- Diğer konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yılsu an turkiye kürtlerinin bir toprak talebi yok. kültürel kimliğinin tanınması ve bazı alanalarda ,(Anadilde egitim vs.) kendilerine ozel ve ozerk karar verme talepleri var.
Barzaninin bölgesindekilerin Iraktan toprak talebi olmustur ve almıslardır fiili olarak.
Her millet kendi devletini kurmak isteyebilir. Fakat bunun tarihsel, siyasi ve sosyolojik şartları olusmalı. Doğu ve güneydogu anadoluda bunun sartları yok. Onlar da farkında. Irak gibi petrol vs. kaynagı olmayan bir bolgede ayrı devlet kurmayı emin olun PKK bile istemiyordur.
Once düsmanı tanımak lazım, adamların talebi ne diye. Bölücü denilen bu adamların bölme gibi bir derdi yok baska planlar projeler yapiyorlar onlar. Bölünseler 6 ay kendilerini idare ettiremeyen bir devlet kurmus olurlar ve farkındalar. Konu bölünme korkusu ve yaygarası olmamalı, sizin dediginiz gibi ayrı devlet konusu da degil, konu "kürtler aslında ne istiyor?" konusu... bunu iyi anlayabilirsek bu kadar kan dökülmeden ve bölünme korkusu olmadan bu problem ya da gündem cozulebilir bence.31 Yorumla- +1 yıl
kutce sarki soyleyecem diyen adami linc ettiler daha neyin kimligini taniyacaklar
En İyi Cevaplar
Kürtler Türklerden toprak alamaz gitsinler araplardan alsınlar.
40 Yorumla
+1 yılBu ülkede tek kürtler ve türkler yaşamıyor. Lazlar çerkesler yüzyıllarca burada birlikte yaşamış ve karışmışız. Katılmıyorum ayrıca şöyle bir şey var o kadar etnik kökenden bir kürtlere ayrıcalık verilmiş. Ama Free Doğu Türkistan deyip kürtlerin devletini kurmasına da karşı çıkmak iki yüzlülük oluyor şahsen.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGercekten sitedeki en mantikli dusunen adamsin. Sadece bu konu degil bir cok konuda öylesin. Digerleri gibi at gözlükleri takmiyorsun. Bu arada kürt degilim ama gercekten mantikli bir insansin.
14 Yorumla- +1 yıl
Yaaaa şımartma şapşik şeyy <3
Cevap sahibi+1 yılprofilinni ac bari arada verdigin cevaplara bakabilelim :D
- +1 yıl
Gerek yok
Cevap sahibi+1 yıltamam havani sevsinler :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYav sadece hayvancılıkla geçinen insansın. Ne düzgün eğitimin var nede tipin var yani rahat huzur içinde yaşamanın peşine düşeceğine salak salak şeylerin peşine düşüp ölmek niye. Huzur istersin iş istersin yol su eğitim istersin anlarımda yani o olunca ne olacak yani ne geçecek eline elin Amerikalısı telefonunu üretiyor bilgisayarını üretiyor huzur içinde yaşıyor. Sen bunu arayacağına devlet kurmanın peşine düştüğünde eline ne geçeceğini sanıyorsun yani ne olacaksın nereye varacaksın boş boş işler arkadaş uyuz oluyorum.
Millet dediğin şeyde farklı yerlerden insanlar bir araya gelirler Abd deki gibi toplaşırlar herkes karnını doyurmanın peşine düşer insanlara iş imkanı sağlanır evin olur aracın olur karnın doyar eğitimin olur çocukların iyi şartlarda yaşar bir arada olursunuz o olduğunuz yerde sizin vatanınız olur.
Daha kıçında ki donu üretecek fabrikası yok devlet kurup saçma salak halt yemenin peşine düşmüşler. Yani ne olacak onu kurunca ne olacak Özbekistan diye bir yer var sadece hayvancılık bir de gazları var galiba o kadar. Şimdi bu adamların devleti varda ne oluyor? Halbu ki özbekistan Rusya gibi bir deve bağlı kalabilseydi yolu hastanesi eğitimi iş imkanları gelseydi ne olurdu yani.
Al Irak ta bir ülke neyi var neleri var eğitim imkanları dahi düzgün yok.
