Adına sevindim. Dekolte veya mini falan giymem ama bildiğin açığım. Hayatımda etek giymedim body pantolon vs... Küçükken de alışmıştım ama sonra tembellik ettim. Bu yıl yine başladım. şimdi aksatmadan kılıyorum. Abdestimi alıp örtünüp kılıyorum sonra normal halime dönüyorum:) hayatımda da kapalı olmak isterdim ama tarzımı değiştiremiyorum. Etek başörtü vs alışamıyorum. Bu arada açıkların ben namazımı kaçırmam demesi çok hoşuma gidiyor insanlar Aaa diyo beklemiyorlar tipe bakıp :) devamını dilerim arkadaşım. Üşenme hiç. Su yokken bile abdest imkanı varken sağlık varsa namaza engel yoktur. Moralim bozuk der kılmak istemezdim ama tam tersi asıl o zaman kılmak lazım
Çünkü namaz huzur veriyor dua ediyorum kalpten ve huzursuzluğum geçiyor :)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
tabi ki kılabilirsiniz hanfendi, siz Allah'ın huzuruna çıkmaktan bahsediyorsunuz; ne sorunu? :) umarım kısa zamanda da kalbiniz tesettüre ısınır.
61 Yorumla
+1 yılMaalesef yaşarken ve öldükten sonra mesul olduğumuz dinimiz ile ilgili bilgilerimiz az veya yanlış çoğunlukla. Etrafınızdan büyüklerinizden duyduğunuz, doğru bellediğiniz şeylerin doğru olup olmadığını araştırmadıkça ve doğrusunu öğrenip doğru olanı yerine getirmedikçe gerçek müslüman olamayız.
Siz madem böyle bir şeye başlama niyetindesiniz, aynı zamanda "gerçek islamı öğrenmeyi bana nasip et Allahım" diye de duanızı edin ve araştırmaya başlayın.
Allah sabır versin ve devamlılık nasip etsin.10 Yorumla
hiç düşünme şeytan vesveseye başlamış bile direk başla benden sana tavsiye senin bu genç yaştaki bu iyi niyetin bile varya o kadar değerliki :)
51 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
Bir şey söyleyeyim mi gizli? Din ile alakalı konularda milleti kesinlikle takma. Ağzı olan konuşur. Kılmak istiyorsan kıl. Hiçbir şey de buna engel değil. İnan bazen bana da laf atanlar oluyor ama zerre umursamıyorum. Benim inancımın sorumlusu onlar değil. Bir şeyi bütün bütün elde edemiyorsan bütün bütün vazgeçmezsin. "Başın açık ama namaz kılıyorsun. Sen nasıl müslümansın?" diyen insanlar olursa şayet takma onları olur mu? Çünkü bu ülkede ahlak bekçisi çok. Sen elinden geleni yap, gerisine karışma. Kimse de bunun hakkında yorum yapamaz zaten. Allah ile kul arasına kimse giremez.
10 Yorumla
+1 yılDin hep öcü gibi lanse edilmeye, bilgi kirliliği oluşturulmaya çabalandı. Oysaki dinimiz İslamiyet yaşam biçimidir. Adaleti ve iyiliği emreder, kötülüğün zerresini göremezsiniz. Küçükken öğretilenlerin dışında araştırma yaparak daha iyi anlayabiliriz, tek bir ayetin mucizesini yüzyıllar geçse de yaşayabiliriz.
Siz namazanıza başlayın buna göre yaşayın zaten gerisi gönlünüze gelecektir. Selam ve dua ile..10 Yorumla
+1 yılHiç kılmamak yerine kılmak daha iyi. Niye bu kadar kafana taktın. Kimseyi ilgilendirmez bence. Allah'la senin aranda. Kalpten konsantre olarak namazını kıl yeterli bence...
Ben onu bile yapmıyorum. Ne namaz, ne cuma.
Du bakalım sonumuzu hayır etsin...
Seni sonuna kadar destekliyorum kardeşim...10 Yorumla
+1 yılBen kılıyorum 5 vakit olmasada. Benimde dövmem var fakat diyanet işleri bile açıkladı dövmemizin olması abdest almamıza engel değil. Bu sebeple namaz kılmana engel bir durum yok. İstersen mini elbiseler giyin içinde imanın varsa Allah'ım seni asla bırakmaz ben buna inanıyorum.
111 Yorumla- +1 yıl
Kuranı Kerim ve peygamber efendimizin sünnetleri varken diyanetin açıklamalarıyla yetinmek doğru değildir. Başlamış olmanız ne güzel nimet, ne büyük hamd. İmanınızın kuvvetlenmesiyle neyin doğru neyin eksik olduğunu ayırt edebileceğinize ümit ediyorum. Rabbim kurtuluşa erenlerden eylesin.
- +1 yıl
@ococukbenden Tabiki yeterli olduğunu savunmuyorum fakat Kur'an-ı Kerim'de dövme ile ilgili bir ayet verilmemekte. Kendimce araştırıp yeterli bulduğum için kardeşimizin sorusuna yanıt verdim. Farklı bir algı oluşmasın. Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın dualarınız için teşekkür ederim
- +1 yıl
@Pes_Edit Böyle bir konuda bile üstünlük sağlamaya çalışmak , laf soktuğunu düşünmek ezikçe davranmanın göstergesidir. En kısa zamanda tedavi olmanı öneririm. Ol ki insanlarla seviyeli tartışabil. Birgün anne veya baba olduğunda yetiştireceğin evlada üzüldüm.
- +1 yıl
Sizi ya da başkasını eleştirmek değil niyet, niyetimiz kendimizi düzeltmek; Buhari'nin sahih hadisleri topladığı kitabında türkçe çevirilerinde dövme ile ilgili hadisleri bulunmaktadır; günümüzde bilgiye ulaşmak çok hızlı ancak doğru bilgiye ulaşmak imkansız , muntazam seviyede bilgi kirliliği mevcut. Muallakta kaldığımız noktalarda Allah gönlümüzü ferahlatsın..
- +1 yıl
@Pes_Edit Ya kop git cahil ilim irfan sahibi olsan bir kadınla nasıl konuşulması gerektiğini bilirsin. Sen benim annemi babamı tartacak karakterde misin köpek. Haddini biliceksin önce sonra benim yorumuma yorum yapacaksın. Benim eğitim seviyeme hiçbir şekilde erişemezsin sen. Boş şeyler yazan insanı ciddiye alıp cevap vermem hadi selametle.
- +1 yıl
@ococukbenden Sizinde dediğiniz gibi bilgi kirliliği mevcut. Bende kirlilik yaratmaya çalışmadım bildiğimi düşündüğüm bir konu hakkında yardımcı olmaya çalışıyorum. Sizin araştırmalarınız doğrultusunda siz farklı öğrenmiş olabilirsiniz fakat ben altını dolduramayacağım şeyler için insanlara bişeyler söyleyip yanlış yönlendirmem.
Diğer konusunda 487 cevap paylaştı. Namazın başının açık olmasıyla ne alakası var ki? Kapanmak İslamın emirlerinden ona sözüm yok ama bir emri uygulamıyorsun diye diğer emirlerden de vazgeçemezsin ki başı açık olup da namaz kılan tanıdığım çok var başının açık olması namaza engel değil sen içini ferah tut kıl namazını kimseyi de dinleme herkes kendinden mesul bu hayatta senin için rahatsa millete kulak asma..
