İlk kitaptayım şu an , bu kısımdaki yazanlar sizce kurandaki hırsızlık yapanların ellerini kesin ve erkeklerin başortüsü gözleridir sözüyle benzeşmiyor mu?

Zaten incil vs normalde haktır lakin sonradan tahrif edilmiş ve değiştirilmiştir. Allah kuranı kerimi sonuna kadar koruyacağını kendisi belirtmiştir bu yüzden de bozulmayan tek kitaptır.. Aslında bu yaşıyan bir mucize yani Allah u teale diyor ki kuranı ben koruyacağım yapilan araştırmalardada karbon methodu ile 1400 yıl once yazılmış olduğu tespit edilen kuran nüshası bugünkü ile aynı.. İnanmak icin bir tek bu bile yeter ! anlayana :)
Kur'an önceki kitaplarin doğrulayicisidir zaten oku oku daha neler göreceksin. Kur'an'in mantiği şu zaten, Kur'an önceki kitaplar da neyi değiştirmediyse o vardir mesela Allah der ki İncil'de ekmek yiyin, Kur'an'da yemeyin der. O halde dersin ki bu hüküm demek ki artik kalkmiş. Ama eğer Kur'an'da ayni, İncil'de ayniysa zaten hüküm değişmemiş Allah.
bütün kutsal kitaplardaki benzerlik aynıdır ztn hemen hemen. bn tevratı okumuştum. hikaye gibi anlatılıodu. hemen hemen aynı şeyler işte zina yasak boşanma mekruh vs vs
Bu daha çok öğütleyici gibi ama güzel yerleri var tabiki zaten 4 kitaptan hepsi farklı farklı. Tevrat nasıl peki önerir misin?
yaratılıştan başlıo canım işte. hz ibrahimin soyunu anlatıo. ama hikaye gibi mitolojik olmuş artık. pek önermem. direk Allah kelamı yazmıo. hikaye yani
Ben incil okudum kurandakilerle benzerlik gosteriyor bizdeki yasaklar onda da gecerli bazi yerlerde degisiklik mevcut okuyunca anlarsn zaten..
Cevap
33Cevap
Ben katoliğim burada analtılan mecazi anlamdır kuranda ki gibi zina edeni kesin öldürün anlamına gelmiyor zinanın ne kadar agır bir suç olduugnu mecazi anlatımla belirtiyor elini kes gözünü çıkar sözleri grekçede gerçek anlam ifade eden kelime değildir mecazi 3. anlamda kullanılır
erkek düşmanlığı öyle bir hal almışki kurandan incilden ayetlerle karşımıza çıkıyor bu feministler. sorsan hayatlarında tamamen kuran okumamışlardır. sizede açık bir şekilde örtünün emri verilmiştir. erkekleri sorgulamak yerine siz kendi üzerinize düşeni yapın.
Bak şimdi bir kere İncil değiştirilmiş bir kitaptır bir kere. sonracima sağ elde şahadet parmağı vardır bizim dinimizde hep sağ tarafla iş yaparsın yanı sağ elle hayırlı işler yaparsın yanı camiye girerken sağ ayak ile girerin sol ayakla WC girersin solla çıkarsın yani ornek çok sonracima dul bir kadınla evlenmek bizim dinimizde iyi bir şeydir offff yaa
kuranda adam oldurmek ya da eziyet etmek var... Sonucta baskasının elini kolunu kes var. İncil'de ise sadece konunun ozunu anlatmak icin bir benzetme var.
Bence benzeşmiyor bu nedenle.
Kuranİncil Tevrat Ve Zebur tek tanrı tarafından Yani Allah tarafından indirilmiş tir bazı şerefsizler İncil Tevrat ve Zebur u kendi keyifler göre değiştirmislerdir
İncildeki bazı kısımlar halen değiştirilmemiştir ve Allah in kelamidir.. Aynı doğrultuda olması doğal..
nerden biliyon bazı yerlerin değişmediğini hem birden fazla incil var
benzeymesi doğaldır çünkü incil sonradan değiştirilmiştir ç bazı yerlerin uyuşması normaldir ama boşanan kadınla evlenmek zinadır :D ananın a mıdır dedim okurken :D
Boşanan kadınlar (başkasıyla evlenmeden önce) kendi kendilerine üç aybaşı beklemeli. ALLAH'a ve ahiret gününe inanıyorlarsa ALLAH'ın rahimlerinde yarattığını gizlemeleri uygun olmaz. Bu durumda (gebe olmaları halinde) kocaları barışmak isterlerse onları geri almağa daha fazla hak sahibidirler. Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinde eşit hakları vardır. (Gebelik durumunda) Erkeklerin onların üzerinde bir derecesi vardır. ALLAH Güçlüdür, Bilgedir. (Bakara 228. ayet)
ne diyon mına koyim ya :D resimde ömür boyuluktan bahsediyo , kalkmış sende kuranı okuyon :D
senin internetten kopyala yapıştır yaptığın ayetin olduğu kuran ı ben komple okudum. şimdi uza @Anarchie
şimdi islam da asla ve asla Allahın verdiği bedene hiçbir şekilde zarar veremezsin... buda incilin ne kadar çarpıtıldığını gösteriyor... ayrıca onların 4 tane kitabı var, neden kuranı okumuyorsun...
Recm nedir o zaman? Karınız sözünüzü dinlemezse onu hafif hırpalayabilirsiniz de yazıyor ayrıca
bak Allahın verdiği bedene kendin zarar veremezsin... yani sen kendi bedenine işkence edemezsin... Peygamberimiz (s. a. v.) kadınları kastederek;
"Allah'ın kullarını dövmeyin." buyurduğu zaman, kadınlar bundan yüz buldular ve şımarmaya başladılar. Hz. Ömer (r. a.) Resulüllah'ın yanına gelerek:
"Ey Allah'ın Resulü!. Kadınlar kocalarına büsbütün kafa tutmaya başladılar" diye şikayette bulundu.
Bunun üzerine Peygamber (s. a. v.) erkeklere haklı yerlerde kadınlarını dövmeye izin verdi. Bu kere de kadınlar Peygamberin hanımlarına başvurarak kocalarından şikayetçi olmaya başladılar. Neticede Peygamberimiz (s. a. v.):
"Muhammed ailesine bir çok kadın başvurarak kocalarından şikayet etmektedirler. Hanımlarını dövenler şüphesiz ki sizin iyileriniz değildir" buyurdular.
ee zaten kaynak tek yerden kitabın değiştirilmemiş hali ve fazlası Kuran sen onun için onu bırak Kuran oku
Kuran okudum pek dayanamadım ama bu daha iyi geldi açıkçası okuması daha rahat
incil Tevrat okuyacağına masal oku daha iyi, ben okudum hepsini zaman kaybı, inanılmaz tahrip edilmiş kitaplar, ayrıca kuranla benzerlik olacak tabiki de, onları da Allah gönderdi
Evet bazı kısımları hakikkaten hayali gibi yani bilemiyorum aşırı mucizevi
Tevrat daha komik onu oku :)
Taktir ettim bir şeyler öğrenme çabanı. Devamının gelmesini umuyorum. Evet benziyor ama incilin zaten hepsi değil, bir kısmı değiştirilmiştir.
Benzeşebilir gayet normal zaten biz Hz. İsa yı da peygamber olarak kabul ediyoruz. Biraz araştırsan Hz. İsa'nın olayını bilirsin. Müslümanlık doğru olanı konu edinir. Yani olması gayet normal
Senin dediğin şeyler hangi ayette geçiyor ki? Ehlisünnet fetvası üzerinedir uzuv kesme. Yoksa uzuv kesmek haramdır islamda
Google a bakarsoın hangi ayetti hatırlamıyorum tam olarak
Fark ettiysen online okuyorum
Bişey sorucam bilgin varsa cevaplar mısın? İncilde sürekli israilden bahsediyor bu hz. isanın yaşadığı yerde yaruşalemmiş galiba hz. isa yahudi miydi
Hayır jarusalem diye geçiyor değil mi? Hz. İsa o zaman ki hak din olan hristiyanlığı yaymak için gönderilmiştir. Fakat ilerleyen dönemde gökten inip müslüman olarak yaşayıp ölecektir. Hristiyanlar yahudilerin etkisinde kalıp öldürüldüğüne ve artık geri dönmeyeceğine inandırılmışlardır. Onlara göre Hz. Davud gelecek ve süleyman mabedini tekrar yapıp sonsuza dek dünya hakimiyetine ulaşacaklar. Irkçı bir dindir onların savundukları. Hakla bir alakası yoktur , tamamen batıldır
Sonuçta değiştirilmeden önce Hak idi.
Mutlaka değiştiremedikleri yerler vardır.
Kuran-ı Kerim inmeden once şartlar çok ağırdı herşey farklıydı hem incil değıştirilmiş bir kitap ne kadar itimat edilebilir ki
'' ama ben size diyorumki'' derken bunu kim söylüyor?
Hz. isa diyor
anladım. yalnız kuranda böyle şeyler geçmez. sağ gözünü at sol gözünü at filan.
Orda da var el kesmekten , kadınları hırplayın var bazı kısımlarda geçer ama incil daha çok öğütler üzerine
Bir çok emirleri ortaktır incil zamanla değiştirilmiş ve İslamiyetin gelmesi ile birlikte Kuran'ı Kerim tek değişmeyen kutsal kitap olarak kalmıştır tek din İslam'dır
zaten özellikle katolik hristyanlar ile islamiyetin çok fazla ortak noktası vardır büyük ihtimal matta da onların kabul ettiği incil
Allah tarafından gönderildiği için benzeşiyor olabilir
incil de Allah kelamının değiştirilmiş hali olduğu için benzerlikler olması normal. hepsini değiştirmemişler demek ki
Incil degistirilmis bir kitaptir ama her sayfasi veya her satiri degistirilmemistir benzerlikler olmasi mumkundur
Ikisi de ayni kaynaktan geldigi icin benzerlikler olacaktir illaki
incil de kadının hiç yeri yoktur. degiştirilmiştir tamamen benzediklerini düşünmüyorum
3 satırda nasıl yanlış olduğu belli boşanmış kadınla evlenme zina olur... sacmalığa bak
Sağ elim bunları okusa, intihar ederdi.
hayır burdaki anlam farklı bence
O değil de, ben çok kötü yanacam heralde.
Zina etti adam çükünümü kessin şimdi :D
butun masallarda birbirine benzer
Aynen ananı mesela 100 kişi sikmş inanıyomusun
Yani evet baştakiler doğru
Barnabas incilini okumanızı tavsiye edrim
Knk dalga gecsem gunah olurmu
yapma böyle şeyler inciLirsin
Hristiyanlar cayir cayir yanicak demekki
Erkeklerin namusu gözkapaklarıdır
boşanmış bir kadınla evlenen zina etmiş olur saçma
Kafan güzelse kes at onuda *
benzeyebilir