Kuracak doğuya devleti Elektriği beyaz eşyayı elbiseyi eğitim her şeyi Türkiyeden alacak e sen bu şartlarda ne s. devlet oldun ne oldu yani eline ne geçti. Bir olsak birlik olsak huzur için de yaşasak.
Bana kalsa doğuya kürt devleti kurdurttururum sınırlarımı da kapatırım. Sadece ticarete açarım hepsi için demiyorum ama milyonlarca pislik insandan da ülkemi korumuş olurum. Beyaz eşyamı elbisemi elektriğimi de bunlara satarım zaten üretim güçleri yok sade hayvancılık işime gücüme bakarım. Onlarda orada pkk illetiyle uğraşırlar fabrika açarlar pkk vergi alır hoşuna gitmeyenin araçlarını pkk yakar. İki aile kavga eder pkk para verirler pkk hepsini temizler böyle bataklığın bokun içine batarsınız11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSonra da referandum yaparsınız Türkiye ye bağlanalım mı. %90 oy evet çıkar. Ben kabul etmem böyle bir pisliği ülkeme katıp ne yapacağım? Kendi bokların da boğulsunlar derim yoluma bakarım
+1 yılYani Kurtler bu topraklarda Türklerden daha eski bir millet.
Hicbir zaman bir ulus devlet girişiminde bulunmadılar, adamın biri gelip ortalığı yakıp yıkma emri verene kadar
Osmanlı zamanında Kürtlere teslim edilen bu bölge - devlet kurmaları için değil - İran a karşı tampon bölge olmuştur.
Benim bir dilim, kökenim ve kültürüm var sen gelip bana sen Türksün diyorsun değilim diyorum, burası Türk toprağı kaybol diyorsun hayır dedemin diyorum değil diyorsun vs...
Yani velhasıl kelam bu devlet milletin kafasına sen Türksün diye çöktü çünkü ulus devlet kürtlerin devlet istediği yok provakatörler devlet istiyor çünkü İsrail böyle emrediyor Siyonlar böyle istiyorlar.
Haaa bu arada ulus devlet modeli Türkiye Cumhuriyeti ile peydah oldu bu topraklarda daha öncesinde beylikler imparatorluk vs... seklinde idi.
Bakınız ulus devlet olmayan ABD huzurlu bir ülke.12 YorumlaABD huzurlu :D
- +1 yıl
Ne sıkıntısı var bir tane söyler misin?
her millet her istediğinde devlet kuramaz ki o sadece avrupalılara özgü bir şey diğer ırklara böyle bir şey yok bence
mesela biz
bu devleti kurmak için binlerce şehit verdik kadınlarımız bile cepheye sürdü kendilerini çok işkence çektik birçok köyde hiç erkek kalmadı hepsi öldü ancak bu şartlarda bu toprakları alabildik
ayrıca ingiliz bayrağı altında sömürge olup bağımsızlığını kazanan ilk milletiz ki bu zaten diğer milletleri ateşledi
sonuç olarak bağımsızlık isteyen bir millet bunun bedelini çok ağır ödemesi gerekiyor bence bizim ödediğimiz gibi10 Yorumla
+1 yılHer kürdün içinde bir Kürdistan sevgisi yatar. 2 yıl Kürtlerin içinde kaldım benden iyi bilemezsiniz. Ufak bir olay anlatayım. Yıl 2012. O zamanlar Pkk ile barış sürecine girilmemiş ve şehit veriyoruz. Akşam saatlerinde Tv izlerken haberlerde şehit verildiği yazıyordu. Bir arkadaşım ''Gene şehit verdik yaa'' deyince önden bir ses ''Sizinkiler şehit oluyor da bizimkiler şehit olmuyor mu'' diye karşılık verdi. O an o kişiyi bulmak için elimizden geleni yaptık. Fakat orada oturanlar gıkını bile çıkarmadı. Onun yanında oturanlar onu söyleyene hiçbir şey bile söylemedim.
