Gizli Üye(30-35)+1 yılNedir tesettür abi. Tesettür artık öyle bir hal aldı ki herkes moda olsun diye kapanıyor. Yok kapandık yakışmış mı. Birisi çıkıp yakışmamış dese tekrar açılacaklar var. O kadar açık insan var bazı tesettürlerden kat ve kat daha dindar. Tesettürü takıyorsanız adam gibi takacaksınız. Tesettürü takan gençler ellerinde bira şişeleri yok seks yapan var evli olup tesettürlü olup çıplak foto atan var. Tanga giyen var. Hepsine'de şahit oldum. Lafım meclisden dışarı örnek vermek istedim sadece.
22 Yorumla
Soran+1 yılBen tesettürü başkaları gibi kullanmayacağım bazıları dar pantolon bluz giyiyo bazılrı heryer açık bir kafa kapalı bunlar kendilerini tesettürlüyüm sananlar. ben kapanırsam doğru düzgün kapaırım. ya tam kapanırım. ya kapanmam. en azından bazıları gibi yarım yamalak yapanmam. yakışıp yakışmaması önemli değil aslında işin aslı nefis. bazıları var kafa kapalı ama iş kafa kapatmakta değil zihniyettedir.
Cevap sahibi+1 yılBen genelleme yaptım gördüklerimi söyledim. Evli olup bu site'den hemde kapalı kız bana resim attı çplak gene bu site'den kapalı olup bana çplak resmni atan oldu. Diyorum ki çok yazık valla tesettür nereye gidiyor yoksa banane mlletin dnınden nmazndan klan klsn
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yıltesettürün hakkını veren çok nadir kadınlar var.
nefsine yenilmemen ve nasip olması için Allaha dua et
ve bu dua bil ki kabul olur. Allah çünkü ;
isteyen kuluma ilim istediğim kula zenginlik vererim diyor
bunu istiyorsan dua et ve bu duanında kabul olunacağını bil00 Yorumla
+1 yılibadetler hakkında bu sitede tartışılmasını samimiyetsiz buluyorum. başvurabileceğin o kadar kaynak varken... bazı noktalara değinmişsin önemli olan kafa kapatmak değil zihniyet. haklısın. kendinle biraz başbaşa kal ve istediğin neyse onu yap. ergenliğe girer girmez kapanmalıydın geç bile kalmışsıncılara kulak asma. dinde örtünmek var evet. ama herkesçe farklı yorumlanabileceğini düşünüyorum ben. ve iklime göre giyinmeli insan. ne istiyorsan onu giy. etrafı kulak ardı et.
13 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim güzele her şey yakışır :) sen de güzelsin zaten. boş ver diğerlerini. zaten kötü yorum alıyosan ya bir şeyleri doğru yapmışsındır ya da sende kıskanılan bir şey vardır. hiç takma insanları ^^
Soran+1 yılHaklısın sağol tekrar :)
+1 yılŞimdiden yakışmaz diye düşünüyorsun çünkü çevrenin tepkisini dikkate alıyorsun şey yap bir süre evde tam kapanma öyle giyin ayna karşısında kendini buna hazırla tam kendini buna hazır hissettiğin zaman ilan edersin kapandığını
22 Yorumla
Soran+1 yılnede güzel diyorsun doğru söylüyorsun ama annem niyeyse böyle ters ters bakıyo saçmalama diyo :(
- +1 yıl
Annen o durumu yaşadığı ve sende de o hissi alamadığı için öyle söylemiştir haliyle seni tanıyan en doğru kişi annendir, sen benim fikrimi denemeye çalış direk inat uğruna girişme bu işe
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılNe erkeni ergenlige girdiğin an kapanman gerek yakışıp yakışmaması önemli değil. Sen onlata bak seni vazgeçirmeye çalışıyorlar.
Önce evde bir dene dindeki yerine bak önemine bak ondan sonra açılmazsın zaten.11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah sağol
Tesettürü yakıştır kendine. Islam süslenmeyi ve güzel kokular sürmeyi onaylamış sonuçta. Kapandığın zaman da usulüne uygun şekilde bakımını ve makyajını yapabilirsin. Makyaj illa dudak boyamak değil sonuçta. Ölçüsünü bildiğin sürece sıkıntı yoktur. Ayrıca küçük bir not, açıkken güzel görünmek kolaydır. Kapalıyken güzel olan daha değerlidir. :)
20 YorumlaYenilmezsin canım korkma. Eğer Allah için kapanırsan kimse seni yolundan döndüremez. Çünkü destekçin hep Allah olur.
22 Yorumla
Soran+1 yılAllah nasip eder inşallah bunu bana :(
Diğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. valla bu güzel yüze tesettürün yakışmaması çok zor bence ama tabi saçlarında güzel oda ayrı. bu kadar zorda kalacaksan biraz daha bekle istersen. sürekli aç kapa olmaz en azından. burada 2 kere kapanıp acılan kız biliyorum magazada calısan, tuaf bir şey yani
02 Yorumla
Soran+1 yılKapandınmı birdaha açılmayacaksın hiç kapanma daha iyi yani.
+1 yılBenimde annem kapaliydi açıldı.. Ben ise yaklaşık 6 buçuk senedir kapalıyım. Bence istiyorsan kapan derim, annen kapalıp açıldı diye sende öyle olucak değilsin.. Bende erkem kapandım KENDİ İSTEĞİMLE ve hiçte pişman değilim!
12 Yorumla
Soran+1 yılNe güzell inşallah bize de nasip olur kapanmak. bir anlık heves olsun istemiyorum çünkü
- +1 yıl
İyi düşün ☺️ Ama unutma, bunun Farz olduğunu 😘
+1 yılKardesim sen dogru yoldasin kime gore yakismadi sana goremi yoksa baskasina goremi insan kendi kendini beyenmeli yakisma meselesi ya da heves meselesi yapacak isen hicc bulasma ama ciddimanada tesetturu tasiyaca isen hic bekleme en guzeli kapanmak tir hayirlisi olur ins
07 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim kardeşim sağol
- +1 yıl
dogru yoldasın bence
- +1 yıl
asene olarak da kapanman çok hoş olur ccc
Soran+1 yılTeşekkürler asıl adımda asena zaten :) ccc :)
- +1 yıl
çok sevindim bir asene gibi sin adın gıbı kapanmanıda çok isterim içtenlikle :) ccc:)
Soran+1 yılteşekkürler tekrar inşallah :)
- +1 yıl
:) rica ederim
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılkimseyi dınleme. kapan... istediigini yap.. seni beyenmeyen şeytandır zaten.. şeytan cennetten kovulmuştur.. onları dinlemege degermi. hayırlı olsun inş..
12 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel konuştun ya inşallah nefsimi yenicem.
- +1 yıl
inş.. dene aynanın karşısına gec.. bir melek göreceksin.. farkını fark ettir..
+1 yılbu işler sadece kapanmayla bitmiyor ki, bunun ibadeti var, namazı var, herşeyi var, sadece kapandım bitti , öyle olmuyor bu işler işte :D ne kapalı olanlar var bedeni satılık :D biz biliyoruzda söylüyoruz, bazıları gösteriş için yapıyor. hani moda var ya türban modası, desen desen daracık kot üstüne iyi gidiyormuş :D
sen bildiğinden şaşma, çokta gerekli bişey değil :D04 Yorumla
Soran+1 yılNamazımı niyazımı kılıyorum çok şükür :) bide yukarıda şunu yazmıştım ''Ben tesettürü başkaları gibi kullanmayacağım bazıları dar pantolon bluz giyiyo bazılrı heryer açık bir kafa kapalı bunlar kendilerini tesettürlüyüm sananlar. ben kapanırsam doğru düzgün kapaırım. ya tam kapanırım. ya kapanmam. en azından bazıları gibi yarım yamalak yapanmam. yakışıp yakışmaması önemli değil aslında işin aslı nefis. bazıları var kafa kapalı ama iş kafa kapatmakta değil zihniyettedir.''
- +1 yıl
karar senin, pişman olma yeter :D olursanda o imajı verdiğin için hep kapalı kalmak zorundasındır. elalem seni öyle görmeye alışır, bu seferde niye çıkarttın derler :D zor işler be :D
Soran+1 yılSıkıntı yok
- +1 yıl
yoksa ne mutlu :D
Bende düşünüyorum hatta karar verdim alışverişe çıkıcam, sanada nasip olmasını diliyorum :)
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah teşekkür ederim :)
Diğer konusunda 444 cevap paylaştı. sen en iyisi evlendiklen sonra eşin ile karar ver. onun bunun lafı ile hareket etme.
12 Yorumla
Soran+1 yılevet bende bunu düşünüyorum teşekkür ederim
- Diğer konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılsen bana göre hiç kapanma
kapansan bile birisi tutar yakışmamış der çıkarırsın başörtünü hemen
o potansiyeli hissettim sen de hıaa :D43 Yorumla
Soran+1 yılBen tesettürü başkaları gibi kullanmayacağım bazıları dar pantolon bluz giyiyo bazılrı heryer açık bir kafa kapalı bunlar kendilerini tesettürlüyüm sananlar. ben kapanırsam doğru düzgün kapaırım. ya tam kapanırım. ya kapanmam. en azından bazıları gibi yarım yamalak yapanmam. yakışıp yakışmaması önemli değil aslında işin aslı nefis. bazıları var kafa kapalı ama iş kafa kapatmakta değil zihniyettedir.
- +1 yıl
ben o şekil de düşünüyorum
zihniyet önemli bu durum da
ama senin bileceğin iş senin kararın senin hayatın
sana başarılar diliyorum bu seçimin de :)
Soran+1 yılteşekkürler :)
+1 yılSana şimdi diyorum ki o renkte sana saç yakışmıyor çok çirkin duruyorsun desem sende bana sanane be ben böyle seviyorum diyeceksin. O halde Tesettür içinde kim ne derse desin sanane ben ben böyle seviyorum diyeceksin 👍🏻😉😊
50 YorumlaHalkın kınamasından dolayı Hakk'ın emrettiği şeyden vazgeçmek ne kadar yanlışsa senin bu düşüncelerin de bir o kadar yanlış ve yersiz.
Erken diyen annene sorarmısın;Anne sabaha çıkmaya garantin mi var ki erken diyorsun?
Çevrendeki insanların görüşlerine gelince o çevrendekilerin hepsis eninle mezara kadar gelir ama ordan geri dönerler ve orda amellerinle başbaşa kalırsın
Unutma ki başkasının günahı senin azabını hafifletmez ama yinede sen bilirsin.00 Yorumla
+1 yılHerkes hersey soyler kendini dinle cok mutlu olcaksin hatirla bu lafimi hic pisman degil aksine gec bile kalmisim bunu yapmakta diyeceksin
10 Yorumla
+1 yılKapanmak veya kapanmamak senin tercihin. kimse karışamaz.
ama " ama cesaret edemiyorum korkuyorum eşyalarım bir sürü aldım " sözünden nefsinin ağır geldiğini görüyorum.
" biliyorum yakışması ya da yakışmaması dinen önemli değil önemli olan dinimiz açsından doğruluğu" dediğine göre nefsini azda olsa yenmişsin ama hala ağırlığı üzerinde.
Sigarayı azaltarak bırakmak çok zor, Paketi kırıp atarsan bırakırsın.02 Yorumla
Soran+1 yıleşyalar derken tesettür kıyafetleri aldım bu yüzden hevesim var bu bir heves ve eğer kapandıktan sonra hevesi giderse buda korkum. ama dinimize göre kapanıp açılmak daha günah bu yüzden kapanırsam birdaha açılmamam gerek o yüzdende yerinde ve zamanında kapanmalıyım.
- +1 yıl
Haramın yeri ve zamanı olmaz muhterem kardeşim. Yaşım ilerlesin haramlardan el çekeyim diyenler yarına garantileri varmış gibi şeytanın oyuncağı oluyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir tarafta ALLAH TEALA'nın emri diğer tarafta milletin söylediği. Kararını ver. Kabir'de de sorulara onlar cevap versin o zaman. Tesettürü yakışıp yakışmaması meselesini kafandan at. Buna mecbursun. Hem gayet güzel tesettürler de var. Zaten güzel görünmemek, dikkat çekmemek için giyiliyor tesettür. bu sebeplerden biri ama sebeplerden ziyade önemli olan emir olması.
00 Yorumla
+1 yılBaşkasına ne bakıyorsun sen istiyorsan kapanmalısın.
22 Yorumla
Soran+1 yılkapandığımda tepkileri beni etkiliycektir ve zamanla olumsuz düşürsem düşüncelerim değişsin istemiyorum
- +1 yıl
Sen kapandın diye seni terletecek arkadaşların varsa eğer, arkadaşı değildir.
+1 yılİlk zamanlarda bilmiyorsun ondan yakışmadı oluyor sonra alisiyorsun ya
10 YorumlaDiğer konusunda 13b cevap paylaştı. Sen yakışma olayına çok takmışsın henüz olayın manevi yönünü sindirememişsin sanırım.
12 Yorumla
Soran+1 yılNe olduğunu gayet iyi biliyorum çok şükürde böyle yazanları anlayamıyorum ben. yerimde olmadığn için anlayabilecğini düşünmüyorum. şu kızların da şöyle şeyler yazmasını anlayamıyorum.
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Herkesin ilk cümlesi yakışmaz oluyor çünkü bağlamayı beceremediğinden ya da bilmediğinden ama sonra yakışmayanına hiç şahit olmadım. Eğer gerçekten niyetin varsa çevrendekileri dinlediğin sürece düşünceni gerçekleştirmen mümkün olmaz.
00 YorumlaBence kapanmalisin madem hakkını veririm diyorsun doğru düzgün yaşarım diyorsun örtün birilerinin ne dediği önemli olmamalı herkes ters yöne gitse bir tek sen kalsan bile yolundan. dönme sen örtün zorlandigin zaman dua et sorun yaşamaz sın merak etme
00 Yorumla
+1 yıleğer içinden geliyosa kapan güzellik çirkinlik önemli değil ayrıca sadece kapanmak yetmez dinimizde belli bir örtünme şekli yok kesin olan bişey var kadın hatlarının belli olmaması gerekiyor giyinirken bunada dikkat et
00 YorumlaBenim kapanan arkadaşım vardı 1 sene sonra açıldı. Sende de öyle olcak gibi bence kapanma.
01 Yorumla
Soran+1 yılNerden biliyorsun o kişiye göre değişebilir
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. vay bee ben zar zor inaniyorum sen tanrı için kapanmaktan bahsediyorsun. ben mi yaniliyorum. ben mi gercekleri goremiyorum. tanri kalbimi mi muhurledi benim.
00 YorumlaDiğer konusunda 314 cevap paylaştı. Sen ALLAH rizasi icin kapanacaksin millet icin veya guzel olmak icin degil.
10 YorumlaSen seviyorsan yakışıp yakışmayacağını düşünme bence.
İçinden geliyorsa kapan00 YorumlaYakışıp yakışmadığı içğn kapanacaksan, hiç bulaşma.
11 Yorumla
Soran+1 yılsorun yakışıp yakışmaması değilde nefis
edep yerlerini örtmen yeterlidir. başını kapatınca bir şey olmuyor.
00 YorumlaSen artık kapansan da bir işe yaramaz. İyi geceler.
00 Yorumlayakışmıyor diyen insanları bence umursama bence yakışıyor bayanlara belki ilk başlarda acayip gelebilir önemli olan senin ne istedigin
00 Yorumla
+1 yılNeden nicin kapsnildigini öğren ondan sonra bu işe kalkiş derim
02 Yorumla
Soran+1 yılAllaha şükür biliyorum ben bunlarıda nefis işte cesaret ister. sonradan Açılmak daha kötü. bunuda biliyoruz.
- +1 yıl
Nefsin hakim olmicagini düşünüyor kendine guvenmiyorsun kapanma buna benzer durumlarla karşılaşıyor görüyorum twstyuru oyuncak yapiolar acil kapan ne yaptigini da neden ortundugunuse bilmiolar. sen bu konuda kendini gerçekten hazır hiasediosan kapan sadece kapanmakla olmuyor bunuda biliyorsundur sana düşen gorevleride yerine getirmelisin
+1 yılAksesuar diye kullanacaksan o tesettürü hiç kapanma.
01 Yorumla
Soran+1 yıltekrar söyleyeyim istersen Ben tesettürü başkaları gibi kullanmayacağım bazıları dar pantolon bluz giyiyo bazılrı heryer açık bir kafa kapalı bunlar kendilerini tesettürlüyüm sananlar. ben kapanırsam doğru düzgün kapaırım. ya tam kapanırım. ya kapanmam. en azından bazıları gibi yarım yamalak yapanmam. yakışıp yakışmaması önemli değil aslında işin aslı nefis. bazıları var kafa kapalı ama iş kafa kapatmakta değil zihniyettedir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=A-zjMeAntPEal izle belki kapanırsın :)
00 Yorumla
+1 yılMesela bu arkadaş -> @sezarettix
tesettüre girdi hiç yakışmadı :D00 Yorumla
+1 yılmutlaka bir yerden başlamak gerek bence sen bir cesaret eder Allah yardımcın olacaktır
00 Yorumla- Diğer konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılDinen kapanacaksan kapan yakışıyor mu vs kapancaksan kapanma , kapanmanın erkeni yok , genç kız oldun mu kapanman gerekir.
00 Yorumla herşeyinle kapanırsan çok iyi olur, öteki şekil farklı olur
00 Yorumla
+1 yılYakşsın die kapncksan boşver allah içşn kapancksan takmayıp kapn
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılKapanacak bir tip yok sende yüz ifaden onu söylüyor ama dinin gereği kapanman gerek sonrası hep pişmanlık anlıyor musun?
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkesi dış görünüşüyle yargılayamazsın böyle bir kanıya varamazsın böyle bakarak. Sana göre pişmanlıktır bu olabilir.
- +1 yıl
Neden insanlar hep övgü yaparsın başarırsın gibi ifadeler bekler ki?
Sen yakıştırıyorum diyorsan yeter. Ama kızıl saçlısın bu güzel.
00 YorumlaDiğer konusunda 9,6b cevap paylaştı. hemen kapanmalısın yakışır sana kkapandıktan sonrada görmek ısterım
00 Yorumla
+1 yılNe zaman istersen konusabiliriz :)
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim canım. :)
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSen sevdikten sonra
Millet ne derse desin01 Yorumla
Kapanmamanı tavsiye ederim
21 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
O zaman hiç uğraşmayın, açık kalmaya devam edin.
10 Yorumla
+1 yıltesettürün amacı zaten kapanmak yakışması değil :D
20 Yorumla
+1 yılAllahın emri bu sanane insanlardan? Yakışır bence
01 Yorumla
Soran+1 yılevet teşekkürler
- Diğer konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce neden kapanmak istediğine karar ver bence...
02 Yorumla
Soran+1 yıltabiki Allah Rızası İçin.
- +1 yıl
Madem öyle başkasının ne düşündüğünden/ düşüneceğinden ya da kimin ne söyleyeceğinden sanane!
- Diğer konusunda 36b cevap paylaştı.
+1 yılAllaha dua et sevdirir sana kalplwr onun elindrdir
01 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun
00 Yorumla- Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
+1 yılYakistirmak sacmalik amaci icin kapanmalisin
00 Yorumla sen kapan Allah de gerisi kolay bacım
02 Yorumla
Soran+1 yılnefis işte benim kapalı arkadaşlarımın bir kaçı açıldı ummadığım anda bilmiyorum
+1 yılkapanancaksan Allahın emrettiği gibi kapan
00 Yorumla
+1 yılolmak istediğin gibi ol
00 Yorumla
+1 yılBence mutlaka kullan zamanla alışırsın
00 Yorumlatesettur yakismazmi be dahada Seksi olursun
00 Yorumlasen kananırmısın ınanıyorum sana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkapanip acilmak daha kotu
00 YorumlaYakiscak emin ol
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynisi bendede var