19 yasima girecegim annem hala saat 9 gibi eve donmemi istiyor arkadasim dogun gününü kutlayacakti Gece saat 3 gibi geldiğim icin dayım beni hortumla dövdü(Benim sigara bile kullanmadığımı biliyor sadece ozel günlerde bir duble rakı icerim gec geldim diye dövdü ictim diye falan değil) en sonunda bende dayanamayip kaçtım şu an arkadasimin yaninda kalıyorum. Boyle bir ailem olduğu icin nefret ediyorum. Vede bunlar dayimin bende bıraktığı bir kaç iz
Gecmis olsun yegenim. Inan o anana ve dayina diyecek laf bulamadim. insanlar bu kadar nasil cani olabiliyorlar ya. . aklim almiyor. Maddi durumu iyi degil diye babana gitmek istemiyorsun. tamam da annen seni okutacakmi peki? Eger okutur universiteye gidecegim gelecegimi dusunmek zorundayim diyorsan katlanmaktan baska caren yok sanirim. en azindan baska bir sehirde universiteye gidersen kurtulursun. o zaman isteselerde karisamazlar. Hem yuregin sizlasada bir karar alman gerekiyor. kac gun arkadasinda kalabilirsin? Ben bir babayim ya. inan sabahin korunde giderim ise geldigimde aciktik deyip yemek beklemelerine bile uzulurum. ergen olduklarina yorarim. daha hayati tanimiyorlar bile. Sende maalesef insanlarin ( anne dayi) insafsizligiyla erken tanismissin. acimasizliklariyla birgun kaybeden olanlar onlar olacak. bunada inaniyorum. @SeynSeynn yegenim en guzelini yapmis bence. Bir soz vardir: varligimda degerimi bilmeyenleri yoklugumla azat ederim diye. Seninle mesajlasmak istiyorum yegenim. En azindan bir cikis yolu bulmak icin. Sinirlerime hakim olamiyorum şu an . Huzur icinde mutlulugun tam tadini cikaracak yasda olan bir gence yapilanlar beni kotu etti inan. Mesaj yazarmisin bana. Lutfen. Sana en uygun yolu bulmadan da duramam ben. bunuda bilmeni isterim. Grsrz yegenim benim
arkadaşa yardımcı olursanız sevinirim. benim ailemle aram düzeldi az çok. dayımla görüşmüyorum fazla ama annem özür diledi ve barıştık 1 yıl önce. hala daha kavga ettiğimiz oluyor tabi ama öyle eskisi gibi değil.
@gizli oldugu icin elim kolum bagli yegenim @SeynSeynn Sen simdi nasilsin? Durumun iyimi? Bunlar yasanmamasi gereken seyler biliyorum. umarim silmissindir hayatindaki kara sayfayi. Mutlu oldugunu duymak bile moral olacak durumdayim inan. Grsrz guzel insan. aslan yegenim benim
normalde hiç duygulanmam öküzün tekiyim ama işte böyle bir insaniyete aç kaldım ben. durumum iyi devam ediyoruz hayata babasız büyüyerek. silebildiğim kadar sildim o kara sayfaları abiciğim. sizi takip ediyorum ve öz abim olarak ilan ediyorum iyiki varsınız güzel insan.
Darp raporu alıp polise git ve şikayette bulun. Sonrada babanın yanına git. Babamın maddi durumu kötü demişsin, sonuçta başını sokabilecegin bir ev var. Git gerekirse bir iş bul, garsonluk yap çalış. Kendi paranı kazanmaya başlayınca daha mantıklı kararlar vereceksin. Şimdi gelirin yok, elin kolun bağlı mecburen katlaniyorsun bu duruma ama nereye kadar? Bir an önce kendin için bir çıkış yolu bulmalısın. Böyle bir ailen varsa , kendinden başka kimseyi dusunmeyeceksin. Sen bak yoluna, onlarda ne hali varsa görsün. Annene otur konuş. Durumu anlat , ya dayımı bizden uzak tutarsın ya da babamın yanına giderim de..
2
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Babam ile. kavgaları büyük kesin babanin yanina git der eger dedigin yaşamı secersem geleceğim mahvolir
Ozaman aranızda iletişim sorunu var, onların tam olarak güvenini kazanmalısın. Bazen alttan alıp rol yapacaksın belki. Ama bir süre buna katlanirsan yavaş yavaş istediklerini yapmalarını sağlayabilirsin.
Ahh.. Ne diyecegimi bilemedim yuregim cız etti çok çok cooook geçmiş olsun. Ben anneni cozemedim. Senin eve erken gelmeni istiyor demekki başına bir şey gelmesinden korkuyor yani seni seviyor ama o şerefsiz dayinin sana vurmasına göz yumuyor. Yerinde olsam ben de kacardim tabiki. Eğer imkanin varsa part time bir işte çalış babanın yanına git. O anneyle yaşanmaz kardeşim. Sen onun evladisin bu vicdansizlik ne demek oluyor :'(
Bu ne ya? Bu nasıl bir insaniyetsizlik. Sakın şikayetçi olmadım deme.! Sen artık yetişkin bir bireysin bunu farkında diiller mi. Asıl sorun bundan sonra ne yapıcagın? Nerde kalıcagın?
4
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İste sorun bu ondan şikayetçi olamıyorum ne yapicam bu yaşta
Aynısı bana oldu dostum aynısı şu an o fotoğrafa bakınca kendimi görüyorum. bende hem hortumla hemde elektrik süpürgesinin demiriyle dövüldüm dayım tarafından 16 yaşında. Benimde babam rahmetli. Sana tavsiyem bir kaç gün ailenden uzak dur benim gibi. çok canın yanıyor şu an onuda biliyorum çünkü aynı yerlere vurmuş seninkilerde. ama biz barıştık daha yeni. umarım seninkide düzelebilir. burada suç tamamen annenin dayının değil. benim dayım beni döverken annem izliyordu eğer aynısı sanada olduysa ne o kadına anne nede o adama dayı de ben böyle yapıyorum.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Elimden gelse onlarla yasamak istemiyorum ama muhtacim
aynen bende öyle. yaşıtız senle ama ben böyle düşünüyorum biraz yaz aylarını feda et çalış para kazan toparla biraz. sonra okul çıkışlarındada git çalış para topla. kendine kiralık ucuz bir ev tut ben öyle yapıcam. uğraşamam bunlarla
Az öncede başka bir konuya yazdım. Sanada yazıcam ablacım öncelikle kusuruma bakma bildirim alıp görürsen.. Allah dayının elini kırsın ya 19 yaşında bir delikanlısın kendine sahip çıkan bir bireysin ne demek hortumla dövmek? Allah onu cehennemde yaksın o kadar sinir oldum ki görünce dayanamadım.. Buna sessiz kalan annende dayından korkup onun eline baktığı için susmuş olmali.. Bir insan bir insana bunu yapamaz birde yeğeni canı ciğeri ya ! Inşallah kendi ayaklarin uzerinde durur guzel bir yaşamın olur. Sen sen ol sakim psikolojin bozulup kendini kotü işlere sokma olur mu.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bro senin yapıcağın tek şey yoluna bakmak oku sonra eline işini al yanına bir jop al tamam mı sonra dayının geç geldiği bir gün ağından kan gelseiye döv mk o zaman anlar allahın * oropusu. Ben orda olsam varya hulooo zaten kicik boksta baya dövüyolar alışkın ve antıremanlıyım baya baya :P (90 kez burun ve 300 kez dal daşağa vurdular burun kanadı dal daşşağıda zar zor kurtardık :P) yani bu tür olaylar çocouk oyuncağı değil ölümüne savaşmak dayak yemekte iyidir tabi kendi kendine bakıcağın zaman yani temel ihtiyaçlarını kendin karşılıyıcağın zaman tabi.
Bu yüzden çalış kardeşim eğer gerçekten kendine inanırsan güel bir ünü. gidesin ve güzel bir mesleğin olur ve o eve gttiğinde omuzların düşük değil dimdik ve korkusuz biri olarak girersin
Öyle dayının ben taa.. Ağzımı bozdurcak şimdi yaa.
19 yaşına gelmişsin karşısında çocuk mu var da böyle dövüyo. Kaçmakla iyi etmişsin. Mümkünse bidaha o eve gitme derim. Dayak yemene karışmayan ' Anne ' dediğin o kişinin de senin için üzüleceğini sanmıyorum.
şu an cok sinirlisin ya da cok kirginsin buyuk ihtimalle. Yorumlari okudum herkes yardimci olacagina damarina basmaya calismis. Ofkeyle kalkip zararla oturma sakin. Yasin kucuk degil calisip kendi hayatini kazanabilirsin. 1-2 ay kalabilecegin bir yer bul ve bu surecte calismaya basla. Yavas yavas kendi duzenini kur derim ben
Kendi ezilmisligini, sindirilmisligini 19 yasinda bir gence siddet uygulayarak üzerinden atmaya calisan insanin ciddi tedaviye ihtiyaci var. Sizi de sindirmelerine izin vermeyin.
Bu izler geçer ama içindeki yarattığı psikolojine verdiği zarar yıllarca geçmez. Sana tavsiyem bunların seni olumsuz etkileyip olduğundan çok farklı birine dönüştürmesine izin verme. Bol bol kitap oku. Çalışıyor musun okuyor musun?
Annen baban ayrı sen dayında mı kalıyordun? İkisinden birinde kal ve okuluna odaklan senin çıkış yolun okulun ve yapmak isteyeceğin mesleğin olacaktır. Aksi halde anne baba ayrı üstüne akrabadan görülen şiddet bu seni başka bir yere sürükleyebilir. Asla istemeyeceğin bir hayatı seçmene sebep olabilir. O yüzden olgun ve mantıklı düşün. Eğer dayına bir zarar vermek istiyorsan bunu mahkemeyle hallet aksi halde şiddeti seçersen ikinizden biri ya da başkaları zarar görebilir. Bu da kimseye iyilik getirmeyecektir. Belli ki dayın cahil birisi senin onunla bir olup cahil olma. Cahillik düşüncelerdedir nereden mezun olup olmadığı kişiyi cahil yapmaz.
Arkadaşının yanında ne kadar kalabilirsin ki? Babanın maddi durumu iyi olmasa bile yine dayınla karşı karşıya gelmekten iyidir. Babanın yanında kaldığın süre içinde çalışabileceğin okulunu fazla etkilemeyecek bir iş bulmaya çalış. Bir araştır öyle bir iş yok dersin ama her zaman vardır. Öğretmenlerinle görüş sana bir yol göstersinler. Derslerine de ciddi ağırlık ver.
Geçmiş olsun. Takma kafana herkes yaptıklarının cezasını çekecek. Sen 25 yaşına geldiğinde eline mesleğini almış hatta evlenmiş çocukların bile olmuş olabilir. Onlarla mutlu bir aile kuracaksın bugünler çoktan unutacaksın. Dayın denen kara cahil sana bu yaptıkları için pişman olacaktır. Mantığını kaybetme Allah yardımcın olsun.
Merak etme olacak bunu göreceksin ve eline düşeceği zaman da gelecek. İşte o gün geldiğinde sen ne yapacaksın orası önemli. Ondan daha mı olgun davranacaksın yoksa geçmişin intikamı mı olacak bunu göreceksin.
ayrıysa babana git. babanda aynıysa eğer, bir süre annende devam et bir işe gir sonra çaktrmadan bir ev tut. yapamam diyorsan da, mutlaka bir akraban vardır. anlar bir büyüğüne. bence mutlaka yardm ederler
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayatim berbat olur böyle okumazsam geleceğim ne olacak
Ay kiyamam ya . Cahil insanlar iste korumayi boyle siddetle cözuyorlar ! Seni korumak isterken boyle siddet gostererek seni sadece Kaybederler... Gecmis olsn
Dayının amuğa goyum kardeş. Beni de babam 2 yıl önce polis copuyla dövmüştü o gün bu gündür intikam yemini ettim bana muhtaç kalacakları zamanı beklemek için. O zaman geldiğinde ne olur hiç bilmiyorum.
İçim cız etti ya çok kötü yapmış sırtını çok üzüldüm :/. Ayrıca şok içindeyim. Acaba serseri biri olmandan korktuğu içinmi yaptı dicem ama bu kadarıda çok fazla.
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olmadigimi kendi biliyor ve kendisini gece hayatı var sigara kullanmayan ve sadece en fazla birbduble rakı icen birinjn serseri olmasini bekleyemez
yani bende 19 yaşımdayım bana böyle bir şey olsa ömür boyu nefret ederdim. kışkırtmak gibi olmasın ama yani öyle. sana baban vuruyormuyduki dayın vuruyor
Allah belasını versin diyeceğim kusura bakma ama. istersen haklarında hukuk işlemi başlata bilirsin. zor bir sürece girersin ama yinede sana artısı da olur. çok geçmiş olsun.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Daha lise mezunuyum haystimi nasil devam ettireceğim
anladım. kafanı topla her şeyi bir güzel düşün ne yapmak istediğine karar ver kendin için doğru yolu çiz. morlukların geçmesini istersen (tabi hukuk sürecini göz önünde bulundurmak istiyorsan darp raporu almalısın) bal sürebilirsin. morluklarını geçirir.
neyse geçmiş olsun üzüldüm orta yolu bul eve çok geç gitme sen yinede oturduğunuz yer güvenli bir yer mi annen ondan boyle yapıyor belkı arkadaşların falan
Geçmiş olsun çok üzüldüm :// gece 3 de yaşına göre çok eç olsa bile adam gibi konuşabilirdi senle. Arkadaşında kalma git evine ve dayınla konuş. Baban yokmu?
Seninle istediği gibi konuşamaz mesela. Vurmaktan bahsetmiyorum bile hemde böyle hayvanca... Annen ne diyo bu duruma biraz detay verebilirmisin yardımcı olmak istiyorum.
Okudum bikaç yorumunu. Babanın yanına gidemezsin çünkü maddi yönden sıkıntı çekersin. O zmn yapman gereken ne kadar zorda olsa daha bir sene dişini sık ve bol bol derslerine çalış bu salakların elinden kurtulman içinde bir iş bul bağlantı kur ordan burdan para toplaya toplaya yavaş yavaş uzaklaşırsın. Elinden bişey geliosa misal tamir ve badana işte her ne bksa onları yap kendini çöz o anan olacak karıdan (istersen kız bende anneyim ASLA evlatlarıma dayak attırmam) kurtul. Şikayet falan boş iş bunlar polislerdende bir b*k bekleme.
lafa karışıyorum ama varlığın içinde köle gibi yaşayacağına kendi istediğin bir işte paşa gibi çalış krallar gibi yaşa ne o öyle annen dövmen için dayını kışkırtıyo. nasıl bir anne yapar bunu. ben kimsesiz büyüdüm annemi tanımıyorum babamla uzağız ama onlar bile daha iyi davranıyolar bu anlattıklarına göre ne saçma insan onlar öyle.
Sen döneceksin yani belli, bn olsam gitmezdim iş bulur bir ew tutar kalırdım tek, okulu da bir yıl dondurur sonra park time devam et yine ve erkeksin daha rahat yaparsın bunları , o zamana kadar elinde baya paranda olur, ütopik görme bunu istesen yapılır
dayın buyuk ıhtımal eve maddi getirisi var yoksa annen musaade etmezdı buna gibi... sen kendi ayakların uzerınde durmadıgın muddetce hep bunlar olabılır... part tımede olsa bir işe bak ... para kazandımı kendıne guvenın gelır anlıyormusun ... okul cok onemlı hangı sartlarda olursan ol devam et... ac kal ama yınde okula devam... yıkılmak kolay ayakta kalmayı denemelısın ...
Canim kardesim ortalik o kadar karisik ki annen senden endise eder hakkidir. Tabiki gezmek tozmak seninde hakkin, dayinin bu sekilde dovmeside yanlis. Ama kim olsa gece cocugundan endise duyar. Sen yine de annemin sozunden cikmamaya calis. Kendini onun yerine koy sana bireey olsa annen ne kadar uzulur, bir dusun.
Babana durumu anlat ve onunla kalma şansın varsa onunla kal. Annenin buna Nasıl müdahale etmediğine bir anne olarak inan anlam veremedim üstelik çok öfkelendim. Okuyor musun sen?
Derslerine asıl ve o evden kurtulmanın yoluna bak. Dershane de şart değil düzenli çalış yeterli. Herşey senin annende bitiyor, benim kızıma biri el kaldırdığı an o elini kendi suratında hisseder. Hayatta en sevdiğim insan kızımdan sonra annemdir o bile el kaldırsa düşman kesiliyorum. Allah sana sabır versin, inşallah bir daha tekrarlanmaz bu durum.
En İyi Cevaplar