açıldım dıe cevremdekıler benden uzaklastı bız senı boyle tanımamıstık neden acıldın sacın senden uzun gibi laflar edıyorlar ben cok uzuluyorum napabılırım.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılKapalilikta neyi eksik buldun da açıldın?
Açıklık sana ne gibi artilar getirdi ki ortunu çıkardın?
Elhamdulillah muslumânim, cok şükür kapaliyim, etlerimi lime lime etseler Allah c. c aklımı başımdan almadığı sürece ve yine Allahın izniyle asla açılmam...
Basit bir ambalajlı ürünün bile açıldıktan sonra kendini muhafaza edebilme süresi varken , sen neye guveniyosun?
Etrafına bir bak bakalim tesetturu olmayan ne görebilirsin?
Sen hiç kabuksuz bir ağaç kabuksuz bir meyve sebze gordunmu?
Allah onları bile muhafaza olmasi için tesetturlu korumalı yaratmış. .
Kabuğu (tesetturu) olan bir patates kadarda mi kiymetin yok şu 3 günlük dünyada?
Allah yardimcin olsun.
Imtihandaydin , kaybettin. . .01 Yorumla- +1 yıl
Açıldı diye cehenneme mı gidecek Allah sensin galiba
En İyi Cevaplar
Günaydınnn:) Üzülme bakalım. 'El ne der' hapishane duvarlarını unut şimdi.
1. Neden ve kaç yaşında kapanmıştın?
2. Şimdi kaç yaşındasın ve neden açıldın?
Yanlış anlama, olayı doğru düzgün algılamak ve değerlendirmek için soruyorum. Neden-sonuç önemli.00 Yorumla
Şimdi bunlar hassas kararlar tabi ve senin özelin kimse karışamaz, bunu dindar biri olarak söylüyorum ki bu dinde de böyledir zaten kimse kimseyi yargılayamaz. anladığım kadarıyla çevren biraz garip. Bu konuda ancak aile içinde belki konuşulurdu onun dışında çevrendeki hiç kimsenin bu konuda seni yargılamaya hakkı yok. Bence sen o insanlardan uzak dur çünkü gerçek dost değillermiş.
00 Yorumla
- Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanların fikirlerine ve inançlarına saygı duymadıkları belli. Onlar hayatları boyunca bu kafayla 1 arpa yolu gidemezler. İyi olmuş.
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
42Cevap
ben kendi isteğimle kapandım ama pişman oldum. evet bu bize rabbimizin emri ama içten gelmesi lazım bazı şeylerin. istemeyerek kapancakcam hiç kapanmıyım daha iyi. ama etrafımda kendini müslüman zanneden o kadar mahluk var ki anneme yüklenecekler. ve ben annemin benim yüzümden sıkıntı çekmesini istemem. açılmama sebebim yalnızca budur. sen cesaret etmişsin yapmışsın. eğer içinden gelmiyosa iyi yapmışsın. keşke bende senin kadar cesaretli davranabilsemm
20 Yorumla
+1 yılHerkes Kur-andaki ALLAH'ın dinini bırakıp Şekilciliğe tapar olmuş... İnsanlar zannediyor ki her haltı yiyip kapanınca cennete girecekler ne kadar zavallalı bir toplumda yaşıyoruz kimse özgür düşüncesiyle hareket etsin istemiyoruz... Herkes yobazlaşmış bir inanca körü körüne bağlansın istiyoruz nereye gidiyor bu insanlık hey.
20 Yorumla- Diğer konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes açıl a da kapan demis tipki cevrendeki insanlar gibi, biz insanlar boyleyiz iste ayrica bir elestiri de biz yapmamiz lazim ki merak duygumuz gitsin neyse nasil kapanmana göz aşinalıyla alıştılarsa açık olmana da alışırlar hiç morelini bozma , gün gelir seyran döner seninle dalga geçme ya da eleştiri yapma çabasına girenler aynı şeyi yapabilirler onun için ailenden de tepki almadıysan elalemin tepkisi seni hiç bağlamasın :) "Sizene bu benim hayatim "demeyi bil seni kıranlara karşılık.
10 Yorumla - Diğer konusunda 685 cevap paylaştı.
+1 yılKapanmak öyle kolay değil.. tam kapanana kadar defalarca açılıp kapandım bende.. ama bu insanı kendini hazır hissetmesiyle alakalı kimse için açılmaz ya da kapanmazsın bu senin kendi özgar iraden yine de zormak istiyorum ne zaman ve ne için kapandın? Ve neden açıldın?
10 Yorumla Diğer konusunda 6,6b cevap paylaştı. Vallahi açılmışsın saçılmışsın bu konular seni ilgilendirir ama çevrendeki insanların nasıl bir yüz olduklarını görmek de sevindirici olabilir. Herkesin inancı kendinedir neden burnunu sokuyorlar ki neden birileri ile aynı şeyleri düşünmek zorundaymışız gibi davranırlar garip gerçekten.
10 YorumlaAllahın emrine karşı geliyorsun ve şirk e düşüyorsun tabii ki seçim senin istersen açılabilir istersen kapanabilir sin ama şunu unutma kapanmak edebi güzelleştirir şeytani yendirir erkekleri ise göz zinasından alıkoyar bu yanlızca gorusum her kapalı namuslu diye bir kavram yok her acikda namussuz diye bir kavram yok Fakat içinden gelerek kapanmamissin içinde yok ama bu YAZDIKLARIMI düşün derim...
08 Yorumla- +1 yıl
@execute (Bismillahirrahmanirrahim)
Mü'min kadınlara da söyle "Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, mahrem yerlerini korusunlar.
Zîynetlerini/zîynet sayılan yerlerini göstermesinler. Ancak (kendiliğinden) görünen (el, yüz) bu emrin dışındadır. Başörtülerini, yakalarının üstüne kadar (boyunlarını örtecek şekilde) koysunlar. Zîynet (ve zîynet sayılan yer) lerini kendi kocalarından veya babalarından veya kocalarının babalarından veya kendi oğullarından veya kocalarının oğullarından veya kardeşlerinden veya kardeşlerinin oğullarından veya kız kardeşlerinin oğullarından veya (mü'min) kadınlarından veya ellerinin altındaki sahip oldukları (cariyeleri) nden veya kadına ihtiyaç duymayan (tamamen şehvetsiz) erkek hizmetçilerinden veya kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayacak çocuklardan başkasına aç (ıp göster) mesinler. Gizledikleri zîynetlerinin bilinmesi için ayaklarını (yere) vurmasınlar."
Ey mü'minler! Hepiniz Allah'a tövbe edin (ve emirlerini yerine getirin) ki kurtuluşa eresiniz.
[Nur Suresi-31] - +1 yıl
ya sen adamı dinden imandan çıkartırsın kendini dini bilmiş tavırlarına girme allah aşkına git başımdan laftan anlamazmısın sen kötü birşey söylemek istemiyorum lütfen yazma artık ben ne diyorum sen ne diyorsun 34 yaşındasın galiba allah aşkına yazılanları bir oku da öyle yaz abicim lütfen ya kapanmak tabiki allahın emri o na birşey demiyorum ama kapanmamak allaha şirk koşmak değil diyorum anlıyormusun şirk demek allaha ortak koşmak demek ben bunu diyorum sen konuyu nereye getirdin
- +1 yıl
@execute Güzel Arkadaşım Kötü Bir Şey Söylemiyorum Ben Sana Sen Günahkarsında Demiyorum O Yöne Doğru Gidiyorsun Ben Seni Yaftalamıyorum Banane Sen Harama Gidersin Helale Gidersin Ben Tebliğ Ederim Gerisi Sana Kalmış Bişey Madem Dini Bu KAdar İyi Biliyorsun Ayırabildiğin Konularda Var Zaman Kaybetme Kapaln !:.
+1 yılYapacak bir şey yok. Sonuçta başını açtığın için insanların sana bu şekilde yaklaşması normal değil. Ya seni başörtün için sevdiler ya da bağnazca düşünüyorlar.
00 Yorumla
+1 yılKapanıp açılman kötü olmus tutarsız bir davranıs açıkcası bana göre keske ya hiç kapanmasaydın ya da hiç açılmasaydın.. Bu seni onların gözünde biraz basitleştirmiş. Kendi kararın tabi hayırlısı olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
Bir anlık hevesle kapanmıştım çocuktum zaten o zamanlar
+1 yılO insanları hayatından ele, sana saygısı olmayan insanları takma bosver
20 Yorumla
+1 yılkeşke açılmasaymışsınız ama madem böyle karar aldınız çevrenizdeki gerçek dostlarınızı görmüş olursunuz. giden gider kalanlar dostunuzdur...
00 Yorumla
+1 yılSeni kapalisin diye seviyorlarmis seni sen oldugun icin degil kapaliymissin acilmissin acilabilirsin onlari ilgilendirmez hayatindan cikart
00 YorumlaKimi ne bağlar ya, istersen battaniyeyle gez için b*k dolu olduktan sonra hiçbir önemi yok..
10 Yorumla
+1 yılBen türbanla doğmadım de senin kararına saygı göstermeleri gerek
00 YorumlaDiğer konusunda 303 cevap paylaştı. boşver o gerizekalıları akıllı olsalar sana öyle davranmazlardı onların arkadaşlığa ihtiyacın yok senin git kültürlü akıllı arkadaşlar bul saygılı olanından
00 YorumlaOnlara neymis Seni kiskandiklari icin böyle diyolar bosver
00 YorumlaEşimde kapalıydı açıldı seni çok iyi anlıyorum ben ona hep destek oldum çok tepkiler aldı önemli olan senin nasl hissettiğin mutluysan sorun yok 541 662 7853
00 Yorumla
+1 yılEleştirme ve ögüt verme arasindaki çizgyi bulmak zor. Insanlar bunu ya kiskandiğindan, ya da seni duşundundn dolayi yaparlar. düşünen öğüt verir, kiskanan suçlar
00 Yorumla
+1 yılBu senin kararın.. Kararına saygı duymayanları bırak gitsin.
00 Yorumlabu senin hayatın nasıl kendini iyi hissediyorsan öyle davranmalısın canım. başkalarının fikrini önemseme onların hayatına yön vermesin izin verme
00 YorumlaDiğer konusunda 4,4b cevap paylaştı. açılmak ve saçılmak arasındaki dengeyi koru senden uzaklaşanda uzaklaşsın ayrıca saçın senden uzun gibi bir tepki ne saçma olmuş
00 YorumlaDiğer konusunda 359 cevap paylaştı. umursama, senin kararın senin tercihlerin boşuna üzme kendini.
00 YorumlaNormal kapalı bı ınsanın aclması tuhaf. Biz acıgız gunah senınkı daha fzla senı dsunuyolardr
10 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Onlara gayet rahat sizene bu hayat benim sizmi yaşıyosunuz benim hayatımı de?
00 Yorumla
+1 yılyasin kacki? cevrwndekiler kimdi? cemmaatmi? nezamandan beri kapaliydin? ailen ne dedi. biraz detayli anltsana ilgili cekti
00 YorumlaKapanipda acildysan ilginç ailen felan öyleyse kapaliysa tasvip etmem yanı yazık ha önemli olan Allah rızası için kapanmandi kapanmamissin bence hep aç il yani
00 YorumlaSen kendini bil yeter
Elalem nemi der elalemin taaa10 YorumlaTekrar kapanabilirsin mesela Ama bu sefer Allah emrettiği icin kapan
00 YorumlaDiğer konusunda 409 cevap paylaştı. Onlar için kapanmadıysan eğer böyle şeyleri sorun etmemelisin.
00 Yorumla
+1 yılbu sebepten ötürü uzaklaşıyolarsa bırak uzaklaşsınlar
00 Yorumlaboşver takma böle insanlardan sen uzak dur saten seni oldugun gibi kabul eden insanlarla arkadaşlık kur
10 Yorumla- Diğer konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılkafa senin inanç senin... herkesin hayatına kimse karışamaz...
00 Yorumla
+1 yılhayat senin hayatın. kendini nasıl mutlu ediyorsan öyle davran.
00 YorumlaAçıl açıl nolcakmış sanki ya kafana taktıgın seye bak :)
00 YorumlaTakma onlari. Kapaliyken mutluysan kapanirsin degilsen acilirsin kime ne
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTakmiycaksın kendin icinmi yaşıyosun o bu şu içinmi.
00 Yorumlakarar senın kararın zorla kapalı olsanmı dah ıyı zorla bısey yaparsan ıcden ıce farklı olur bu sefer
00 Yorumlayanacaksın zalımın kızı
00 YorumlaDiğer konusunda 12,7b cevap paylaştı. saçının uzun olmasını kıskanıyorlar
010 Yorumla- +1 yıl
@medinemm kusura bakılacak bir durum yok ben örtünmeyle ilgili değilde saçının güzelliğiyle ilgili yorum yaptığım için alakasız göründü.
örtünmeyle ilgilide Kadına, hem kendi iffetini ve hem de erkeğin korunmasına yardımcı olması için daha kapsamlı örtünmeyi öngörüyor. Kadının erkekten biraz daha fazla kapanması, dişi olarak yaratılışının gerektirdiği yükümlülükten kaynaklanmaktadır.
yani örtünmeyi çoğu kişi saptırmış değişik yorumlar ortaya atılmış olabilir.
bence kadınlar erkeği kışkırtmayacak şekilde giyinip üzerine farz olanları yaparsa yeterli olur - +1 yıl
canım k. kerimde oyle yazsaydı ole yapardık. ama allahın emrini yerine getirmek biz her müslüman için farz degil mi? biz bayanların el ayak bileklerine kadar kapalı olmamz gerekr. ayetlerde bu yazıyor. dediğin gbi yazsaydı onu işlerdk. haramı işlemek için nefsimizin işine geleni yapmak değil bzim görewimz. nefsi kırmak. farzı yerne getirebilmek.
- +1 yıl
sen nefsine göre hareket etceksen bana görüş sorma tatlım. alışveriş yaparken bile insan ilk begendiği hayran kaldgı bir elbseyi kafaya koyduysa baska gördüğü elbseleri begenemez ve aklnda hep o elbse vardr. yani sen kafana koydugunu yapcaksan benim ddklermi yargılayacaksın bliyorm. oyuzden ugrasmak istemyorm. ozamn bldiğini işle canım benim .
- +1 yıl
evet dinde zorluk yoktur insan yapabildiklerini yapması gerekir yaparda zaten. kapanıp açılmak konusuna gelnce siz neye dayanarak düşünerek kapandınız bnu merk edyorm. çnkü bir bayan sırf allah rızası için kapandıysa zaten hz. allah onun kalbne o sewgiyi koyar ve hcbrzaman açılmayı istemez. ve hafif rüzgardan sacı gözukse bile bunun huzursuzlugunu yaşar. o kişiye en sewdgi insan ble açıl dese acıl dye yapamaz bunu. braz düşünülünce senin kapanmandaki gaye ortaya çıkıyor ben önyargılı olmuyorm sen oyle anlyorsn sanırım
ne gerek duydun acaba açılımaya. bu devirde?
08 Yorumla
Soran+1 yılsaç kalmadı basımda cok döküyordu sürekli bağlı havasızdı bende sıkıldım artık cok anı oldu ve pısman oldum :(
- +1 yıl
Pişman olma. Kuran da saçı kapat, 1 telinin bile görünmesi günah diye birşey yok. Bunlar hangi kitabı okumuş anlamış değilim
- +1 yıl
bnde kapalıyım bndede oluyor o tür seyler bazen. bakımını eksşiltmiyceksin saçını havalandırmayı ihmal etmyceksin. eger sen allah rızası için tekrar kapanmış olsan hz. allah sana kat kat mukafatını vericektir. ama eger sen sırf saç görüntün için açıldıysan zaten hz. allah o saçına sağlık vericek degldir. allah bilir. tabi... bu benim görüşüm
- +1 yıl
@RRRaskoInikov canmsen kuranı kerim ayetlerini bir incele istersen.
- +1 yıl
@medinemm Sen önce Allah celle celalühü demeyi öğren hz. Allah denmez peygamberlerimize söylenen şeydir o
kimseyi dinleme... Karışmaya hakları yok.
10 YorumlaÖzel değilse sebebini sorabilir miyim?
00 Yorumla- Diğer konusunda 386 cevap paylaştı.
+1 yılAcilma sebebin nedir peki
00 Yorumla keyfine bak kimseyi umursama
00 YorumlaDiğer konusunda 951 cevap paylaştı. bak keyfine bak kendi hayatına hayatını yaşa
00 YorumlaDiğer konusunda 330 cevap paylaştı. Üzülme kapanmakta açılmakta kendi iradenle
00 YorumlaDiğer konusunda 4,9b cevap paylaştı. Yobazlarin arasına tekrardan dön açılma bence
00 Yorumla
+1 yılneden açılıyorsun çocuk oyuncağımı bu yahu...
00 YorumlaGeri kapan Alahin emri bu
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgünahı boynuna seni ilgilendirir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılneden açıldın niçin açıldın?
00 Yorumla
+1 yılIstersen biraz konuşabilir dertleşebiliriz
00 Yorumla
+1 yılKapanabilirsin
00 YorumlaKendi bildiğini yap
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIyi b*k yedin. Bize ne bundan. Ne halt edersen et.
00 Yorumla
+1 yılzamanla alışırlar
00 Yorumlaneden açıldın peki
00 Yorumlaneden açıldın peki?
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!