bende senin gibi her şeyi sorguladım. bilim bana kanıtlarıyla neyin ne olduğunu sundu. allahın varlığına inanıyorum. daha doğrusu inanmak istiyorum. çünkü zaten varolmadığını da ispatlayamazlar. fakat dinler yoldan çıkan insanları doğruya sevk ettirmek için uydurulmuş hikayelerle dolu kutsal kitaplardan oluşturulmuştur. niyet iyi elbette ama gerçekte bu. tabi her şey sanıldığı gibi olmadı ama olsun olduğu kadar ne diyelim. bu benim görüşüm tabikide. ki senin şu dediğine de katılıyorum. bizler genellikle herkesin dini görüşüne vs seçimlerine saygı duyabilen insanlar olabiliyorken karşı taraftan tamamen zıt ve bizim düşüncelerimizi saymayan düşünmeden direkt bizi nasıl yalanlarlar bize nasıl laf sokarlar bize nasıl cevap verebilirler diye bir yarış haline giriyorlar ne yazıkki. çünkü tek doğru onların bildikleri. sen yanlış biliyorsan bitmişsindir zaten. kaldı ki kafir sayılıyoruz bazılarına göre. cehennemde yanıcaz onlara göre. ki bu bizi ilgilendirir ama onlar bunla daha çok ilgileniyor. objektif olarak her şeye bakabilmek çok zor biliyorum ama en azından bunun için uğraşsa keşke insanlar. dinden çıkıp kafir olmaktan cehennemde yanmaktan korkuyorlar belkide bazı şeyleri düşündüklerinde. ister istemez psikolojik görünmez bir baskının altında korularının arkasında bunu kabullenemiyorlar belkide. ve belkide sadece tümden tüme körelmişlerdir. dinler bizim doğduğumuz yere gibi şekillenmemeli. en azından bunu yapabilmeliyiz. doğan çoluğumuza çocuğumuza direkt kendi bildiğimiz doğruları aktarmaya çalışmak yerine (ki bu beyin yıkamak olur küçük yaştan beri) onlara her yönü gösterelim vicdanlı ahlaklı ve mantıklı bireyler yetiştirelim. onların belli bir yaşa geldiğinde kendilerinin belli bir araştırma sürecinden sonra neyi seçmek neye inanmak istiyorlarsa onu seçmelerini sağlayalım ve saygı duyalım. o zaman dünya daha güzel bir yer haline gelebilir bence.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılsadece bilgisizlikden böylesin, dini kişilerle özdeştirmeyelim, onlar demek din demek degil onlarda insan hata yapabilir onların her yaptıgı dinde dogrudur o dindir anlamını çıkarmayalım, okumadan araştırmadan dini bilip sevemezzsin
00 Yorumla
+1 yılsen dine karşı samimi değilsinki dinden soğuyasın burdan baıldığında bu açıkca göruluyor.
kadın erkek eşitliği dedikleri kos kaca bir yalandır.
eşit olamayan olmayan varlıklara eşit yükler yüklemekten daha büyük bir adaletsizlik olamaz
ha hala yok eşitirler diyen ler bir çocuk doğumuş erkek göstere bilirmi
eşitlik adaletsizliktir bu ayrı konu ama gelelim müslüman kimlere dendiğine allahın tüm kural ve kanunlarını benimsemiş hiç birini ret etmeyen birine müslüman denir.
