Bunun kakasını temizlemekten ciğerim soldu. Hergün suyunu pisletiyor, dokundugumda boyle kayganlaşmış her yeri artık nasıl becermişse sabunla yıkasam ölür mü acaba bilenler baksın bir? Tek yasam belirtisini yem verince gösteriyor çünkü kaybetmeyelim yavrucağı.
Aslında beslediğiniz kap kaplumbağaya uygun değil, her ne kadar kaplumbağa için üretilse de.. Güzel, genişçe bir akvaryum gerekli. 20-30 cm su yükseliği ve kara alanı oluşturulmalı. Yine karasal alanın üzerine 20-30 cm yükseklikte lamba yerleştirilmeli. Akvaryumda filtre ve ısıtıcı kullanılmalı. Kaplumbağa için kabuk vitaminleri de kullanmak gerekli. Yumuşak bir fırça ile kabuğunu temizleyebilirsiniz. Sabun kullanmayın.
Veteriner hekime sormanı tavsiye ederim bak burada birisi saçma sapan bir şey söyler sana da mantıklı gelir sonra hayvan telef olur yazık. Bir arkadaş kap küçük demiş ve akvaryum konusunda bilgi vermiş okuduklarım arasından bir tek ona katılıyorum geri kalanların çoğu boş muhabbet.
O kaplara ölüm için diyolar çok dar benimde vardı öldü :'( kabuğu yumusadi iyice gözü kapandı yemez olmustu :'( bir daha böyle bir hayvan beslemeyecegim. Güneş alsın suyu dinlenmis olsun
ölmez ama yıkama o onun doğalı yani dışı biraz vıcık vıcıktır onun doğalı o kuru kalırsa ölür zaten:) bu arada allah bana senin gibi bir eş nasip etsin :)
En İyi Cevaplar