Lütfen beni anlayacaklar , empati kurabilecekler gelsin. Abim annem ve babam hepsi varoş gibi ve öyle aksanla konusuyorlar benı onların yanında görseniz başkasının kızı zannedersiniz. bakımlıyım ve kültürlüyüm. onlardan farklıyım ama insan yinede etkileniyor. bir erkekle tanısıyorum annemle tanıstırıyorum cocuk sasırıyor sonra aramıyorlar tekrar beni. annem başörtüsü takıyor kendıne hıc bakım yapmıyor. evdeyken kendımı cok kotu hıssedıyorum ve hepsini seviyorum ama yinede utanıyorum bu arada yasım 19 sizce ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
kendime ait detay vermekten her ne kadar hoşlanmasam da senin hissettiklerini bir dönem bende hissetmedim değil ama inan utanılacak bir şey yok tam aksine onları kabullenmeli ve öyle sahip çıkmalısın unutma seni sen yapan değerler içerisinde onların böyle olmaları çok büyük bir önem arz ediyor.
Ben küçük taşra bir ilçede doğdum ilçemizin merkez nüfusu 60-70 bin ya vardır ya yoktu şimdi İstanbul'da güzel bir üniversitede okuyorum ve istanbulun en güzel semtlerinden birinde oturuyorum, geçen seçimde baktığımda sırf bizim mahallede semtte demiyorum bak 56 bin seçmen vardı benimde annem başı kapalı öyle bakımlı bir insan değil ilkokul mezunu babam desen aynı şekilde adamı alışverişe çıkartamıyorum liseyi dışardan bitirdi ve kültür seviyeleri gerçekten kötü durumda tüm bunlara rağmen birisi çıksa karşıma hadi dese anne babanı değiştir, değiştirmem. En basitinden belki inanmayacaksın babam define ararken yakalandı 20 ay hapis cezası aldı 8 ay açık cezaevinde yatıp 12 aylığına denetimli serbestliğe çıktı, denetimli serbestlikte hafta da sadece 4 gün akşamları iş yerini kapatıp emniyette gidip imza atması gerekiyordu ama dur tahmin et ne oldu sadece 2.5 ay içerisinde 2 imza ihlali yapıp tekrar içeri girdi bu ihmalinin tek sebebi cahillikten inan başka bir şeyden değil böyle sağdan soldan duyduğu boş laflardan ciddiye almamasından yaklaşık 1 aydır kapalı cezaevinde şimdi babam yüzünden okulum en az 1 yıl uzadı ama dersenki birazcık kızgın mısın ondan hayır değilim 1 nebze utanıyor musun babandan hayır utanmıyorum çünkü o adam benim babam ve o kadın benim annem sayısız fedakarlıkta bulundular benim için şu an da bulunduğum yerdeysem bunu onlara borçluyum. Sana tavsiyem ne utan ne de dışla onları tam aksine oldukları gibi sev ve kucakla inan böylesi çok daha güzel ve doğru.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsan ailesinden utanır mı yani kız olmasan inan basarım küfrü insan ailesinin kıymetini değerini bilir sen nasıl bir insansın boşuna nefes alıyorsun sahi bak hakarette etmek istemiyorum ama zorluyorsun günün birinde ailenin değerini kıymetini anlarsında umarım iş işten geçmez be gülüm.
22 Yorumla- +1 yıl
Var ya sırf şu yorum yüzünden random hesap açtm knk şimdi şöyle ailenden utandin die hayırsız evlat olmuyorsun ailesiyle yakın bir bağı olmayabilir ben ailemden beni eleştirdikleri için utanıyorum artık bir şey demekten evt kıymetleri bilinmeli haklısın ama insan her zaman duygularını yönetemiyor işte biraz empati kursan anlarsın
- +1 yıl
Hesap fake değil buarada rastgele açtm sadece
Onlar senin annen baban ve ailen.. Kimden utaniyosun? Utandigin kişiler seni onlar kadar sevip sayip koruyabilecek mi? Onlardan hic utanma aksine mutlu ol. Adetlerini değiştirmemiş asil insanlardır onlar. Ve sen kendini ben kültürlüyüm farkliyim diyip havalara sokma. Kimin kizi çocuğu olduğun belli. Onlari öyle kabul et ve karsindakine de öyle kabul ettir. Erkek arkadaşa da gelince. Utanman yerine annenle gurur duymalisin ki senin için başka erkeklerle tanisiyo seninle arkadaş oluyor. Başka anneler gibi sen sevgili mi yaptin diyip başına kalkmiyo. Mutlu ol. Ailenin boyle kabul et. Sen etmessrn ileride evlenicegin adamda etmez alay eder seni ailenin boyle şöyle varoş diye küçük düşürür ama sen kabul edersen gıkını dahi cikaramaz :) :*
01 Yorumla- +1 yıl
Peki neden onlardan utanır insan hiç düşündün mü biri tarafından sürekli eleştireldikten sonra ona aynı gözle bakar mısın ya da ayni davranır misin o kişiler ailen olursa peki yine ailem der seversin tabi ama utanmadan da edemezsin ailem artık bakımima kadar yüzüme sürdüğüm nemlendiriciye kadar herşeyimi eleştirdi nasıl utan miyim utanınca hayırsız evlat olunmuo bunu hissetmeme sebep olan bir ailem oluo iste
ona aksan degil şive denir oncelikle.
allah senin gibi evlat verecegine hic vermesin.
seninle ailenden siddet goruyor olsaydin veya seni okutmuyor olsaydilar empati yapar destek olurdum. ne zaman ki utandigini gordum, allahim boyle evlat verceksen birgun bana lutfen verme dedim.
evlattan feragat etme sebebisin o derece.32 Yorumla
Soran+1 yılTamam.
- +1 yıl
Bu arada nazımın saatinde vera yazmıyor.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
68Cevap
+1 yılKesinlikle yadırganacak bir durum değil ama ailenden utnaman pek hoş bir şey değil ama durumunu anlıyorum kendini geliştirmiş bir insanın ailesinin kendisinde seviye olarak aşağılarda olması çok iyi bir şey değil allah yardımcın olsun onları kırmadan incitmeden biraz değişemezmisiniz diyebilirsin onları değiştirebilirsin annen bilmiyorsa napsın kadıncağız yargılama onu ona değişik şeyler al hediye senin istediğin tarza uygun bir şeyler o zaman oda kendine çekidüzen vercektir. başlangıç olacaktır.
önce annenden başlamalısın değişim için diğerleri de ona adapte olacaktır.00 YorumlaYaşına göre bu normal bir dönem. insan ailesi kadar olduğundan daha kendini yetiştiği kadar insandır. Her ne olursa olsun bugün olduğun bakımlı ve kültürlü kişinin ailenin desteği ile olduğunu unutmamalısın. Annen baş örtülü olabilir, baban kasket takabilir, abin yumurta topuk giyip tesbih atabilir. Ne olursa olsun onlar senin ailen. Kendilerine ters ya da yanlış dahi gelse senin bugün ki sen olmana destek veren insanlar onlar. Senin kendi yolunu belirlemende sana destek oldukları için onlardan utanmamalı aksine gurur duymalısın. Evi insanın kalesidir. Ailesi ise sığınağı. Evde farklı olmaları ya da olman çok normal. Sen aileni küçük görürsen başkası da küçük görür. Onların nasıl gördüğü ya da göreceği senin nasıl gösterdiğin ile doğru orantılıdır. Doğru insan bunu bu şekilde değerlendirecektir. Bu senin için en güzel süzgeç olabilir. Bunu mutluluğun için kullanabilirsin.
00 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. bak arkadaşım senin ailen için senden vazgeçiyorlar diye ailenden utanman gerekmez inan seni anlıyorum ve laf olsun diye konuşmuyorum lakin ne olursa olsun onlar o kültürle yetişmiş seni bu gününe getirip o hoşlanıp ilgi duyduğun insanlara emsal olabilme imkanını sana ailen verdi şimdi o nun bunun çocukları ailen yüzünden senden soğuyor diye ailene isyan etme. hiç olmadığını düşün. ailene doğru yu gösterebilirsin olması gerekeni anlatabilirsin sen neysen osun sen olduğun gibi kabullenmeyen insandan sana sadece zarar gelir ailenin konumu ne olursa olsun hiç farketmez. sen bu sun ve daha çok gurur duy çünkü seni o şekil kabul edip değer verecek insanı bulursan emin ol daha doğru ve daha masum olduğunu daha kolay anlayabileceksin.
00 Yorumla
+1 yılbak insan geldiği yeri seçemez ama nereye geleceğine sen karar verırsın. eger arkadasların buna takılıp sana garıp bakıyorlarsa varolduğunu iddia ettiğin 'kültürün' yerine biraz daha mantıklı ınsanlık üstüne kurulu ilişkilerde yoğunlaş. daha çok mutlu olacaksın.
60 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. bu yaşlarda bu psikolojide olman çok normal..
Aslında birçok genç (17 18 yaş) ergenlik-ergenlikten çıkış dönemlerine kadar bu tür duygular hissedebiliyor.
Yaş ilerledikçe o düşünce ve duyguların yanlış olduğunun farkına varıyor..
bu durum kesinlikle iyi değil.. Önce bunu bilmelisin, sonrası zaten zamanla düzelir..
Tanıdığın insanların, dostlarının gereksiz olduğunu ve ne kadar samimi olursalar olsunlar, bir anne ve baba kadar samimi ve sevgi dolu olamayacaklarının farkına vardığında, bu hislerin azalacağının , tek gerçek sevenin anne ve baba olduğunun farkına varacaksın :)00 YorumlaÇiğ çiğ yumurtadan çıkmış kabuğunu itelemiş... seni beğenen ailenle beğenecekse gelsin.. zaten arkadaşlarına durumu en baştan müsait bir dille anlatırsan kimse yadırgamaz ya da hor görmez.. anlatmayıp onlardan utanırsan dışlanırsın.. he bak bütün bu açık gönüllülüğüne rağmen dışlandığını hissediyorsan , o ortamda sen fazlasın demektir zaten
10 Yorumla
+1 yılbence çok yanlış düşünüyorsun annenin başörtüsünden utanacak kadar kötü bir kızsın bence düşünsene bir seni büyük adamlara pazarlamaya çalışan bir annen olsaydı ben gördüm öyle çok özanne şükret annene ve senin erkek arkadaşının olmasına izin veren bir annen var..
10 Yorumla
+1 yılTatlım anlıyorum ailenden ayrı görüyosun kendini ama bir de şöyle bak senin kültürlü olmana bu tarzda olmana sebebp olan okumanı kültür sahibi olmanı sağlayan kişiler onlar belki imkanları yoktu kendilerine kültür katamadılar ama senin dediğin tarz bir anne ve babadan senin gibi kültürlü bir kız yetiştirmeleri büyük bir başarı bence.
00 Yorumla
+1 yılBenimsememissin aileni.. Nerden ciktigini asla unutma kimliğini de kaybetme. Madem cok utaniyorsun utanmayacagin sizin aileye yakin kulturde bir erkek secebilirsin.. Altarnetif çok. Annen bunlari duysa kim bilir ne kadar cok uzulur yazik degil mi?
Benim arkadasimin ailesi apt gorevlisiydi kiz okudu ogretmenlik yapiyor şu an bundan da gurur duydu her zaman arada hala ailesine gelip yardim eder.. Once insan olacaksin anladin mi..00 YorumlaBende eskiden utanıyodum ama o insanlar seni büyütürken senden utanmadı belki de çok rszil şeyler yaptın senin arkanda durdular hep de durucaklar ve bir süre sonra illa ki bu dünyadan göçüp gidicekler o zaman çok pişman olursun o yüzden üzülmemek için şimdiden dikkat et. Ailen yüzünden yargılayan varsa seni olduğun gibi kabul etmiycektir birak gitsin. Arkasından üzülmek olmaz. Sen ailenden utanma kim giderse gitsin
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKestane kilifindan cikmic iyy demiş.
Bir insan ailesinde arsizlik hirsizlik tecavüz olmadigi sürece utanmasi kendinde bir problem olduğunu ortaya koyar yasinin ve arkadas cevrenden olan etkenlerde bunlari tetikler sen sen ol asla kendinden yuksekleri kendine örnek alma hep senden düşkün asagidakilere bakki her haline şükür edip elindekilerin kiymetini bil ve her günün icin haline şükret.10 Yorumla
+1 yılAynı durumu yaşıyoruz, senden bir yaş küçüğüm. Bilmiyorum ne olacak bizim halimiz böyle. Ben yakışıklı bir çocuğum ama annem babam ve kardeşlerim :/ bazen acaba beni cami avlusunda buldular da söylemiyorlar mı diye. Şimdiye kadar bir kız arkadaşımı tanıştırdım o da dışarda gezerken şansa karşılaştık. Çok utandım, onun ailesi çok kültürlü, kaliteli insanlar. Artık ya bizim gibi ailesi olanlarla birlikte olucaz ya da ailemizi kabul eden birileriyle birlikte olucaz, başka çaresi yok. :/
00 Yorumla
+1 yılbenim de sevgilimin ailesi öyleydi. annesi falan kızla alakası yoktu.
ama kızı sevdiğimden dolayı hiç sorun etmedim. hatta tam tersi onun ailesini sevmeye başladım. bu şekilde çekip gidene sor bakalım benimle mi evleneceksin ailemle mi diye? misal tabi bu. evlilik basit bir örnekti.00 Yorumla
+1 yılsanıyorum annen başını dini inançlarından dolayı örtmüş. dini inançları için kimseyi bu annen dahi olsa yargılayamazsın. nerden geldiğini bilmelisin. o insanları sevmelisin. empati kuruyorum. utanma duygun senin ailenle ilgili bir problem değil bence kendinle ilgili bir problem. kompleks var sende. psikoloğa git bence
10 YorumlaDiğer konusunda 926 cevap paylaştı. Yasinin verdigi rehavetbu ailenden sen utanirsan baskalarida utanir onlar kendilerini duzelt miyorsa sen duzelttir
Benim ailemdeki herkez giybet eder laf sokarlar ben oyledeilim biri seninliler boyle dedigi zaman utaniyorum canimskıliyor ama bende busefer aileme yuklendim onlari tabiriricaetse egittim zaman aldi aama buyuk olcude yendiler ben varken kesinlikle oyle seyler yapmazlar ben yokken gene yapiyorlar ama duzelmevar sen de aileni eyit ama asla utanma00 Yorumlaseni yargılamak istemiyorum ama elimde değil annesiyle pazarda gezerken utancından kafasını telefondan kaldırmayan azarlayan çekiştiren çok kız var ve eminim ki bir insanda demiyodur ki aa kadına bak ne "varoş" kızı haklı ÖYLE BİR DÜNYA YOK ben annesine/babasına saygısızlık yapan bir insan gördüğümde acıyorum yazık diyorum
10 Yorumla
+1 yılseni ailen için bırakan birinden ne kadar hayır gelir bunu bir sorman lazım kendine bu bir; ikincisi ailenden utanacak bir durum yok, onlar sana bakan, senin kolun kanadın, canın. bir rivayete göre kadın kocasına annesini öldürürp kendisine getirmesini istemiş oda yapmış koşarak götürürken ayağı takılmış düşmüş o kalp dile gelip aman oğlum bir şeyin var mı demiş var sen düşün adama dank etmiş ama iş işten geçince anlamış kıymetini bilmem anlatabildim mi?
10 YorumlaKendini gelistirip kabugunu kirman guzel bir olay bir de insanlari oldugu gibi kabul edebilirsen cok mutlu olursun. Seni ailenin durumuna gore yargilayan insanlardan zaten hayir gelmez boylece şekilci insanlari ayirt etmis olursun
12 Yorumla
Soran+1 yılSadece cevremdekıler değil bazı davranısları dusuncelerı hep bana ters mesela bu durumu sevmıyorum
Sen annenle tanistirdin diye o cocugun sonra senle ilgilenmemesi bence annenle alakali degildir ya hani sen sen ol hic bizamn ayleni küçük görme kucukde dusurme baskalrinin yanda bugün yarin sana allah korusun olurda bisey olsa sana tek sahip cikicaklar aylendir sewgiliymis kankaymis oymus buymus hepsi bos bu dünya menfaat dunyasi hacı
00 Yorumla
+1 yılAnnesinden utanan insan beş para etmez. Ben aileni görsem ailene yaptıgın hareketleri onlardan utandığını belli eden lafları görsem bir daha seni aramam. Sen yaşlandığında senin kızın sana aynı şekilde bakarsa anlarsın sadece. Çünkü her yeni nesil eskisinden daha teknolojiye düşkün ve güncel gelişmelere ayak uydurabiliyor. Senin kızın da böyle olacak ve inşallah aynı şekilde görürsün muameleni.
00 Yorumla
+1 yılçevrenden etkileniyor olabilirsin, arkadaşlarının ailesine özeniyor olabilirsin. Karşılaştırma yapma, büyük hata olur. Aileni seçemezsin ne aileler var bu dünyada. Onlar sana bakmış büyütmüş bu yaşa getirmiş otur düşün bunları onlar olmazsa napardın? O zaman o kültürün ve bakımlılığın mı bakacak sana?
00 Yorumla
+1 yılbirsey yapamazsin ki canim.. utandigini anlayabiliyorum ama insan ailesini secemiyor. herkesi oldugu gibi kabul etmek zorundayiz. bu yüzden seni aramayanlari da bosver. karsindaki insansa zaten bu ayrintiya takilmayacaktir.
00 Yorumlaİşe kültürünü Ailene yansitmakla başlayabilirsin. Annenede uygula bakımlarını hee söz konusu şivenizden utanmansa ona çözüm yok diye düşünüyorum sen bikere kendin kendi kültürünü benimsememissen seni kimsenin benimsemesini bekleme bence.
00 Yorumla
+1 yılAilenden varoş diye bahsetmeseydin keşke, bu ailene haksızlık olur, ben pek kültürlü değilim söyle söyliyim bende bir ara aynı düşünüyordum kız arkadaşımı ailem değil de teyzemle tanıştırayım diyordum ama sonra ailemi kenara itttiğim için suçlu hissettim...
00 Yorumlaergenlık dönemındesin şu an gayet normal böyle hissetmen girdiğin ortamlar farklı oldugu için gercek hayatına dönünce bir bunalma hissediyorsun yapman gereken bir kagıda ailenın sana karsı olumsuz yönlerini yazmak bide erkek arkadaslarının sana karsı olumsuz yönleriniz yazmak (dedin ya tanıstıkdan sonra benı aramıyor bunun gibi)
ve sonuc olarak görüceksinki cevrenın olumsuzlukları aılenden daha cok ozaman aılenın senın ıcın ne kadar olumlu oldugunu anlıycaksın.00 Yorumla
+1 yılSeviyorsan utanmamalisin.. Bu saatten sonra onlari değiştiremezsin. Seni gercekten seven, ne olursa olsun aileni de sever. Sen herkesin ailesini dört dörtlük mu saniyosun?
00 YorumlaBu senin terbyesizlgini karaktersizligini gösteriyor senin aileni böyle kabul etmeyen insanları hayatına almanın anlamı ne bu da onlarn terbyesizlgi ergenlgnden oluyor bu buyuyunce geçer ;)
00 Yorumla
+1 yılyumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmemek deniyor buna. zengin koca bulup kaç.
12 Yorumla
Soran+1 yılSorun para da değil aslında bilmiyorum orta halliyiz öyle onların davranısları vs midemi bulandırıyor
- +1 yıl
benim de midem bulandı şu an
Ailenden utanmamayi ogrendigin zaman o okudugun kitaplar ya da aldigin egitim kendisini gosterecek... ailesinden utanan bir insanla ben olsam ben de arkadaslik yapmam arayip sormam..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnenin babanin abinin ya da kardeslerinin kiymetini bil, onlar olmazsa emin ol ne amca ne dayi ne baska bir sey kaliyor etrafinda.. ben ailemi kazada kaybettim kucuk yasta kimsem olmadan bir sekilde tutunmaya calistim. onlarin kiymetini bil
00 Yorumla
+1 yıluyku vaktin gelmiş bacım. o kafanı yastığa koy ve onları kaybettiğinde hissedeceklerini düşün... onları değiştiremezsin ve değiştirmemelisin. değişmesi gereken biri varsa o sensin!!
01 Yorumla- +1 yıl
böyle salak salak sorular sorarken, annesinin babasının ayağının suyuna kurban olmaya hazırken onlara hasret insanları düşünün biraz...
Aile her şeyden önemlidir ailene sırtını dönemezsin ayrıca öyle olmaları kötü bişey değil eğer tanıştığın erkekler sırf o yüzden tekrar aramıyorlarsa sevinmelisin onlar erkek ada mdeğil ;)
10 Yorumlaböyle düşünmemelisin dışarda binlerce insan anne babasız senin yerinde olabilmek için her şeylerini verirlerdi. sen düştüğünde onlar kaldıracak ayaga sevgilin değil bunu da unutma sana tavsiyem kıymetlerini bil.
00 YorumlaDiğer konusunda 543 cevap paylaştı. annenden çıktın anneni beğenmiyosun.. bende bir ara babamdan utanıyodum ergenlik yıllarında yaş ilerledikçe saçma bişey olduğunu anladım.. sende anlarsın bir gün
00 Yorumlasenin ailen hakkında böyle düşünmen üzücü ve seninle ailen için konuşmayan varsa da konuşmasınlar yani çok ta tın unutma seni bu yaşa onlar getirdi ve en zor zamanlarında yanında oldu ve olucaklar ama yaşın genç anlamıyorsun ilerde anlarsın
00 Yorumlaya aileden utanmak ne demek , onlar olmasaydı sen olmazdın. o kadar utanıyorsan yaşama onlarla git yurtta falan kal ya da arkadaşlarınla ayrı eve çık , çalış. veya seni olduğun gibi kabul edeni bekle ayıp gerçekten
00 YorumlaKendini oldurmelisin.
Asıl utanılacak zavallılar sızlersıniz.00 YorumlaDiğer konusunda 923 cevap paylaştı. Biraz kelimeleri kullanmayı öğren, durumunu bu cümelerle anlatırsan şekil A daki gibi yalnızca küfür yersin..
00 Yorumla- Diğer konusunda 863 cevap paylaştı.
+1 yılAdolesan dönemin tipik özellikleri tam da saydıkların. Büyüyünce geçer evladım.
00 Yorumla
+1 yılKendine kültürlümü dedin sen? Cahilin önde gıdenısın aslında onlar senın gıbı bı kız doğurcaklarına kaya doğursalarmış
20 Yorumla- Diğer konusunda 611 cevap paylaştı.
+1 yılBence bunlardan utanmamalisin seni seven ailenin oyle oldugunu girerek kabul ederek sevsin aileni almıyor seni alıyor adam.
00 Yorumla Olgunlaştığın zaman aşarsın bunları nasıl olsa o yüzden şu anda kimse sana yardım edemez. yaşayacakların seni olgunlaştıracak nasıl olsa.
00 YorumlaNe zaman kendinin kim olduğunu anlayıp nerden geldiğini kabullenirsen işte o zaman kişiliğin karakterin oturur yoksa hayatın boyunca ne olacağına kim olacağını bilemezsin
00 Yorumlaempati kurdum ve yazık o anne babaya ki senin gibi bir evlatları var. ulan senin bedeninden faydalanacak bir kaç adam için anan babandan utanıyosan senin yolun belli
00 Yorumla
+1 yılBisey yapmana gerek yok ailen onlar sonucta. bu saatten degistirme sansin yok. ya unv kazancaksin hayatini kurtaricaksin ya da hayirli bir kismetin olursa evleniceksin
00 Yorumla
+1 yılbence sen böyle düşündüğün için kendinden utan bir de kültürlüyüm demişsin senin şu an böyle düşünebilmende etkisi olan insanlar için çok yazık...
00 Yorumla- Diğer konusunda 386 cevap paylaştı.
+1 yılSecim yapma sansimiz yok sen ne kadar kibar bakimli olsanda onlar hic deyismiyorlar ihtiyaclarina hic onem vermezler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYazık sana asil onlar senden utanmali. Çok dizi izleyip kendi hayatinizdan tiksiniyosunuz. canim benim hiç birimiz sosyetede değiliz ailenizden utanmayi birakin kendinize ceki düzen verin onları kaybettigin zaman anlarsin
00 Yorumla
+1 yılkesin ailende senden utanıyordur. yazık valla Alah kimseye senin gibi evlat vermesin. Evlat olsan sevilmezsin diye boşuna dememişler
00 YorumlaDiğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. Onlar böyle kabul etmek zorundasın bu yönlerini görmemezlikten gelmen lazım sonuçta annen baban seni ne olursa olsun buyutup yetiştirmişler.
00 Yorumla- Diğer konusunda 24,8b cevap paylaştı.
+1 yılO durumda olmalari onlarin sucu degil senin sevgilin icin kendine bakim yapmak zorundada degil baban icin yapar onlar bunlari duysa senden utanir tas doguraydim der benim ailemi begenmeyen yol alir
00 Yorumla ergenlik bunalımı basına bir iş gelse o erkek aradasın ya da cevrendeki hiç bir arkadaşın gelmez ailen başında durur sana destek olur bunuda unutma..
00 YorumlaErgensin tatlım yaa bu hayatta tek başına kal bakalım onlar yanına gelecekmii
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence yanlis düsünüyorsun... hem seni sirf ailen durumu yüzünden biri kabul etmiyecekse hic etmesin daha iyi
00 Yorumla
+1 yılKs ce toplanip senin üzerine toprak atmaliyiz bence
00 Yorumla- Diğer konusunda 928 cevap paylaştı.
+1 yılO seni dogururken utandi mi hic.
92 Yorumla- +1 yıl
+1 yılEmpati kurulacak hiçbir yanın yok sana sadece acıyorum , o eli öpülesi insanlara da senin gibi bir evlada sahip oldukları için acıyorum..
00 Yorumla
+1 yılAilenden utanacak ve onları burada küçük düşürecek kadar beynin var ama gizli olmadan soru soracak kadar götün yok öylemi?
00 Yorumlakim ne derse desin bu yaşlar da böyle düşüncelerin olması bence doğal bekle 4-5 seneye kadar bir şey kalmaz. yani umarım kalmaz.
00 YorumlaGeçer evladım ergen triplerinin etkisi altındasın ve aileni sahipleneceğin onlarla gurur duymanı sağlayacak deneyimlerin yakında seni bulur ;)
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Devamını Gör(94)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem