İzmir'li olarak sormak istedim genelde İzmir denilince neden akla direk kızları gelir
Not(Kendimi beğenmem)
Not(Kendimi beğenmem)
1998 de İzmir'e ilk defa giden bir Ankara delikanlısı olarak; Gece saat 02:00 kordonboyunda birkaç bar gezmesinden sonra kafa güzel olmuş, mumu söndürüp eve yollanmışız. Yolda sekiz çizerek eve giderken, karşımızdan şarkı söyleyerek gelen eli biralı 4 hatunu görünce anlamıştım İzmirin ve kızlarının güzelliğini...
Bilimsel açıklamasını yap desen yapamam ama deniz insana yarıyo onu biliyorum. Üniversite hayatımın 3 senesi orda geçti gerçekten güzel kız çok ama daha da önemlisi izmirin kadını güzel giyiniyo. Dekolte anlamında söylemedim bunu gerçekten güzel giyiniyo hanımlar. Ve evet dekoltenin de etkisi çok:)
izmir birçok betimlemede ve şiirde ipek saçlı genç kıza benzetilir. e güzel bir şehir ayrıca..
vaktizamanında izmire güzel denilmiş.. bu söz zamanla evrimleşip izmirin kızları güzeldir şeklinde değiştirilmiş. kendimi beğenmiyorum cümlesi o fotonun altında pek de bi sırıttı sanki. :}
Ne yani izmir in kızları güzel ülkenin diğer şehirlerinde yaşayan kızlar güzel değil mi?İzmir in kızlarının geneli nasıl bilemem ama başka şehirde yaşayan güzelleri keşfedemedikleri için hep izmiirin kızları güzel deniyo.
Cevap
35Cevap
İzmir'in Kökü Yörüktür.Bu yörükler Türk ırkının temelini oluşturur.Rumlar ile Yunan ırkı ise yüzde 20lerde o dönemde yani 1920li yıllarda.Bunlarda göç edince ortaya değişik genlere sahip Türk ırkı çıktı.İzmir'in kızları gerçekten güzeldir.
genlerinde var. Bazı milletlerin kızlarının güzel olduğu gibi izmir kızları da çok güzel. Ülkenin güzellik ortalamasını izmir üstleniyor :/ Yoksa işimiz yaş diyebiliriz.
erkeklerin konuşmaya çalıştıkları kızların izmirli olduklarını öğrendiklerinden sonra uydurdukları yalan bir iltifat cümlesidir.daha sonra bu lafın yayılmasından sonra kızlar güzelleşmeye başlamış harbiden de daha çirkin bir izmirli kız görmedim söylemeden geçemiycem :)))
Zamanında bir kısmına Rum kanı karıştığı için. Gerçek İzmirliler güzel değildir.
Ne demek istedin?
kastamonulu kızlar için de öyle diyorlar da, ne izmirli bir güzele ne de kastamonulu bir güzele rastlamadım. olsa da çok sorun değil, bir süre sonra sarkıyorlar herkes gibi.
kastamonuda güzel kız var ama çok az izmirde çok ben zonguldak ve sinopun kızlarınıda çok güzel olduklarını düşünüyorum
İzmir in havasından ,ege kültürü ayrıca ve güzel bir gen havuzu var, ilk asık oldugum kız izmirliydi :D
Bir İzmirli olarak burada ki kızları pek beğenmiyorum.
Söyle birseyde var ama İzmir kızlarıda İzmir'in erkeklerine begnmıyor pek.
HAhaa :D halt etmiş onlar.Makyaj güzelleri.
bak makyaj güzelleri demek de cok haklisin geneli cok bakimli ve iddiali giyindikleri icin göze batiyorlar
ben izmirde öyle aman aman diyeceğim kıza rastlamadım...şuan iş yerimin olduğu tekirdağda daha güzle kızlar var...ya da herkesin güzellik anlayışı farklı...
izmirin kızlarının neden güzel olduğunu bilmiyorum ama sen kendini beğenmiyorsan ben depresyona gireceğim :(
:((((
gurcu kizlarini gormedikleri icin oyle soyluyolar izmir falan hikaye...
Rum kizlari diger anadolu irklarina gore daha guzeldir, Izmir rum kokenli bir sehirdir.
İzmirli kızları yaparken anne ve babaları özel bir şeyler katıyorlar sanırım ... Ama çok güzeller... Sen de güzelsin ... Allah sevdiğine bağışlasın :)
Sadece kızlarımı,
Kurban olurum ben o topraga.İzmir candır
Batının değil ülkemizin incisidir.
Evet herkes aynı şeyi söylüyor, birde rakip Bursa oldu :) Gitmem lazım..
hırçındır izmirimin kızları kendine güvenir kendinden emindir işini bilir sırf beden güzelliğinden değil rakter yapısından dolayıda ön plana çıkarlar :)))
genelde manken felan tayfası ordan çıkmıştır eskiden beri bundan dolayı böyle söylene gelmiştir fakat bana sorarsan izmirin kızları güzeldir ama :D ama karadeniz kızları da güzeldir mesela abartmamak lazım :D
izmirde bir hafta kaldim o kadar gezdim tozdum ama oyle bir sey abartiliyor
gerçek izmirliler yörükmüş bu yörükler esmermiş senelerdir bunu bilirim :D
zeytin yağı ve zeytini iyi ya oranın ondan güzel olayiler :D ¦¦¦
onu ben de merak ediyorum. biraz önce de birisine söyledim :D
İzmir'in has kızı güzeldir. Onun dışında Çorumdan göçüp, yamanlar da oturan bir kıza İzmir'in gülü demem.
Sevmiyorum Çorumluları balboa sorun orada
kendini beğenmemen çok iyi bişey ama yanlış anlama öyle yazıp profil resmine baktırıosn kendine aşık etmeyemi çalışıosn milleti :) ki güzel birisin
ege iklimi.. zeytinyağı.. güzel olmakla kalmıyolar,oldukça da medeniler
çirkin kız yoktur bakımsız kız vardır sözünden yola çıkarak bakımlısınız demek ki
geneli sarışın ondan olabilir ama harbi taş oluyolar ya
1 gerçekten güzel oluyorlar nedeni yok
2 genelde daha kolay veriyolar.
Kendini beğenmemekte haklısın da Yunanistan ve dolaylarından geldikleri için ortalama güzel oluyorlar.
Yunanistan'da 1 tane çirkin hatun görmedim. Hepsinin bi' sempatikliği falan var.
Taşlar çünkü. Not(Beğenmemekte haklısın)
izmirli erkekler cirkin , ama kızlar güzel
Neyyyy! sensin çirkin
Öyle olsun! Yolun izmire düşerse haber et
Nerdesin sen?
Ahhh ah beni ne zaman ciddiye alacaksın acaba.Nickimden dolayımı böyle davranıyorsun.
Bende seni seviyorum.
Göçmeniz ondan sanırım beğeniyorlar
Nerden göçmüşler
havasından suyundan sanırım :D
evet ama balikesir kizlari da cok guzel
ege denizinden almışlar
havasına suyuna tasına topragına :))
niyeyse bu soruyu da hep izmirliler soruyor :)
bakımlısınız buda güzelliğe yansıyor ister istemez
delının bırı kuyuya bır tas atmış ...
bende fazla güzele denk gelmedim :D
bizmi dogurduk nee bilekk allahım yarabbiimmm :)
bende anlayamadım ama süperler gerçekten D:
havasındanmı suyundanmı bilemedim...:)
güzellermiş öyle duydulk
hadi hadi beğeniyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar