Herkesin bir inanış şekli var kimine göre başlangıç kimine göre son ama ölüm anı nasıl acaba hep merak etmişimdir ya sonsa gerçekten ölüm?
O zaman koca bir boşluk doğmadan önceki gibi
O zaman koca bir boşluk doğmadan önceki gibi
ölmek hissi yaşayan bir insana biraz garip gelebilir ama vücudun en ufak zerresinden tamamına kadar çok büyük bir acı çekecektir, bir insanın en muhtaç olduğu an ölüm anıdır, ne tutunacağı bir dal nede bir kurtuluş vardır, artık yaşarken ki edindiği iyi ameller ölüm sonrası için fayda sağlayacaktır...
Geri gelen olmadığına göre çok iyi birşeyler olsa gerek
Teslim olmanın dışında bir yol yok, Ölüm yok ölmeyecek tadacaksın devam edeceksin ölümsüz şekilsiz maddesiz bir varlıksın Hazır ol basit bir geçiş :)
his değilde hissizlik sonun başlangıcı sonrası
eig için teşekkürler :)
rica ederim umarım hissizliktir bir daha bir bilince kavuşmak asla istemem
Cevap
28Cevap
Ben sana ölünce olacak şeyi hemen açıklayayım. Vücudunda bulunan enerji dağılacak ve yeni doğacak bir bebeğin enerji kaynağı olacaksın. Temiz bir sayfa olacak, adın her neyse artık öyle biri olmayacak yeni bir sen olacak ve sen de ona enerji sağlayacaksın.
yani enerji olarak mı var olcağız? o zaman bu durumda acı, mutluluk, korku, sevinç hissetmeyeceğiz
Sizinle bunu biraz konuşmak istiyorum tabi müsaitseniz :)
evet katılıyorum
Kesinlikle son değil dünya da yaşadığımız herşeyin açıkca hesabı sorulacağı yer dünyada peşinde koştuğun herşeyin son bulduğu an. Ve ölümsüz bir hayatın tekrar başladığı an. Bu seferdünyadaki gibi çalışma ev yapma derdimiz yok herşey hazır tabi bu inananlar için gerisi beni ilgilendirmez
Ne kadar emin olabilirsin? haha gerisi beni ilgilendirmez demenden anlıyorum hiç araştırmadığını yolda gördüğün her sakallı deden değil herkesin inanmaya çalıştığı şey de doğru olmayabilir ama biraz daha kibar olmaya çalışabilirsin. kim doğru kim yanlis kimse bilmiyor.
bunu sonuna kadar izle anlarsın nasıl bir his olduğunu
Müslümanım ama büyük ihtimal ölürken büyük bir heyecan ölmeden önce acı olabilir heyecandan gözlerin kararacak ve sen bir şey hissetmeyeceksin sonra bakmaya gelenler belki çok kötü görcek sonrasında ise yeni bir bebek doğacak tam o anda adrenalinle 0 hayata başlıyacaksın.
fazla merak etme zaten tadacaksın o hissi.. sende bende onlarda şuanda tanıdığın sevdiğin değer verdiğn herkes bigün o hissi yaşayacak bu yaşamın bir gerçeği önemli olan ölmedn önce nasıl yaşadığın..
Bana da oyle geliyor. Salter kapanacak gerisi yok. Bilinc, algi, dusunce... Cok enteresan geliyor...
al bak beğen birini..
https://www.youtube.com/watch?v=beXC5or-WUIÖlum baslangicin sonunu geirecek olayin daha basidir.
Yok oluştur. inanmak empoze edilen bilgi ile ilgilidir.
Hadislere göre inanılmaz zor ve sancılı bir durum. Ölmeden net bir şey söyleyemeyiz dimi
Sonsuz bir uykudur ölüm ^^ Susmak intihar. Uyumak ölüme merhaba ^^
Her gün ölüp dirilmiyor musun zaten,
uyuduğunda dünyayla bir ilişkin kalıyor mu, bildiğin ölü gibi oluyorsun.
Güzel bir his. Yasadim bir kez ve herkese tavsiye ederim
Nasıl yaşadın? yoğun bakımda kalıp bedenini yukardan mı izledin?
@ilkbahargss adjsksykdk evet. Gel gel diye cagiriyorlardi ama kapidan döndüm geri
Sen doğmadan önce koca bir boşlukta olduğunu hatırlıyor musun?
Koca bie boşlukta olduğunu nereden çıkardın? 1 yaşında nr yaptığını hatırlıyor musun?
bir yazar bileklerini kesmiş ve ölürken ölümün nasıl oldugunu yazmıs adı neydi hatırlayamıorum bir bak googldan
Çok güzel..
Ölmek sonsa sıkıntı yok, gezdin tozdun yedin içtin ve the end.
Ya herşey yeni başlıyorsa, ektiklerini biçme zamanı, hasat vaktiyse...
Reankarnasyon diyosun yani ama öyle bir şey olduğuna inanmıyorum ama saygı duyuyorum
sanki karşında ölmüş ve geri gelmiş biri varmış gibi sormuşsun :D
Tahmin etmek zor olmamalı?
Nasıl yaşadığına bağlı
Daha önce ölmediğim için bilmiyorum
Bir gün anlayacaksın.
bunu düşünürek kafayı yersin
Öyle malesef ölünce bitecek
ömür uzundeğil merak etme
Tövbe tövbe gece vakti
Ben biliyorum onun için her gün ölüyorum
hiç ölmedim bilmiyrum :D
hiç ölmedim :)