Bayan Üstteğmen olarak soruyorum Askerliğe el verişsiz olma durumu ve devletin bedelli askerlik şartlarına uymayanlar dışında olupta askerlik yapması gerekirsen askerlik yapmayanlara sormak istiyorum neden askerlik yapmaktan kaçıyorsunuz? korkuyormusunuz? 12 ay askerlik yapmak cok mu zor geliyor size? ömrünün 12 aylık kısmını devletin için bayrağın için milletin için harcamak çok mu zor? bu yıl 13 kız öğrenci harp okuluna alınacaktı ve yüzlerce kız o 13 kişiden biri olmak için emek harcadı diğer kızların gözlerindeki o ışık kadar erkeklik yok mu sizde?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence, eğer şu an bir savaş çıksa eminim türk erkekleri koşa koşa gelir savaşmaya ama askerliğin vatanı koruma gibi bişeyi yok, 12 ay boyunca birilerine hizmettir vatana değil o, komutanın gelir ona hizmet edersin ki ben erkek olsam ben de yapmam düşünsene türkiye de çok iyi bir okul okumuşsun sevdiğin kız var hayatını birleştirmeyi düşünüyorsun evdeki annnen baban var ki onlar tv de bişey görüp oğlum iyi misin bak bomba patlatmışlar sen nasılsın diye telaş ederken yok annecim ben komutanın çöpünü topluyorum sıkıntı yok yani rahat ol demek bence çok üzücü bişey. tabiiki savaş çıksa her kes kızlı erkekli her kes vatanını böldürmez her kes korumaya gider her kes savaşır çünkü biz ATATÜRK torunlarıyız ki şu an görüyorsundur bombalar patlatılıyor gencler ölüyor neden çünkü kimse vatanını böldürmek istemiyor toplanıyor böldürmeyeceğiz diyor ama o anda haince bomba patlatılıyor şehit olanlar oluyor yaralananlar oluyor. ATATÜRK bile eşine kızıyordu onun askerlerini bazı işlerde kullandığı için ( masa falan taşıtıyordu galiba ) şimdide komutanlar aynısını yapıyor emir vererek bir askere yakışmayan emirler veriliyor, insanlarda gelmek istemiyor askerliğe vatanı korumakla alakalı değil.
212 Yorumla
Soran+1 yılAskerlerin çoğu o dediğin işleri 24 saat aralıksız yapıp yeter ki eğitime giteyeyim diyenlerle dolu , savzş çıakrsa demişssin aynı suriye gibi oluruz çoğu ülkeden kaçar
Cevap sahibi+1 yılbir de askerlik yapmayıp devletin imkanlarından yararlanma gibi bişey düşüne bilirsin o zamanda şöyle söyleyeyip her kes okuyor çalışıyor ve vergisni veriyor devletin imkanlarını boşu boşuna kimse kullanmıyor. askerlikle onun alakası yok ben de bayan olarak gece gündüz çalışıp 1 gram zam göremeden tonlarca vergi ödeyerek devleti çok iyi beslediğimin farkındayım.
Soran+1 yılben bayanlara birşey demiyorum ama vatandaş olark devlete karşı ne görevin varsa bunu yapmak zorundasın ve bunu martifet olarak görmeyeceksin yaşadığın topraklara borcun olarak göreceksin
Cevap sahibi+1 yıl24 saat çöp toplamakla eğitim olamaz ki? biz ATAmızın zamanında kızlı erkekli her kes savaşmıştı o zaman eğitim görmeyenler olmuştu daha 16 yaşındakiler bile gönüllü olmuştu savaşa onların ne eğitimi ola bilirdi ki? ama noldu silah tutmanın eğitimini bile alamadan bak türkiye cumhuriyet oldu bak şu an üzerine bastığın toprağı sana bıraktı ki bana sorarsan bu ülkede silah tutmanın eğitimine gerek yok her kes silahla nasıl davranması gerektiğini biliyor bombayla bile. 24 saat çöp toplayayım yarın bana bomba nasıl atılır onu gösterecekler diye eğitim olamaz bence. kii suriye gibi oluruz meselesine gelirsekte o senin düşünce önyargılı olduğun için öyle görüyorsun ama bana göre de her kes savaşır eğer kaçıyor olsaydık şuanki ülkemizde kürt ve türk kavgası varken ya türkler ülkeyi terk ederdi ya da kürtler ama hiç birisi terk etmiyor ve de eylemler yaparak kendi seslerini duyuruyorlar bombalardan şehit olan onca insanımız varken neden türkler ve ya kürtler kaçmıyor ki?
Cevap sahibi+1 yıltamam ben de zaten erkeklerde askere gitmese bile devlete borcunu çalışıp vergisini vererek ödüyor ki ben bile ödüyorum diyorum ve askerliğin topraklara borçla alakası yok erkekler gelip orada komutanın emriyle onun çöpünü toplaması topraklara borcumu ödüyorum değldir aksine topraklara bir utançdır ne ezik sahibim var diye. savaşla ve ya kendi hakkını koruyarak ve de ülkeni böldürmeyerek toprağa borcunu verginle de devlete borcunu veriyorsun askerliğe gelip komutanın çöpünü toplamaya gerek yok diyorum
Soran+1 yıl12 ay askerlikten kaçan zihniyet mi savaştan kaçmayacak? askeriye içinde işleyişi devlet dairesi gibi değil ki oradaki butun işler oranın personeli yani askeri ile yapılır çöpünü de içerdeki asker toplar eğitimi de içeride ki asker alır.
- +1 yıl
Soran+1 yıl@Hukukcu_Adayi ben bu halkın yüzde 90'ı kacsa bile geriye kalan %10 ile bu bayrağıı dalgalandırırız
Cevap sahibi+1 yılevet bence kaçmayacak, baksana tv ye her gün bomba, her gün şehit, her gün ağlayan anne, her gün feryad, her gün isyan, her gün eylem, her gün protesto, her gün vatanı böldürmeyeceğiz türkü de kürdü de Türkiye de yaşıyor ve Türkiye tekdir cumhuriyettir bölünemez eylemleri. niye yapıyorlar bunu işleri güçleri yok mu? gitsin yemek yesin yatsın işe gitsin sonra okula gitsin gezsin tozsun ne gerek var ki? demek ki bu ülkede savaş çıksa kaçmayanlar olacak ki büyük çoğunluk kaçmayacak ben buna inanıyorum. ve ben mesela okuyorum tıp fakultesinde ve son sınıfım nişanlım diş hekimi ve uzmanlık sınavına girdi kazanamadı istanbulu ve askere gidecek bir arkadaşı da gidecek askere o arkadaşı da aşçı. askerliğini birisi diş hekimi olarak askerlerin dişini yaparak diğeri de mutfakta yemek yaparak geçirecek. sabah erken kalkıp koşmayı silah tutmayı savunmayı biliyor benim nişanlım ama noldu gidip orda diş hekimi olucak hafta sonu askerlik yok bir de, bunun neresi eğitim ola bilir ki? ve ya o aşçı?
