- Zeki olmak genetik midir yoksa kendini geliştirerek oluşabilir mi?
- hayat gezegenden bile haberi olmayan aptallara güzel.
- Zeki insanlar hep dertlidir. 😮💨

Bence hem genetik hem de yaradılıştır. Zira normal zeka sahibi insanların da bazen sorunlu çocukları olabiliyor. Bu konularda atıp tutmayı sevmeyecek kadar olgunum.. Çünkü insanın başına her an her şey gelebiliyor. Ve bence gerçekten zeki olan insan kaderin ve tanrının üstünlüğünün de farkında olur..
Günaydın 🌺 Ben zekanın genetik olduğunu düşünüyorum.. hatta bununla ilgili bir video da izlemiştim evrim ağacı kanalında. mesela orada da albert eistain beyninin biraz farklı olduğu ortaya çıkmıştı ama her ne kadar fark olsa da çalışma olmadan gerisi boş. yani ben zeki değilim diye insan hiç bir şey yapmaz eğitim almazsa tabi ki de kendini geliştiremez.. ama ne yazık ki de zeka bir yere kadar gelişir
Maddeler halinde anlatayım.
Vay ilginçmiş harika
Bu nöron sayısını nasıl öğrenebiliriz?
O zaman biraz da yaratılışta var
Zeki olmak Allahın lütfu derler boşuna dememişler.
İnsanlarda 80 ila 100 Milyar arası nöron vardır. IQ testi yaparak, çıkan sonuca göre kaç milyar nöron olduğunu aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz. Örneğin 120 IQ bir insanın tahmini olarak beyninde 92 Milyar nöron vardır gibi.
Zêka her canlıda vardır. Lakin önemli olan onu ne kadar kullanabildiğimiz ve ne kadar geliştirebildiğimiz. Yani bugün Einstein ile bizim aramızdaki fark, onun zêkasını tam potansiyelde kullanabilmesi, geliştirebilmesidir. Olay tamamen kullanabilmekte ve geliştirmekte bitiyor.
Evet güzel özetlediniz.
Tıpkı nefis gibi istersen
iyiye istersen kötüye
Kullanırsın
Beyin ve zeka çok mucizevi bir şey insanların hala cahil kalmış olması
onların kolayı tercih etmesinin
Aynen hayvanlar bile daha iyi kullanıyor
genetik olduğunu düşünüyorum kesinliklde
Son zamanlarda yeni insanlar tanıdıkça bende buna kanıt vardım.
her şey aileden geçiyor bence hatta ana karakterimiz bile aile sayesinde belirleniyor onları sevgisi tavır ve ilgili ve onları izleyerek vs
Evet kendiliğinden oluşabilen bir şey değil mutlaka bir yerden geliyor
Burada yetiştirilme tarzı çok önemli mesela şahsen ben yıllar sonra
Kendimi keşfetmiş birisiyim
Ama öncesinde Beni fark Edip daha iyi yetiştirebilselerdi belki şimdi eğitim alanında daha iyi bir yerde olabilirdim
Maalesef insan kendi kendine kendini geliştirmek zorunda kalıyor
Sadece erken yaşta olsa avantaj olur.
nasıl ki görüntümüzde ki genler aileden miras ise bana göre beynimiz zekamız vs de aileden geliyor
mesela beceriler vs gibi ya matematiksel zeka bile aileden geçiyor ya anne ya da babada bu yetenek oluyor kesinlikle 😀
Haklısınız aynen öyle umarım hayatımızın devamında hak ettiğimiz gibi yaşarız😅😅✨
umarım 😀 ama ne kadar zekiysen karşındaki de çoook zekiyse tıkırında gitmiyor hiç bir şey 😀
zeki zeki daha güzel değil mi ya😂
Aptal ile hayat mı geçer
zeki/zeki olduğunda evet çok güzel sen leb diyorsun o çorumdan mı bahsediyorsun diyor 😀 farazi örnek
yani kısaca güzel ama aşırı yüklemeli elektrik akımlı kabloları birbirine sürtmek gibi zorlu her bir şey
Ahshhs alemsiniz 😂 😅
Cevap
8Cevap
Evet. Bir şey sen canımsın bu aileden gelen bir şeydir
Yorumu tam çözemedim narcos 😄
Anladım aslında amaaa
“ sen”deyince bana mı diyor dedim😄
Hahah tamam 😅😮💨
%40 genetik olduğunu düşünüyorum %60 çalışmakla gelir
Genetik yüzdeliğini az demişsin ama evet çalışmayla beyin gelişir
@BlackJack72 benim sahsi dusuncem
tamam gız bişi demedik
@BlackJack72 😆😊😊tamam
zeka genetiktir ama bunu kullanmak kişinin kendisine kalmış
Muhakkak genetik faktörleri de var ama tamamen değil.
zeka doğuştan gelir, zamanla nasıl kullanacağını öğrenirsin
Genetiktir tabii ki çevresel faktörler, beslenme gibi şeyler de etkendir. Zeka ayrıcalıktır...
Genelde genetik oluyor ya 😅
Senin nerden temelin kaşın jdjd
Deli kız 😂
Genetik. Çalışarak olduğunu düşünmüyorum
genellikle genetik derler.. anne ya da babadan..
Ozaman anneden gelmiş
sanırım.. zeka iyidir👍akıl herkeste var.
Aynen öyle maalesef
ayrıca teşekkür. ederim.. anladın!
Rica ederim
güzel ve vukuatsız bir hf dilerim🙏
Saolun sizede ✨
Evet genetik miras
kişiden kişiye değişir şeyma tatlım
Hayır değildir..
evet genetiktir
Genetik çoğu
Evet genetik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?