kenara üç beş ne kadar atıyosunuz
para biriktirmenin sırrı nedir
para biriktirmenin sırrı nedir
Para biriktirmenin sırrı yok.. Karakterin biriktirmeye müsaitse biriktirirsin.. 10 lira kazanıp 20 lira harcayanlardansan asla birikmez, ama 10 kazanıp 9 harcıyor bile olsan bir umut vardır senin için.. Her şey senin "mütevaziliğine" bağlı..
Ben mütevazi yaşayan biriyim.. Benden daha fakirler 80-100 bin liralık arabaya binerken ben 30 bin liralığa biniyorum mesela..
Yıllar boyunca biriktirdim, ve kendimce çeşitli şeylere yatırımlar yaptım. Şu an dördüncü dairemin taksitlerini ödüyorum.. Onu birikim sayarsak her ay 2500 lira kenara koyuyorum sayılır..
Yaşın küçük.. Şimdiden biriktirmeye başlarsan ileride o para çığ gibi büyür.. ;)
2-3 bin atmaya calsiyiorum. para biriktiremeyenler icin en iyi yontem anne baba gibi güvenilir birine her ay belli miktar para vermeye soz vermektir. Onlar sizin adınıza bankaya yatırır. Boylece bir sey almak icin gaza geldiginizde paranıza el süremezsiniz. harcayamazsınız.
Zamanla bir bakarsınız ki o para artmıs, boylece daha da gaza gelip daha cok arttırmaya calisirsiniz.
Zaten belli bir miktar para olunca (kulak dolduracak kadar) insan motive olup daha cok atiyor kenara.
Damlaya damlaya göl olur diye boşuna demiyorlar ben çok tutumlu bir insanımdır o yüzden özenle biriktirmeye önem gösteririm biriktirmem de ki amaç bir gün zor bir anımda paraya ihtiyacım olduğunda kullanmak için.
Bir şeyi çok istemen lazım.
Araba hayaliyle yanıp tutuşuyorum. Para biriktirebilmek için sosyal hayatımı sıfırladım, yeme. içme. gezme. kıyafete falan para harcamıyorum. Yaza alıyorum İnşallah.
hadi ya. bende araba alcam. ama biriktiremiyorum. ne kadar zamandır biriktirdin ve ne kadar oldu ayıptır sorması
Cevap
50Cevap
Para biriktirmek için çok farklı yollar vardır. Yaşın halen küçük gibi görünüyor. Sana şu reçeteyi önerebilirim;Bir A4 kağıdını 2 ye böl ve bir tarafa isteklerini diğer tarafa ihtiyaçlarını yaz. Ör: Günde 1 ekmek bir ihtiyaçtır.1 telefon almak istekdir. İhtiyaçlarını tamamlarsın ve üstünü sürekli bir köşeye at. Harçadıkca üstünüde köşeye at ve sonra köşeye attıklarını aydan aya veya yıldan yıla topla bunun sonucunda ise isteklerini alabilirsin. En basit yolu budur.
Evet ben biriktiriyorum. Kumbaram var ve genelde 25 kuruşları 10 kuruşları ve 5 kuruşları kumbarama atıyorum. Her harcamamda kalan bu bozuklukları dokunmadan kumbarama atıyorum ve dolduğunda hiç yoktan nereden baksan 50 tl param oluyor ve ilaç gibi geliyor. Sabırlı olmak gerek ben öyleyim sanırım biraz.
biriktirdim
lakin hayatımda bütün birikimlerimi dükkana gömdüm.
19 yaşında iken 5bin lira biriktirdiydim
onu da dükkana motor aldıydım. çok iyi hatırlıyorum.
lakin bu işi yemegimi yiyip öyle konusalım :/(
Evet biriktirebiliyorum çok şükğr. Maaşımdan her ay 700 TL koyuyorum kenarı. Gayette güzel birikiyor. Zor değil harcamaları kısarsan başarırsın. Gereksiz masraftan kaçın. Geleceğini düşünüyorsan birikim şart canım :)
Evet birikim yapıyorum!!!
Gelirimin bir kısmına hiç dokunmadan farklı yatırımlara yönlendiriyorum!!! Yoksa , " Hazıra Dağ dayanmaz" diye boşuna dememişler!!!
bazen biriktiriyorum bir kenara koyup o yokmuş gibi davranıyorum
para biriktirmek benim için dünyanın en zor işi gibi. belki sorumluluk alınca ya da ewlenınce basarabılırım.
Kendimi güvende hissettiriyor birikim, yaparım muhakkak
Para biriktirmeme gerek yok zamanında o işi çok iyi yaptım şimdi meyvesini topluyorum
Kenarda duran para bir işe yaramıyor. Çatır çatır harcıyorum. Birikim yapmam.
Para biriktirmek için önce para kazanmak gerek. 1 lira alıp neyini biriktirecen.
He diyorsan iyi kazanıyorum, Her AYLIKLA 1 Çeyrek Birikim için ideal bence.
mesela 1000 tl maş alıyorsun 650 babana veriyorsun diyelim 350 sana kalıyor digelim 200 tlsini git dolara veya euroya çevir harcamassın ozaman ben öyle yapıyorum o para yokmuş gibi davranıyorum
al bir yağ tenekesi 5 lt. sonra doldur içine parayı açamazsında içini ben öyle yapıyorum yerinden kalkmıyor teneke :)
:D:D yağlı yağlı diyısN
Biriktirebiliyorum
ayda 10 gr altın kenara koymak yetiyor
Ben Biriktiriyorum Aylık Harcamalarım Belirsizdir Ne İstersem Alıyorum Kalan Zaten Birikiyor.
Her gün eve geljnce cebimdeki tüm bozuk paraları bir kavanoza atarım. Ay sonuna kadar 50 doların üzerine çıktığı da oldu bir kaç kez
baya biriktirdim işte ufak bir ev birde güzel bir araba ve 35binkadar
nasıl bana da sırrını verir misin
Dirlik bir durum yok benim maaş biraz yuksek
Elimden geldiğince gereksiz harcama yapmamaya çalışıyorum.
Evet birikimci bir adamım fazla çar çur etmem ev için birikim yapıyorum az kaldı...
para biriktirmem savurganım insan biriktiririm arada bozukları çıkar harcarım!
ben parayı harcıyorum parada beni ikimizde ikimizi biriktiremiyoruz malesef :D
Sigar içki gece çıkmaları ıvır zıvır harcama yapma biriktirirsin
Her akşam cebinde kalan bozuk paraları bir yere at
Ben her gün 20 tl atıyorum
ben bırıktırıyorum elımden geldıgınce
alışkanlık haline getirmektir
Boşa harcamamak tek yöntem bu
Biriktiremiyorum nerdee :/
Maaşını alır almaz bir altın al kenara koy
hayır biriktiremiyorum
evet hemde çok 10 günde 800 tl para harcıyom
İstedikten sonra yapılmayacak birşey değil