- +1 yıl
İyi hadi git o zaman Hakkari'ye, hadi göreyim seni, koçum benim :)
Cevap sahibi+1 yılbence tam tersi %90 bayrak dalgalandırır % 10 kaçar
- +1 yıl
👏👏👏
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 301 cevap paylaştı. 4 yillik universite tutturmasaydim 2 yillik okuyup astsubayliga hazirlanmayi istiyodum ve en cok hayal ettigim meslek askerlik diyebilirim. Allah abime askerlik meslegini kismet etti sanirim abime ozendim. O üniforma o kadar kusursuz ki allah türk askerini korusun.. :)
04 Yorumla
Soran+1 yılsubay mı?
Soran+1 yılanladım , keşke okulunu bitirip daha uzun süre ve üst rütbelerde hizmet verseydi
Olayı delikanlılığa erkekliğe bağlaman bir kere yanlış.. Öyle durumda olan insanlar var ki 1 ay bile bırakamıyor işini gücünü ailesini.. Onun dışında vatana hizmet diyorsunda gözünü seveyim ya mal bir çavuşun astsubayın emrine girersen? Karısına kızına lafını geçiremeyip kışlada askere çektiren şerefsizler yokmu? Askerler anlatıyor diye bir blog vardı okuyunca pek vatana hizmet gibi durmuyor İş her zaman.. Onun dışında bence profesyonel askerlik olmalı vatan müdafaa vs diyorsunuz da üç kurşun atıp sonra patates soymakla nasıl olacaksa o iş bilmiyorum. bence süre kısaltılmalı mesela 3 ay olsa okul yaztatilinde iken bile yapılabilir hem masraflar düşer hem de askere spor meslek edinimi gibi daha yoğun ve dolu bir eğitim verilebilir belki.. Ama kimde kimseye şov yapmasın askerlik mecburi idi ve mecburen gidip yaptınız, gönüllü olsun göreyim bakalım o laf edenlerden kaçı gidecek? Onun dışında gönüllü olanlar zaten konuşmasın hem gönüllü yapıp hemde sen niye benim gibi değilsin demekte saçma olur..
10 Yorumla
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu insanların her hakkını sömürüp can güvenliğini sağlamayan, madenlerde ölen işçiler için 'kader' diye pişkince konuşan devlet ve bu moron halkı için 12 ayımı değil, 12 günümü bile vermek istemediğimden olabilir.
Devlet insan için varsa, niye uğrunda can verme zorunluluğumuz var? Ki askere gidenlerin hepsi öyle vatan falan korumuyor, sanki ciddi bir kısmı TSK'nın ameleliğini yapmıyormuş gibi konuşmak saçma değil mi?
Kadın olarak askere gitmiş, askerliğin erkeklikle alakası olduğunu sanıyor.
Dağbaşında yığma tuğladan karakol yapıp terörist gelip vurduğunda 'Vatanı için şehit oldu' martavalı atanlara herkes kanmıyor. O yüzden.73 Yorumla
Soran+1 yılsen bugün kü ya da yarın gelecek olan hükümetin askeri olmuyorsun Türkiye Cumhuriyetinin askeri oluyorsun
- +1 yıl
Hadi yaa? Vatandaş olarak herşeyimi sömürüyor, vergisi şusu busu çok ağır, bana birşey katmıyor vatandaş olarak, hatta çoğu şeyde ayak bağı oluyor, bir de üstüne askerlik yapmamı istiyor, bana ne, sonuçta son elli yıldır berbat yönetilen ve vatandaşının başında korumacı değil, tefeci olan bir devlet var, beni ırgalamaz adının ne olduğunu ve o devlet benim için var güya.
Hayır askerde de askerlik yapsan neyse ne, niye herkes doğuya gidip hakkaten vatan müdaafası yapıyormuş gibi bir trip var? Bayağı bildiğin amelelik yaptırıyor TSK insanlara. - +1 yıl
Sanki bundan 20 yıl önce devlet çok farklıydı da 'Hükümetle devleti karıştırma' diyor.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
63Cevap
+1 yılSayın komutanım ben askerlik yaptığımda belki siz daha doğmamıştınız, ama şöyle başlamak istiyorum eskiden eli ayağı , gözü olmayana kız veriyorlar ama asker kaçaklarına kız yoktu, bizim zamanımızda da eğitimine göre yedek subay veya er olarak mutlaka yapmak isterdi ( gerçi o memleketine göre bağzı yerler daha vatan perver oluyor) bilirsiniz durumuna göre doktor soruyor istersen sana çürük raporu verebilirim diyor o arkadasta hayır ben askerlik yapmak istiyorum diyor, bizzat şahit olduğum olay. Sizinde billdiğiniz gibi her yıl binlerce şehit veriyor olmamıza rağmen, gelelim niçin sorusuna her şeyde olduğu gibi bu iştede yozlaşma var yeni nesil ağır ive pis işlerde çalışmak istemiyor, vatan borcu gibi manevi duygular köreldi, dul kadın veya ihtiyar baba oğlunu askere gönderir ve maaşı olmadığı halde harçlık gönderirdi. Bizdede şöyle bir olay oldu ağabeyimin askerliği bitmeden ben gidecektim , bir evden iki askerin istendiği taktirde gönderilmeyebileceğini söylediler ama babam müracaat etmedi oda zaten askerlik düştü 15 ay üzerinden erken terhis aldı banada kısmet 19 ay yaptık ama böyle bir saçmalık görmedim her ay mgk. Toplantısında askerlerin terhisi bir ay durduruldu diyordu 19 ay askerlik yapmış bir er ne zaman tezkere alacağını bilmiyordu çünki her ay bir ay uzatılıyordu sonra asker içerisinde kargaşa başladı ve televizyonlar önce yasaklandı sonra tamamen depolara kaldırıldı, yani haber kaynaklarını kullanamadığımızdan ne olduğundan haberimizde olmuyordu ve her an şehit düşme olasılığı vardı , peki şimdi affınıza sığınarak soruyorum Türkiye sınırları içerisinde şehit veya gazi olma yüzdesi kaç (kazalar dahil).
O zaman ölme veya sakat kalma riskine rağmen 18 ay koşa koşa askere giderken şimdi otel konforunda 6 ay gitmiyorlarsa bu gençlerin acilen bilinçlendirilmesi lazım, birde şunu sormak istiyorum? Zorlu eğitimlerden geçtik diyorsunuzda sen hiç Türk tipi kırk yamalıklı çadırda yattın mı yeni olsa dahi çıdırlar kaputtan olduğu için kavisin başladığı yerlerden altına su sızdırır ve üzerine damlayan su üzerinde buz tutar koruyabilirsen kafanı korursun diğer yerler buz tutar ama amerikan tipi yani üzeri su geçirmez madde ile, kaplı ise damlatma sorunu olmaz sadece sobasız ortamda üşürsün okadar, bu fazla değil 30 yıl önce şimdi ise dağlar kadar fark var mesela araçlar kamyonlar dahil hepsi benzinli ve 1950 model idi.00 Yorumla
+1 yılAskerlik kimin için yapılır onu söyleyin bana Ak parti hükümeti için mi askerlik yapıcam
Vatan için olsa yaparım vatan için yapılmıyor şu an askerlik o kadar şehit verildi bu da onun kanıtı açıkçası Askerlerimiz o bölgelerde şehit olurken hükümet ne yaptı sadece
Tek yaptığı şey var Pkk ile anlaşmaya çalışmak sorulması gereken sorular var
Zengin çocukları askerlik yapmazken hatta ve hatta bakan çocukları askerlik yapmazken hatta malum şahısın oğlu askerlik yapmamışken Hadi Evladı askere demek ne kadar adil oluyor bunun hesabı vermek lazım önce...