13 Yorumla- +1 yıl
@Pes_Edit yazığımı iyi oku ben başı açıkken namaz kılıyor demedim başı açık olup da namaz kılan dedim. Normal günlük hayatta başı açık olan ama namaz kılarken başını örten tanıdıklarım var. Şimdi bu bayana desem ki "senin başın açık hayır sen namaz kılamazsın olmaz böyle bişey" bu bayanda benim bu sözümden dolayı namaz kılmaktan vazgeçse bunun vebalini ben nasıl ödeyeceğim? Benim yaptığım fetva vermek değil aşağı in fetva verenleri görürsün bilader. Herkesin kendi kararıdır saygı duymak gerekiyor Allah ile kul arasına kimse giremez başı açık namaz kılmaya gönlü el veriyorsa kılsın kimseye laf düşmez
Diğer konusunda 6b cevap paylaştı. Maşallah kızım. Benim komşum var öyle. Bu arada dövmen varmış tevbe et dövme haram ya. Allah bozmasın kızım 41 kere maşşallah. Doğru yolu buldun. Namaz sonrası tevbe et geçmişin için. Bu arada kadın olmak zor vallaha ben dinime bağlıyım. Ama düşünüyorumda o türbanın içinde ben nefes alamam ya bunalırım. Allah sabır versin, kolaylık versin. Sana tavsiye sabah namazına uyanırken 5dk daha deme uyanamazsın :)
10 YorumlaBaşı açık olup 5 vakit namazını kılan 3 tane arkadaşım var. O sana "başın açık" diyen iç ses şeytanın ta kendisi. Dövmenin abdest ve guslede engeli yoktur. Bu iş düşünüp vakit kaybetmeyle olmaz bir an önce başla hatta şu an kalkabdest al namaza başla. Şeytanı kahret
10 Yorumla
+1 yılBen açığım ama kılıyorum. Sen şeytanın vesvesesine gelme canım. açık olduğun için namazın kabul olunmaz diye birşey yok. Ben sordum. Namaz kılmayıp oruc tutanların orucu kabul olumuyor mu? Onun gibi işte bu da. Tabi kapalı olsak çok daha iyi olur. inşAllah bir gün o da olur :)
14 Yorumla- +1 yıl
@Pes_Edit ben namazı başı açık kılıyorum demedim iyi oku. Kapalı değilim dedim
- +1 yıl
@Pes_Edit önemli değil :)
Başı açık olupta namaz kılan insanlar var tabiki başını kapatman daha doğrudur ama başı açık olup namaz kılabilirsiniz. Dövme konusuna gelince silinebilen dövmeyse sildirmeniz gerekir çünkü dinimizce hoş değil. Silinebilir değilse siz yinede namaz kılabilirsiniz dövmeniz engel değil. Nihat Hatipoğlu ve diğer hatiplerin bu konu hakkındaki görüşlerini izleyebilirsiniz
10 YorumlaYanında namaz elbisesi ve başörtü taşırsan neden sıkıntı olsun? Ben de açıkken başlamıştım namaza.
23 Yorumla
SoranYa tabikide oyle ama ne biliyim heyecanlandim. insanlar kinar diye dusundum
- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılTesettür içinden geldiği an yapılması makbuldür. Sen namazına başla Rabbim senin içine tesettür duygusunu da verecektir.
Rabbim namazlarını kabul eylesin şimdiden :)20 Yorumla
+1 yılNamazı sadece başörtülüler kılar diye bir kanun yok. Açık olduğun için bundan günah alıyorsan her kıldığın namaz için de sevabını alırsın. Endişe duyma.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba
Bu tür konularda saçma sapan yorum yapanları kale alma. Başı açık olup ibadet eden tonlarca arkadaşım var. Ben günlük hayatta nasıl rahatsam öyle giyiniyorum. Ben de ibadet ediyorum. Kur'an- ı Kerim 'de bile tesettür hakkında bu kadar değinilmemişken toplumun bu dayatmalarına anlam veremiyorum. Önemli olan kalbinin temizliği ve iyi niyetin.
İyi günler00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende normalde basim acik.
namazimi iki yildir kiliyorum. arada aksatiyorum tabi ama. uzun surmeden geri devam ediyorum. her yol oraya cikiyo çünkü. ha buarada namaza basladin veya namaz kiliyosun diye. gercekten askla kapanmak istemediysen. kesinlikle kapanma. geri acilmak istiyosun. ve yaptiginin hcbr sevabi kalmiyor.10 Yorumla
+1 yılhiç vakit kaybetme şeytan vesvese veriyor kulak asma sen vakit namazlarını hiç kaçırmadan kılmaya gayret et Allah seni doğru yoldan ayırmasın inşallah 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSacmalama istersen her yerin dogme pising olsun namazin yeri ayri ne olursan ol ne yaparsan yap namaz boynumuzun borcu kil asla şüphen olmasin
Rabbim bilir sen yeterki yolundan git.10 Yorumla
+1 yılBenim arkadaşım var açık ve 5 vakit namazını kılıyor namazi sadece teseturlu insanlar kılar diye bir ayet yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTeyzemin başı açık yıllaaaaaardır 5 vakit kılar
Ben de açıkken 1 yıl kıldım daha sonra kapandım 3 yıldır kılıyorum
Sen istedikten inanarak yaptıktan sonra namazına ne engel olabilir?
Allah kabul etsin10 Yorumla
+1 yılYahu namazi bize mi kilacaksin? Kim ayiplayacak, kim bilecek? Millete reklam mi yapacaksin ben namaza basladim diye?
Git kil guzelce iste. Burasi ilahiyat fakultesi mi ya da diyanet isleri mi ki burada soruyorsun bu soruyu cok hossun...00 Yorumla
+1 yılTabi ki engel değil. Her ibadet ayrı sonuçta. Ki namaz en önemli şey. Ne diyor Edendimiz (s. a. v) "gözümün nuru namaz.." Allah kabul etsin şimdiden. Daim etsin. Kıldığın her namaza seni Ona yaklaştırsın. Kalbini güzelleştirsin inş
00 Yorumla
+1 yılBir arkadaşım vardı zengin aile çocuğuydu iste annesi boyle suslu puslu kokostu hatta :d ama evde gordum birkere basini ortmus namaz kiliyordu cok sasirmistim :) Allah ile senin aranda herkesin kendi borcu :) Bizede nasip olsun inş
10 Yorumlaİlim üç şeydir: Zikreden dil, şükreden kalp, sabreden beden. ŞEMSİ TEBRİZ.
10 YorumlaDiğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. yakın arkadaşım yıllardır başı açık birisi ve namazını hiç aksatmıyor.
10 YorumlaDiğer konusunda 493 cevap paylaştı. bas acik sekilde namaaz olmaz yani namaz kilarken basinin kapali olmasi lazim bu arada namaza baslaycak olmana sevindim umarim birakmasin
:D10 YorumlaNamazını kıl sen her günahın yeri ayrı ama namaz borçtur ALLAH'a olan ve hepimizin ödemesi gereken
10 Yorumlaİbadetin Sen ile Allah arasındadır. Kimse yargılama lüksüne sahip değildir. Bir rekat bile karımızdır.
10 YorumlaEşim açık ama namazlarını elinden geldiğince kılıyor. UNUTMA! Gel ne olursan yine de gel.
10 Yorumla
+1 yılbaşla tabiki, namaaz ayrı bir sorumluluk kapanmak ayrı bir sorumluluk
10 Yorumla
+1 yılBenim anne başı açık bir 10 sene 5 vakit namaz kıldı şu an kapalı, ama teyzem hala açık o da yaklaşık bir 10 yıldır 5 vakit kılıyor.
10 Yorumlavar tanıdıgım oyle bırı sevdıgım kız acık 5 vakıt kılıyor annemde acık 5 vakıt kılıyordu bence vakıt kaybetmeden basla bende kılıyorum cok huzurlu oluyor ınsan
00 Yorumlaaçık olmanız kılmanıza engel degildir namaz kılarken kapanırsınız kıldıktan sonra tekrar açılabilirsiniz bazı büyük camilerde zaten açıklar için etek ve başörtüsü war Allah şimdiden kabul etsin
10 Yorumla
+1 yılNamaza durmadan güzelce abdest alırsın
Uzun eteğini giyer başını örter niyet edersin
Ortık o Yaradala senin aranda hem heyecanlanma sakin ol panik yok :)10 Yorumlasen yeter ki kıl açık olan namaz kilamaz diye bir şey yok kimseye bakma hele vaaz veren ukalalara dövme de namaz kılmaya engel değil allah kabul eder sen yeter ki kıl kardeşim
10 Yorumlakardeşim şeytan hep böyle insanları kandırıyor başım açık o olurmu bu olurmu. Bizim dinimiz güzellik dinidir tüm günahların yeri ayrıdır. Namazın kafanı açık diye kılmana mani değil. Ama dövme ciddi bir sorun
12 Yorumla- +1 yıl
Dögme gunah vucuduna eziyet ettigin aci cektigin icin sigarada alkolde hele zigna hepsinden kötü dogmeli namaz kilamaz diye bir sey yok milleti boyle yaparak dinden sogutuyorsun ne demis Mevlana ! (Gel ne olursan ol gel ) Rabbim bilir gerisini her koyun kendi bacagindan asilir.
Yav ne takılıyorsun bu şeylere... Aslolan niyettir.
10 YorumlaYa Ne kadar şaçmalıyorsunuz dalga mı geçıyorsun. başı açık olsunca ne oluyor abdest kabul mu olmuyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDövmeler kazinabiliuor.
Ayrıca inanç ile çelişme, namaza duracakkrn kapamak, kıldıktan sonra açmak, Allahın Teala' ya karşı istersem açarım istemezsem acmam der gibi bir anlama gelmez mi?_ Gelir.
Sen öyle dusunmesen dahi. Eger içine böyle bir istek gelmişse bu bir işarettir. Kalbine hidayet doguyor olabilir. Yavaş yavaş bir bir hatalatini bence düzeltme zamanı geldi.
Nefsini yenme zamani00 Yorumla
+1 yılne alakası var namazda kapan herşeyin bir başlangıcı var Allah devamını getirir inşallah
10 YorumlaDiğer konusunda 669 cevap paylaştı. namaz kılarken başını kapat yeterlki. Allah ile arana başka kişilerin saçma fikirlerini sokma yeterlki.
10 YorumlaNamaz kapalı giyindiğin sürece sorun olmaz. Sen ALLAH rızası için kılacaksın sonuçta namazı. Başlarsan ALLAH şimdiden kabul etsin.
10 Yorumla
+1 yılNe alakası var canım senin niyetin önemli. Hem merak etme kapalı her haltı yiyenler kılıyorda sen niye kılmayasın.
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSen namaz kılmaya basla diğerleri de zananla gelir... Sen içinde öyle bir ihtiyaç hissedeceksin zamanla
10 Yorumla
+1 yılZaten birdenbire nm olacak şeyler değil , Namaz kıldıkça düzeltirsin kendini.
10 Yorumla- Diğer konusunda 775 cevap paylaştı.
+1 yıltabiki kılarsın ama dövmelerin kalıcıysa abdestin kabul olmuyor diye biliyorum onları çıkarttır :/
00 Yorumla Sorduğun sorunun cevabını burdan bulamazın. Ayrıca o zaman git kapan. Bu işler sadece olmaz.
00 YorumlaVar benim tanıdığım öyle ve kınamak ne kelime saygı duyuyorum
10 Yorumla- Diğer konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılBaşi açık namaz kılarsın lakin o namaz kabul olmaz... namazın şartları vardır.
00 Yorumla Örtünmek ve namaz kılmak bunlar ayrı şeyler açık olman namaza engel olacağı anlamına gelmez sen yap ibadetini.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabiki kılabilirsin, namaz dinin direği, ahirette ilk sorguya çekileceğimiz şey, başörtüyle alakası yok kılabilirsin Allah kabul etsin ☺️
10 Yorumlasen önce bir Bismillah de başla. arkası gelir kendi
10 Yorumla
+1 yılNamaz kılmak için illa kapalı olmaya gerek yok bacım.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılnamaz kılmak istiyorsan kılarsın
verin gazı verin coşkuyu bir saçma geldi00 Yorumla Yazın başla namaza kış vakti soğuk havada abdest mi alınır :D :D
00 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. içinden böylesi güzel bir istek geliyorsa kendini tutma hayatındaki diğer yanlış bulduğun şeyler varsa onlarıda düzeltirsin
00 Yorumla
+1 yıldövmeleri sildir başını kapat. Allah tüm tövbeleri kabul eder.
10 YorumlaDiğer konusunda 9,6b cevap paylaştı. İcinden geleni yap kil namazini sevabida gunahida senin
10 Yorumlayalnız dövmelerden kurtulman lazım abdest geçersiz her türlü :)
00 Yorumlabenim başım açık ama ben yine de kılmıyorum. sen örtün kıl birşey olmaz.
00 YorumlaBaşı acık namaz kılınmaz öyle bişi yok büyük sıkıntıya gireresin seri avret var bunlar cahil
00 Yorumla
1 yılBende açığım kapanmayı düşünmüyorum ama namaz kılıyorum huzur buldum yemin ederim
00 Yorumla- Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat