Merhaba, kedi sahipleneceğim ama iki cins arasında kararsız aldım. Her ikisi de aşırı tatlılar ve sevimliler. Sizce british shorthair mı scottish fold mu? Ayrıca bu kedilerin özelliklerini ve farklarını bilen var mı? Siz olsanız hangisini sahiplenirdiniz?scottish fold british shorthair farkları
British Shortair mi Scottish fold mu? Farkları neler?
British cinsi bir kedi sahibi olarak öncelikle çok güzel bir duygu kedi sahiplenmek.
Biraz mesafeli bir kedidir, kucağı sevmez. Sadece kendi istediği zaman sevebilirsin. Oyun konusunda çok aktif değil bizim kız iki pati alıp sıkılır.
Ama dışardan eve geldiğinde kapıda seni bekler, taklalar atar sevmen için sana cilveler yapar. Kendini sevdirip arkasına bakmadan gider😄
Bize veterinerimiz her kedinin bir karakteri olduğunu söylemişti. Mesele benim british kedim yabancı insanlara kendini sevdirmezken, arkadaşımın british kedisi yabancılara karşı sevgi gösterir.
Benim için kedi beslemek, yeni bir cana yuva açmak ve evin huzurunu paylaşmak anlamına geliyor. Bence bu çok güzel bir duygu. Ben kedi sahipleneceğim zaman hiç cins olarak düşünmedim ama gerçekten çok iyi ve akıllı kedi cinsleri de var. Bir gün kedi sahipleneceğim zaman ben de dikkat edeceğim. :) Şimdi "british mi scotish mi" diyenlere, her iki cinste birbirinden farklı özelliklere sahip ve çok tatlılar. Ben hatta onlara dair tüm özelliklerini ve farklarını da yazmak istiyorum. :)
British Shorthair özellikleri neler?
british scottish kedi
Bu cinsin kökeni Büyük Britanya'ya dayanıyor. Romalı askerler tarafından Roma'ya götürüldüğü zaman evcilleştirildi ve bir kedi yarışmasına katılarak dünyaya tanıtıldı. Ayrıca şu anda çok popüler hale geldi.
British Shorthair, dış görünüşü ile herkesin ilgisini çekmeyi beceriyor. Şahsen ben çok tatlı buluyorum. :)
Kedi cinsleri arasında zekası ile ön sıralarda.
Evde yaşayan diğer yetişkin ve çocuklarla arasını iyi tutar.
Oyun oynamayı sever ve sahibine uyumlu kalır.
Tüylerinin bakımı zor değildir, kırık yaşanmaz.
Diğer hayvanlar ile de arası iyidir.
Uysal bir kedi cinsidir ama misafirleri pek sevdiği söylenemez.
Scottish Fold özellikleri neler?
british shorthair vs scottish fold
Bu cinsin kökeni ise İskoçya'ya dayanıyor. Bir çiftçinin bahçede Susie isimli kediyi bulması ve kendi kedisi ile eşleştirmesi sonucunda bu cinsin üremesi başlıyor.
En önemli özelliği kıvrık kulakları denilebilir. Bu cins daha çok kıvrık kulakları sayesinde ilgi çekiyor.
Göz renkleri tüy rengine bağlı olarak değişebiliyor. Daha çok bakır ve altın renk gözlere sahip olsalar da, mavi renk gibi renkler de görülebilir.
Tüyleri kısa olduğu için genelde bakımı zor değildir.
Bu cins kediler fazlasıyla uyumlu ve sakinler.
Çocuklar, yetişkinler, yabancılar ve hatta diğer hayvanlar ile de anlaşabilirler.
Tüylerinin birçok rengi olabilir ama bizler daha çok krem, tekir ve iki renkli tüylüler ile karşılaşırız.
British ve Scottish farkı neler?
scottish fold ve british shorthair farkı
Öncelikle şunu bilmeliyiz ki, iki ırkın da kendine göre benzerlikleri olduğu gibi farkları da var. Şimdi bunları inceleyebiliriz.
British İngiliz bir kedi iken, Scottish ise İskoç kedidir.
British cinsi kediler boyut olarak daha büyüktür.
Scottish kedi cinsinin eğitimi daha kolaydır.
British kedilerin boyunları daha kısa ve kıvrımlıdır.
Scottish küçük çocuklu aileler için daha uygundur, çünkü çok uyumludur.
Scottish kediler daha sakin bir yapıda davranırlar. British kedilerin misafirlere saldırdığı, hatta büyüdüğü zaman sahibine de saldırdığı durumlar olabilir.
Scottish cinsi kedilerde burun uzunluğu, gözlerin yerleşimi ve burun genişliği aynı uyumdadır. Birbirleri ile bağlantılıdır. Bu yüzden yüz olarak doğru orantılıdır.
Scottish kedilerin kulakları yukarı doğru konumlanırken, British cinsi kedilerde yana bakar konumda kalır.
British kedilerde kulaklar dik dururken, Scottish kedilerde kırık durur.
Karakter ve özellikleri arasında pek fark yoktur, iki cinste birbirine benzer.
Bildiğim kadarıyla bu iki cins için tüm özellikleri ve birbirleri arasındaki farkları yazmaya çalıştım. Ben kedi sahipleneceğim zaman çocuklar, misafirler ve yabancılarla çok fazla uyumlu olmasını istediğim için Scottish Fold kedi cinsini tercih ederdim doğrusu. Sevgiler. :)
İkiside çok benzeyen cinsler fiziksel olarakta karakter olarakta pek fark yok ama eğer karar veremiyosan ben scottish fold derim hem daha tatlı ama maddi durum yok diyosan british shorthair derim o daha ucuz :D