HERŞEY VATAN İÇİN Mİ GERÇEKTEN...
EY ASİL TÜRK EVLADI ASKERLİĞİNİ YAPARKEN ŞEHİT OLURSAN İKİ ÜÇ GÜN GÖZYAŞI DÖKÜLÜR BU ÜLKEDE SONRA UNUTULURSUN BUNU DA UNUTMA
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
GERÇEKTEN VATAN HAİNLERİ ORTADAN KALKMADIKÇA DAHA ÇOK ANNELER GÖZ YAŞI DÖKÜCEKTİR şu an ASKERE GİTMEK İÇİN
CAN ATMIYORUM AÇIKÇASI AMA GİDECEM KARAR VERME EVRESİNDEYİM
şu an AMA BEN TAYYİPİN ASKERİ OLMAM...715 Yorumla
Soran+1 yılSağlık sorunları bir kişinin askerlik yapmasına engelse bu bakanın cocugu da olsa askere alınmaz çiftçinin de onu gecelim , devletin sunduğu imkanları kullanıp para askerlik yapanlara da karşı değilim onları da bedeni erkek olanlar ile yüreği erkek olanlar diye ayırıyorum.
- +1 yıl
Saçma sağlık sorunları olmadığını herkes biliyor ayrımcılık ortada eşitlik yok size katılmıyorum şu an kimin emirlerini yerine getircem ben askerler piyon olarak kullanıyor resmen can güvenlikleri yok malum şahısler meclisten emirler buyursun hadi türk evladı git oraya ateş et orayı temizle demek ne kadar adil sizce bunun cevabını verin eskisi gibi değil askerlik eskisi gibi herşey vatan için değil her gün şehit haberi her gün göz yaşı ama efendiler sadece oradan emirler yadırır o kadar sizin ayrımınıza katılmıyorum çok dik kafalı düşünüyorsunuz açıkçası O sınır bölgelerinde kameralara show yapan liderleri ara sıra görüyoruz bize show yapan insan lazım değil göz yaşları durmuyor resmen pkkdan emir alan bir hükümet var
- +1 yıl
Yardirr pampaaa😂
- +1 yıl
O yüzden ne kadar samiyetsizce olduğu sizin mantığına bakarsak hdp başta olsa onun askeri olacaksınız yani onun emirleri gerçerli olacak yık şurayı asker diyecekler sizde yıkacaksınız yani böyle düşünecek olursak dediniz ya yüreğiyle falan diye ayrırım diye yani emir aldığınız kişilere laf söyleme yetkim yok diyemediniz her zaman türk evladı suçlanır zaten neden askerliğini yapmıyorsun sen yüreksizsin sana kız bile vermezler adam mısın geyiği döner durur aslında kimsenin suçu yok sadece emirleri yerine getirmek için askerlik yapılmamalı benim düşüncem böyle o zaman x kişi diktatör keyfi amaçla kullanmasın askerleri piyon olarak kullanmaktan vazgeçsin ne zaman ki bu sağlanır bizde askere gider traşımızı olur Ne mutlu Türküm diyene diyeceğiz bundan kaçış yoktur Ve Askerlerimizi saçma amaçlarla kullanıyorlar asker demek en üst makamda olması lazım emirleri uygulayan robotlar gibi değil asker tek kişiden emir almalı o da komutanından...
- +1 yıl
@pembeninhertonu eyvallah kanka :D :D
- +1 yıl
@Roxette eyvallah :)
Soran+1 yıl@Roxette kimin emirlerini yerine getireceksin diyeyim sana senden üst olarak kim varsa emirlerini yerine getireceksin , askerden kacmak bugun ıcın cb'ye bağlanıyor dün baska bir siyasetçiye sonu yok bunun yarın da baska bir siyasetçiye bağlanıp gitmemek için bahane arayacaksınız
- +1 yıl
#Askeriyedeneliniçekdiktatör artık yeter der iyi günler dilerim diyeceklerim bu kadar
- +1 yıl
@Roxette kanka gel söz hakkı doğdu sana soran sana bir şeyler yazmış
- +1 yıl
@Roxette çaktırmıyorum kanka bayan sonuçta saygımız var büyüğümüz birde iyi günler dileyelim :)
Soran+1 yılyazık size ömrünüz hep askerden kaçmak ya da askerliği kötülemek için birilkerini bahane etmekle geciyor bugün cb bahaneniz yarın baska siyasetçi
- +1 yıl
@soran Valla bana kalırsa, sivil hayatta adamdan saymayacağım bir madrabazın her emrine koşulsuz itaat etmek ve onun ayak işlerini yapmakta ne onur, ne de şeref var. Heralde komutanlık eğitiminden geçtiğiniz için olsa gerek, etrafınızdakileri insan gibi değil de el aleti gibi şuursuzca birşeylerin neferi olması gereken adam olarak görüyorsunuz.
Günlük hayatta herhangi bir lafını ciddiye almayacağım bir adama hizmet etmek niye şerefli?
Vatan için desen, adım adım mahvedilirken sesimi çıkarsam vatan haini ilan ediliyorum, onu bu hale getirenlere oy verenler kararlarının arkasında durup savunsun vatanı, beni ırgalamaz.
Millet için desen, embesiller sürüsü, ciddi bir kısmının Dünya'ya pozitif hiçbir katkısı olmadığı saçma sapan bir cahiller güruhu.
Yani askere gidip de hizmet vermenin, ölmenin falan hiçbir makul sebebi yok. Kahraman değil, keriz oluyorsun.
+1 yılErkeklikle alakası ve üstteğmenim hayırdır cephede filan sizi savaşamı gönderiyorlar? Soruyorum şu kızların kaçı o nenelerimiz kadar cesur olabilir kafanızdan yukarı mermeiler yağdıgında ağlamaya başlarsınız siz. Ben askere gideceğim kısmetse ama askerlik sistemini beğenmiyorum komutanların küfür etmesini haksız yere itip kakmasını onu geçtim. Psikolojik baskı ben 12 ay askerlik yapıcam devlet bana karşılıgında ne veriyor? 12 ayda ben kaç bin lira para kazanırım ailemin durumu çokta iyi değil seneye askerim devlet bana ne vericek koca bir hiç Ölünce 45 saniye kahraman olucam televizyonda hepsi bu.
34 Yorumla- +1 yıl
şehit mertebesine ulaşırsan hesapsız kitapsız allahüteala cennetine alıcam buyuruyor... bundan büyük hediyemi var ... ama inançsızım ben diyosan bişey diyemem
- +1 yıl
@ENRIQUE1990 Ondan zaten bir şüphem yok inancım var şehit oluncagınıda biliyorum ama bu düzenin böyle gitmesi gerektiğini göstermiyor
- +1 yıl
Devlet tüm erlere en en en az asgari ücret oranında maaş bağlamalı
- +1 yıl
@SeyyahAdam Tabikide öyle Ailesi fakir olanlar iyice fakirleşiyor
Yedek Subay olarak yaptım askerliği. Ama TC'de Askerlik sistemini hiç beğenmiyorum.
Profesyonel Ordu'ya bir an önce geçilmeli. Er'ler askerden çok hizmetçi olarak kullanılıyor. Sabah kalk , Mıntıka temizliğini yap sonrasında İçtima ve Günlük hizmetler. Komutana onu getir , o yemeği yap vs.
Ben Gece'nin 4'ün de Astsubay fırçaladığımı bilirim sırf acıktı diye Aşçı'yı o saatte kaldırıp yemek yaptırdı diye.
Kimse kusura bakmasın ama Askerlik bu değildir. Bizler yapmış olabiliriz ama çoğu kişinin de yapmamak istemesi için bir çok nedeni var.40 YorumlaDiğer konusunda 4,9b cevap paylaştı. Ver gazi mk 15 ay askerlik yaptim mecbur olmasa gitmezdim sen maasini alip aksam evine giderken askerler 15 ay halisane de yasar gibi yasiyorlar bu naralari askerlik yapmayanlara anlat sen hele ktm de eziyet ceken dagda bitlenen askere hikaye gelir bunlar askere it muamelesi yapip sonrada sanki insan muamelesi yaptiginiz kafasini yasiyorsunuzya öyle bir sövesimvarki böyle gaz vermeye calisan ergenlere ama yeri degil fakirin fukaranin cocugunu dağda hedef tahtasi yapan onlari assaglayanlar bir zahmet edebiyat yapmasin
52 Yorumla- +1 yıl
'Vatan millet' edebiyatıyla adam kerizliyorlar. Gidip de gittiğine çok memnun olan ben görmedim ki 92 yılında Pamukoğlu'nun operasyonlarında bulunmuş akrabam bile var.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok yani zenginin rahatini korumak icin fakirleri dag basinda hedef tahtasi haline getiriyorlar birde farkli dusunenle alay ediyorlar enbesiller yok bacimizdir falan diye gaza gelmemek lazim
+1 yıl15 ay üs yazıcısı olarak yaptım askerliğimi İzmir - Eskifoçada.. Acemi birliğim ise iskenderundu.
Gene olsa gene yaparım...
Ama şahsi fikrim, sizce ne kadar mantıklı günde 9 saat diğer askerlerin nöbet çizelgelerini idari emirleri disiplin suçlarını hiç okunmayan kitapları bilgisayarda yazmak?
Ne kadar mantıklı bozuk tankın önünde nöbet tutmak? (İskenderun)
Ne kadar mantıklı oturulan bankın önünde nöbet tutmak? (eskifoça)
Ne kadar mantıklı koca gemiyi ufacık çekiçle raspa yapmak?
Ne kadar mantıklı görevi işi mesleği askerlik olmayan ana kuzularını doğuya dağlara göndermek?
Güzel teğmenim, Askerlik ölme ve öldürme sanatıdır. Ve bu bir meslektir.
Hiç kimse bir başkasının hizmetçiliği (askerlik tam anlamıyla bu) yapmak zorunda değildir.
3 ay savaş eğitimi verilsin.. 12 ay heba olmasın..12 Yorumla
Soran+1 yılAskerlikte her işin dört dörtlük olmadığı doğru bunu kimse inkar edemez orada zaten askerden beklenen verilen emirlere uyulması ve verilen gorevlerin yapılması
- +1 yıl
İşte tam da bu yüzden mantık hatası var.
şimdi siz bir genel müdürsünüz ve 'kendi alanlarında uzmanlaşmış' çalışanlarınız var. Onlara emir veya iş verebilirsiniz. İşi bildikleri için yapmalarından doğal bir şey olamaz.
Ama siz tutup da aynı işi çaycıya (aşağılamak için söylemiyorum, haddim değil) verirseniz, başarısız olması kadar doğal bir şey yoktur.
Profesyonelleşmek şart..
Başta belirtmek isterim şerefle yaptım askerliğimi
Ama askerlikte askerlere yaptırılan şeylere bakınca çoğu şeyi gereksiz buluyorum
devlete hizmet hangi tanımda olmalı?
yerleri süpürtüp temizlik yaptırmayla askerlik olmuyor
Temel savaş eğitimi verilmeli o yüzden 12 ay çok fazla bunun için40 Yorumla
+1 yılBos bos yazmissiniz annesinin babasinin 20 yildir gozu gibi baktgina devlet denen teror orgutu siyaset ugruna hic acimadan kiyiyorsa sokarim ben o 12 aya. Ne zaman ki devketin icnden birilerinin oglu sehit olursa ozaman bende belki oglum olursa askere yollarim.
1836 Yorumla- +1 yıl
@impPower aynen oyle heleki kadin askerlerin daha sehit oldugunu bile duymadik anca popo buyutup emir bekelsinler
Soran+1 yılsende bu kafa varken senin evladn anca dağa çıkar
- +1 yıl
Senin gibi kevase olmasindan iyidir daga cikmasi. Benim yakinlarim asker sehidi sen nesin onlarin basina gecipte sigara tutturen cebi dolu embesil surusu
Soran+1 yılAkrabaların şehit oldu diye mi askerliğin karşısındasın?
- +1 yıl
@akrep26 eyvallah kardesimm.. #soran sadece akrabalarim degil bu vatanin cogu genci senin gibi isi bilmez askerligi emir sanip bir cok pusudan habersiz develetin sadece parasini kemirip burada ahkam kesenlere benim tepkim :) sen okadar egitim al et ama sakin erler gibi savasma onlar 24 tl alsin sencebini doldur bide yetmez gibi burada havani at gec :)
Soran+1 yılsubaylar devleti kemirenler mi :)
- +1 yıl
Kenan evren zamani bilirmisin?☺ zannetmiyorum bilecegini
Soran+1 yılBiz Tsk mensubuyuz gecmişte birilerinin yaptığı yanlışla işinie gelmeyen her konuda tsk'yı suclamak görev olmuş sizlere.
- +1 yıl
Ya he he bos bos yaz ciz turkiyenin suanki durumundan bile bir habersin mk
Soran+1 yılhadi canım sen git ojeni sür ayna karşısında süslen
- +1 yıl
Zoruna mi gitti pitircik?😂
Soran+1 yılAskerden kacanların senınle aynı mantıkta oldugunu farkettim ya anneleri senın gibi düşünüyor olmalı
- +1 yıl
Akli olan herkes ben gibi beyninde sorunu olan herkes gibi dusunur bukadar basit
Soran+1 yılsenın gıbı aklı olan insanlara acıyorum
- +1 yıl
Acima mutlu ol biz vatana her turlu hizmet ediyoruz hemde kimseye emir vermeden kimenin kilina zarar verdirmeden
- +1 yıl
neden biz gittik enayimiyiz ... işinize gelince vatan için ölüyosunuz... bence sen boş yapmışssın ... vatan toprağı askerlere emanettir... biz oraya belli bir hükümet için gitmedik.. devletimiz milletimiz bir olsun diye gittik... yazdıklarını okuyunca ben utandım... yazık sizin gibilere... askerden kacan zavallılarda artılamıs seni hemen
- +1 yıl
@ENRIQUE1990 enayisin evet gtmeseydn sende ki sadece suru psikolojisi sen yedin o bku baskasida yesin istiyorsun orda ne ogrendin kolelik diisinda subalarin kcini yalamaktan baka bir b*k yaptin mi
Soran+1 yılyazıklar olsun size askere gitmeyi iyi b*k yapmak olarak gören zavallılar.
