Merhaba arkadaşlar kedim var daha yeni aldık banyoya yatağını, mamasını, kumunu, suyunu her şeyini koyduk ve kapıyı kapatıp lambayı kapattım. Bir süre miyavladı ben çok merhametli bir insan olduğum için neredeyse oturup ağlayacaktım. Korkuyor mu falan diye. Evin içinde annemle babam istemiyor. Eninde sonunda isteyecekler ama işte.. Sizce kediler karanlıktan korkar mı? Banyo sıcak zaten yatağında polar falanda var.. Kedi karanlıkta bırakılır mı? Karanlıkta kalması onu asabi falan yapar mı ya?kediler karanlıkta korkar mı?
Küçük dostlarımız için bizler için çok değerli ve bunu merak etmemiz gayet doğal. Ben kedimi bazen yalnız bırakmak zorunda kalıyordum ama pek sorun olmuyordu. Özellikle karanlıkta kaldığı zamanlarda fazlasıyla oldu.
Kedi karanlıkta bırakılır mı?
yavru kediler karanlıktan korkar mı?
Bazen kedilerimizi yalnız bırakmak zorunda kalabiliyoruz. Tabi doğal olarak ışığı da açık bırakmak istemiyoruz ama eğer kedimizi tek başına bırakacaksak karanlıkta bırakmamak daha uygundur. Kedimiz için loş bir ışığı açık bırakmak daha iyi olur. Kediniz sizinle sürekli ışıkta duruyor ve bu duruma alışıyor. Alışa geldiği durumu bozmamak önemlidir. Zaten yalnız kalacağı için size bir süre küs olabilir, bir de karanlıkta bırakmak onu daha fazla yalnızlığa itebilir. Kedinizi karanlıkta da bırakabilirsiniz ama onun yerine ufak bir ışık açmanız emin olun daha iyi olacaktır. Daha önceden hem karanlıkta, hem de ışık açık bırakarak deneyimleyen biri olarak söylüyorum. :)
Kediler karanlıktan korkar mı?
yavru kedi karanlıktan korkar mı?
Genellikle çoğu kediler karanlıktan korkmazlar ama dışarıdaki kediler bilinenin aksine karanlıkta gezmeyi de pek fazla tercih etmezler. Dolaşmak veya avlanmak için daha iyi görebildikleri gün batımı ya da gün doğumunu daha çok severler. Aslına bakarsınız bazı kediler biyolojik olarak karanlığı isterken, bazıları da aydınlığı tercih edebiliyor. Tamamen alışkanlık meselesi de diyebiliriz. Sürekli aydınlık ortamda zaman geçiren bir kedi karanlıkta fazlasıyla tedirgin olabilir. Aynı şekilde karanlık ortamda büyüyen bir kedi de aydınlığı sevmiyor olabilir. Kısacası "kediler karanlıkta korkar mı?" diye soracak olursanız, korkma durumu yok ama sevip sevmeme durumu var. :)
Bende kediyi ilk kez alinca cokkorkuyordum amma zaman kevdikce korkularimin üzerine gitim oynatim filan alisdi bana kediler hareket etmeyi cok seviyor o yuzden kucuk yerde saklaman olmaz bence acin cunki o cok tatli bir heyvan canı sıkılıyo kediyi sevki oda seni sevsin
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu soruyu sorali belki 2 seneyi geçmiştir. O kediyi maalesef barinaga geri götürdü ailem. Şu an yeni bir kedimiz var 1.5 senedir bizimle :)
Barınak kediler için en berbat yer insanlara gösteriş olsun diye kedi beslenmez çoğu insan sırf bu sebepten evde hayvan beslemek istiyor yazık gerçekten
Barınakların durumunu maalesef ki geç fark ettim :( zaten şuanki benim kedim de dışardan sahiplendiğim 5-6 aylık bir yavruydu. şimdi 3 yaşında falan. Hayvan ticaretine bende karşıyım. Dışarı da o kadar can varken, parayla almakta nedir..
kediler karanlıkta görme zorlugu çekmez gözleri parlar zaten karanlıkta dikkat ederseen,aydınlıktaki gibi görürler herşeyi.yavruya yeni gelmiş bi de ondan biraz korkmuş miyavlamıştır ama alışır cinsi ne ?
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklısın evet biliyorum gece görüyolar ama işte :) cinsi Abyssinian
:) komik bir soru sormussun ama cevapliyim da icin rahatlasin :D
1. olarak sadece mavi ve yeşili seçme yeteneği vardir .kediler biyolojil olarak geceleri daha rahat yasarlar cunku geceleri renk ayirt etmek gerekli degildir .. insanlar 160 derece gorebilirken kediler tam olarak 187 derece gorebilirler .. bu goz sekilleriyle alakali birseydir ayrica senin soruna gelelim .Kediler gözünde isigi ayna gibi yansıtan kucuk kristaller vardır. Bu kristaller ışığı hassas hücrelere gönderir.. yani gece senin gordugun gibi degil night shot ozelligi olan bir kamera gibi goruruler fakat zifiri karanlik pek iyi bisey degildir . cok az bile olsa isik verilmelidir... kedinin miyavlamasinin sebebi karanlik degil yalniz olmasidir.. kedi yanliz yasiyabilen bir hayvan degildir ve devamli ilgiye ve sevilmeye ihtiyac duyar... eger kedinizi karanlik bir yere kapatir ilgilenmesseniz o kedi degilde bi canavar olur ve saldiri poziyonuna gecer. onun icin arada gidip sevmek ve biraz isik birakmak gerekir.. sevikten sonra etle odullendirin :)
6
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tsk ederim cevabın için biliyorum kapalı alanda tutmak hayvanları hırçın yapıyo.Ama sadece 1-2 gün sabredicek yuvası gelicek çünkü tskler tekrardan :)
uzun bir sure kedi baktim ve kedileri severim.. sanildigi gibi nankor hayvanlar degillerdir ama egitim vermek lazim biraz. bunuda mamayla cok rahat yapabirsin.. aldigim bir siyam kedisi gel dediginde gelmeyi otur ve yat dediginde yatmayi bilen kediydi ... bunlari bir kediye ogretmek neredeyse imkansiz. sabir gerektiren bir is..aldiktan bir kac gun sonra skilmamak lazim :) sabirli olunca herseyi yapiyorlar ..
Evet biliyorum bu kedimde masallah çok akıllı git dedimmi gidiyo yanıma çağırdıgımda geliyo felan simdiden :D Cinsi Abyssinian Evet oturması kalkması vs sabır gerektiren durum zaten sabrım olmasa kedi almazdım :)
Abyssinian cinsi kediler kendini herzaman mesgul edicek biseyler bulurlar , cok yetenekli ve zekidir cani isteyince sevgi dolu bir hayvan olabilirler guzel bir cins secimi olmus :) umarim mutlu olursunuz :)
kediler karanlıktan korkmazlar bilakis karanlıkta çok daha iyi avlanır çok daha iyi hareket ederler.. kedigillerin hemen hemen her üyesi bu özelliktedir.. ancak kediler gece hayvanları oldukları için gece küçücük mekanda sıkılırlar ve ağlarlar.. uzun uzun miyavlarlar.. kendi odana girmesine izin vermen gerekebilir.. umarım soruna maksimum yararlı bir yanıt verebilmişimdir =)
4
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet maksimum yanıt oldu odama giremez çünkü odayı annemle paylasıyorum :)))
kısırlaştırma.. zira kediler bu dönemden sonra evden kaçmaya çalışırlar.. kapı balkon pencere demeden intihara gidebilirler.. ben bir kedimi o şekilde kaybetmiş oldum.. ayrıca dişiler oldukça saldırganlaşır erkekler de işaretleme denilen pis kokulu bir sıvı bırakırlar etrafa eğer kısırlaştırmazsan..
Kusura bakma ama resmen kediye eziyet bu. Karanlıkta görmesinden bahsetmiyorum bir kere tuvalete koymak başlı başına bir hakaret. Ayrıca kediler kum ve mamalarının aynı yerde olmasını istemezler. Kapıyı da kapatman kötü bir şey. Annenle baban istemiyorsa neden aldın ki? Bunlar kedinin psikolojisini bozar.
Karaklıktan korkmaz kedi , çok silik düşük ışık kırıntısında bile önünü görür , ayrıca kedinin gözü olmasa bile kulaklarıyla yaşayabilir , çok güçlü bir duyma yetileri vardır . Ama yalnızlık , işte bunun çaresi yok , bak aynı dertten bende muzdaribim . Ama tam tersi , beni ışığın çayın bayırın ortasına en güzel yere koy , gene ağlarım :D
Be im kedimde ilk geldiginde banyoya koydum miyavladi annem gil uyurken gece gizlice odama aldım sustu yuvasına koydum aradan iki saat gecti uykunun en tatli yerinde miyavlamaya basladı daha 2 aylıktı bende sinirlendim bogdum onu şaka saka 😂 merhametimi ve tecrubesizligimi kullanıp sabaha kadar beni başina dikti uyanıp. kendisiyle konusursam susuyordu neyse oynadık felan biraz baktım olmuyor telefonumun flasını en dusuk derecede açtım sabaha kadar yanında koydum birde sıcak su torbası koydum yanina sustu sabah beni bazamın ustunden ısırarak kaldırdı cok sirinler yavruyken helede ilk kedinizse gözünüzden sakınirsınız cocugunuz gibi olur degerini bilin he bu arada sokaktan sahiplendim bende sizin gibi bence herkez öyle. yapsın onlarda can tasıyor ve cok sirinler helde yavruyken yaptıkları maymunluklar tüm stresinizi alıyor satın almayın sahiplenin onlar daha saglıklı oluyor cins kediler naziktir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben ilk kedi getirdiğimde yemek masasının üzerine koydum isteseniz de istemeseniz de ben buna bakıcam dedim hepsi bağırdı çağırdı sonra baktım ki kedi kucaktan düşmüyor babam hatta babaannem bile sürekli kediyle oynuyor çocuklar gibi umarım sizinkiler de alışır. birkaç arkadaşımın ailesi de kızdı sonra alıştılar. hele tuvalete alışınca daha da severler.
Aileni ikna etmeden almasaydin o zaman. Kediye esya gibi davranmayin ya. Hayvan o cani var. Pisledigi yerde yemek yediriyosun. Sorsan hayvan seversin. Bilincsiz seviyosun. Allah cahilin serriden korusun. Kötü olmak daha iyi. En azindan ne oldugun belli.
Sürekli sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyan bir hayvanı bir odaya kapatırsan , canı sıkılıp ağlaması çok normaldir . Benim 1 haftalık yavru bi kedim vardı . Henüz kendini ısıtamadığından onun için satın almış olduğum yatağında hiç yatmazdı . Ya benimle beraber yatağımda uyurdu yada kalorifer peteğinin üstünde :) altın sarısı tüyleri vardı , küçük bi aslana benziyordu :) her ne kadar kaprisli olsalarda çok tatlı hayvanlar :)
Kediyi evde serbest bırak Genelde kediler verdiğiniz yatağı sevmezler nasıl rahat oluyosa nerde rahat olursa orda yatarlar evin içine kısıtlama yapmayın onlar özgürlüğüne son derece düşkündürler odana da almayı tavsiye etmem yatağına falan yatar gece uykunda üstüne falan yatarsın uyku sersemliğiyle sakat falan kalır miyavlamasının sebebi yerini falan beğenmediği içindir karanlıkta asla korkmazlar kediler karanlıkta çok iyi görürler...
hayvanların gözünde perde yoktur dostum bizim göremediğimiz bir çok varlıgı gorebılıyor, onun için sen duanı oku yat :) biz tek boyutlu dınyadayız ama onlar boyut dışı varlıkları görebiliyor ısbat ıstersen ısbat edebilirim :)
Bir soru sormussun bende cevap verdim 7 senedir evimde kedi bekliyorum hiç bir şekilde onu bir yere kilitlemedim madem bir hayvan bakacaksin onu bir yere kilitleme olurmu? Zifiri karanlikta gördüğünü sanan cok insan var kedilerin bir gece lambası tak tuvalete sakiblesecektir...
En İyi Cevaplar