dişlerimi beğenmiyorum ama diş telide takmak istemiyorum sizce çokmu yamuk ve taktırmalımıyım taktırsam kaç senede çıkarırlar acaba bilen varmı
link
link
bir sefalometrik analiz yapılmadan tam olarak yönlendirme yapmam söz konusu olamayacak olsa da genel olarak büyük bir çarpıklık gözükmemekte.. ancak üst çenede maksiller ark darlığı denilen bir durum olduğunu sanıyorum.. bu kemiksel bir darlık nedeniyle dişlerin daha küçük bir alana tıkılıp sıkışmasıyla oluşan çapraşıklığın nedenidir.. haliyle epifiziyel plaklarını füzyona uğramadıysa 1.5 yılı alabilecek bir süreçtir bu da.. kemiksel nedenli çapraşıklıklar dişsel çapraşıklıklara oranla daha uzun sürede tedavi edilirler.. şimdiden geçmiş olsun..
not: ortodontik tedavinin en büyük endikasyonlarından biri hastanın estetik şikayetidir, yani eğer ki sizi rahatsız ediyorsa görüntünüz tedavi olmak için uygunsunuzdur çoğunlukla..
doktorumda öyle demişti bide ark küçük olunca dişlerden bi kaçını çekmek zorunda kalıyolar tel takmadan önce galiba siz doktormusunz acaba :9
ismimin başındaki dt, dentist yani diş hekimi'ni temsil etmekte.. sadece çekim yöntemi yok, rapid maksiller ekspansiyon apareyleri yahut başka aletlerle de üst çenedeki darlık tedavi edilebiliyor.. diş kaybetmeden sağlığınızı kazanmak da mümkün.. diş çekimine göre biraz daha uzun süren bir yöntemdir..
sizce porselen venir mi diş telimi tercih etmeliiim
porselen veneerler dişlerin kendi dokusunu yok edip bunu kaplama bir maddeyle taklit etmeye çalışır, ancak bu kenar sızıntısına neden olabildiği üzere sekonder çürüklere neden olabilir.. bununla birlikte hiçbir materyal dişimizin kendisinin yerini tutamaz.. onun kadar iyi olamaz.. eğer ki kendine yeterince değer veriyorsan kesinlikle ortodonti tercih etmeni öneririm.. veneer yapımında gereksiz yere sağlıklı diş dokusu kaldırılacak zira..
Bence aciliyeti yok ama dişlerini ihmal edersen ileride daha kötü sonuçlara maruz kalabilirsin.Teli dişinin arkasından taktırabilirsin.Şimdilik o kadar çok belirgin değil ama 1 sene sonra ne olur bilinmez :/
arkasından olunca konuşmakta zorlanırım diye istemiyorum
kaç sene taktı acaba
Sevgilim şuan yurt dışında sevgililer güne kadar gelecek daha bir plan yapmadık ama ben onun için yapdım hayatında beni ve sevgililer gününü hiç unutmıycak şekilde plan yapdım yani ayrılık planı böylece ayrılık tarihini hiç unutmasın. Sevgilim diyorum çünkü seviyorum aşığım o adama oda bana biliyorum ama imkansız aşk ondan sakın yanlış anlamayın vijdansız demeyin bana.
iide ne alaka :D
Kusura bakma yalnış yazmışım iyiki gizli yazmışım yoksa yanardım ben gerçekten şaka gibi ne olur kusura bakma dalga geçer gibi olmuş ama öyle bir niyeti yok bu arada dişlerin güzel hiç bir ağrın sızın yoksa boşver hele kendi dişlerin ne şanslısın
hmmm çok kötü durmuyo sadece ön dişlerinden biri sıkışmış doktor tel takılıcak diyosa taktır hem artık plastik tellerde var tel olduğu anlaşılmıyo bile
link
Cevap
12Cevap
Merhaba.
Kesinlikle Hayır. Küçük Bir Operasyonun Diş Telinden Daha Etkili Olacağını Düşünüyorum.
Çünkü, Yüzüne Ağız Yapının Güzel Uyumlu Olduğunu Var Sayarsak.
Diş Teli Çene Yapını ''Bu Ne'' Dedirtecek Kadar Bozacak. Bundan Memnun Kalmacayacaksın.
Bunu Bir Ortodonti Bu Şekil Size Açıklaması Lazım. Aksi Taktirde Üzüleceğin Tek Yüzünün Şekli Olmacak, Vereceğin Parayada Yazık.
3 kuzenimde diş teli tedavisi yaptırdı ...bunun icin bi doktora gitmen lazım gerekiyorsa taktır tabii ben seni tellerinlede severim sen sağlıklı ol yeterki ...
abartılcak durumu yok. bu hali gayet iyi ve photoshopla beyazlatmadıysan maşşallah dişlerin gayet iyi durumda. hiç bozma boşver...
yanlız photoşopla beyazlatmadım bi kaç ay önce beyazlatıcı jel kullandım
Dişlerin kötü görünmüyor da resmin etrafındaki dantel mi? lkmflksdflklkşşlk
evt dantelli çerçeve :D
En az iki sene eğer ağız yapın çok bozuksa uzar.Benim arkadaşım 8 senedir takıyor
ohoo okadar sene bekleyemem ki :(
hmm tamam ozaman doktora gitmem gerek önce galiba
Ay çerçeve de yapmış yesinler:) bence taktırmalısın canım dişler çok önemli.
çok kısa takarsın dişleri yukarda olan arkdşm bile 1 sene takckta
umarım öyle olur bazıları 3 sene takıyo çıkardığında eski haline dönüyomuş die
bi diş doktoruna gidip gerçek bilgiler edinebilirsin.. taktırıp taktırmayacağın konusunda onlar daha iyi bilgi verir.
Bence dişlerinde öyle dikkat çekecek yamukluk yok ama şunu itiraf edeyimki dudakların çok güzel...
teşekür edrm :)
Taktır tabi.Kim ne derse desin.Senin sağlığın söz konusu.
pek okadarda kötü değil aslında
itici değilmi sence
o dantelli çerçeve ne ya
bence taktır ki ilerde güzel olsunlar
tak gitsin.
en az 1 sene sürer
bizce taktırmaaaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar