Film dizi izlerken ne yenir? Yardımcı olabilecek olan var mı?

Film izlerken insanların bir kısmı bir şeyler yemeden duramaz bir kısmı ise diziye filme dalmaktan bir şeyler yemeye sıra gelmez. "Bir şeyler yiyince dikkatim dağılıyor diziyi/filmi bir dakika başa sarıyorum" diyeni bile duymuştum 😂
Bende severim mesela film izlerken bir şeyler yemeyi. Film deyince aklıma direk bir şeyler atıştırmak gelir. Nasıl bir psikolojidir bu anlamak zor. Ama bir düşününce 2 3 saatlik bir film de de bir şeyler atıştırmak istemek normaldir sanırım. Tiyatrolarda bile perde aralarında kantin dolar. Benim gibi bir yabancı diziye başlayınca tüm sezonu izleyenler, dizinin başından kalkmak istemeyenler açlık hissine yakalanmamak için yanında atıştırma olmadan diziye başlamasın bence. Film/ Dizi izlerken ne yenir? soruna aklıma gelenlerle cevap vermeye çalışacağım içine birkaç tane yemek türü atıştırmalıklardan da koyabilirim.
Film deyince aklımıza gelen ilk atıştırmalık patlamış mısırdır sanırım. Film/Dizi izlerken yenilecek geleneksel atıştırmalığımız olan patlamış mısırı kendimiz patlatırız ya da hazır satın alırız. Bir tabak bittiğinde gider bir daha patlatırız. O kadar alıştırıyor kendine.

Hem sağlıklı hem lezzetli atıştırmalık olan kuruyemişler insanın yedikçe daha çok yiyesini getiren çok fazla yenildiği zaman da çeşitli sorunlara yol açan bir besindir.
Kuruyemişi yerken miktarının ayarını çok fazla kaçırmamak gerekiyor yoksa yağlı olduğu için çeşitli cilt sorunlarına ve mide bulantısına yol açabilir. Tecrübe konuşuyor hiçbir zaman tutamam kendimi kuruyemiş görünce 😉
Küçüklüğümüzden bir çoğumuzun çok sevdiği elma şekeri Film/ Dizi izlerken yenilecek atıştırmalıklar listesinde yer vereceğim öneriler arasında. Bu listenin içine eklenir mi kararsız kaldım ama ben olsam yerim yani. Bazı insanlar çok şekerli yiyecekleri sevmez ama bana ağır gelmiyor. Ayarını da kaçırmamak gerekiyor diş sağlığına zarar verir yoksa. Dikkatli olunması gereken bir konu da elma şekerini yerken yapış yapış olduğu için saça başa çok yapışmasıdır. Elmayı kesip küçük parçalara ayırarak yemek daha kolay ve temiz olur diye düşünüyorum.

Nohut kavurmasını benim annem küçükken çok yapıyordu ve baya seviyordum ama şu an pek aklımıza gelmiyor. Bu yazıyı yazdıktan sonra anneme yaptırmayı düşünüyorum aklıma geldiği iyi oldu. Hem sağlıklı hem lezzetli. Ama çok fazla kavurmamak gerekiyor hem vitamini azalır hem de taş gibi sert oluyor o zaman kabuğu.
Genelde yazları ve mevsim geçişlerinde tercih edilen dondurma bir şeyler izlerken de yenilebilecek bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Ama kışın tercih etmem tabi ki. Nerden bulacağım ki zaten😊

Ben genelde meyve tabağı hazırlamaya üşenirim meyveleri ve bıçağı alıp izlerken kendim kese kese yerim öyle daha eğlenceli geliyor nedense. Siz benim gibi üşengeç değilseniz bunun için özel bir uğraş verip izleyeceğiniz şeye başlamadan önce de bir tabağa meyveleri hazırlayabilirsiniz.

Arkadaşlarımızla dedikodu yaparken, ailemizle birlikte oturup muhabbet ederken saatlerce elimizden düşürmediğimiz 2 3 defa tabağı yenilediğimiz çekirdeğin bizi film izlerken bıktıracağını hiç sanmıyorum. Ay bir de tuzlu ise ben iptal yani, direk dalarım😂 Ama fazla yenilirse aynı kuruyemiş gibi bunun da yan etkileri var tabi ki. En belirginleri de mideyi kavuruyor, mide bulantısı yapıyor, cilt sorunlarına yol açıyor.

Patlamış mısırın farkı bir çeşidi olan bardakta mısır genelde çok kişiniz aklına gelmez. Ama hem sağlıklı hem leziz olan bu atıştırmalık çoğumuzun aklına geldiği anda canını çektirecek derecede bir tada sahip. Satılan mısır konserveleri ile birlikle evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz ama haşlandığı anda ki o sıcak süt mısırın tadını vereceğini zannetmiyorum.

Doğum günleri ya da özel günlerde pasta çok fazla tercih edilmez. Yani bizde öyle oluyor genelde. Film izleyeceğim zaman da direk aklıma gelen atıştırmalıklar arasında yer almaz. Ama evde olursa bir şey izlerken yer miyim tabi ki yerim. Bu nedenle pastayı da bu listeye ekliyorum. Bir diğer önerim ise küçük sandviç pasta gibi olan ekler. Hem tat olarak hem görüntü olarak çok tatlı olan ekler, sırf üstündeki çikolata ve içindeki kremadan dolayı listemin başlarında olmayı hak ediyor.

Hepimizin bildiği klasik cips olan patates cipsi kendini film kelimesi ile aynı cümlede tutmayı başarıyor. Hatta benim açımdan o olay şöyle; film deyince cips yiyesim değil cipsi görünce film izleyesim geliyor. Her ne kadar marketten alınmış bir paket cipsi olsa bile bende, film izlemeye teşvik eden bir organizasyon var havası uyandırıyor. Sanırım bu da reklamların bilinçaltımızdaki etkisi ile alakalı.
Tatlı tuzlu hiç fark etmez bakkala, markete gittiğimizde almadan dönmediğimiz abur cubur olan bisküvi, bir şeyler izlerken atıştıracağımız aklımıza gelen en basit atıştırmalıktır. Çoğumuzun evinde bulunur. Bisküvi de şeyler izlerken yemek için atıştırmalık tercihlerinizden biri olabilir.
Ben küçüklükten beri kurabiyeyi çok fazla sevmem. Bana çok tatlı ve ağır gelir, bir tane iki tane anca yerim. Annem de çok fazla yapmazdı zaten. Ama bazıları da çok sever ve film dizi izlerken de tercih ederler. Bu nedenle yazıyorum bu listeye. Tarçınlı kurabiyeyi diğerlerinden bir tık fazla severim diğerleri kadar ağır değil. Güzel bir tat bırakıyor ağzında onu önerebilirim.

Küçük tatlı atıştırmalığımız makaron film, dizi izlerken yiyecek atıştırmalıklar listemizin içinde yer alıyor. Bu lezzetli atıştırmalıkları kim sevmez diye düşünüyorum şu anda.
Eğer gittiğiniz markette satılıyorsa kasadan geçirmeyi unutmayınız. Satılmıyorsa aklınızda bulunsun bir dahakine denk gelince pastaneden alırsınız.
Paketini açıp 2 dakika da bitirdiğimiz çikolatalardan bahsediyorum tabi ki. Marketteymişsin almayı unutma. Ama film izlerken çok dayanacağını düşünmüyorum yanında bir şeyler daha hazırla yoksa atıştırmalığın iki dakika da biter.
Bunu film dizi izlerken yenilecekler listesine neden ekliyorum Çünkü yapımı 3 5 dakika şip şak kaynar suyunu dök bitti. Benim gibi diziye başlayınca 5 saat başından kalkmayanların tercih edeceği bir atıştırmalık olabilir. Ben genelde tadını beğeniyorum ama sağlıksız olduğu için çok fazla tercih etmiyorum. Şimdi diyeceksiniz "ohoo patlıcan yemeği de koyalım o zaman bu nasıl liste" diye ama bu o kadar da doyurucu bir yiyecek değil. Film izlerken tercih edilebilir.

Yapımı biraz uğraşlı ama tadı efsane yiyeceğimiz waffle’ ı film izlerken yemek, filmin bile tadını güzelleştirir diye düşünüyorum. İçindeki meyvelerden dolayı oldukça sağlıklı olan waffle içindeki ve üstündeki çikolatası, altındaki krep’ i ile çoğu kişiye kendini kolayca sevdirir. O yüzden bu da bir aklınızda bulunsun.
Soğan halkası tadı lezzetli ama biraz yağlı bir atıştırmalıktır. Ama bu listeye girmemesi için bir neden yok fazla ağır olduğunu düşünmüyorum bir şeyler izlerken tercihiniz olabilir.
İlk olarak elma cipsini çok severim, kabak cipsini hiç denemedim ama çeşitli baharatlar ile onu da beğenen çok faza insan var. Evde yapmayı deneyebilirsiniz. Uğraşmak istemiyorsanız, satılıyor ise hazır alabilirsiniz.
Kuruyemişlerin içine dahil olduğunu düşünmüştüm ilk başta ama şu an kategoriye dahil olmadığını düşünüyorum. Ama kuruyemişle birlikte çok iyi gidiyorlar. Kurutulmuş meyvelerden kastım ne incir kurusu, dut kurusu, elma kurusu, kayısı kurusu, erik kurusu gibi meyveler. Meyveler kurutulduktan sonra da bağışıklık ve sindirim sistemi için oldukça sağlıklı besinler haline geliyor diye biliyorum. Film izlerken tercih etmeseniz bile sağlığınız için düzeli olarak yiyebilirsiniz.
Şahane öneriler ya, kabak cipsini hiç denemedim ama. Merak ettim yapacağım <3
@KürkMantoluHayri teşekkürlerr❤
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde D&R Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
Sinema neredeyse her gencin yapmayı en çok sevdiği aktivitelerden biridir. Kimileri bundan tek başına keyif alırken kimileri arkadaşları, ailesi ile yapmaktan keyif alır. Filmler en az 2-3 saat sürdüğü için kimi zaman acıkıyoruz, kimi zaman canımız bir şeyler istiyor. Bu gibi zamanlarda da imdadımıza bazı atıştırmalıklar yetişiyor. Bende aşağıya bildiğim, aklıma gelen atıştırmalıkları bırakayım.
İlk aklıma gelenlerden biri oldu. Seveni kadar sevmeyenide var elbette. Canınız şeker istiyorsa ama çokta şeker tadı almak istemiyorsanız kendinize bir kase karışık jelibon hazırlayabilirsiniz. Şeftalili olanlar favorim ama bir şeyler izlerken özellikle uzun olanları çeke çeke yemekte ayrı bir zevk.

