Bu fotoğrafta kitapların film olduğu taktirde neye dönüşeceği yorumlanmıştır, ben bu fotoğrafa fazlasıyla katılıyorum. Kitapların yerini asla filmleri alamıyor, kısıtlıyorlar. Sizce nasıl?

Bazı kitapların sinemaya ya da televizyona uyarlanmasında fayda var. Çünkü çok okuyan bir toplum değiliz malesef. En azından o kitapların vermek istediği mesaj halka bu yolla ulaşmış olur, ama tabi sulandırmamak şartıyla. Bu bağlamda ben mesela Yakub Kadri'nin Yaban, Grigoriy Petrov'un Beyaz Zambaklar Ülkesinde, Halide Edib'in Vurun Kahpeye gibi eserlerinin televizyona uyarlanmasını istiyorum.
filmler hiç bir zaman kitapların yerini tutmaz kitapları okurken kafanızda daha iyi canlandırabilirsiniz hayal gücünüzü daha iyi çalıştırabilirsiniz ama kitaplar filme uyarlandığında kısıtlamalar oluyor bazı bölümler atlanıyor o yüzden kitaplar her zaman ön plandadır...
Benim kafamda canlandırdığımi yansitamayacagi için olmuyor bence. bir ara kitaplarin yaninda film gibi küçük sahneler yapilcakti bilmiyorum noldu ama cok cirkin bir uygulama olur. Ben kitap okurken hayal etmeyi severim o hayali kisitlar.
kesinlikle filmler yerini alamıyor düşünsene o yönetmenden daha geniş bir hayal gücün var kitapta o hayal gücünü kullanabilirsin fakat filmde yönetmenin hayal gücüyle yetinirsin
Cevap
9Cevap
Bazı filmler kitaplarını aşıyor bence. Lord Of The Rings serisi, Hobbit , Fight Clup gibi. Ancak bunlar istisnalar sadece ☺ bir kitabı filme çevirince büyülü kısmı yok oluyor😄
bir kaç kitap okudum onların filimlerini izledim çok saçma sade çocuksu özet gibi geldi çok konu atlanmış başka şeylerle birleştirilmiş
Yazar ve senarist zekası tamamen ayrı dünyalar
cok dogru. kitaptaki duygu filmde yansıtılmıyor. kitap dünya. hayat gibi. filmle aynı kefeye konamaz bile
Çünkü kitabı okurken yönetmen hayal gücündür bu yüzden filme dönüşmüş kitaplar hiç bir zaman zevkli olmaz ya da tatmin etmez.
evet, alamaz. mesela koku filmi örneği bir kitabına bak bir filmine. arada uçurum var.
beynimde milyona ulaşmiş film bilgisi var bunun yerine kitap olsa bana daha çok şey katardi ama bilirsin film izlemek daha kolay
Bunu başka bir yerde daha görmüştüm katılıyorum anlamlı.
evet bunu görmüştüm ve gerçekten anlamlı. en iyisi kitaplar
İstisnalar vardır bence. Fight club da kitaptan filme uyarlama ama gayet başarılı.
2 saate sığdırmak kolay değil bir kitabı. beni asıl sinir eden kitap film oradan buradan araklayıp senaryosunu yazıp yönettim diye geçinen tipler.
Şimdiye kadar bir tek açlık oyunları serisi neredeyse birebir yapıldı. Gerisine ben de katılıyorum. Kitap hallleri daha iyi^^
başlığı görünce bu resmi koymak geldi aklıma baktım benden önce davranmışşın
Süper olmuş. Daha önce görmüştüm.
Ama diziler alır baya sarıyor. :D
senaryo yazacak konu bulamıyorlar birde özentilik
müthiş çarpıcı
Bencede aynen
En İyi Cevaplar