- +1 yıl
vatan millet aileden önemlidir... nokta
- +1 yıl
@ENRIQUE1990 senin icin terorist bir devletten daha degersiz ailen varsa sayi duyuyorum
- +1 yıl
askerliğim benim namusumdur laf söyletmem...
- +1 yıl
haddini bil ulan
Soran+1 yıl@ENRIQUE1990 bosver sen boyle ahmakları bunlar evlenecek cocuk sahıbı olacakta vatana millete evlat yetiştirecek
- +1 yıl
çok ağır konuşacaktım ama umursamıyorum seni ... annemin hatrına ona saygım cok
- +1 yıl
#soran senin az cesaretin olsa got korkun olmasa ozelden sormazsin azcik siyasi turkiye bilgin olsa gelip burada tantana yapmazsin ben cocuk dogurmuyorum dogurtturuyorum her cocugda senden iyi bakip yetistrecegim ortada. Sen o egonuda gotune sok biraz daha ziplayarak uzaklas buradan. Sen ise @ENRIQOUE1990 GERZEGI yorumun altin agelip artislik yapan sensin sen hayirdir bir sgit
Soran+1 yılbenım kim olduğumu burada bilen 4 tane aslan gibi meslektaşım var sen bilsen ne olur bilmesen ne olur
- +1 yıl
Meslektas dedi ya 😂😂😂😂
Soran+1 yılmesleğim bu benım ne diyecektim? başvuru forumlarında sen hiç meslek kısmında subay görmedin mi :) yoksa meslek olarak görmem mi garip geldi sana da ya da sende bu senin mesleğin onun için askerliği savunuyorsun mu diyorsun :)
- +1 yıl
Daha yeni girio subaylik nedir bilmeyen tr ye dahil tek bilgisi askeri yapilanmasi olmadan kendini hemen meslege dair etmen beni guldurdu sadece ama sende haklisin ilerde bu meslegi yapip cebine paralari indirdiginde sehitlerin oglu kizlari ana babasi aklina gelmeyecek
Soran+1 yılteğmen değil üstteğmen
- +1 yıl
Sna burada tegmen diyen oldumu kiciinin ustune oturup tek savasa dahil bile olmayacaksin sirf egon icin burada askere gitmeyenleri elestiremzsin sen cici kiz hadi isine
Soran+1 yıl@impPower amcan seneye general olacagının garantisi mi var :) sen amcanı sevmedinde o cok mu üzülür :) ya da olmayan amcanı istersen genelkurmay başkanı yap
Diğer konusunda 19,7b cevap paylaştı. ula askerlik dedigin gidip orda komutanlara hizmet etmekmi?
bu nasıl askerlik la ,?
vatandan kastınız
size hizmet etmekmi vatan
çöp toplamakmı
erken kalkmakmı
yaşı bekliyorum , bedelli yapmak için..1410 Yorumla
Soran+1 yılsana emredilen neyse onu yapmak askerlik
- +1 yıl
Artilar benden sana gelsin cirkin adam ☺☺ sana emredileni yapmakmis iste bole kadina rutbe verirsen sacma sacma yazar cizer sanki her asker bunlar gibi rahati yerinde olacak cebi parayla dolacak gibi zirvalamis
- +1 yıl
Sivil hayatta adamdan saymayacağın tiplerin sana ileri geri emir verip, hakaret etmesine he demeni 'şeref' olarak sana kakalamaya çalışıyorlar.
Soran+1 yıl@pembeninhertonu o kadın o rütbeyi alana kadar bunların yapmaktan korktuğu eğitimi 4 yıl yapıyor
- +1 yıl
@soran
hala millete korkmaktan bahsediyorsun
la ben senin neden emrini yapayım? sen alacaksın komutan olarak o kadar para
ben alacam er olarak 41 lira civarı para
er 'ler' vatana ne güzel hizmet etsin
komutanlar yatsın
yazık size..
Vatanımı cok seviyorum ama bu askerde ki komutanlardan her zaman nefret edeceğim yazık.. - +1 yıl
İyi ama, kendisi askerlikten maaş alıyor, iş olarak seçmiş, ne yapacak eğitim almayacak mı? Öbürünü zorla getiriyorsun oraya, hayatından bir seneyi alıyorsun, iki aylık ne idüğü bir eğitim verip kalanını askerde amelelikle geçirtiyorsun. 'Ben o eğitimi 4 sene aldım' diyor, sanki işi değilmiş gibi.
Askere gitmiş türk erkeklerinin ciddi bir kısmı sıra olmayı bile günlük hayatta iyi beceremez bu arada, verilen eğitim de bir işe yaramıyor, şimdi 30'lu yaşlarda yirmi kişiyi çevirsen, askerde öğrendiği şeylerin ciddi bir kısmını düzgün icra edemez. Eee, ne anladım ben ordaki eğitimden? - +1 yıl
Teğmen ablanın tuzu kuru, tıkırı yerinde tabi
Ya ya hiç sorma birde güzel hizmet ediliyor vatana evlerden ırak.
Devrecilik falan yok, yemekler muhteşem, kimse kimseyi ezmiyor dövmüyor, herşey saygı sevgi çerçevesinde ilerliyor, anakuzuları zorla ailesinden koparılıp terörün kucağınada atılmıyor, tak nın tüm imkanlarıda had safhada kullanılıyor operasyonlarda, ateş emride her daim var terörist görünce,18-20 lik bebeler hepsi birer silah ustası ztn göz açtırmıyorlar, batı desen evlere şenlik bir rahat rahat herkes özveriyle işini yapıyor askerini hiç ezmiyor filan değilmi.
Gerçi neden gelmek istemedikleri için yazsam burdan aya yol olurda neyse.
Asker profesyonellik ister, sivil hayatında yaşayan insanı zorla alı koyup hayatından 1 senesini çalmak cidden çok mantıklı08 Yorumla
Soran+1 yılbizim varlığımız bizim vatanseverliğimiz 1000 canımız olsa 1000 tanesını bile gözümüzü kırpmadan bu bayrak için verecek olmamız yeter de artar.
Soran+1 yılben subayım zaten bugun olmazsa yarın doğuda görev yapacağım ayrıca ben doğu görevim çıkmadı daha ama şehiriçi operasyonlara katılmış ve yaralanmış biriyim
- +1 yıl
O şehir içi operasyonlara benzemiyor doğu kısmı küçük hanım. arama taramadayken tepeden doçkalar üzerinize yağmur gibi yağdırmaya başlayınca ya da önünüzdeki araş mayına basıpta yine mermiler yağmur olup yağmaya başlayınca görürüm o araçtan inmeye tapan sıkıyormu ne kadar vatansevermişsin.
Yaralamışmış prenses. valla çok merak ettim batıda nasıl bir operasyon yapıpta yaralandınız
Soran+1 yılaskerden kacan adamlara askerliği anlatıyorm
- +1 yıl
Birçoğunun kaçmak için çok haklı gerekçeleri var.
Vatandaşın ölüp ölmeyeceğine devlet karar veremez.
İstisnai durumlar hariç askerlikte varana hizmet gibi bir durum söz konusu değil, birçok er sadece rütbelinin metresi konumunda hizmet veriyor, herkeste farkında neyin ne olduğunun, gerek yok böyle hareketlere
Soran+1 yılişyerlerinde patronun müdürün kıçını yalayanlar iş askerlikte komutan emirlerini yapmaay geldi mi dürüst grururlu insan kesiliyor
- +1 yıl
Orası seni ilgilendirmez, kimse hesap vermeye mecbur değil herkes kendi hayatından mesul.
Yalakalık yapab hayatını idame ettirebilmek için para kazanmak için çalışıyor yalakalık kısmına birşey diyemem etikliği tartışılır. ama çalışmadan yaşaması mümkün değil o adamın.
Komutan dediğin nedir yani onuda allah yaratmadımı bu kadar üstün kılan ne? Sivil bir vatandaş neden zorla alınıpta komutanın egosunu yalamak zorundaki?
Konumuz vatana hizmetti, komutan yalakalığı ya da zorla birilerinin ego oyuncağı yapılmak değil
Onlar annesinin eteklerinin altına saklanıp dövlet için ölmem diyen i... oluyor Biz her sabah Her türk asker doğar derken onlar internette söylüyor bu arada baya arttı psikolojim bozuk diyenlerin sayısı adam hayatında psikolog görmemiş askerde bozuluyor üstelik bunu yapan kısa dönem dahi oldu 1 ay hava değişimi aldı gel de buna erkek de.
11 Yorumla
Soran+1 yılbedeni erkek olanlar ve yüreği erkek olanlar
+1 yılYurtdisinda egitim aliyorum. Ilerleyen yillarda da yurtdisinda kalacagim gibi gorunuyor..
Turkiye'de olsaydim bile ! Bu hukumet doneminde askerlik yapmazdim !
Sehit olacaksam Vatan ugruna olmali, boynuna tasma dolanmis bir hukumetin efendileri icin degil !12 Yorumla
Soran+1 yılyarın gelecek hükümet için ölebilirmisin? bırakın bu bahaneleri
- +1 yıl
Ataturk ilkelerine sahip bir hukumet gelsin olurum !
20lerin 30larin 60larin hukumeti gelsin olurum !
Bahane mi?
Turkiye Cumhuriyeti diye bir devlet kaldi mi?
Kanunen variz.. Ya fiilen?
Dogu elden cikmadi mi?
Ozerklikler ilan edilmedi mi?
Hatirlayalim Kibris'ta bayrak indiren rum'u...
Kuzey Kibris'ta bunu yapmaya tesebbus edenin halini ikimizde biliyoruz..
Ya kendi oz topraklarimizda?
Kendi yaratip sonra buyuk ugraslarla sonunu getirdigimiz PKK?
Yine kendi ellerimizle bu sefer Amerikan kontrolunde yaratmadik mi, Irak savasi sonrasi?
Bahane?
Irak mi bahane?
Orada basina kimin icin cuval gecirildi?
Kim Amerikanin safik muttefiki ve ebedi dostuyuz yazisi yazdi?
Suriye mi bahane?
Kimin icin seni oraya surmeye kalktilar?
Libya mi bahane?
Kibris cikarmasini hatirla !
Bizse adama tesekkur olarak emperyalistlere para yardimi yaptik !
Ne bahanesi?
Bana 20lerin 30larin 60larin hukumetini ver soru sormadan canimi al !
+1 yılParayı veren neden kaçabiliyor askerlikten? Sırf bedelli askerliğe uygun olmak için üniversite bitirenler var. Ayrıca süresi daha kısa olmalıydı amaç vatan görevi değil hizmet görevi gidip herkes yapmalı sadece zengin olanlar hariç tutulmamalıydı. Hoş o yasa millet vekillerinin çocukları için çıktı zenginlerinde işine yaradı. Şimdi fiyatı da düştü neredeyse herkes bedelli yapacak :)
04 Yorumla
Soran+1 yıldevletin sunduğu imkanları kullanan kullansın ona karşı değilim , hatta ne olursa olsun devlet sana bir konudsa hak tanıdı mı onu kullanmak vatandaşlık görevidir
- +1 yıl
Bu hakkı neden verdiği önemli değil mi?
Soran+1 yılşunu kafana bir koy devlet dıyorum ben hukumet demıyorum ve devlet yanlış yapmaz vatandaş yanlış yapar
- +1 yıl
Emredersin komutanım. Konuşmamız sona erdi.
Simdilerde askeriye rutbelilerin astlarini ezmeye ugrasmasindan ibaret olan mehmetcige oluyor mehmetcik isini yapar yinede azarini kufurunu yer sehit oldugundada ustu gelir basimiz sagolsun kac komutan askerine bu vatanin bir evladiymis gibi bakiyor uzun donem askerlik simdilerde sadece amelelik sende biraz mert olsan gizliden yazmazdin.
20 Yorumla
+1 yılhoopp sakin ol şampiyon biz de gelicez elbet askere ama okul is derken bu zamana dek uzadı elbet bizde gelicez bazı durumlarda Ötelemek zorunda kalıyorsun askerliği okul is bizimde hayatimizi düzene oturtmamiz gerek değilmi okulu işi yarım bırakıp askeremi gelelim ki bize tecil hakkı verilmiş neden bunu kullanmamız neden incitiyo sizi anlamış değilim
22 Yorumla
Soran+1 yıldurumu senın gibi olanlara birşey demiyorum devletin sizlere tanıdığı bütün hakları kullanmak en doğal hakkın benim sözüm askerlikten kaçan erkek kılıklı kızlara
- +1 yıl
merak etme cezası var artık her kaçak olduğun gün için para cezası var ondan pek kimsenin kacacagini düşünmüyorum :) hee şu vatan hainlerinden bahsediyosan onlar gelmesler daha iyi değilmi :D
+1 yılBen 15 ay askerlik yaptim gitmeden once egitim alip savasa hazir bir sekilde ulkesine layik bir asker olacagimi dusunuyodum ama malesef rutbelilere hamallik yapmam icin almislar. Askerlik yapanlarin hepsi egitimsiz en ufak bir savasta hepimiz sicariz.
52 Yorumla- +1 yıl
Ne eğitimi allahaşkına ya? Ne savaşı? Türk insanı daha sıra olmayı bile beceremiyor. Ne eğitimi? Asker çöp topla, ot yol, nizamiyede memurluk yap, kantin işlet, ortalığı toparladan ibaret çoğu askerin askerliği.
Bedava iş gücü olsun diye askerlik var, vatan savunulsun, millet silah tutmayı bilsin diye değil. Yanaşık düzen üzerine bir iki temel şey öğretiliyor sadece. - +1 yıl
Askrligi yapali 4 yil oldu hala gittigime pismanim 15 ayimi caldilar hem hamallik yaptim hemde gelirimden oldum haddi hesabi olmayan giderlerim oldu.
+1 yılSavaş yok bir şey yok neden askerlik yapıyoruz ki 12 ay askerlik yapıp devletin kesesine yük olacağımıza 6 ay dört dörtlük askeri eğitim verilsin sonra terhis edilsin kalan 6 ayın bütçesi ile devlet ekonomisine katkıda bulunulsun işsizlik sorununa çare bulunsun bence son derece gereksiz 12 ay askerlik
Yapılan şeyin askerlik ile uzaktan yakından alakası yok sadece askercilik oynuyoruz oynatıyorlar başka bir şey değil doğru dürüst silah eğitimi bile vermeden dağa gönderiyorlar,00 YorumlaKızım sen bana söyler mısın bu ülkede niye hiç yüksek rütbeli bir askerin oğlu şehit düşmuyor? Ben sana söyleyim sözde vatan sevdalısı yüksek rütbelilerin çocukları askerlik yapmıyorda ondan bu ülkede her zaman garibanın çocukları askerde ölüyor böyle bir ülke için askerlik yapamam insanların salak yerine koyulup gariban çocukların av olduğu bşr ülkede kimse askerlik yapmamalı benim kürtlerle de bir sorunum yok
02 Yorumla
Soran+1 yılbunlar hep bahane kii cumhurbaskanına kıza kimi başbakana kimi ahmet'e kimi mehmet'e bu bahanelerin sonu yok adam gibi diyeceksiniz benim askerlik yapacak yüreğim yok
+1 yıldevletin bedelli askerlik sartina uymayanlar parasi olmayan kesim, ne yani parasi olan parayi basip evinde otursun parasi olmayan dag basina operasyona gitsin? hangi devlet icin askerlik yapacaklarmis masa basi cikarlari icin halkin cocuklarini ölüme gönderen devlet icin mi?
devlet önce bir meclisteki vekillerin bakanlarin ogullarini alip operasyona göndersin, ya da zengin is adamlarinin. trnin tarihinde yalidan sehit cikmis mi acaba?
öyle d01 Yorumla- +1 yıl
öyle devlet mi olur fakirsen öl zenginsen yasa.
Eski askerlik kalmis olsaydi eger hak verirdim sana lakin şu an gitmemekte herkes hakli ben kosarak gittim siirt akrep us bolgesinde yaptim 15 ay gitmemis olanlar kacabilir birilerinin kirli oyunlari yuzunden kimse olmek zorunda degil farkindamisin bilmiyorum suanki genel durumu
02 Yorumla
Soran+1 yılo zaman bizde bıraklım askerliği ne gerek var ölmeye
Gizli Üye(36-45)+1 yılArtistlik olarak kabul edilmesin diye gizli kullanıcı olarak yazıyorum. Askerliğimi 15 ay olsrak yaptım Kpcaeli Kandıra da. 2 kış geçirdim. Pişman mıyım? Hayır şu an çağırsalar birkaç ay gidip gönüllü olarak yapmak isterim. Peki eleştirilecek tarafları yok mu var. Olmaması gereken uygulamaşar vs. Onuda daha uygun bir platformda tartışırız.
10 Yorumla
+1 yılBayan olarak rahatsın sen, o kadar ağır yerlere gitmezsin. Hakkari, Şırnak'ta, doğunun ağır yerlerinde mahrumiyette yaşamak, haftalarca dağda kalmam g. t ister. Herkes yapamaz bunu. Ayrıca devlet, askere gidip ekonomik kayıp yaşayan TÜM askerlere ciddi maaş bağlamalı. Maddi imkansızlıklarla yaşayan erkekler gitmek istemez askere
04 Yorumla
Soran+1 yılDevlet şehit ailelerini ciddi oranda maddi yardımda bulunuyor şehit olan askerin ailesindeki erkeklerden birini asker almıyor ve devlet kurumları içinde işe alıyor.
- +1 yıl
Şehit olmadan diyorum ben. Şehit olan kurtuluyor zaten, yaşayanlar askerde kafayı yiyor imkansızlıktan.
- +1 yıl
imkansızlık derken çanakkalede şehit olan dedelerinden atalarından dahamı olanaksızsın... yemeğin var suyun var.. bende doğuda yaptım... iş parada bitmiyor aylarca çarşıya çıkmadık gıkımız çıkmadı niye ... vatan sevgisinden... parayla pulla alaksı yok... yürekten isteyeceksiniz gitmeyi... gerisis boş muhabbet
- +1 yıl
Çanakkale'de devlet imkanı yoktu. şimdi devletin imkanları çok şükür çoğu şeye var ama fakir çocuklarına yeterli destek olmuyor , askerde 40 lira maaş alıp yarısını evine gönderen şehit asker vardı unutma!
@ENRIQUE1990
ben hakkaride dağ komando da yaptım askerliğimi 18 ay, soruyorum bu 13 kız acaba çatışmalaramı girecek o gözündeki ışıkla yoksa sadece kendinimi kurtaracak devlete sırtını dayayıp, sen hangi ilde yapıyosun teğmenliği hakkaridemi, şırnaktamı
42 Yorumla
Soran+1 yılbenım doğu görevim henüz çıkmadı ama şu anda doğuda görevde olan sınıf arkadaşım var.
+1 yılKimin için öldüğüm belli değil. Siyasi rant uğruna canimdan olamam. Vatan tehlikede olsa neyse, yaptiracak iş bulamayinca hendek kazdirip tekrar doldurtturuyorsunuz. Bu mudur olay? Ben bu ülke için, bu siyasileri başimiza çikaranlar için canimi tehlikeye atmak zorunda miyim? Vatana hizmet sadece silahla olmaz, ben eşek değilim! Isteyen beyin gücümden faydalansin, canimdan değil
21 Yorumla
Soran+1 yılölürsen devletin için bayrağın için öleceksin
Komutan hanım. Kimse kaçmıyor askerlikten. Benim gibi düşünenler yani. 3 ay Isparta-Eğirdir eğitimimden sonra gidip Şemdinli sınır hattı ortaklarda görev yapmazdım keyifle. Bir gün de kendi canımı düşünmedim. Varsa yoksa mehmetçik.
10 Yorumla
+1 yılmardinli bir köylünün şırnaklı ırgatın ağrılı işçinin çocuğunu öldürmeye gitmem kimse kusura bakmasın.
40 YorumlaBende sana şunu sorayım. Eğer burada yazdığın gibi 24 yaşındaysan üsteğmen olma şansın yok bu yaşta. Maksimum teğmen olabilirsin şu an. Ya da üsteğmensen 24 yaşından daha büyük olman gerek. Sen kendini insanları sorgulayacak bir üsteğmen olarak görüp niye yalan söylüyorsun? Ya da üsteğmenim diye niye yalan söylüyorsun? (Bu arada askerliğimi Bingöl'de mavi bereli jandarma komando olarak yaptım.)