her hangi bir kuralını ret eden beğenmeyen ama kendi hala müslüman olarak tanımlayanlarada kafir denir02 Yorumla
Soran+1 yılPardon da biz muslumanlara laf etmiyoruz ama siz bize kafir, munafik damgasini yapistiriyonuz. Saol yinede
- +1 yıl
ben allahın bize kitabı kuranda müslüman nasıl olur kafir kimlere denir açıklamalarından bir kaç bişeyler yazdım hiç kimseye kafir demedim siz kendinizi o kategori koydunyan sorumlu ben değilim beni süçlamayın
Kuran mealini okuyup karar verdin yani.. Gel o meali bakalım doğru anlamışmısın tartışalım. Akılla, tartışalım. Doğru soruları soralım. Yanlış soruları sormayalım. Araya girenlerle muhattab olmayalım. Bir birimizle karşılıklı muhakeme edelim. Sen tek tek sor. Ama farklı soruya atlamadan. Her sorunun GERÇEKTEKİ yanıtını birlikte araştırıp ortaya koyalım. Çelişki varsa, o zaman müdahale edersin. Samimi isen buyur başlayalım. Kişiselleştirmeden, 3üncü şahısları karıştırmadan, kendi aramız da. Buyur ilk sorunu, ilk çelişkini sor.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
yani dinden soğumanın açıklaması olarak tayyip n. h , cübbeli ahmet dersen komik olur. gülerler :D dinin kendisiyle senin işin. kişilere bakarak yorumlama bence. yani öbür tarfta tayyip ya da diğerleri diye çekilmeyeceksin sorguya. bence araştır iyice ve ona göre dine yönelip yönelmeyeciğini seç. Benim de sorgulamalarım var içinden çıkamadığım ama sebeplerim bu kadar mantıksız değil. yanlış anlama yazdıklarımı. madem dine mantıkla yaklaşacaksın biraz daha geniş bak olaya. yoksa her insanın her dinin ve her yörenin iyi insanı da var kahpesi de var ateistin de var sağcının da solcunun da hristiyanın da vs. sen kişileri örnek alacaksan. Müslümanlıkda Hz. Muhammed'i, Hristiyanlıkta Hz. İsa'yı, ateistlikte ne biliyim nietzsche'yi felan örnek al onları araştır, özellikle günümüz insanına göre yorumlarsan basit bişey için değerlerinden vazgeçmiş olursun
04 Yorumla
Soran+1 yılGuncellemeye bakmani tavsiye ederim
Soran+1 yılTesekkurler
- Diğer konusunda 999 cevap paylaştı.
+1 yılDin kimsenin değildir sen dine değil onu kullanan insanlara düşmansın bende düşmanım onlara Kendilerini müslüman sananların davranışlarına bakarak yargı verme araştır sorgula dini bilgisi olanlara sor sonra hepsini kafanda yoğurup kendi fikrini oluştur
00 Yorumla - Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u +1 yılo konu soyle sen yanlis insanlari ornek almissin. İkincisi Allahin erkeklere uygun gordugu bir seye niye erkege farz kilinmis diyip dine inananmazlik yapamazsin, kadina farz kilinsaydi yine bisey demezdik hem kadinin esit olmadigi yer neresi mesela?
08 Yorumla
Soran+1 yılKadinlari dovebilirsiniz gibi. Peygamberin kuzenleriyle ve Zeyd in karisiyla evlenmesi falan
- +1 yıl
kadinlari dovebilirsiniz ayetini malesefcogu musluman tarafindan carptirilmistir onun demek istedigi islami yonden sen sapitirsan kocan da sana uyarici niteliginde cok canin yanmicak sekilde vurur kendine gel diye yani oyle tekme tokat dovme olayi yoktur. ikinci durumu ilk defa duydum onla ilgili ayet varsa inan yoksa pek inanma
- +1 yıl
Yukarıda da yazmıştım, kadın tamda şuralarda eşit değil, Kocaya belli zamanlarda verilen kadını dövme yetkisi, kadının görevinin ev olarak betimlenmesi, erkeğin açık kadının kapalı kalması (Erkekler de kapansın, türban taksın!) Kocası istediği sürece kadın kocasına cinsel anlamda hizmet etmek zorunda, mirastan 3/1 pay kadına (kadın pasif ve erkeğe bağımlı hale getiriliyor bunu bir de iyimser açıklıyorlar.) Daha neler var neler.
- +1 yıl
kardesim erkek mirasi fazla alir ama su sartla. Eger mirasini paylasacagi kadinin da maddi gecimini saglayip bakicaksa alir sunlari iyi arastirin
Soran+1 yılSacma erkek kadina kol kanat geriyor surekli kadinlar size muhtac mi? Kadin emanates degil insandir en az erkekler kadar
Soran+1 yılHem tokat atmak da vurmakdir neymis islam hosgoru diniymis o zaman kadinlarda erkeklere vursun?
- +1 yıl
yahu erkege verilmis bu gorev ise yani islami yonden kadin gevserse vuruyor yani gelisiguzel vurmuyor oyle. Allah erkege farz kilmis yani kadina da kilabilirdi. Yaratici boyle uygun gormus
- +1 yıl
yani cuma namazi kadina neden farz degil diye sorgulamiyorsun da tutup bunu sorguluyorsun?
+1 yılkuran , incil hepsi aynı şey... peygamberler insanları düzeltmek adına bir takım yalanlar söyleyen iyi insanlardır aslında ama sonradan bu işin cıvığını çıkartan kişilerede dindarlar denir. ben incilde okudum kuranda okudum hepsi birer saçmalık
04 Yorumla
Soran+1 yılTamamen senin gorusundeyim bu peygamler duzeni saglamaya calisan insanlardi
- +1 yıl
çünkü toplumda yanlış giden şeyleri bir düzene sokmak istemeleri normal fakat sonradan gelenler işin içine etti... hristiyanlıkta mesela cadı avı dönemi vs dinleri çığrından çıkardı... en iyisi... din den dön :)
Soran+1 yılDonduk sayilir 😊
- +1 yıl
allah kabul etsin mübarek :D
+1 yılYorumları okumadım ama sana birkaç önerim olacak. Kozmos kitabını oku, Morgan Freeman Evrenin Sırları'nı izle, P. K filmini muhakkak izle, ve Cosmos belgeselleri var onları da bir izle derim.
14 Yorumla
Soran+1 yılP. K yi biliyorum çok seviyorum diyerlerinede bakarim tesekkurler 😊
- +1 yıl
Soran+1 yılOnu da izledim 😊
+1 yılTayyip yüzünden dinden soguyorsan da garip bir ateistsin. Ne biliyim insanı dinden darwin sogutur, dawkins sogutur, evrim kuramı sogutur, abiyogenez sogutur.
Ahmet tayyip mehmet nihat yüzünden dinden mi sogunur la11 Yorumla
Soran+1 yılGuncellemeye bakmani tavsiye ederim
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Hepimiz nerdese senin gibiyiz. Dinimizi ya da Meshebimizi kendimiz mi seçiyoruz Ailemiz ne ise onu devam ettiriyoruz Tamam biz senden farklı olarak soğumuş deiliz lakin Sonuç olarak seçimide biz yapmıyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAynı şekilde bende özellik le AKP iktidara geldiğinden beri, Önceden Sunni dini mesuplarına din adamlarına saygım vardı. Hatta başörüsü yasağı kalması için bile imza tolamıştık. Şimdi diyanet işleri başkanı bile gelse yerimden kalkmam hatta terslerim. Ayrıca sorulara cevap verirkenki uslıbunuda takdir ettim sakin sakin ki bazıları gerçekren çok yüzeysel bilgileriyle sallamasına rağmen.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbu sitede şunu net olarak farketim ki buradaki Sunni dini mensubları olduğunu tahmin ettiğim dindar kişilerin dini bilgileri inanılmaz derecede yüzeysel.
Sana en basitinden allahi sorgulama diyor sorgulayinca mantiksiz oldugunu goruyorsun allahin isi deniyor hep tanri insanlarin aklinin yetemedigi seyler icin olmustur tanri bilir gorur
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen yaaaaa
cübbeli Ahmet 10 numara yaa, Cem Yılmaz'a ciddi rakip bence, Allah başımızdan eksiltmesin yüzümüz gülüyor en azından:)
02 Yorumla
Soran+1 yılCoj komik adam ama adnan oktar daha Cok gulduruyor
Evet kesinlikle seninle aynı düşüncedeyim. Benim icin din iyi olmaktan geciyor Kapalı olsan nolur olmasan nolur icin iyi olmadıktan sonra. O yüzden Allaha inancım sonsuz ama ben deistim
11 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. sen kuranın mealini oku
tayyip nihat ahmet kendi dinleri onlara03 Yorumla
Soran+1 yılYa bir guncellemeye bak meali 2 kere okudum diyorum
- +1 yıl
Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.(nisa 34)
erkeğin kadın üzerinde hakkı vardır
erkek kadın üzerinde kontrıl sağlamak için
önce öğüt verirsin işe yaramazsa
cinsel ilişkiyi sonlandırırsın
oda işe yaramazsa döversin
tabi bu namusla ilgili sorunlarda böyledir
yoksa namuslu kadın üzerinde erkekte sorumluluk vardır
eşine giyimine giysisi erkeğin sorumluluğundadır
bu ayette aklına takılan nedir? - +1 yıl
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
diğer türkçe mealler arapça kelimeler için
Kadına İslamiyet kadar değer veren başka birşey var mi?
15 Yorumla- +1 yıl
Kadını İslamiyet kadar aşağılayan başka bir şey var mı? Kocaya belli zamanlarda verilen kadını dövme yetkisi, kadının görevinin ev olarak betimlenmesi, erkeğin açık kadının kapalı kalması (Erkekler de kapansın, türban taksın!) Kocası istediği sürece kadın kocasına cinsel anlamda hizmet etmek zorunda, mirastan 3/1 pay kadına (kadın pasif ve erkeğe bağımlı hale getiriliyor bunu bir de iyimser açıklıyorlar.) Kadına verilen değerden gözlerim yaşardı. :(((
Soran+1 yılHolyHimeros anlatmak istediklerimi bire bir anlatmissin tesekkurler 😊
- +1 yıl
Yıllar boyunca bir köle, hatta bir eşyadan farksız olarak yaşamaya mahkum edilen kadını, gerçek benliğine, ancak kainata rahmet olarak gönderilen Hazret-i Muhammed Mustafa'nın (s. a. v.) Allah tarafından getirip insanlara tebliğ buyurmuş olduğu İslam dini kavuşturmuş, kadına gerçek değer ve itibarını vermiştir.
İslam dini, kadının pazarlardan alınıp satılan bir eşya olmadığını, her şeyden önce onun da bir insan olup, toplumun en küçük bölümü olan ailenin kurulmasında erkeğin bölünmez bir parçası olduğunu, onsuz erkeğin hiçbir şey yapamayacağını çok açık olarak beyan eylemiştir.
Cennet anaların ayaklarının altındadır @HolyHimeros - +1 yıl
İslamda'da köle. Din kültürü derslerini satma lütfen bana şimdi. Kadın kocasının ve babasının kölesidir İslam'da. Kadına eşitliği ve kadın olma değerini getiren İslam değil medeni kanunlara dayatma yapan 50 yıllık kökeni olan feminizm hareketidir. Yukarıda açıklamış olduğum maddelere karşılık vermeni beklerdim.
"Kadın kadındır, bayan babandır; cenneti de ayaklarımın altına serme ezer geçerim." Bir feminizm sloganı - +1 yıl
@HolyHimeros yavrum önce İslamin manevi değerlerini öğren sonra salça ol , din düşmanı olarak yaklaşırsan beynine zorla sokamam
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin kalbine Peygamber yetmez mi, senin Kalbine Kuran yetmez mi, senin Kalbine ALLAHU TEALA yetmez mi ki birilerini BAHANE ediyorsun.
Kusura bakma KALBINDE ESAS İMAN YOKSA SENİN MÜSLÜMANLIĞIN ANCAK MUNAFIKLIKTIR.
kimsenin suçu yok22 Yorumla
Soran+1 yılBenim dusumcem Yinede tesekkurler ama keske munafik demeseydin neyse canin sagolsun
Cevap sahibi+1 yılAllah , Kuran ve Din ve Peygamber sana lafı gelmiyorsa, başkalarına uymak için görsel veya dilindeki muslumanlik, hakiki iman ile alakası yoktur. Bu nedenle sen inancına karşı samimiyetsizlik, dolayısıyla munafiklik ( iki yuzluluk ) durumundasin.
Olan bu. Ben degil, kendin kendini bu kefeye koyuyorsun
Senin gibi dusunmeye basladiktan sonra deist oldum. Emin ol senin gibi cok var
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇevremdeki insanları umursamıyor ve dinimi soranlara direkt ateistim diyebiliyorum.
00 Yorumla Allah ın işine karışıyorsunuz. Köle yaratanına emrettiği şeylerden dolayı karşı gelemez.
14 Yorumla
Soran+1 yılDusunme cunku dusunursen uyanirsin diyorsun
- +1 yıl
Düşün... körü körüne inanmamızı istemez araştır ama her şeyde bir kural var. En basitinden senin bir kızın olsa 18 ine de gelse hadi kızım özgürsün istediğin her şeyi yap diyebilir misin? Hırsızlık yap, adam öldür, eve erkek al , içki iç, sabaha kadar gelme vb. Yaptirmazsin değil mi yaparsa belki de dövmek dahil türlü türlü yaptırım uygularsın. Ve ya üste dediklerimi sen yapabilir misin? Eve saat gece 2 de bira şişe şişesiyle gel ve annen baban sorunca ben 18 e geldim istediğimi yaparım de hadi diyebiliyorsan... anında yaptırım yersin oysa Allah sana süre veriyor belki 60 sene. . Ama bbaban belki kızım düzelir diye iki gün süre vermez sana
Soran+1 yılErkek sabaha kadar gelmese babasina yattigi kadinlari anlatsa babasi Aferin oglum der yani Cogunlugu boyle
+1 yılSen İslamı müslümanlara bakarak yaşayamazsn zaten , İslam mükemmeldir , mükemmel olmayan müslümanlardır.
10 Yorumla
+1 yılbence kendin oku başkalarının din yaşamasına bakarak onları dinleyerek bir yere varamazsın ne demiş Allah ikra ( oku) hiç eline kuran alıp okudunmu?
07 Yorumla
Soran+1 yılTurkce meal 2 kere bitirdim
- +1 yıl
elmalılı mealmı okudun?
Soran+1 yılEvet baskasinimi okumaliydim?
Soran+1 yılOnerin varsa onuda okurum
- +1 yıl
elmamlı hamdi olduğu gibi meal etmek yerine kendı yorumuyla harmanlamış baya. savsiyem murtaza aksu mealı okuman oldugu gıbı meal yorum katmadan
Soran+1 yılOkuyacagim tesekkurler
- +1 yıl
rıca ederım duzgun meal okuyunca insan tatmın oluyo bende senın dusuncedeydım
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılmüslümanlıkta kadınlar önde tutulur.. olsun o kadar pozitif ayrımcılık :) cübelli iyidir be ya neden sevmiyosnki
09 Yorumla
Soran+1 yılEminmisin? Kadinlari dovebilirsiniz, onlara mirasin 3 te 1 ini verin, bir erkegin sahitligi 2 kadinin sahitligine esit vb.
Cevap sahibi+1 yılinsanların saptırmaları birçoğu neden kendin okumuyorsun baskalarının tercümesini ya da ondan bundan dnliyosun.. dövebilirsin gecmyor ben okudum yok öyle birşey.. KURAN da ayet olarak göster bana
Soran+1 yılNisa 34 u de okudunmu?
Soran+1 yılAyrica ben kendim 2 kere okudum meali
Cevap sahibi+1 yılöğüt verin düzelmezse yataklarında yalnız bırakın yine düzelmezse iz bırakmayacak şekilde sınırları aşmayacak şekilde sarsın diyor.
Soran+1 yılBu bile kotu bir sey hani kadinlar ondeydi
Cevap sahibi+1 yılkız çocuklarının diri diri gömülmesini yasaklayan din islam.. Kadının bebeğine süt verme zorunluluğu dahi yok İslam da erkekten eğer süt anne, tem, zlikçi vs istediğinde erkek bunu gerçekleştirmek zorunda. İslamdan önce kadının adını çıkarmak kolaydı İslam a göre zina kadın çinde erkek içinde günah ve 2 şahit istiyor bizzat gözleriyle görmeleri gerekiyor 2 kişinin... bunun gibi bin tane örnek verebilirim. Erkeklerinde kapalı olması gerekir. Ama onların mahrem yerleri farklı. Mesela şort giymek vs erkekler için günah.
Soran+1 yılAnladim canim arastiracagim tesekkurler 😊
Cevap sahibi+1 yıl:* sen Allah'ın dediğine inan.. Kendin yorumla.. İnsanlara aldırma.. Onlarında senden benden farkı yok..
+1 yılNihat hatipoğlu cübbeli ahmet hoca seni nasıl dinden soputtu
10 Yorumla
+1 yılHiçbir şeyin şekilde uzlaşmaya varılamayan dini konulara bayılırııııııımmmm :)))))))
01 Yorumla
Soran+1 yıl😀😀
+1 yılEvet dine inanmak için araya tarikatçıları sokarsan dinden soğuyabilirsin. Şahsen ben nihat hatipoğlu vasıtasıyla Allah'a inanmıyorum.
00 Yorumlaya zaten tayip kendini kaybetmiş
cübbelinin ne oldugu bellı degıl
nıhatta milyarder birisi
sen bunlara takılma Kuran a gore yaşa00 YorumlaYaw he he buda seytanin size bir vesvesesii. Obur tarafta anlatirsinn derdini. Ama bunu unutma din bir yasam bicimidir
11 Yorumla
Soran+1 yılGorus için tesekkurler
+1 yılzaten dediğin isimleri dinliyorsan ateist ya da deist olman kaçınılmaz :)
01 Yorumla
Soran+1 yılMecbur karsima cikiyor 😊
- Diğer konusunda 672 cevap paylaştı.
+1 yılya şu kadın erkek eşitliği diyonuz ya neyse ders çalışcam bugün yeterince tartışmaya girdim :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDini çıkarları için PARA için kullanan "Devlet Büyükleri" Hacı HOCA takımıyüzünden kaç kişi dinden soğudu kim bilir
11 Yorumla- +1 yıl
doğru söze ne denir :)
+1 yılKadınla erkek hiçbir zaman eşit olamaz. Çünkü ikisi darklı yaratılmış.
00 YorumlaDin insan yapımıdır bariz belli.
27 Yorumla- +1 yıl
P. K filminde bunu öyle bir anlatmışlarki :D :D
- +1 yıl
@HolyHimeros aslında o filmi izlemeye de gerek yok ki Zeitgeist belgeseli yeterli oluyor
- +1 yıl
Ben çok seviyorum o filmi, komik yani :D
- +1 yıl
Belgeseli bilmiyordum söylediğine minnettarım, başka önerilerine de açığım :D
Soran+1 yılBen de P. K yi izledim çok sevdim de oburunude izlerim tesekkurler 😊
- +1 yıl
@HolyHimeros @soran kesinlikle "zeitgeist" izlemelisiniz youtube'dan açın izleyin bakış açımı değiştirdi benim
Soran+1 yılSu an sehir disindayim eve gidince ilk isim olacak
- Diğer konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılinsanlara bakarak din secılmez kuranı oku ablacım
13 Yorumla
Soran+1 yıl2 kere okudum abicim
- +1 yıl
celıskı falan yok herseyın mantıklı ızahı var obejktıf beyınle bakarsan anlarsın
Soran+1 yılNeyse ya saol gorus icin
+1 yılsen şimdi kadın ile erkek erşitmidir diyosun
02 Yorumla
Soran+1 yılTabiki
- +1 yıl
dinimize göre kadın ile erkek eşit değildir. bir müslüman olarak bunu sorgulayamayız.
+1 yılortada bir çelişki yok her şey açık ve net.
015 Yorumla
Soran+1 yılNasil net ya kuran kadinlari dovebilirsiniz diyor peygamber 5 yasindaki cocukla evleniyor?
- +1 yıl
çok mu cahilsin bana mı öyle geldi.
Soran+1 yılSebep?
Soran+1 yılNisa 34 e yalan mi diyorsun pis kafir fjjfkfk
Soran+1 yılNoldu sustun
- +1 yıl
ahhj bernim garibim ahhh şu an söylediklerin tam bir IŞİD kafası
Soran+1 yılSöle bakiyim ne diyo nisa 34 de
Soran+1 yılBen ona bakarim ve gercekten su an komik duruma dusuosun
- +1 yıl
sensin asıl komik duruma düşen. kuran bir bütündür cımbızlamak amcak beyinsizlerin işidir.
Soran+1 yılButununden ne anliyon
- +1 yıl
1 tanrının var ve bir olduğu
2 dinin parça parça değil insanlık tarihi boyunca sürekli yenilenen zincir halkaları olduğu
3 insanın birazcık akıllı olması gerektiği elini vicdanına koyması gerektiği.
Soran+1 yılHem cimbizla cekmek dedigin koskoca ayet
- +1 yıl
yorum farkı. kuran özellikle yoruma açık gönderilmiştir Allah tarafından sırf insdanlar işin içine kendi kişiliklerini de katıp öyle davransınlar diye
https://www.youtube.com/watch?v=afpME54P5og - +1 yıl
ne oldu sustun.
Soran+1 yılSu an videoyu izleyemem musait degilim eve gidince izleyip yazarim
Tartılabiliriz isterseniz aklınızdaki soruları
00 Yorumla
+1 yılİlhan arsel okumanı tavsiye ediyorum :)
02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler 😊 okuyacagim
- +1 yıl
4 5 kitabi var celiskelerin cevabini bulacaksin zaten 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılcübbeli ahmet ne yapmışki dinden soğumuşsun?
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılmilletin ne yaptığından sanane sen kendi inancına bak şüphesizki ALLAH iyilik yapmayı yardım etmeyi kötülüklerden uzak durmayı emrediyor.. bu insanların yaptığı günah kendi boynuna kimse kimsenin günahından sorumlu değil herkes kendinden sorumlu her koyun kendi bacağından asılır... tayyibin yaptığı hırsızlık kendine ahirette kendisi hesap vercek sende ahiret inancından vazgeçip cehennem azabına mahrum kalabilirsin dinden soğudun diye
Soran+1 yılBir çok sey acilklamaya satirlar yetmez
Cevap sahibi+1 yılmüslümanlar günah işliyo diye müslümanlıkdan soğumuş ozaman ateistlerde günah işliyo ozaman ateistlikdende soğu.. senin düşüncen saçma her dinden iyilerde var kötülerde dinsizlerdende kötüler var ozaman dinsizlikden de soğu?
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynen esıtsılık bnmde kfamı kurlamıyor degl
00 Yorumla
+1 yılBenn
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım