Esra Erol'un programına katılan 30 kusur yaşındaki bir kız yemek yapmayı bilmiyorum diyor. Utanılacak bir durum değil mi?
Cevabın nedir?
çünkü kızlar yemek yapma makinası değil. zaten yemek konusunda erkeklerin eli daha lezzetli oluyo. farkındaysanız dünyanın en iyi şefleri hep erkek. tek tük kadın görebilirsin. bir de şu var : eskiden erkekler diyodu ki eve ben ekmek getiriyorum bari o da ben yokken yemek yapsın ev işlerini yapsın çoluğa çocuğa baksın iş bölümü olsun. ama şimdi kadınlar da çalışıyo ve çocuk annenin malı değildir. anne ve babanın ortak canıdır. iki tarafta eşit bir şekilde ilgilenmekle yükümlüdür. evde iş bölümü yapılmalı. mesela biz erkek arkadaşımla iş bölümü yapıyoruz. çamaşırları ben makinaya atıyosam o seriyo. ben yemek yapıyosam o bulaşıkları yıkıyo. herkeste mutlu oluyo bu şekilde.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Olabilir kadınlar erkeği beslemekle, pisliğini temizlemekle yükümlü köleleri değil ki? Buyursun herkes kendi yemeğini kendi pişirsin kendini doyursun kadının görevi değil bu. Kore'de de kadınlar ev işleri ve yemekle ilgilenirlermiş ama erkekler bunu bir fedakarlık olarak görürler ve her zaman teşekkür ederlermiş veya fedakarlıklarının karşılığını verirlermiş küçük hediyeler ile.
Türk erkekleri k*çını devirip yatıyor bir teşekkür bile etmiyor bide kadın yemek yapmayı bilmiyorsa utanılacak durum diyor. Yoh ya?35 Yorumla- +1 yıl
@Wabi-Sabi aslında her şey bu avrupamı ne yabancı ülkelerden geldi ne demek yemek yapmak kadın işi değildir ya sen korelimisin kızım koreliler kendini dağdan atacak sendemi atacaksın her kesin yapdığını taklid etmeye çalışmayın ne hediyesi hediye ne tabi ki yemek yapmak temzlik çocuk bakmak kadın işidir ya bu çağdaşlık mahv etdiz sizi yok neymiş biz çağdaşız kadınlar yemek yapmaz kadınlar araba kullanır kadınlar istediği yerde orasını burasını açar kadınlar köle değildir bilmem ne bu yabancılar sizi kendi pis adetlerine alet etmek istiyorlar ben azeriyim bizde azerbaycanda böyle şey yok biz ahlaklı kendi adet ve örfleri ile yaşayan bir milletiz biz sizin gibi yabancıların yapdığını yapmıyoruz çeviri yaptım yazdım uzun oldu umarım beni anlamışsındır
çünkü anneleri öğretmiyor + kızlarıda öğrenmek istemiyor. bütün sebep bu. yeni yetişen nesil şu an için mekdanıls, börgür kink, kafece, pizza, patates, makarna gibi şeyleri çok sevdikleri için, o bakımdan anaları bunlara hiçbirşey öğretmemiş :D benim abimde evlendi gitti, eşi yemek yapmayı bilmez, gecenin köründe aadam kokoreç yer :D işte böyle bişey :D
00 Yorumla
+1 yılBen bile bir erkek olarak yemek yapmasini biliyorum * . (En az 4-5 farkli cesit, bilmedigimide tarife bakarak yaparim) Yemek yapmayan kiz kendine kiz demesin lutfen (adettendir)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
135
Cevap
47Cevap
+1 yılUtanılacak durum mu bilmiyorum ama pekala öğrenebilir doğuştan aşçı dogmuyor sonuçta kimse. ama günümüz kadınları kariyer yapma konusunda daha bilinçli mutfaga vakit ayiramamistir. Böyle bir kadınla fikir tastismasina giremeyen erkek elinin hamuruyla Karışma deyip susturulacaktir muhtemelen. ..
20 Yorumla
+1 yılYemek yapamamak bir kusur veya utanılacak bir şeyse yemek yapmayı bilmeyen tüm erkekler utanmalı. Kadının vazifesi yemek yapmak mıdır? Yemek yapmayı bilmediği için neden utanmalı bende onu anlamadım. Şöyle bir durumda var kızların bir kesmi sevgilisine dört dörtlük olduğunu göstereceğim diye çok iyi yemek yaparım diyor ama yaptığı yemeği yenilecek durumda değil. Karın doyuracak kadar herkes yapar arkadaşımda bunun neresi sorun edilir bunu düşünmek lazım.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Kesinlikle utanç verici. Annem bize 15 yaşında öğretmeye başladı Çerkez ve Rus yemeklerinde çok başarılıyım bu son 4 senedir Türk yemeklerini de iyi yapıyorum, dışarıda yemek yemeyi pek sevmem evimde aşçı bile olsa kendim yaparım yemeğimi hem oğlum her yemeği yemez eşimde öyle ya annesinin ya da benim yemeklerimi sever 😊
00 Yorumla
+1 yılBilmemek ayip degil, ogrenmemek ayip.
Ve bu sadece kizlar icin de gecerli degil
Erkekler de yemek yapabilmeli, ben nasil tamirat isinden anliyorsam onlar da anlamali. Hicbir isin kadini erkegi yok. Herkes kendine yetebilmeli. Kendimize esi sevgiliyi yetersizliklerimizi ona yaptirmak icin edinmiyoruz... Aski yasamak adina sevgili ediniyoruz. Siz kendinize kole ariyorsaniz daha cok ararsiniz.00 Yorumla
+1 yılevlenene kadar baba evinde annesinin yemeğini yemiş. hiç de hevesi merakı da olmayınca ogrenememiş diye dusunuyorum. 21 yasındaki arkadasım gecen hafta ilk kez makarna haşladı. tencereye once makarnayı koyuyo :) ama yemegi temizliği erkek kadın herkesin ogrenmesi lazım.
00 Yorumla
+1 yılbu utanılacak bir durum değil, ayrıca Allah kadınlar sizlere yemek yapsın diye yaratmamış, son olarak yapılan son araştırmalara göre erkeklerin avuç içleri kadınlardan daha soğuk olduğu için daha güzel yemek yapıyorlarmış, haydi şimdi tüm erkekler mutafağa
00 YorumlaYemekte yaparım, çizim de, tatlı da, temizlik de ama yalan olmasın temizlik sıkıntı oluyor bana sırtım rahatsız eğilemempek ama şükür yinede elimden geleni yaparım
50 Yorumla
+1 yılOkul iş falan derken öğrenmeye vakit kalmıyor. Yemek yapmayı bilmiyorum ama tariflerden falan yaptığım yemeklerde çok beğeniliyor demek ki potansiyel var 😊
30 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılBiz sizin aşçınız değiliz çünkü! Sen niye yapmıyorsun geri-zihniyetli?
94 Yorumla- +1 yıl
@AteşiHecr Dediğin gibi görev değil hobidir. Biz de onu diyoruz te allam?
- +1 yıl
@AteşiHecr He.
Şu genelleme yapmaktan vazgeçin artık lütfen bütün yemekleri yapabilirim azınlık gruptakiler genelde annesi önüne yemek getirenler yoksa bizim toplumuzda "Yaptığın banaysa öğrendiğin kendine " ifadesi mevcuttur her daim Türk Annelerinde.;)
10 Yorumla
+1 yılKocam istemezse yapmam ve şu andada yapmayı bilmiyorum herşey yemek değil yemek yapmaktan önce mesleğimi edinmek ayaklarmın üstünde durmak istiyorum yemek yapmayı zaten öğrenirsin kadınları köle haline getiren erkekler için utanılcak bir durum gibi gelebilir. Erkekler yemek yapmayı bilmiyorum deyince oluyo da kızlardamı olmuyo.
00 YorumlaGerçekten iyiyim yemek ve tatlı konusunda, bunların hepsini "babam" öğretti. Fakat birisi benden yemek yapmamı rica ederse seve seve yaparım. Ama bunu benim görevim olarak görürse marmaris bufenin numarasını kendisine veririm.
00 YorumlaHepsi değil bazıları benin etrafındaki bütün kızlar bilir yemek yapmayı. 7 yaşında bir çocuk bile bilir benim etrafımdakilerde bize böyle öğretildi. O kızda bilmiyorsa onun suçu yok ailesi öğretmemiştir
00 Yorumla
+1 yılKim demiş bilmiyor diye? 😄 Pire için yorgan yaktınız yahu. 😄 Bundan utanılır mı dersek, sanmıyorum. Hemcinslerimi savunmak için değil de, çokta ehemmiyeti olmadığından. Evlendikten sonra ya da iş başa düşünce öğrenirler elbet. :)
00 Yorumla
+1 yılSoğan, salça, yağ üçlüsüne ne katarsanız yemek oluyor kızlar.
Bilmiyorsanız, gidin kendinizi en yakın köprüden atın.
/Ama yüzme biliyorsunuzdur / Bu iyi bir intihar taktiği olmadı :D10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum, utanmalimiyim şimdi. Hep söylüyorum, söylemekten de usanmiycam. Yemek yapmal kadının tekelinde olan bişey değildir!
30 Yorumla
+1 yılHayır değil. Kadınların görev ve sorumlulukları diye bir kitap mı var ki ayıp olsun bilmemek?
42 Yorumla- +1 yıl
Süpersin. Seviyorum senin yorumlarınI!
- +1 yıl
Karşılıklı düşüncelerimiz 😘😘😘 @-Angeliciouss-
- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılSadece yemek yapmayı mı bilmiyor sanıyorsun.
https://www.youtube.com/watch?v=q56mvBOUafw00 Yorumla Diğer konusunda 861 cevap paylaştı. Yemek yapabilmek sanki utanılacak bir şeymiş gibi gösteriliyor ya ben de onu anlamıyorum. Her insan kendi kendine yemek bir şeyler yapabilmeli, kadını erkeği yok bunun.
00 Yorumla
+1 yılsalça soğan ve zeytinyağı üçlüsünün içine ne atarsan at birde su ekleyince yemek oluyor bunu da beceremeyen bir zahmet utansın
10 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yemek yamak yaşamı devam ettirmek için kadın erkek fark etmeden bilinmesi gereken bir şey. Salak salak cinsiyetçilik yapmayın.
Hayatında mutfağa girmemiş erkekler yemek yapmayan kızları eleştirmesin.00 Yorumla
+1 yılBir kız 20 yaşından büyük olupta yemek yapmayı bilmiyorsa , o kızın bir erkekten pek farkı yok bana göre.
12 Yorumla- +1 yıl
Ben onlardan ibaret demedim ki.
+1 yılMakarna
Çorba
Menemen
Tavuk pilav
Açlıktan ölmeyecek kadar biliyorum
Hem neden hep kadınlar yapıyormuş yemekleri?30 YorumlaDiğer konusunda 401 cevap paylaştı. Bende bilmiyorum. Bilen arkadaslarimin da annesi ev hanımı olduğu için. Benim annem bana ogretemedi benimde hazir yediğim zamanlar cok oldu utanilacak bir durum değil ki bu.
00 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. Yemek zevkimde vardir bunuda harika yaparim buda bir sanattir belki o bilmiorsa tamirden anliordur o isleri ona veririz:)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBencede utanılacak. Yemek yapmanın nesi zorki. Az kendini geliştirmeyi seven kişi öğrenir eksik kalmaz bişeyden. yemek yapmayı bilmiyo boş boş oturuyordur kesin. çalışan üni okuyanlar çok yoğun insanlar bile biliyo
00 Yorumla
+1 yılevet.
ben şunu da anlamam
yemek kitaplarında tarifler bol
bakarak bile yapamıyorlar
gerçek tuhaf bir durum00 Yorumla- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılYemek yapmayi bilmemek nedir ya :D kadin işi de degil bu. Hayatini surdurmek icin ucundan kiyisindan bisiler bilmek sart. Nasil bilmezsin yani :D komedi
00 Yorumla
+1 yılutanılacak bir durum değil kimisi yapabilir kimisi yapamaz bu beceriksizliğine değilde yeteneklerine bağlı belki yemek yapamıyor ama çok güzel giyiniyor gibi vs.
00 YorumlaDiğer konusunda 10,3b cevap paylaştı. İnstagramı yemek yapmaktan iyi bilir. Yemeği dışarıdan söyler. Para b*k çünkü.
20 Yorumla
+1 yılUtanılacak bir durum.
Devir tersine döndü, bu devirde erkekler kızlardan hamarat...50 Yorumlabende bilmiyorum malesef yani ne tarfleri ne malzemeleri aklımda tutamıyorum sanırım elimin lezzeti olmadığı için heveslenemiyorum
00 YorumlaEvlenince de ogrenilir, koca siyla birlikte öğrenir
Bir iki ay yemek olmasa evde ölmez siniz sakin ol00 Yorumla- Diğer konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılhayır deıl bı kere yemek yapmak sadece kadın işi deıldır ozmn hıc erkk aşçı olmazdı kafanı kullan bıraz ;)
00 Yorumla Öğrenilcek birşey yokki yemek bu insan yediği yemeğin nasıl yapıldığını bilmezmi
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılDöneri 1 TL yaptılar...
kimsenin yemek öğrenmeye ihtiyacı kalmadı :)10 Yorumla Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Isterse insan herşeyi yapar.. Istek yok demekki kızda.. Ben seviyorum yapmayi oyuzden biliyorum yemek yapmayi... O sevmiyordur ozaman ugrasmayi.. Bende bulasik yikamayi sevmem
00 YorumlaNeden utanılsın?
Herkesin farklı bir mahareti vardır.10 YorumlaDiğer konusunda 4,3b cevap paylaştı. Her sey yapilmasi gerektiginde ogreniliyor, sen dert etme.
10 Yorumla- Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılFenomen olma derdindeler biriside çıkıp MENEMEN yapmıyor :/
20 Yorumla çıtkırıldımlar pek bilmez kardeş :) Anadolu kızlarını da bir gözlemle derim
00 Yorumla
+1 yılneden kadınların bilmemesi sorun oluyor da erkekler bilmeyince sorun olmuyor. kadın yemek yapar. olgu mu bu?
00 Yorumla
+1 yılBilmemek değil ogrenmemek ayıp. .
o kadar internet yemek kitapları var. . hala bilmiyorum derse ayıptır. .00 Yorumla
+1 yılKimse için olmasa bile kendi için bilmeli insan. Her şeyi dört dörtlük yaparım diyemem ama elimden geldiği kadar iyi yapmaya çalışıyorum.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılUtanilacak durum o programa cikmak olsaydi hani... Haksiz miyim :))
00 Yorumla
+1 yılonla bunla çıkmaktan vakit bulamıyolar şaşırılcak bir durum değil bence :)
00 Yorumla
+1 yıl30 yaş yeni nesıl olmuyor artık... biz biliyoduk gene... hevesleri yokdur öğrenmeye
00 Yorumla
+1 yılherkesin yasam tarzi farkli belkide o insanin baska hünerleri vardir.. illa yemek yapacak diye birsey yok.
00 Yorumla- Diğer konusunda 793 cevap paylaştı.
+1 yılYeni nesil yemek yapmayı bilmiyor desen haklıydın, kızlara yıktın şimdi olmadı bu
00 Yorumla
+1 yıl30 yıl önce pizza kültürünün ilk kurbanı olan bugün 30 yaşlarda olan ve yemek vakitleri "pizza mı söylesek" diyen nesildir..
10 Yorumla
+1 yılgel sana bir çorba kayanatıyım bu konuyu konusak :D
04 Yorumla- +1 yıl
Hazır çorba mı 😁
- +1 yıl
Ankara merkez kafasına göre herkez :D
Günümüzde kadınlar çalışma ortamına daha fazla girme şansı buldu bu yüzden erkekler gibi yemek yapmayı öğrenmeye çok vakitleri olmadı. Artık ben erkeğim yemeği kadın yapsın mantığını bırakın.
00 YorumlaDiğer konusunda 382 cevap paylaştı. Yorum yapan kızlarımızın yarısının bilmediğini biliyorum :D
00 Yorumla
+1 yılYeni nesil erkekleride adam olmayi bilmiyor
Bence bu daha utanilacak bir durum00 Yorumla
+1 yıltembelliğe alışıldığı için ayağını kaldırıp bir zahmet yemek yapmayı bile öğrenemiyor
01 Yorumla- +1 yıl
ek olarakda: eksilemeden önce iyi düşünün
Türk milletinin doğasında var. tembellik
gerçekler böyle ne yazıkki
+1 yılÜff sizde kızları hizmetçi sandınız kalkın yemeğinizi yapın bir zahmet
20 Yorumla- Diğer konusunda 462 cevap paylaştı.
+1 yılYemek yapmayı bilmiyorum demeyle övünüyorlar birde çok saçma.
10 Yorumla
+1 yılAbur, cubur dan firsat mi kalıyor.
Mutfağa adım atmazlar. 😅00 YorumlaSoğan, yağ, salça üçlüsüne ne katarsan yemek oluyor zaten :D Bunu da yapamıyolarsa yuh
00 Yorumla
+1 yılNe demek bilmiyor yawww gayette bilen var yani 😀😀😀
00 Yorumla- Devamını Gör (122)
Devamını Gör(167)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri