekseriyeti, ne ateizmi bilirler, ne de dinleri. Tanrıya inanmak, ona itaat etmek zor geldiğinden tutunacak bir dal ararlar. Ateizme tutunurlar. Bunların ulemaları Kur'anda çelişki aramakla meşguldür. Bunun için tefsirlere bakmazlar. Çünkü amaç çelişki bulmaktır. Doğruyu bulmak değildir. Avam ateistler de, ateist kaynaklarda geçen mesela Kur'anla ile ilgili çelişkili diye ifade edilen şeyleri ezberleyip bir sataşma olduğunda onları ileri sürerler. Hakikati duymak, bilmek işlerine gelmez çünkü hakikate talip değillerdir.
Bazıları da ateizmdeki saçmalıkları sindiremediğinden deist olur. Onun da tutunacak bir tarafı olmadığını görenler de agnostik olur.18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir de ateistler bilimi rehber kabul ettiklerini söylerler. Aslında ateizm de bir inançtır. Çünkü yaratılış yanlışlanamayan bir teoridir. Eğer "tanrı olabilir de olmayabilir de" deselerdi belki bilimsel yaklaşmış denilebilirdi. Ama "tanrı yok" dediklerinden onlarınki de bir inanç oluyor.
Atesitlerin bilim dedikleri şey evrim teorisidir. Ama ateistler evrim teorisinden de habersizdirler. Bugün evrim teorisi bilimsel bir teori olmaktan çıkmıştır. Bunu evrimci bilim adamları dile getiriyor. Mesela Harris, evrimin gerçekten yaratılış modelinden daha fazla ilmi olmadığını kabul edecek kadar objektif ve samimi davranmaktadır.
Meşhur evrimci Dobzhansky de deneyci ilmi metodun evrimi çalışmaya tatbikinin imkansız olduğunu söyledi. Diğer deyişle, evrim teorisi, "bilimsel teori" olarak adlandırılamaz demektedir. Çünkü, bugünkü bilim anlayışına göre, deneye ve teste tabi tutulmayan bir teori "bilimsel" değildir. Bir “inançtan” veya felsefi görüşten ibarettir.- +1 yıl
burada ateistlere saydiran adama sorsan peygamberin ayi eliyle ikiye yardigina inaniyordur.
Bunlarin bu huyu vardir, sikisinca 'Arapca okumadigin icin tam anlayamiyorsun' derler, Kur'an'i anadilinden okuyan araplari gosterince 'Hercek Islam bu degil' de derler. bir tuhaftirlar yani. Her savunmalari duruma baglidir, burada tefsir der, baska yerde arapca oku der.
Cevap sahibi+1 yılHahah!
@Ragnar_Lodbrok
Tam da ateist kafasına yaraşır salaklıkta bir yorumda bulunmuşsun.
Demişsin ki:
"burada ateistlere saydiran adama sorsan peygamberin ayi eliyle ikiye yardigina inaniyordur."
Allah'ın resulü eliyle işaret etti ve ay ikiye bölündü, evet inanıyorum. Onu geçtim, ben Allah-ü Teala'nın varlığına inanıyorum. Ne demek bu? Ayı, Dünyayı, Güneşi, tüm kainatı yaratan O'dur demek. Peki bilim bunu çürütebiliyor mu? Hayır! Çürütemiyor, çürütemez de. Peki Ayı yaratan Allah, onu neden ikiye bölemesin? Mantıksızlık olur da bu kadar olmaz. Pes!
Cevap sahibi+1 yılYine demişsin ki:
"Bunlarin bu huyu vardir, sikisinca 'Arapca okumadigin icin tam anlayamiyorsun' derler, Kur'an'i anadilinden okuyan araplari gosterince 'Gercek Islam bu degil' derler. bir tuhaftirlar yani. Her savunmalari duruma baglidir, burada tefsir der, baska yerde arapca oku der."
Bilen, bilmeyen herkes, bir şeyler söyleyebilir. Din, bir ilim sahasıdır. Fizik ilmine ait bir meselede fizik alimine başvurmak gerektiği gibi din ilminde de din alimine başvurmak gerekir. Arapça bilmek, Kur'an-ı anlamak için yeterli değildir. Ashab-ı Kiramın ana dili de Arapçaydı, hem de ilim sahibiydiler ama anlayamadıkları yerler olur ve gelir Resulullahtan öğrenirlerdi. Türkçe biliyor olmak, Türkçe yazılmış bir Tıp, Hukuk vb kitabı anlamak için yeterli midir? Misal anayasa da Türkçedir. Hem de onu insanlar yazmıştır ama anayasa hukukçuları bile bazı maddelerin manasında fikir ayrılığına düşmektedirler.
Cevap sahibi+1 yılKur'an-ı Kerim, Allah kelamıdır, mucizedir ve veciz bir dille inmiştir. Onu herkes anlayamaz. Açıklanması gerekir. Açıklama vazifesini de Allah, Resulullah Efendimize vermiştir. Öyle olmasa peygambere ihtiyaç olmazdı. Kur'an, bütün halinde indirilir ve bununla amel edin denirdi. Ama öyle buyurulmuyor.
(Kur’anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik.) [Nahl 44]
(Biz her Peygamberi, kendisine itaat edilsin diye gönderdik.) [Nisa 64]
buyuruluyor. Peygamber Efendimizin hadis-i şerifleri, Kur'an-ı Kerim'in açıklamasıdır. Hadis-i şerifler de vecizdir. Onu anlamak ve ondan hüküm çıkarmak da bir ilim gerektirir. İslam alimlerinin kitapları da hadis-i şeriflerin açıklamalarıdır. Dolayısıyla Kur’an-ı kerimin manasını öğrenmek isteyen kimse, Ehl-i sünnet alimlerinin yazdığı, kelam, fıkıh ve ahlak kitaplarını okumalıdır.
Cevap sahibi+1 yılAyet-i kerimeler kısa ve tam tercüme edilemez. Kur’an tercümesi denilen kitaplardan, Kur’an-ı kerimin manası anlaşılmaz. Kur’an tercümesi okuyan kimse, murad-ı ilahiyi öğrenemez. Tercüme edenin bilgi derecesine göre yaptığı açıklamayı öğrenir. Bir cahilin veya bir sapığın yaptığı tercümeyi okuyan kimse de, Allah-ü Tealanın bildirmek istediğini değil, tercüme edenin anladım sanarak kendi kafasından anlatmak istediğini öğrenir. İslam âlimleri, âyet-i kerimelerin tercümelerini değil, uzun tefsir ve tevillerini bildirmişlerdir.
Cevap sahibi+1 yıl1986’da İstanbul’da yapılan Kur’an Tercümeleri Sempozyumunda 1500’den fazla tercüme incelendiğinde, birbirini tutmayan hükümler görülmüştür.
Son olarak;
Diyanetin hazırladığı (Kur’an-ı kerim ve Türkçe Anlamı) isimli tercümenin önsüzünde deniyor ki:
(Kur’an-ı kerim, Türkçeye değil, hiçbir dile hakkıyla çevrilemez. Kur’an-ı kerimde muhtelif manalara gelen lafızlar vardır. Böyle bir lafzı tercüme etmek, çeşitli manalarını bire indirmek olur ki, verilen tek mananın murad-ı ilahi olduğu bilinemez.)
Prof. Dr. M. Sait Yazıcıoğlu da, Diyanet İşleri Başkanı iken, 8 Ocak 1989 gün ve 01/924/008 sayılı açıklamasında, (Sadece Başkanlığımızca yayınlanmış olan Kur’an-ı kerim mealinde değil, diğer meallerde de, bazı hatalar bulunmaktadır) demişti.- +1 yıl
Bilim boş iddiaları çürütmekle uğraşmaz. Bilim Odin'i çürütmekle de uğraşmıyor, Zeus'u da, aynı şekilde Allah da kendisinin ilgi alanına girmiyor.
Bişeyin yokluğu kanıtlanmaz zaten, senin olayın olduğuna dair boş beleş masallardan başka kanıtın var mı? Yok. Buna inanan adam milleti salaklıkla suçlayamaz.
Ayrıca Kur'an'ı okursan, herkes anlasın diye apaçık indirildiğini söylediğini görürsün. Öyle açık, net bir kitap değilse, o zaman bunu iddia eden ayetleri yalan söylüyor demektir. Şimdi sen çıkıp burada iki saat bunu kıvıracaksın ben de güleceğim ayrıca.
Mucize olduğunu iddia eden bir kitap tek bir dilde anlaşılacak kadar yerel mi yani? Ne anladım böyle mucizeden ben, daha evrensel olarak anlaşılacak bir yapıya bile sahip değil.
Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı. Ateist insan sorgulamayı seven insandır. Masallara inanmayan, gerçekçi kişilerdir. Dinler ve tanrı ile ilgili anlatılan şeylerin mantıksız olduğunu anladigim gün ateist oldum.
510 Yorumla- +1 yıl
Ataistlerin mantıklı buldugu şey nedir :D
- +1 yıl
Ataistlerin temel mantığı herşeye karşı olmaktır. Bu yüzden biz ateistlere mandıra filozofu diyoz ahahaha :D
- +1 yıl
@yesimdenli4 cehaletin dibine batmış bir koyun daha.
- +1 yıl
Dini inancın yoksa allah yerine yaratıcı demen gerekiyor. Merak Etme en fazla 3-4 ay sonra ateist olursun. Deist lik ateistliğin ilk evresi gibi bir şey. Sen sorgulamaya devam et. Elbet doğru yolu bulacaksın. Şu an Türkiye de yaşadığın için bir yaratıcıya inanıyorsun. Mesela Çin de ya da Kore de ya da başka bir ülkede yaşasaydın şu an bir inancın yoktu. Youtube de efe aydal diye bir adam var. Onun çok güzel videoları var. Onları izlemediysen buradan atayım sana. Sen etrafında masal dünyasında yaşayan kisilere bakma. Doğru yoldasın
- +1 yıl
Az önce ki kıza dediğim gibi. Dinler insanları sömürmek, rant sağlamak için uydurulmuş hikayeler. Dünya da ön binlerce din var. Ve her din kendi inancının doğru olduğunu, inanmazlarsa öldükten sonra cezalandırılacaklarını söylüyor. Tamamen hayal ürünü bunlar. Bak bu video da çok güzel anlatmış efe aydal https://youtu.be/N45X65Uh6Z8
- +1 yıl
Ama şuna kesinlikle katılıyorum din, cinsellik gibi şeyler şu an dünyada en kolay insanları etkileme prim yapma hatta para kazanma kral olma yoludur. Bugün siyasette bile dini kullanarak neler yapılabiliyor görüyoruz facebooka bile gir peygamber efendimizin ayakkabısına kaç beğeni gleir diye paylaş en az 100 kat daha fazla beğeni gelir normal paylaşımlarına göre yani özellikle din her alanda kısacası insanları etkilemede bir numaralı alettir. Bugün işid dini kullanarak insanları nasıl vahşileştiriyor kendilerini patlatıyolar karşılarına analarını babalarını koysalar kesecek durumdalar neden peki din adına onların aklını yıkıyorlar ve onlara göre tüm kafirler ölmeli hatta kendi mezheplerinden olmayanlar bile. Hristiyanların ortaçağdaki durumunu biz yaşıyoruz şu an keşke şu doğu toplumları daha gelişmiş olsaydı :S sonrada sömürüldük diye ağlıyorlar bir topluluk cahil güçsüz olursa her türlü sömürülmeye mahkumdur önce kendini düzelteceksin
+1 yılYaşadığım büyük bir aşk acısından sonra hayata lanet ettim, sonra dedim ben bu acıyı neden çekiyorum. Zaten önceden iki yüzlü dindarlarla karşılaşmıştım, Aleviyim diye hor görülüyordum, dinden bahseden kişilerin hep aynı şeyleri bahsetmesi, dinin saçma olması, İslamın tanrısından nefret etmem (araf:179). Evrim teorisine inanmak (o (evrim sadece bir teori derler ama kendilerininkinin (inandığı dinin) hipotez olduğunu kalpleri anlamaz.) ve tabi en önemlisi sorgulamak
10 Yorumla
+1 yılateist degilim ama bir ateist ile birlikte olmak çok istiyorm nedense onla biraz zaman ve vakit geçirmek. ha özendigimden falan degil asla ateist olamam ama hayata bakışlarını yaşayrak görmek isterdim bir .
15 Yorumla- +1 yıl
büyük konuşma kardeş bende müslümanken asla ateist olmam diyodum :D
- +1 yıl
@CaptainWalkerr valla kardeş o senin problemn bence ben büyük konusacagm tek konu diyebilirim ;) ama kimseyi yadirgamak bize düşmez.
- +1 yıl
evet bende isterdim ama böyle bir firsatm olmadı henuz:)
- +1 yıl
sorgulamazsan büyük konuşursun tabi neyse bişey demiyorum :D
Çok sorgulamaktan kayar gibi oldum ama hala tutunmaya çalışıyorum
17 Yorumla- +1 yıl
Başta hikaye diyorsun zaten söylerken ama ya varsa her zaman kendime şunu söylüyorum inanmamak her zaman kolay olanı inanmaksa zor ve ayrıca islam bizden kötü birşey istemiyor ki gayet mantıklı açıklamaları var birde belki bu bizim hikaye dediklerimiz kimbilir büyük bir metafordur cennette cehennemde bu dünyadır
+1 yılailem olduğu için bende oldum, ama onlar olmasa da olurmuşum, ateistim çünkü beynim var ve onu kullanıyorum
18 Yorumla- +1 yıl
bu bir din seçimi değil, yaratanı inkar etmektir..
- +1 yıl
ateist demeyelim deist diyelim, bir yaratan var ama onun elçilerine kitabına falan inanmıyorum cennet cehennem haram zgünah kavramlarına inanmıyorum, allah vardır elbet
- +1 yıl
çok kurcalamamak gerek boşver
- +1 yıl
@Match sana ne beyinsiz, giren çıkan mı oldu? kemikte atmadık havlama boş yere
beyni olmayan ateist olur.. internetten , ordan , burdan kulaktan duyma İslam ile ilgili yanlış bilgilere inanıp ateist oluyorlar.. hiç araştırma falanda yok... bir kere bile kur'anı açıp okumamışlardır bile
133 Yorumla- +1 yıl
öyle diyorsunda türkiyedeki müslümanların %80 kuranı bile okumadığı halde inanıyorken hatta bir çoğu kuranı okusa ateist olaacakken benim incil tevrat kuranın dışında eski dinleri bile araştırıpta ondan sonra ateist veya deist olmuş tanıdıklarım var ben bir tane caps ile ateist olan bir insan görmedim
- +1 yıl
Kur'an'ı sen kaç kere okudun? Müslümanların kaçta kaçı Kur'an okuyor? Hatta araştırması yapıldı ateistler dindarlardan daha çok kutsal kitap okuyor.
Bugün bir dine inananların din hakkında bilgisi komple kulaktan dolma çoğunlukla. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ben kurana 4 senemi verdim hata ve kusur aradim ama herseyin bircevabi var kuranda ve diyer dinlergibi kafadan deyi yazili bit kitaptan buluyorsun cevabı beni bu cezb etti ve buna sonuna kadar inanirim cinku hata sadece onyargila bak manin oldugunu orendim
- +1 yıl
@Karaturna Mesela Kuzey Işıkları'nın cevabı var mı?
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok anlamadim nedemek istedigini
- +1 yıl
@Karaturna Herşeyin cevabı varsa, mesela Kuzey Işıklarına dair bişey var mı?
Kur'an son derece yerel bir anlatıma sahip, ordaki çöl bedevilerine hitap ediyor. Ondan bahsediyorum. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok kuran yerel bir anlatim deyildir manevi ve maddi anlamlar tasir ve aciklayaci olsundiye peygam ber yollan di kur an her bil giye sahip ama kuzey isik lari diye ozel bir it hamda deyi sadece genl anlam tasiyn lafizlar la isigin dun yaya gelmesi gibi aciklamalar var
- +1 yıl
@Karaturna Gunluk hayatta bir ise yaramiyor yani.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok gun luk hayattada yariyor bilim. ve felsefedede kir an cok derin bir kitap epcep hesabi denil birseyvar ve daha bir cok sey bir insan nasil yasamali nasil dav rammali ahlak kirallari hepsi var
- +1 yıl
@Karaturna Bilimde Yuzuklerin Efendisi ne kadar etkiliyse, Kur'an da o kadar etkili.
Felsefe cok eski bir akim kuran pek de bisey katmadi. Hatta cogu selefi felsefeye dusmandir bidat cikariyor diye. - +1 yıl
@Karaturna Ayrica ahlakli olmak i in kimsenin Kurana ihtiyaci yok. Bir Norvec'e bak bir de ortalama bir islam ulkesine.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ahlak gorecelidir buyuzden sorunlar cikar bir kural okduguzaman herkez ona itaat eder ve sorun cikmaz
Ve bilgisizlihine veriyorum cok buyuk islam felsefecilerimiz var arastirirsan bulursun - +1 yıl
@Karaturna kim mesela? Ki felsefe herhangi bir konud yapilabilir. Bana ne islam felsefesinden? Hristiyan felsefeciler de var.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok eee bensana kur anda her bilim. dalinin oldugunu soyluyorum sen felsefeciye talikdin astronomi biyoloji arastirisan bulursun
- +1 yıl
@Karaturna Kur'an'da fizik, biyoloji var mi? Hangi bilim dali var? Hangi ciddi bilim cevresi Kur'ank dikkate aliyor?
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok kur anda tum bilim. dallarivar
Seninnbu assalayici tavirlarin cok. skci sen cahilligin ve at gozligunle ot gibi yasa ve öl - +1 yıl
@Karaturna Bak arkadaşım, bir tane ciddi bilim çevresinin Kur'an'ı kaynak aldığını göster sana belki inanırım.
Tamam * , benim iddiam da Völüspa'da bütün bilim dalları var. Oldu mu? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok kur ani esas almiyor lar ama bu onun için nde olmadigini göstermez
Ve zaten konu yu sap tirip durdun nerden nerege geldi konu yani acik aramak icin okadar urasiyorsunki ama basarili olamicaksin
Bir ot dogar buyur topraktaki vitaminleri yer amaci fotosentezdir ve sonra ölür
Senin birlikte ottan farkınne
Bizim farkimiz. olduktensonra dirilise inanmak bizim otla ayiran bir kac ozellkiten biri - +1 yıl
@Karaturna Bu seni farklı yapmıyor, sadece kendinin farklı olduğuna kendini inandırıyorsun.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ya birak ya ooooo sen biyle surekli sacmalar san nasil anlasacaz sana ifade yolladim gene donuyorsun sen birak kendi inancini iyice arastir bosversen diyerdinleri sen kendi dinini arastirinca anlarsin ne doru neyannis
- +1 yıl
@Karaturna Arastirdim zaten. Peri masali bildigin.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok arastirip perimasali diyorsan sen birazdaha buyu akıl balige ulas ondansonra seninle tekrar konusalim
- +1 yıl
@Karaturna Tipik dindar yanılgısı şudur, araştırmanın senin vardığın sonuca götürmesi gerektiğini sanıyorsan ön yargılısındır.
Sen hiç dinlerin kökenini, nasıl ortaya çıktıklarını, semavi dinlerin nasıl bir yaklaşım getirdiğini, yerelliklerini falan araştırdın mı? Din olgusunun ne olduğunu cidden kavrayabildin mi de geldin bana araştır diyorsun? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok bukonularda bilgim olmasa arastirmis ilmasam senin sorularina cevap verebilceyimimi saniyorsun bak sitede bissuru atayistvar adam lar hep engellediler beni sebebi sorduguma cevap verememeleri sorduklarina cevap vermem ben biliyorum ve arastirdim sen rahat ol
- +1 yıl
@Karaturna Ateist olan herkes bilgili diye bir kaide mi var. Beni de muslum tayfa engelliyor. Bunu muslumanlar daha cok yapiyor burada
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok atayisse bilgisi olmasigerekir cunku dogdugundanberi ona öretilen leri inkar edebilmesi icin bir bilgi edinmesi. alzim gunumuz arayüzler n cogu zaten ozenti soruyorsun bengormuyorsam yok diyor
- +1 yıl
@Karaturna Bu yanlış bir yaklaşım, bir insan kendisine söylenenleri inandırıcı bulmayabilir. Sanki teistlik normal insan doğasıymış da ateizm onu reddetmekmiş gibi düşünme.
Belki adam hiç dinle alakası olmayan bir ailede büyüdü, ne malum? Herkes aynı din eğitimini almıyor.
Adam 'Ben görmüyorsam inanmam' diyorsa bunu özentilikle falan itham edemezsin. Senin dediğin kolaycılık olur.
Çıksa birisi sana 'Müslümanlar babalarından gördüklerini savunuyorlar, kendi dinlerini bilmiyorlar' dese ne cevap verirsin? Çok daha tutarlı bu özentilik söyleminden. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok benim demem bir insan bir inanca inaniyorsa o innanci bilmesi gerekir yor
Yaksa sadece özenti ve gelenek bende atayistlere deyistlere teyisler soruyorum ama cogu soruda hep kacamak cevap lar veriyorlar hep kaciyor lar ama sirsan inanclarina to kondurmazLar beni bu darliyor iste - +1 yıl
@Karaturna Ateizm bir inanc degil inanclari reddetme halidir. Deizm ile karistirma. Bir ateist sadece bir dine inanmiyor ve uzerine fazla dusunmemis olabilir.
Her ateistle tartismani Richard Dawkings'le yapmiscasina ciddiye alma. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok inac bir din olarak algilama tuttugu gorus demek istedim
Deizimi de biliyorum ama ateizim bana cik daha sacma. geliyor deizimde en azindan bilmiyorumdiyor siz herseyi reddediyorsunu hersek kanit ariyorsunuz vrriyoruz ama hala inkardasiniz kur andaki lafizlarin birtanesini goru yorsunuz hemen hata diyorsuniz hic basina sinuna bakmadan
Al sana or nek kur anda grciyor
Lanet olsun namaz kilanlara. Bu kur an ayetidir basini sonunu bilmrssen nedersin buna sizin allahiniz tezat icnde dersin ama bu ayrtin sinunda. Öyle namaz kilanlarki namazda akli baska yerde gözü baska yerde ilanlara lanet olsun diyor ama. siz sadece bir yeri alip onu kanit olarak gosteriyorsunuz vehhabiler gibi
Agnostik deist arası bir şeyim dinde çözemediğim birçok şey var ama kurtulamadığım da bazı düşünceler şeyler var.. o yüzden emin olmak zaman alacak
10 Yorumla- Diğer konusunda 35,4b cevap paylaştı.
+1 yılYav simdi herkes inansa bir tanrinin olduguna biliyolarki sıkıcı olacak adamlarda demis olum gelin bizde ateist olak bir renk bir heyecan olur falan oyle yani
10 Yorumla
+1 yılbir insan niye atesit olur, çünkü beyinden yoksundur.. bu kadar basit.. ilk insanın nasıl oluştuğunu anlatsınlarda dinleyelim o zaman...
20 Yorumlaşimdi burası özenti ateist dolar, sorsan ateistlik nedir bilmezler 2-3 caps görüp etkisinde kalıp ateist oluyorlar :D
10 Yorumla
+1 yılyanlış sormuşsun sen :) olmayan war mı diye sorman lazımdı :)
10 Yorumla
+1 yılPozitif ateistin yorumlarından anladığım kadarıyla ya da deistsin.
10 YorumlaDiğer konusunda 490 cevap paylaştı. Teistim ateist değilim
13 Yorumla- +1 yıl
Konu güncel mi
Gizli Üye(30-35)+1 yıldinlerdeki saçmalıklar
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılpeygamber denen insanların anlattığı hikayeler tanrının şahitlikleri vs vs
- +1 yıl
doğru olan senin gibi olmak gizli abi :) peygamber denen insanların diyorsun ama kendini gizliyorsun. önce korkmamayı öğrende sözüne itimat eden olur belki :)
Cevap sahibi+1 yılözele gelip küfür edin diye mi
Cevap sahibi+1 yılhiç bir ispat yok özellikle muhammet hayatında gelinini nikahına almak için tanrıyı kullandı ayet yazdı amca dayı kızlarını almak için ayet çıkarttı
Cevap sahibi+1 yıldaha neler nelr :D
+1 yıldinden soğuttular beni.
15 Yorumla- +1 yıl
zamanımın çoğu kuran kurslarında geçti ve bunu isteyerek yapıyordum kuranı bitirmişliğim var.. ancak yaşım ilerledikçe baskılar arttı yok kapan yok din böyle mi cehennemde yanacaksın, ben kimsenin dini hayatına müdahale etmeyen bir insandım. fakat zamanla bana kullanılan kelimelerden rahatsız olmaya başladım ve bunu söyleyen insanlar zina yapıp yapıp ayet paylaşan insanlar.. tedavi gördüm ve piskolojimin içine ettiler din diye diye ve inan ateistlerden bana hiç zarar gelmedi fakat müslümanlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, eğer varsada tanrı dedikleri madem umursamadı bu dünyada, mahşer günü yok saysın beni.
- +1 yıl
Mesela sen bir meczupsun sen unanmadanda olur bak sen git ateistlere seni sevmezler cunki sen pskolojik sorunlusun baskudan dolayi tiskunmissin ateist olacaksan once bilum ilim felsefe kinularinda cooooook bilgili olman lazim sana Arar vermezler onlar cunki sen zaten meyillusin kardesim yuce rabbim sana Hidayet versin baski iyi bir sey degildir yanliz tesadufen bu dunya sen vucudundaki milyonlarca hucre bu kadar mukemmel nasil olabilir bir duşun bana yazarsan senin le kinusmak isterim bu konuyu
- +1 yıl
Ben de kurslar da okudum cok zorluklarcektim ama bir insan doru bildigi birseyi zorlaniyordiye inkar edmesi nedenlice mantikli bilmiyorum
Bak kimseye birsey ispatlamak zorunda deilsin zorluyonlara cevaplarini ver ben beni zorluyan lara cevaplarini verir susturudun sen de kurs okumus biriysen verceyin cevap lari biliyor olman lazim
bu videodaki arkadaş kendi anlattıklarına kendi bile inanmıyor :)
00 Yorumla
+1 yılHerkesin inancı kendine ben Müslümanım
11 Yorumla- +1 yıl
Konu hala geçerli mi
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılVar. Sebebi de dinlerin sacma olmasi.
10 Yorumla
+1 yılAteist degilim ama zayif inancim
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen aynen ya mesaj atsana ayrintili konusalim
Gizli Üye(30-35)+1 yılMusluman degilim diger dinlerde bos gayette savunurum
00 Yorumla
+1 yılNe Kadar Ateist Varsa Hepsini Mq
10 Yorumla- Diğer konusunda 616 cevap paylaştı.
+1 yılDeistim
24 Yorumla- +1 yıl
Dusundugum icin deist oldum dusunmeseydim dua ederdim. yeterlimi senin icin..
- +1 yıl
Busra yanlis sitedesin. burada sana uzun uzun anlatmayayim ama ateistlik biraz sacma metaryalistlik daha mantikli. Arastir sonucta sorgulamak icinde zehir gibi dolasir. burada sorununun cevabini arama
+1 yılDeistim oda sayılır mı 😃
10 Yorumla
+1 yılBu sitede birkaç defa denk geldim
00 Yorumla
+1 yılVardır vardır öyleside her türlüsü var ya
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılözenti oldukları için
00 Yorumla
+1 yılYok ben değilim.
10 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvet ateistim.
00 Yorumla var evet
00 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. Buyrun
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?