Sizin bu konu hakkındaki görüşünüz nedir?
Başka ne alternatif olabilir.
Başka ne alternatif olabilir.
•Anneden
•Babadan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
zekada ağırlık anneden cinsiyette de babadan gelen gentik kodlamalarla oluşuyormuşşşş ;) zeka çevresel faktörlerlede gelişebiliyor herşeyi kalıtımsal değil yani anneleriniz elinden geleni yapmıştır bence;))
Babadan tabiki
Valla kimden gelirse gelsin , o sadece küçük bir tohumdur. Sen onu yetiştirmezsen bir halt olmaz. Yani diyeceğim o ki zeka 90 % insanın kendi elindedir
Lisede psikoloji dersinde hoca söylemişti bunu yanlış hatırlamıyorsam %70 annedendi ama yanlış hatırlıyorumdur
Cevap
30Cevap
İnternette ki bazı yazilara göre %70 anne deniliyor ama ortak gen hem anneden hem babadan ortak %70 kalan %25 insanın kendisini geliştirmesi %5 kaza hafıza kaybı gibi vs. Durumlar için kalan ekstra bölüm
Annenin karnında olduğu için anneden gelir ama benim oğlum matematik zekasıni babasından bir çok dili bir arada öğrenebilme yeteneğini de benden almış 😉
Anne mi baba mı bilmiyorum ama "Annenin karnında olduğu için anneden gelir" yaklaşımı çok komik doğrusu
@evlierkek85 böyle uzun uzun anlatmak isterdim ama vaktim yok buyrun bir göz atın. www.hurhaber.com/.../haber-505971
Haberi paylaştığınız için teşekkürler okudum. Ancak soru zeka geni ile alakalı, evet annenin hamilelik sürecindeki yedikleri zekayı etkiliyor ancak zeka genini etkileseydi onu yiyen anne de zeki olurdu. Hatta zeka geriliği yaşayan insanlara iyot ve demir zengini besinler yedirilerek zekaları artırılabilirdi. Sonuç olarak bir kişinin kan gurubu, annenin hamilelik döneminde yediği bir gıdaya göre değişmeyeceği gibi zeka geni de değişmeyecektir. Zeka gelişimi konusuyla lütfen karşılaştırmayalım.
Çocuklar cinsiyeti babadan, zekayı anneden alır diye biliyorum.
Hatta ataerkil bir toplumuz ama genlerimiz annelerimize benziyor diye durumun absürtlüğünü konu alan bir yazı okumuştum.
www.milliyet.com.tr/2002/11/01/yasam/yas08.html
Anneden geçer...
Öncelikle şuna bir açıklık getirmek lazım. Anne babamıza benzer bireyler olarak çıkıyoruz fakat beyin gibi önemli bir organı kendimiz geliştirebiliriz. Yani salak bir anneden deha bir çocuk çıkabilir
23 kromozom dısıden 23 de erkekten.. ana baba aptal ama çocuk dahı olabılır.. bu kromozomların bırbırlerıyle olan bağına baglı
Ya zeka geni diye bir gen var ise hem anne hem babadan gelir. Ama uzman biri yanıtlasa daha mantıklı bu tip soruları neden soruyorsunuz ki? Anket sonucu anne cıkınca aaa anneden geliyor diye sevinecek misiniz?
Zeka geni ananda varsa anandan babanda varsa babandan gelir anladın mı?
Anlamayan varsa ne anasında nede babasında varmış ki gelmemiş demektir.
O an kavgada kim haklıysa ona göre :) Duruma göre senin çocuğun ya da benim çocuğum :)
Kromozon babadan , geldiği için , babanın özelliklerini alır diyecektim,
Çoçuk kimi samimi bulursa ondan alır bu anne baba olması gerekmez...
Babamda sayısal zeka zehirdir annemde ise sözel bende sözel sayısala hiç basmıyor :D
alien :D
Gelişim psikolojisine göre ''Çocuk zekayı anneden cinsiyeti babadan alır''mış :)
sen neden kadınsın o zaman
@knight4freedom psikoloji mi okudun?
@phospholipid mış dedim farkında mısın? Genetikten kodlamaya göre x ve y kromozomları babadan gelir anladın mı? Eğer anlamadıysan aç eline bir kitap oku biraz bilgin artsın!
@İmhotep_ Ben öğretmenim ve her öğretmen adayı da alır bu dersi...
@knight4freedom bana bu bilginin kaynağını verebilirmisin. ben bu bilgiyi daha önce hiç görmedim. freud , ericson ve diğer düşünürlerin gelişim psikolojisi hakkındaki yazılarını okuanı tavsiye ederim.
@İmhotep_ Yıl sonu konferansında dinlemiştim. Hocamı görme şansım olursa ben size mesaj atarım.
Ama şunuda biliyorum ki zeka geni X 'tir. O yüzden anneden alır zekayı, cinsiyeti belirleyen gende X ve Y dir. Bunu genetik dersinde konuşmuştuk. Ama o cümlenin aynısını hoca konferansında söylemişti.
Annemden, ama dedem tarafından yetiştirildim desem yeridir.
Yanlış hatırlamıyorsam bir yerden okudum ve anneden diyordu
Acayip sacma bir soru cogu gen ortaktir ama bu isin zekayla ilgisi yok ve ben zekaya inanmiyorum
Babadan gelmediğine emnim. Anne bir ihtimal. Leyleklerinde parmağı olabilir bilemiyorum.
Anama sordum babandan
Babama sordum anandan aldın dedi :)
O isler belli olmuyor iste. Ama anne önemli tabi, akıllı olması lazım.
Her ikiinden geliyor diye ogretilmisti sanirsam ama bu tabi 2 zeki insanin kizida zeki olcak anlamina gelmiyor. Sans
Doğruluğunu araştırmadım ama bir yazıda zekanın %80 anneden geldiğini okumuştum.
İkisinden de gelir, hangisi baskınsa o ortaya çıkar çocukta. Ne kadar saçma bir soru
valla kanımca anneden gibi kendimi değerlendirirsem anama çekmişim :D
Babadan gelir, çünkü insanın hücresi erkeğin bıraktığı spermden oluşur
Ortak olabilir güvenmiyorum.
Anneden geliyor diye biliyorum
Çocuklar zekalarını %80 anneden alır.
anneden diye biliyorum
kim baskınsa ondan gelir :D
zeka anneden babadan geleb bir şey değil
bana göre her 2 sindende ortaklaşa
Ne alaka aklını kullanabilen herkes zeki
Hangisinin geni daha baskınsa ondan.
ikisidnde de almak lazım fazlası öldürmez = )
Bazen ikisinin de faydası olmaz.
Sağ lobu babadan, sol lobu anneden. :D
ortalamadır.. hiç mi biyoloji okumadın?
Anne daha çok etkiliyor.
Anneden oldugu bilimsel olarak kanıtlandı zaten :)
Ben %80 Anne %20 baba diye biliyordum
Anneden daha fazla alınıyor galiba.
Babamdan alsam yürüyemezdim bile
insan babası için böyle der mi. yerine ben utandım :/
Yaptıklarını bilsen ne küfürler ederdin @onetwothreefour
Hadi ya. Çok özür ozaman... üzüldüm :(
Belki yinede çok kötü bir baba değildir? Ne yaptı bilmiyorum ama eminim seni seviyordur.
Önemli değil @onetwothreefour
zeka genetikten bagımsız gelişen bişeydir.
gelsinde uzaydan gelsin
insanlar zekasının % 80 ini annesinden alır.
%80i anneden gelirmiş
O isler belli olmuyor iste
Anneden
Anne diye biliyorum
%80 i anneden geliyo
babadannnnnnnnnnnnnnnnn
%80'i anneden gelir.
Anneden gelir
%90 anneden geliyor.
Anne.
anneden
anneden gelir.