Uzun olan gofretler etrafı biraz pisliyor. Bu yüzden tercih etmenizi önermem. Küp olanların yemesi hem daha keyifli hemde etrafa hiç bir zararı yok. Her yerde satılıyor mu bilmiyorum fakat A 101, BİM, ŞOK gibi marketlerde bulunuyor. Kolaylıkla temin edebilirsiniz.
Her markette kolaylıkla bulabilirsiniz. Hem lezzetli hemde keyif verici bir araştırmalık. Yine küp gofretler gibi boyut olarak büyük olmadığı için çabucakta bitmiyor. Film boyunca yiyip, tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz üzerini krem şanti ve üzüm, frambuaz gibi meyvelerlede süsleyebilirsiniz.

Oreo ve süt ikilisinide tercih edebilirsiniz. Yalnız bunu yerden ortalık biraz batabilir ve filme tam odaklanamayabilirsiniz. Eğer bu ikisini göze alıyorsanız kesinlikle denemelisiniz. Komedi tarzı çok odaklanma istemeyen, daha doğaçlama tarzı filmlerde tercih edebilirsiniz. Zaten konuları az çok benzediği için yerken filmi kaçırmamış olursunuz. Bu şekilde uğraşmak istemiyorum derseni milkshake şeklinde de tüketebilirsiniz.

Bu ikilide genelde adından beraber söz ettirir. Aralarında tat olarak fark olsada ikisininde verdiği keyif aynıdır. En büyük farkları boyutları olsa gerek. Yerken biraz gürültü yapabilir bu yüzden filmin sesini arttırmanızı öneririm. Ellerinizin yağını silmek içinde bolca ıslak mendil almayı unutmayın.

Biraz nostaljik gibi oldu sanki bu. Bisküvisini sevmeyenler benim gibi sadece puflu yerini yiyenlere buradan selam olsun😂👋 Gayet hoş, küçük ve lezzettli bir araştırmalık. Bir kutu alıp keyifle yiyebilirsiniz. Hem geçmişide yad etmiş olursunuz.

En sevdiğim yiyeceklerde listeye bir numaradan giriş yapıyor dondurma. Lezzeti başka serinliği başka güzel. Yaz aylarınında vazgeçilmezi. Kesinlikle birer kutu almalısınız. Fakat güzelliği eridiği için çabucak sonlanıyor. Filmin ilk yarım saati dolmadan eliniz boş kalacaktır muhtemelen☹

Bir sürü çubuk kraker çeşitleri var. Sende bunlar arasından sevdiklerini seçip güzel bir tabak hazırlayabilirsin. Film esnasında kıtır kıtır keyifle yiyebilirsin.
Evde de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu yiyeceği kesinlikle tavsiye ederim. Doğal olması bir yana bir o kadar sağlıklıda. Film izlerken sizi rahatsız edici bir yanıda yok. Gürültü çıkarma, elleri yağlandırma gibi. Aşağıya minik bir tarifini bırakıyorum evde yapmak isterseniz.
-Meyveleri püre haline getirin. (Mutfak robotu yardımı ile veya kendiniz ezerek)
-Ardından yoğurdun içine püre haline getirdiğimiz meyveleri ekleyin.
-Dilerseniz bu şekilde tüketebilirsiniz dilerseniz vanilya veya toz tatlandırıcıda ekleyebilirsiniz.
-En sonra ise kaselere alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🍓

Çikolatadan vazgeçemeyenler ama aynı zamanda meyveyide çok sevenler için harika bir lezzet olduğunu düşünüyorum. Hazır alabileceğiniz gibi yine evde kendiniz kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Tarifi kısaca aşağıya bırakıyorum.
-Meyveleri çöp şişlere geçirin.
-Marketten aldığınız kare çikolataları buhat yardımı ile eritiniz.
-Ardından eriyen çikolatayı meyvelerin üzerinde gezdiriniz.
-Son olarakta çikolatanın donması için dilerseniz oda sıcaklığında (ama yaz mevsiminde pek mümkün değil) dilersenizde buzdolabında bir kaç dakika bekletiniz. Afiyet olsun🍫🍓

Yaz denilince akla gelen ilk şeylerden biri bence kavun ve karpuz ikilisidir. Karpuzun ana vatanlarından biri olan Adana'da yaşadığım için benim elbette vazgeçilmezim karpuz fakat kavununda bir o kadar seveni var. Hem kokusu hem de yedikten sonra şişkinlik yapmamasıda onu tercih edenler tarafından vazgeçilmez kılan başka özellikleridir. Sizde büyük bir tabak küp küp doğranmış kavun ve karpuzdan yiyebilirsiniz.
Aslında açıklamaya hiç gerek duymuyorum fakat yinede belirtmeliyim ki bu meyvelerden en az birini seven bile mutlaka vardır. Kütür kütür yeşil erik, ısırınca ağızda yumuşacık bir doku bırakan çilek, hem sert hem tatlı olan nektarin, çocukluğumuzun vazgeçilmez küpeleri ve kimisi tatlı kimisi mayhoş kirazlar, daha neler neler. Sizde bu yaz meyvelerinden oluşan bir tabak hazırlayabilirsiniz. Yazarken canım fena çekti yarın ilk işim meyve almak olacak sanırım☹😂😊

Hep dizilerden görmeye alışkın olduğumuz bu çubuklardan sizde evde kolayca yapabilirsiniz. Tek lazım olan bir kaç sebze ve sos. Çabuklarınızın yanına sosta yaparsanız daha lezzetli bir araştırmalık haline gelir. Böylece hem sağlıklı hem lezzetli bu atıştırmalığı yerken daha çok keyif alabilirsiniz. Sos için aşağıya bir tarif bırakıyorum, göz atabilirsiniz.
-Biber
-Sarımsak
-Taze peynir
-Dereotu
-Tuz ve baharat
-2 yemek kaşığı kadar yoğurt.
-Malzemeleri güzelce ve küçük küçük doğrayıp yoğurdun içine atın. İçine baharatlarıda koyduktan sonra yemeye hazır. Malzemeler için ölçü vermedim herkesin damak zevki farklı olacağından. Siz göz kararı ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun🥒🥕
Yine dizilerden görmeye alışkın olduğumuz bir lezzet kanepe. Osmanlı usulü sandviçte diyorlarmış sanırım bir ara duymuştum. Sizde bu küçük sandviçlerden bir tepsi hazırlayabilirsinizm. Yine doğal ve sağlıklı ayrıca küçük olduğu için film boyunca tüketebilirsiniz.
Bu soruya hiç girmemeliydim, görsellerin lezizliği öldürdü beni 😍
Merhabaa :)
Son zamanlarda dizi&film sürekli izlemeye başladım hatta şu an hali hazırda 3 diziyi izliyorum. Hal böyle olunca diziler bağımlılık yapıyor ve yemek yerken bile izliyorum. Dilersen şimdi dizi&film izlerken yediğim birkaç yiyeceği, atıştırmalığı senin ile paylaşayım. Umarım beğenir ve sende yersin <3

En üste bu ikiliyi yazmasam olmazdı sanırım. Sırf dizi izlerken bunları yiyorum diye yüzüm hep sivilce attı hatta. Ama yaz ayınca mevsim sıcakları yüzünden pek tüketemiyorum içimi çok yakıyor hem yağları hem de tuzları. Ama her şeye rağmen dizi ve film izlerken vazgeçilmez atıştırmalıklarımız onlar <3

Aramızda sarma sevmeyen var mı? Hayır tabii ki ciddi sormuyorum sarma sevilmez mi hiiç. Yaz ayında buzdolabından çıkarıp üzerine bol limon sıkıp odama getiriyorum ve izleyeceğim dizi bitmeden kendisi hemen bitiyor ama olsun :D Özellikle yaz ayında dizi ve film izlerken kesinlikle tavsiye ederim sarmayı.

Bol tuzlu çekirdek çok severim özellikle tazeyse. Dizi film izlerken de çok güzel yeniyor ama etrafa fazla dökülüyor bu yüzden eğer odamda izleyecek isem tercih etmiyorum yatağıma dökülmesin diye. Ama yerken yanınıza kesinlikle su alın yoksa çok susarsınız ve diziyi bölmek zorunda kalırsınız.

Zaten daha yiyecekleri söylemeye başlamadan demiştim; bazen yemek yerken de izliyorum diye. Pizza da en sevdiklerimin başında geliyor. Hal böyle olunca da dizi veya film izlerken vazgeçilmezim haline gelmiş durumda. Yanında büyük bardak cola ile harika oluyorlar. Dilersen marketten hazır alabilirsin. Dilersen de evde yapabilirsin. Eğer evde yapmak istiyor isen yazdığım bencedeki tarife mutlaka göz atmalısın.

Tane tane olan şeyleri dizi film izlerken yemeyi çok seviyorum. Sigara böreği de bunlardan bir tanesi. Tavada yağda kızartılmış, hafif sıcak olan sigara börekleri bir şeyler izlerken çok güzel yeniyor. Bazen bazı sahneler heyecanlı olduğu için yemeyi unutuyor olabilirim sende yemeği unutabilirsin ama olsun.

Çocukken bize sorulan "en sevdiğin yemek ne" sorusuna patates kızartması diyen nesiliz biiz. Bu yüzden kesinlikle dizi film izlerken de tercih edebiliriz. Ben severek tüketiyorum hele üzerinde acılı ketçap var ise. Size de tavsiye ederim tane tane olduğu için kolayca yeniyor.

Sende "nem çok, yanıyoruum" diyenlerden misin? O zaman kutu dondurma dizi ve film izlerken yemek, atıştırmak için harika bir seçenek. Tavsiyem ise limonlu ve vişneli olan. Ama diziye dalıp hepsini yeme olur mu yoksa benim gibi boğazların şişebilir...

Yine yaz ayının vazgeçilmez meyvelerinden olan çilek, kiraz, muz, erik, kiraz, vişne dizi, film, video izlerken çok güzel yeniyor. Karpuz, kavun gibi sulu meyveleri pek tavsiye etmem çünkü suyu dökülebilir. Eğer meyvelerin tadını sevmiyorsanız çikolata eritip üzerine döküp fondü olarak tüketebilirsiniz. Bence en az 1 kere yiyeyim, asla pişman olmazsınız :)

Yine tek tek yiyebileceğimiz bir atıştırmalık <3 hatta atıştırmalıklar. Hem kalp sağlığımız için de oldukça önemli çerez tüketimi. Benim dizi izlerken ki favori çerez atıştırmalıklarım ise; fındık, badem, leblebi, kuru kayısı, kuru incir, ceviz, kuru üzüm. Özellikle kuru üzüm ile kavrulmuş fındığı yan yana yemenizi tavsiye ederim.

Ya ilk duyduğunda veya gördüğünde "kısır, çiğ köfte ne alaka" diyebilirsin. Aslında dizi film izlerken dökülebilecek yemekler yemeye karşıyım ama kısırı ayırıyorum. Çünkü gerçekten bir şeyler izlerken yediğimde aşırı zevk alıyorum. En son "Gölge ve Kemik" dizisini izlerken yedim hatta. Bol nar ekşili ve bol limonlu kısır harika oluyor.
Çiğ köfte ise kısıra göre bir tık daha dökülmüyor. Gerek dürüm olarak gerek sıkılmış olarak tek tek tüketebilirsin. Kısır da olduğu gibi çiğ köfte yerken de bir şeyler izlemekten keyif alıyorum.
Dizi ve film izlerken benim favori atıştırmalıklarım bu 10 yiyecek. Bunlar dışında; yoğurtlu makarna, tost, sandviç, evde varsa poğaça ve kurabiye de çok güzel yeniyor. Ama dikkat etmemiz gereken nokta şu ki; dizi ve film izlerken ne kadar yediğimizi anlayamıyoruz. Bu yüzden tabağımıza koyacağımız porsiyonlar az olmalı. Yoksa evdeki bütün atıştırmalıkları bir bölümde, bir filmde bitirebiliriz.
Afiyet olsun, iyi seyirler 🌼
Okurken acıktım resmen, bu neee 😍
Merhaba💜
Film izlemek özelliklede arkadaşlarımızla film izlemek gerçekten zevkli bir aktivite. Ancak sürekli film izleyen biri için aynı şeyleri yemek sıkıcı olabiliyor. Sizlere tamda bu yüzden birkaç atıştırmalık önerisi bırakmak istiyorum;
1-) Mısır
İster patlamış ister haşlanmış hali olsun hepimizin vazgeçemediği bir atıştırmalık.🍿

2-) Cips Pizza
Öyle kocaman pizzalardan değil ufak ve şirin olanlardan🍕

3-) Meyve Tabağı
Özellikle tatlı seviyorsanız güzel bir seçim olacaktır. Evinizde bulunan meyveleri bir tabağa koyun ve koltuğunuza yaslanın.🍎

4-) Kızarmış Patates
Yanında mayonez ve ketçapta varsa başka ne isteriz ki?🍟
5-) Patates Cips
İster evde yapın ister satın alın yanında yoğurtta varsa mükemmel kombinasyon🥔

6-) Haşlanmış Nohut
Haşladığınız nohutları baharatlayarak yemeyi denemiş miydiniz?

7-) Milföy
Milföy hamurundan yapacağınız poğaçalar sıcak sıcak çok iyi gidecek.
8-) Ay Çekirdeği
Hemen hemen her yerde bulabileceğiniz ay çekirdeği alışılmış bir atıştırmalık.
9-) Kruvasan
İçindeki çikolata der susarım.🥐

10-) Dondurma
İstediğiniz şekil ve tattaki dondurmaları kapın ve film başına geçin🍦
11-) Cupcake
Mini keklerimizi yemeside süslemesi kadar eğlenceli🧁

12-) Sandiviç
Bir sandviç ekmeği kapın ve ne isterseniz içine koyun🥪
13-) Donut
Şekliyle bile en şirin atıştırmalıklar menüsünde üst sıralarda🥯

Umarım yardımcı olabilmişimdir keyifli seyirler🙋🏻
Şahane bir görüş olmuş, eline sağlık kuşum. Çok güzel öneriler vermişsin <3
Film izlemek benim günlük hayatta yaptığım aktivitelerden biridir. Pandemi de araya girmişken bu fırsatı iyice değerlendirdik, değerlendiriyoruz. Film izlerken her şey yenilebilir diye düşünüyorum. Filmi film yapan şeylerden biri de yiyecekler ve atıştırmalıklardır. Film sırasında tükettiğim yiyeceklerden ve atıştırmalıklardan bazılarından bahsedeceğim:
Aklıma ilk gelen yiyeceklerden ve atıştırmalıklardan biri de patlamış mısırdır. Sinemada veya TV karşısında güzel bir film eşliğinde çoğumuz tüketiriz, tüketmişizdir. Patlamış mısırı isteğinize göre tatlı ve tuzlu şekilde tüketebilirsiniz. Size bazı çeşitlerinden örnek vereceğim:

En çok tükettiğim yiyeceklerden ve atıştırmalıklardan birisi de cipstir. Film izlerken bir bakmışım ki cipsim bitmiş. Cipsim biter yine de filmim bitmez.

Önceden pek yemezdim, yeni keşfetmeye başladığım bir yiyecek ve atıştırmalık kendisi.
Soslu şeyleri çok seviyorum bu yüzden beğendim diyebilirim. Umarım siz de beğenirsiniz.

Vazgeçilmezlerimden birisi de patates kızartmasıdır. Film izlerken çok iyi gidiyor. Özellikle soslu tüketmeniz gerektiğini düşünüyorum. Seçim sırası size kalmış artık. Size bazı soslardan bahsedeğim:

Filme tat katacak yiyeceklerden birisinin de noodle olduğunu düşünüyorum. Film izlerken köri soslu noodleye hayır diyemem.

En sevdiğiniz meyvelerden oluşan bir tabak düşünün. Tuzlu yiyecekler ve atıştırmalıklar sonrası size iyi geleceğini düşünüyorum. Şahsen ben en çok ananas, nar, kivi, çilek, muz seviyorum. Ya siz?

Meyve tabağı olur da waffle olmaz mı? Çikolata ve meyve karşımı sevenler için ideal bir lezzet olduğunu düşünüyorum.

Lezzetli mi lezzetli, tatlı mı tatlı çikolatalarla birleşen toplar kadar güzel bir şey var mı?
Offff görsellere bak, bittim ben şu an 😍
Cevap
188Cevap
Kiraz ya da vişne yenir. Hem faydalı meyve sonuçta.
Cips ve Mısır başta gelir. Bunları bir nebze olsun farklı yapabilmek için cips soslar ve baharatlı mısırla tercih edilebilir.
Bunların dışında
Hazır alınabilecekler;
~Jelibon
~Süt ve kurabiye
~Kuruyemiş
~Şekerleme çeşitleri
~Bisküvi ve krakerlerden bir tepsi hazırlanabilir.
Evde yapılabilecekler;
~Benmari usulü eritilen çikolatanın yanına muz, çilek gibi istenen meyveler alınarak fondü yapılabilir.
~Mini pankekler hazırlanabilir.
~Hızlısından bir pizza yapılabilir, marketten donmuş hali satın alınabilir ya da eve yakın bir pizzacıdan hızlıca sipariş edilebilir.
~İsteğe göre tatlı ya da tuzlu bir wrap hazırlanabilir.
~Tam filme dalmışken tabağa bakmadan yiyenlerdenseniz doyurucu bir salata harika olur.
~Sosis, nugget, patates kızartması yapılıp yanına istenilen soslarla servis edilerek harika ve doyurucu bir kızartma tabağı hazırlanabilir.
~Baharatlanıp fırınlanmış kıtır ekmekler de güzel bir tercih olabilir.
ne güzel öneriler :)
Film / dizi ilzerken bir şey yenmez!
Hele hele hele sinema salonundaysanız asla!
Çünkü oraya kimse kimsenin poşet açma, gazlı içecek kutusu açma, ağız şapırtısı ve çöpleri buruşturma sesini dinlemeye gelmiyor!
Ayrıca ülkemizde uygulanmayan yasalardan biridir; yerel yönetimler kanununa göre zaten sinema - tiyatro salonlarında yiyecek yasaktır.
Salgın öncesinde sinema salonlarında kaç kişiyle tartıştım, hatırlamıyorum yani...
Bana göre evde de bir şey yenmez, en azından benim olduğum ortamda buna izin vermem :-D
Eğer ev ortamında herkes bundan memnunsa o zaman canınız ne istiyorsa alın yeyin abi. Ama unutmayın, yemeğe mi geldik, bir şeyler izlemeye mi? ;-)
Ben sadece filme odaklanmaktan yanayım...
Tabi öncesinde bir ön okuma da yapmalı insan...
İzleyeceği filme dair..
Nedir ne değildir
Eleştirmen yorumları nelerdir
Neyi nereden yakalamak lazım...
Vb sorulara ön cevabı olmali insanın...
O filmi izlemeye oturmadan evvel...
Beynin doyduğu sofrada...
Mide oturmamali sayın D&R 😅
Selamlar.
Aslında filmin heyecanına göre değişir basen mısır bazen patates kızartması ya da cips ya da karışık çerez olabiliyor içecek olarak genelde çay ya da kahveyi tercih ederim çok fazla olmasada bazen kola içtiğimde oluyor
Fazla ses çıkartmayan filmin sesini duymamızı zorlamayan yiyecekler olmalı bence. Cips, gong, bisküvi güzel ama filmin yarısı sesis sinema gibi duymadan geçiyor. O yüzden tuzlu olarak ; mısır, haşlanmış mısır, kısır, ramen, çekirdek, kanepe olabilir. Tatlı olarak da pudink, muhallebili tatlılar olabilir.
1- Meyve
2- Çerez
3- Bisküvi
4- Çekirdek
5- Dondurma
6 - Pizza
7 - Kurabiye
8- Meyveli Yoğurt
9- Kurutulmuş Meyveler
10- Çikolata
11- Hazır tatlı
12- Haşlanmış Mısır
Ben bunların hepsini film izlerken yiyebilirim umarım arasında sizin de beğendikleriniz olur
Şimdi yedigimiz şeyler izlediğimiz yapıma bağlıdır mesela güzel bir entrika dizisine Çekirdek kola süper gider ama romantik bir aşk filmine çikolatalı atıştırmalıklar ve patlamış mısır çok yakışır , eğer aksiyon filmi izliyorsak gazlı içecekler ya da soğuk bira ve çerezler süper olur 👍🏻
Melodram izlerken Benim vazgeçilmezlerim *Güçlü 3'lü* ( S_Ç_S )
Sade Soda. Bitter Çikolata. Sigara.
artık gel keyfim gel, Dünyadan ayrılıyorum...

Yazın kocaman bir kaseye kaseye çeşit çeşit meyveleri küçük küçük dilimliyorum. Kışın yine aynı koca kaseyi ısıtıyorum içinde peynir eritiyorum ve kendi yaptığım kalın tuzlu çubuk krakerleri banıyorum.
ne güzel (:
Merhabalar, bu harika görüşe yorum yapacak olursam, evdeki hijyenik tarifler cips ve diğerlerinden daha iyi. Bitter çikolatayla harmanlanmış tencerede sufle tarifi bana göre dizilerin ve filmlerin vazgeçilmezi.
Valla ben film izlerken yaptığım fix birşey var 🤣 çok tuhaf gelebilir ama özellikle gündüz film izliyorsam kesinlikle bir tabak dolusu makarna 🤣 evet yanlıs duymadınız, soslu veya ketcaplı mayonezli makarna film izlerken yemeyi en sevdiğim seylerden 😍😍😍😍
Basta vazgecilmez olan cips ceşitleri 🙈 illa çıtır, çıtır o filmin sesini bastiracak derecede yenecek 😀 yaninda çeşit icecekler 🙃 çikolata ve sütlu tatlilar olmazsa olmaz 😄
Ben genelde sonu kötü biten romantik filmleri tercih ettiğim için filmin romantik ve mutlu kısımlarında acıdan kahrımı yiyorum, filmin sonralarına doğru acı çeken karakterlere gülüyorum. Yani evet manyağım, delirdim artık.
Şimdi benim zevkim uymaz size ben genelde yemeksiz filim izlemem mesela iki acılı adana yerken film islemek süper oluyor sonra kaşarlı menemen yerken etli bide lahmacun bunlar film in mezesi 😃
Ben şahsen dizi/film izlerken yediklerimi ve içtiklerimi yazayım en iyisi,
Çekirdek çıtlamayı severim
Limonata, meyve suyu gibi tatlı ama çok ağır olmayan içecekler severim
Kedimi çikolata cennetine boğmaya bağılırım
Bisküvinin her türlüsü güzeldir, tatlı tuzlu çok farketmez
Kraker falan da olabilir ben çok tercih etmesem de.
Bu kadarrrr umarım yardımcı olmuşumdur <3
Merhaba öncelikle içecek bir şeyler güzel gider kola , gazoz vb gibi onun haricinde tatlı alabilirsiniz hem izlerken çok ses yapmamış olursunuz hazır tatlılardan kazandibi sütlaç gibi (gong) yiyebilirsiniz çikolata yiyebilirsiniz patlamış mısır ya da süt mısır yiyebilirsiniz içine de ketcap mayonez efsane olur küçük jelibon şekerlerden yiyebilirsiniz son olarak da eğer isterseniz cips kuru yemiş çeşitleri kayısı fındık fıstık gibi bunlar da gayet güzel olur diye düşünüyorum
Bu sıcak havada meyve en iyisi. Kavunu buzlukta soğutup dilimleyip yemek.. off canım çekti annemde pazardan almamış zaten 😭😭😭Ekstra alternatif havuç dilimleri salatalık ta olur ohhh misss..
Findik fistik olabilir ben cocukken bi kere corabimi yemistim koroglunu izliyirdum gece gece cips bitmisti koltuktaydi coraplarim dalginlikla agzima atmistim 🤣
Meyve yenebilir kiraz olabilir ya da çikolata topları gayet iyi gidebilir bu tür şeyler izlerken sizi rahatsız etmez çoğunluk olarak ise içecek tercih ediyorum film izlerken
Cips yerdim eskiden ama onu yerkenki cikan ses dikkatimi dagitiyor odaklanamiyorum filme 😂
Daha yumusak seyler Browni intense mesela hep yerim.. yanina da bira
ben nedense hiçbirşey yiyemiyorum filme odaklandığım için. iştahım olmuyor. normalde abur cuburu seven birisiyim. ama film açınca iştah gelmiyor.
Daha dun aksam sinemadaydim. Sinemada büyük boy mısır, cola ve cips aldim. Yanımda da tuzlu fistik ve jelibon getirmiştim. Anca yetti 😅
patlamış mısır, ev yapımı kek, cips nadiren, soda, bal şerbeti, türk kahvesi, kuyu kebabı, ev yapımı kurabiye tereyağlısından, kuruyemiş vs...
Film izlerken millet cips yemeye bayılır nasıl yiyorlarsa onu yerken çıkan sesten filmin sesini duyamıyorum ben bence bir şey yenmez.
Mısır cips falan hazirlarim ama yiyemem filme konsantre oluyorum tamamen hic biseyler yemek aklıma gelmiyo 😄
Hiçbir şey.. film izlerken sürekli hareket edilmesi katır kutur sesler çıkarılması hiç hoşuma gitmez.. film izlenirken sadece film izlenmeli...
Herhangi bir şeyi bir şeyler yiyerek veya içerek yapabilen insanlara hayranım, benim hemen dikkatim dağılıyor
valla önüme ne gelse yerim pasta kraker patlamış mısır yemek içecek olarak fark etmez ama meyve suyu güzel olur
tam da gecenin bir yarısı üşenmeyip benzinlikten cips mi alsam diye düşünürken bu soruyla karşılaşmam...
Aslında film izlerken sessizlik seviyorum...
Sıkıntıdan öylesine bakınıyorsam... patlamış Mısır... çekirdek... cips olabilir...
Pek bir şey yemiyorum , sadece içecek. Çay , meyve suyu..
Bir şey yerken filme konsantre olamıyorum.
Kakaolu puding
Çikolatalı süt
Meyveli Yoğurt
...
Cips, kuruyemiş, asitli içecekler, çikolata ve dondurma. 🙂
Bir kova mısır bir kova cips üç beş tane çikolata birkaç paket jelibon
Mısır gazoz gözdem ama fistikta içecekle iyi gidiyor
Sineme* dışında film izlerken bir şey yemeyi tercih etmiyorum :D
Sineme :/
Şarkıdan bahsettin galiba ahshah
Sinema 😄
Kendime meyve tabağı hazırlıyorum, o aksiyon da çok iyi gidiyor 😂
hoşbeş gofret :D
acılı kraker
çikolata tabiki
çekirdek
.
.
.
gibi gibii gibi
Filme odaklanmamı ya da dikkatimi dağıtacak şeyler harici herhangi bir şey olabilir. , leblebi-çekirdek , cips. Yanında mevsime göre soğuk ya da sıcak içecek. Aslında filmin içinde kendimi bulmuşsam yendiğimin içtiğimin farkına bile varmam.
çikolata olur kek olabılır ya da tatlı pasta turu seyler
cidden fotodaki gibi izleyen var mı ya yanında sinemada yabancı var sanki
Cips patlamış mısır kola çerez çekirdek karpuz kavun meyve karışık vs vs
fındık fıstık badem en son da patlamış mısır yedikten sonra üzerine incir😂 on numara sıralama👍👌
Cips ve Mısır olmasın da Sessiz yenilebilecek ne varsa artık dondurma bile çok güzel olur mesala.
Prngles, cips, çekirdek, çerez, meyve istersen yemek ye. Kafana göre 😂
Çekirdek, gofret, çiğ köfte, lahmacun, mantı. Bence iyi gidiyor.
İlla ki yiycem diyen sinema tutkunlarına gelsin... Eti gong... Tadım kuruyemisli barlar...
En iyi atıştırmalık cips gider sevgilinle sinema keyfi film izlerken
Çikolata dondurma sizi ferahlatacak içecekler tercih etmelisiniz göz gezdirin kafanıza göre takılın
Çay-Kahve
Çikolata
Doritos - Çitos
Meyveli Yoğurt
Pasta
Türk kahvesi çikolata çekirdek gibisi yok arasıra böyle abur cubur kaçamağı yapın 😉
Çekirdek, çerez, meyve, tatlı, patlamış mısır, fanta, çay. Sayarken yoruldum.
cips vazgecilmesimdir cips veya jelibon türünde seyler
Kraker :D balık ya da cubuk olabılır bır de dondurma :D
#memekanserifarkındalıkayı
kereviz yatağında kırmızı şarap ile lezzetlendirilmiş, kremalı patates püresi ve köz kırmızı biber eşliğinde servis edilmiş kuzu eti olmadan kesinlikle film izleyemem
ne yenirse yensin ben daha filmin intro kısmında hepsini bitirdiğim için bana farketmiyor 🙂
Mısır, cips, çerezler, kola veya bira. Markette ne canım çekerse onlar.
Ceviz kirarim
Albeni cikolata yerim
Çokokrem 500gr lik olanı kaşıklarım
Çerez türü şeyleri yerim. heyecan ve adranalin bu yeme şeklini değiştiriyor :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?