Sözde kardeşiz derler bu topraklar beraber kardeşçe alındı derler ama bu toprağın üzerinde ki devlete Türkiyeye ve dili Türkçeye nankörlük ederler. Bunu söylediğimiz zamanda ırkçı durumuna düşüyoruz.20 Yorumlaitemesi normal vermemizde normal sıkıntı yok o zaman tam gaz devam :D her ulusun kendi devletini istemeye hakkı vardır bende biliyorumda merak ediyorum kürtlerin bu hareketi ulus devlet aşkının sonucunda gelişmiş hangi harekete benziyor bırakın bunları ayrıca kürtler ulus devlet istiyecek bunu hissedecek geçmişe hiç sahip olmadı dünya ulusallaşırken i tabloya baktığımda ve ulus devlet algısının 19. yy da kaldığını da düşünerek herşeyin saçmalık olduğunu kanaat ettim desem detaysız hızlı hızlı fikirlerimi beyan etmiş olurum
00 Yorumla
+1 yıll*n gitsinler ırakta kursunlar a q salak salak konuşma ben her hakkı kullanıyorlar televizyonları var dillerini konuşabiliyorlar her türlü imtiyaza rağmen yaptıkları şeye bakın terör estiriyorlar Ben bu ülkede barınmamalarını istememin sebebi çanakkelede vatanı kurtarmak için ölen milyonlarca genç ve kuvai milliyeciler bu ülkeyi kurda kuşa yem etmemek için ne fedarlık yapmışlar biz şimdi ellerine mi vercez komik olma
70 Yorumla
+1 yılNiye devlet istesinler ki, bu ülke sınırlarında yaşayan herkesi Türk kabul ediyor bu anayasa. Benimle aynı haklara sahipler hatta doğuda bir çoğu beleşe yaşıyor...
He bir de "kürt milliyetçiliği" diye bir şeyler duydum, o kadar ırklarını seviyorsalar işid kürtleri katlettiğinde benim kullandığım metroya alışveris yaptığım markete saldıracaklarına azıcık yürekli olup işide saldırırlar.30 YorumlaIrk ayrıdır, devlet ayrıdır. Türkiye cumhuriyeti çok uluslu bir devlettir. Bu ne demek? Bir sürü ırkı sancağı altında barındırıyor demek. Bu yüzyıllardır böyle. Fransız ihtilâli 18. yüzyılda kaldı. Artık mühim olan kendi devletini kurmak değil, birlik olabilmektir. Bunu idrak edememiş milletler de insanlar da geri kalmaya mahkumdur.
00 YorumlaEvet ayrı bir halk oldukları için kendi kaderlerini tayin hakları vardır. Ya devlet tek ırk tek din tek mesep zorbalığından vazgeçecek ve kürtlere temel hak ve özgürlüklerini verecek ve asimilasyon politikaları öncesindeki gibi herkes barış içinde yaşayacak ya da ayrılacaklar bu iş bukadar basit bu sorunu zorbalıkla çözemezsiniz.
10 Yorumla- Diğer konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılKardeşim, toprak hiç bir halk'a ait değildìr. Ve hiç bir halk istemediği bir halkla yaşamak zorunda değildir. Bu savaşlar sömürünün açık kanıtıdır. Normal şartlarda yaparsın referandum, o bölgede çıkan sonuçlara göre verirsin karar. Ne insanlar ölür, ne de bu kadar acı olur. Kimse kimsenin efendisi değildir bu Dünya'da ve özgürlükte bir lütuf değildir. Çünkü her insan özgür doğar. Ben Türk te deiğilim, Kürt te değilim. Ama her halk'ın kendi kaderini kendi çizme hakkı vardır.
00 Yorumla
+1 yılohh ne guzel kürtler kendı devletını kursun çingeneler de bende lazım o zaman laz devleti kurayım var mı böyle saçmalık türkiye kürdü lazı çerkezi ile kuruldu. piçliğin luzumu yok bence. devletten yiyip için herşeyin den faydalanıp üstüne s*çmak denir buna
00 Yorumlaİsteyebilir fakat alabilir mi orasını bilemem. Toprağı kimse sana vermez, savaşır alırsın. Ortadoğuda kurulacak bir Kürt devletini Kürtler mi yönetir, başkaları mı yönetir orasıda meçhul. Düzelteyim, kimse sana toprak vermez, savaşır alırsın ve kimse sana ortadoğuda ülke yönettirmez. Domalır yönetirsin.
00 YorumlaDiğer konusunda 438 cevap paylaştı. gitsinler nerede kuruyorlarsa kursunlar devletlerini bize ney ama Türkiyr'den çakıl taşı alamazlar zaten her 3 ünden 1i kuzey ıraktan gelmiş zamanında şimdiki suriyeliler gibi ve bunların ataları iranda yaşıyorlarmış yani Türkiye ile alakaları yok kanıt olarak anadoluda hiç zerdüş tapınağını olmaması ve dönemim egemen ülkesi bizansın hırıstıyan olup bunyesinde ateis zerdüşleri barındırmayacak olması
00 YorumlaKendini idare edemeyen milletin ülke kurması yanlış onlar yıllarca ülkesiz bir ülkelerin çatıları altında yaşıyan toplum yani temeli olmayan bir toplum istemesi normal olabilir ama idare edecek kapasite de değiller.
10 Yorumla
+1 yılaslında
Fransız ihtilali döneminde
isyan edip bagımsızlıklarını isteselerdi ya..
O dönemde balkan devletleri bir bir bagımsız olmadımı..
Bence yanlıs zamanda istediler..
Osmanlıdan kopup bagımsız olmak daha kolaydı01 Yorumla- 9 ay
İstemişler zaten ama becerememisler, kardeşim daha açığı Kürtler İngilizler tarafından burada bilerek bırakılmıştır ilerde Türkiye'nin başına bela olsun diye Pakistan Hindistan sınırındaki Keşmirde İngilizlerin marifeti
- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılKürtleri kullanıyorlar kardeşim. güneydoğuda kayagazı bulundu. ederi de 2 trilyon dolar kadar. biraz araştırırsan göreceksin orada kürtler değil, ajanlar cirit atıyor ve onlar savaşıyor.
00 Yorumla Diğer konusunda 650 cevap paylaştı. Kardes toprak versek onlar kendi aralarindada bölerler sonuc devlet olamazlar zaten bir kere devletin geliri olan vergi odeme gibi bir huylari yok nasil kalkinsin ulke parasiz
00 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. böyle şeyler hak ettiği için kimseye verilmez kaldı ki devlet kurmak için nasıl bir nedenleri olabilir ortak vatana eşit haklara sahip değiller mi her isteyene toprak dağıyan bir devlet daha dünya üzerinde var olmadı
10 Yorumla
+1 yılEğer çok istiyolar sa Türkiye toprakları dışında ülkelerini kursunlar
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKatalonya ispanya gibi bizi de ele alirsak katalonlar insan gibi toprak istiyor bizimkilerde pusu kurarak. Onu da gectim kuzey irakta var zaten bagimsizligini ilan et kur. Ulkenin malini uzun yillar yiyip bide zorla toprak diretmek hainliktir
00 YorumlaBiz ölmediğimiz sürece türkiye sınırları içerisinde hiçbir zaman toprak alıp verme olmayacaktır burası bir bütündür osmanlının son parçasıdır afedersin skmden aşağgı kasımpaşa yeri değildir 🔫🔫
00 YorumlaGitsinler rusyadan istesinler
Avrupadan istesinler banane
Haaa ama bizim topraktan isterlerse sıkıntı var
Arkadas 200m2 bir arsa icin miras kavgasi cikiyor kardeş kardeşi vuruyor
Ülkeyini verecez bunlara 😅😅10 Yorumla
+1 yıls, ktirsi gitsin başka yerde kursunlar o zaman a*q şerefsizleri
61 Yorumla
+1 yıldevlet kurmak için kaç ülkeden toprak istiyollar kuzey ırakta varya kürdistan çok isteyen oraya gider ama neden gitmiyolar suriyeyi de ayrı karıştırdılar
01 Yorumla- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye Cumhuriyetinden nasıl toprak isteyebilir... Gitsin nerede kuaracaksa kursun zaten Bağımsız Kuzey Irak Kürt yönetimi var bakalım nasıl oluyormuş bağımsız sürünmek T. C devleti olmasa yiyecek ekmek bulamazlar...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDevletler büyük savaşlar sonucu kurulur, yiyorsa resmi olarak savaşıp kazanırlarsa kurabilirler. Ama savaşmadan kurdumayı kendine görev edinmiş birde hükümetimiz var amaaan neyse ikisinin de neyse birşey demiyorum
00 YorumlaDiğer konusunda 724 cevap paylaştı. Başkasının ülkesindeki topraklara söz dikerek devlet mi kuruluyormuş?
Zapt etmek bu.00 Yorumla
+1 yılen normali budur ama kürt hareketi bile istemiyor işin ilginç yanı bu. ben kesin olarak bağımsızlıktan yanayım.
01 Yorumla- 9 ay
Niye kürtleri sevmiyor musun?
+1 yılDoğu bölgesi zaten kürt devleti gibi?
ayrıca elinde olanla mutlu olmaları gerekiyor...00 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılBoşnaklar da istesin lazlar da istesin o zaman. Bombalasın her yeri.
24 YorumlaBoşnokların devleti var zaten, Bosna Hersek
- +1 yıl
Türkiyede dedim. Kürtlerin de var kuzey ırak.
- +1 yıl
O tam bağımsız değil
- 9 ay
Kendi islerinde bağımsız çok meraklı oldukları kurtcede konuşuluyor gitsinler işte oraya
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kürtler toprak isterse ermeniden yunandan ingilizden fransızdan yahudiden ne farkı kalır ki hadi diyelim toprak aldınız turkiyenin bölünmesini isteyenler bir avuç kürde bırakır mı o toprağı
20 YorumlaIster. Ama bunun icin savasmasi gerekli. E kürtlerde o g*t yok. Surekli aglayip zirliyorlar. E devlet icin tarih gerekli. Tarihleride yok. Kultur gerekli dogru duzgun kulturde yok.
10 Yorumlaİsteyebilirler, ama yıllarca geçindikleri devletten değil.
Besle kargayı oysun gözünü.10 Yorumla
+1 yılÜlke'nin b*ku çıktı biri reset atsın yoksa ben Almanya'ya taşıncam
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO zaman herkes devlet kursun ülke 100-200 ye bölünsün
22 Yorumla10 farklı TÜrk devleti var hali hazırda ama 1 tane bile Kürt devleti yok
Cevap sahibi+1 yılDemekki kuramıyorlar ezelden kursalardı.
Bizim toprağımız dışında nerde bağımsızlık istiyorlarsa istesinler. Bizden ancak üçün birini alırlar.
00 Yorumla
+1 yılÜlkemizi parçalamalarına izin vermeyiz istemiyorlarsa gitsinler başka yere bu kadar
00 Yorumla
+1 yılAllah her millete devlet kurma hakkı veriyorken , bunu engellemej kullarının haddi mi?
00 YorumlaDiğer konusunda 944 cevap paylaştı. Hakkari'yi Van'ı Diyarbakır'ı kısaca doğuyu komple alsın ama tüm bölgelerdeki kürtlerde Oray'a götürülsün bütün sorunlar çözülsün bence
00 Yorumla- Diğer konusunda 943 cevap paylaştı.
+1 yılozaman ülke dışına çıkıp kursunlar burada ne hakkı devlet içinde devlet olmaz bunlar burada kurmaya çalışıyor
00 Yorumla İsteyebilir ama ekmeğini yediği millete piçlik yapamaz
10 Yorumla- Diğer konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye cumhuriyeti sınırları dışında ne kurarlarsa kursunlar..
00 Yorumla 5.000 yıllık övünerek anlattıkları Kürt ırkı daha bir devlet bile kuramamışlar, hakları değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeş dinazorun dışkısından ne yediğini bulan tarih hicbir kurt devleti bulamamışken sen neyin kafasını yaşıyorsun :)
10 Yorumla
+1 yılGidip kurabilirsiniz size kimse birsey demiyor ama TÜRKİYE de değil
00 Yorumlaöyle bir talebimiz yok.
03 Yorumla- +1 yıl
Tabii ya. Elektrik beleş, su beleş, eğitim beleş
- +1 yıl
<3 <3
Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. İsteyebilir ama TR kara sınırları dışarısında
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkürt tarihi diye bir şey duydun mu sen hiç
71 YorumlaOlabilir ama kesin bir şey söyleyemem.
00 YorumlaDiğer konusunda 13b cevap paylaştı. Self determinasyon, yani evet.
00 Yorumla
+1 yılGitsinler cehennemin dibinde kursunlar
00 Yorumla- Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılyok ya türkiye ne olacak
01 Yorumla- 9 ay
Turkiyede yuklerinden kurtulup refah bı ülke olacak
Zamaninda kursalardi o zaman.
00 Yorumla
+1 yılytürkiyede toprak yok kürtlere aya gitsinler mk
00 YorumlaBize bulaşmasınlar ülke dışında ne yaparsa yapsın
00 Yorumla
+1 yılIsteyen gitsin suroyede irakta kursun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGitsinler başka yerde kursunlar o zaman
00 Yorumlahayir tabikide