00 YorumlaŞu dönem kimse kimseyi dusunmedegi dönemse o ana babalar gül gibi büyüttugu çocuğunu nasıl yollasin...
Bazı şeyler de devlete düşüyor. bir onlar yapsın bak herkesin içi nasıl rahat... 👍20 Yorumla
+1 yılTroll seni ne işim var akp RTE bilal in savaşında vuruluyor devrimci askerde eee şehit yok ya ne için b*k yoluna gitti bilal askere biloş daglicaya diyorum verdim 18 bin lirayı askerliği size devretti m bordo klavyeliler vicdanı retciyim
10 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılHaklısınız. Ama bir de yeterli eğitim almadan terörle çatışmaya götürülen ve şehit olanlar var. Onlar hakkında ne diyeceksiniz?
13 Yorumla
Soran+1 yılAskerlik süresini uzatmak gerekir o zaman oyle olunca da askerlik uzun deniliyor yeterince eğitim olmadı malum bunu hiç kimse inkar etmiyor bizler temel eğitim veriyoruz sadece
Soran+1 yıl@impPower rütbeli ölen yok mu?
3 ay amasyada 12 ayda ıspartada komandoda yaptım hatıraları güzel ama ömrümden ömür götürdüler, orda yapılan askerlikte değil hizmetkarlık milletin egosunu tatmin ettik 12 ay. Ama acemilikte harbiden tam manasıyla askerliği yaptık, tatbikatlar , havan atışları vuhuuuu :D
Şimdide polisim :)00 Yorumla
+1 yılTurkiyenin sinira en uzak karakolunda yaptim kuzey irakta. Valla simdi cagirsalar kosa kosa giderim. bir saniye dusunursem aksami gormek nasip olmasin komutanim.
Kara kuvvetlerinde misiniz?10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyalanın daniskasını söylemişsin. :) yaşın 18-24 aralıgında. üsteğmenim demişsin. 24 yaşında üseğmen nerde ya?
Bende askeri personelim. Jandarma Özel Harekatta çalısıyorum. Milleti böyle ucuz sekilde kandırma güzel kardeşim00 Yorumlaalsınlar tekrar gelirim. çok zevkliydi askerlik. komutanlar sert davranıyor diye sevmez çoğunluk ama, o kadar adamı da canım rica ederim diye hizaya getiremezsin.
10 Yorumlasiz hiç soruyormusunuz niye hep fakir evlatları şehit düşüyor? tabi kacarlar bu zamanki askerlik kötü devlete sor bunu sen niye bedelliyi kaldırmıyorlar? zengin ailenin cocukları bedelli yapıp geliyor ama fakiri düşünen yok
00 YorumlaIlk once devlet adamlarinin oglu gitsin bn 12 ay dbakirda yaptim.
51 YorumlaOrdu evlerinde askerlere neler yaptiğinizi biliyoruz birde neden kaçtıklarınımı soruyorsunuz 😂
04 Yorumla
Soran+1 yılne yapıyormuşuz?
Soran+1 yılsen de mi temizliğe gittin subayın evini temizliyorlarmış
- Diğer konusunda 24,8b cevap paylaştı.
+1 yılAskerligimi yaptim ama sivil memur gibi su anki sartlarda hangi erkek hakkaride bilerekpusuya dusurulcegini bile bile askere gider devletin acizligi
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabi keklik gbi avliyolar askerleri daha yeni iki aylik egitim verip dağa yollaniyolar zenginlerin cocuklari parayi verip keyfine bakio bna adaletten soz etme ya askerlikmis
30 YorumlaAskerde komutan olmak için bende başvururum ama askere gidip gelenler o kadar kötülüyor ki insan iğreniyor
11 Yorumla- +1 yıl
Ben tecil için gittiğimde şube memuru 'Bize kalsa kimsenin evladı askere gitmez zaten, gençleri bir bokun içine atıyorlar, yaptıkları o' demişti mesela.
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=JjSluTuOWwg
nazım usta anlatmış :)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkimse askerlikten kaçmıyor... askeriyeden kacıyor.. komutanlardan kaçıyor. normal erlerede senin gibi maaş alsa seve seve gider biraz mantıklı bak
13 Yorumla
Soran+1 yılnormal askerin devlet bütün ihtiyacını karşılıyor zaten belli birde askerlik maaşı bağlıyor az bulabilirsin ama ömründe 1 yıl için devletin bunu yapıyorsun
- +1 yıl
para için gidiyorsan gitme l*n eksik kal..
Cevap sahibi+1 yılİki gram beynin var onu kullanmayı öğren
zorunlu askerlik tamamen saçmalık burada boş boş konuşma
23 Yorumla
Soran+1 yılneden saçmalık?
- +1 yıl
biz gittik sizde gideceksiniz... sizin farkınız ne
+1 yılben yaptım gururluyum... o 15 ay beni olduğu gibi değiştirdi...
00 Yorumlayakın ol bacım ucma hemen bızım 15 ayımız hakkarı dağlarında gectı kac leş gordun kac sehıt sardın turk bayrağına bunların hepsını elimle yaptım
00 YorumlaLa 100 kiz basvuruyor gonulu olsa 10000 erkek bas vurur gundi :))
12 Yorumla
Soran+1 yılerkelerin başvuru yapması normal mesela kız olupta askerlik yapmak
+1 yılkimse kusura bakmasın 6 ay askerlik yaptım ancak devlete külfet oldum komutana hizmet ettim devlete hizmet etmedim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim askerlerimin arasında kaçak gelen var komutanım.
00 Yorumla
+1 yılaskerden kaçan erkekte bacımızdır :)
33 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
- +1 yıl
helal olsun... işte buuu bedelli yapan korkaklar eksilemiş hemen ... askere gitmekten korkuyoruz demiyolarda türlü türlü bahaneler ...
- +1 yıl
Tesekkurler. Ama askerden kacan erkek gercekten gozumde kadindan farksizdir. Soruyu soran bile kadin ama kacanlar mahallede dedikodu yapip cekirdek yiyenlerden ibaret 😊
Bosverın fakir fukara kurtarır vatanı
40 Yorumlaaskerden kaçanlar etek giysin
02 Yorumla
Soran+1 yıletek bile gıymemeleri lazım kilt mi ne diyorlar ya iskoç erkek eteği onu giysinler.
askerlik erkek olmak değildir.
02 Yorumla
Soran+1 yılAskerlik erkek olmak değildir ama erkek adamı askere alıyorlar bu ayrıcalığı yaşıyoprsunz
Okulum bitsin paşa paşa yapcam askerliğimi.
20 Yorumla
+1 yılKiz öğrenci alma sayısı o kadar az mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef oyle bu yıl 300 den fazla başvuru vardı 13 kişi alındı , o başvuru yapan kızların gözlerindeki ışığın çeyreği kaçan erkeklerde olsa yarın askerlik şubelerine koşarlar.
Gizli Üye(36-45)+1 yılo kızlardan biride benim utansınlar
10 YorumlaBen yaptım yapmayanlar düşünsün :)
10 YorumlaGözümde vatan hainlerinden farkları yok
10 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Şerefsizler kaçar askerden
11 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle
+1 yılGenelleme yapmayın astsubayım...
10 Yorumla
+1 yılhey =) komutanım 15 ay yapmışım göreve tamam ;)
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem