Sıfır özgüvenli bir insanım. Hep bunun eksilerini ve sıkıntılarını yaşıyorum. Bu durum nasıl değişir? Özgüven arttırmanın yolları neler?

Sıfır özgüvenli bir insanım. Hep bunun eksilerini ve sıkıntılarını yaşıyorum. Bu durum nasıl değişir? Özgüven arttırmanın yolları neler?
Merhabalar. 🙌
Bugün, hayatın her alanında başarıya giden yolda en önemli bileşenlerden biri olan özgüvenin nasıl kazanılacağını ve arttırılacağını konuşacağız. Size zamanında çok fazla özgüven sorunu çeken, içine kapanık ve sessiz birinden öneriler gelecek. O kişi ben oluyorum! :)
Herkesin zaman zaman özgüven konusunda zaman zaman sıkıntı yaşadığı doğrudur. Size şimdi özgüven kazanmanın, güçlendirmenin bazı etkili yollarını anlatacağım.
Sen de özgüven problemi yaşıyorsan ve özgüven nasıl artar diyorsan, önerilerimin tamamını okuyup bir an önce uygulamaya geç. :)
Özgüven eksiliği nasıl giderilir dediğimiz zaman ilk yol, kendini tanımak ve değerini fark etmektir. Yeteneklerini, ilgi alanlarını ve başarılarını tanımlayarak kendine olan inancını güçlendirmen gerek. Kendinle barışık ol ve her zaman kendine dürüst ol.
İçsel konuşmaların büyük bir etkisi vardır. Negatif düşünceleri olumlu ve yapıcı düşüncelere dönüştürmeye çalış. Herkes sürekli negatifi düşünür ama bundan uzak kalmak gerek.
Kendine güzel şeyler söylemeyi alışkanlık haline getir. İçinden "başarısızım" demek yerine, "başaracağım" de.
Büyük hedefler hayal etmek yerine, küçük adımlarla başlayarak ilerle. Her küçük başarı, özgüvenini arttırır. Kendine kolay hedefler koy ve bunları başardıkça kendine olan güvenin büyüsün.
Özgüven sorunu yaşamak, sadece kendi içsel gücünüze dayanmaz, aynı zamanda çevrenizdeki insanlarla olan ilişkilerinize de bağlıdır. Başkalarının başarılarını kıskanmak yerine, onları desteklemekle başlayın. Empati kurarak insanlarla daha iyi ilişkiler kurabilir ve kendinize olan güveninizi arttırabilirsiniz.
Rahat alanını terk etmeye hazırsan özgüven nasıl arttırılır sorusunu unut. Yeni deneyimler edinmek, sınırlarını zorlamak ve başarısızlıklardan ders çıkarmak, özgüvenini güçlendirmenin harika yolları diyebiliriz. Korkularının üzerine koşmalısın. :)
Kendini iyi hissettiren aktiviteler yapmak özgüven problemine iyi gelir. Kendine iyi gelen aktiviteleri yapmak, özgüvenini artırmanın harika bir yoludur. Kendini mutlu hissettiğin hobileri keşfet, yeteneklerini geliştir, yeni beceriler edin ve tutkularını takip et. Böylece başarılarını gördükçe özgüvenin de yükselecek.
Dik duruş, gülümseme, göz teması ve güvenli bir adım atma gibi pozitif beden dili göstergelerini kullanmak gerek. Bu sadece başkalarına daha güçlü bir izlenim bırakmanı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kendine olan güvenine de yarar sağlar.
Kitap oku, seminerlere katıl, kurslara kaydol veya bir profesyonelden destek al. Sürekli kendini geliştirmek, yeni bilgiler edinmek ve becerilerini artırmak, özgüvenini yükseltir. İnsan kendini ne kadar başarılı hissederse o kadar özgüvenli olur.
Hepsinden ama hepsinden önemlisi, önce kendine iyi davranmak gerek! 👋 Sağlıklı beslen, düzenli egzersiz yap, yeterli uyku al ve stresten uzak durmaya çalış. Fiziksel ve zihinsel sağlığını koruman gerek.
Geçmişte yaşadığın hataları veya başarısızlıkları kendine dert ediyorsa kesinlikle etme. Herkes hatalar yapar ve önemli olan bu hatalardan ders çıkarmaktır. Geçmişi geride bırak, kendine yeni başlangıçlar ve fırsatlar sun.
Ben bu önerilerle kendime geldim diyebilirim. Özgüvenli biri olmak istiyorsan mutlaka dikkat et. :)
Hepinize kocaman sevgiler. Mutlu olmaya bakın.
Açılırsın..
Asosyalim demiyorum ki konusma problemimde yok sadece kendime guvenim yok o kadar
İşin sırrı egoist olup kendini düşünmekte. Evet, kendini düşüneceksin. Hep başkalarını düşünüp onlara göre yaşayan biri özgüveni yüksek biri olamaz ama dikkat et bencil de olma. İkisinin arasını tuttur.
Özgüveni insana aşılayan şey daha çok yakın çevresinde, ailesinde ve dış dünyada karşılaştığı tavırlardır ve son olarak aynaya baktığında gördüğü güzelliği sevmesidir. Çoğu kişi aynada gördüğünden şikayetçiyken, senin böyle bir problemin pek olmaması lazım.
Sosyal çevrenle ilişkilerini gözden geçirip, düzenleyip biraz daha karışmalısın insan arasına.. Her şeyden önce de, saçlarını güzelce salıp, ahenkle dans ederlerken aynaya baktığında, kahretsin bugün yine fıstık gibisin demeyi bilmelisin kendine.. Senin yüzün güldüğünü, dış dünya da bundan etkilenecektir..
Önce kendini sevmeye başla tekrar.. Teslimiyetçilik kötü bir şey değildir.. Ama seni sen öldüğün için sevene.. Önce şu aldığını kilonu atmakla başla..:) Kendine özen göster.. aynayla barış.. Aynadaki kızla.. Sonra gülümsemektedir başla.. En önemli olan şeyin, önce kendin ve kendi mutluluğun olduğunu anladığın an her şey değişecek.. :)
Özgüven ve ego karıştırılmadıkça kişinin kendi içinde halledebileceği bir problemdir. Öncelikle özgüvenini sarstığını veya özgüvenli olmanı engelleyen durumun ne olduğunu bulmalısın. Bulduğun problemleri çözdükçe özgüveninin kendiliğinden yerine geldiğini fark edeceksin.
Cevap
24Cevap
Özgüven, bedenin içindeki bir ruhtur. O ruh, bedenden çıktığı zaman artık tekrar geri gelmez. Özgüveni kaybetmenin farklı sebepleri var. Küçük yaşlarda aile içi şiddet ve arkadaş ortamında dışlanma, sevdiğin kişi tarafından reddedilip aşağılanma gibi sebeplerdir. Özgüven problemi yaşayan kişiler, hayatı boyunca bu sorunlardan birini, birkaçını ya da hepsini yaşamıştır muhtemelen. Aşağıda sana bir sürü saçma sapan kalıplaşmış tavsiye vermişler hepsi hikaye. Spor yapmak bedenini geliştirir, kitap okumak zihnini geliştirir. Olumlama şeklindeki içsel konuşmalarla kendini kandırırsın ancak, içi boş bir mutluluk tuzağına düşersin ama gerçeklerle tekrar yüzleştiğinde tıpkı bir kanser hastası gibi çöküşün daha hızlı olur. Küçük hedeflere ulaşmak kolaydır ki bu seni bir süre sonra rehavete iter daha büyük işler seni zorlayıp pes ettirdiği zaman sükut-u hayale uğrarsın sadece. Hayat seni hep yeni deneyimlere götürecek zaten. Özellikle buna koşturmana gerek yok. Sınırlarını zorlamak seni daha çok yıpratır. Sağlıklı beslenme ve düzenli uyku iyidir buna katılıyorum lakin bu seni sağlıklı yaşatır sadece. Özgüven sahibi yapmaz. Saçma sapan beden dili gösterileri profesyonellik gerektirir. Amatörce uyguladığında yapmacık olup ancak komik duruma düşersin. Önemli olan senin kendine iyi davranman değil. İnsanların gözünde değerli olman. Geçmiş geride kalır elbet ama zihin kodlarından silemezsin. Kaldı ki geçmişe iyisiyle kötüsüyle vakıf olmadan geleceğini kurgulayamazsın. Kaldı ki senin şu andaki en büyük sorunun da filmin koptuğu zamanı ve yeri hatırlayamıyor olman. Bir hipnoza girmeni tavsiye ederim.
Son tahlilde şunu söyleyeyim. Senin özgüvenini kazanmanın en etkin iki yolu var. İlki evrimsel yol Ya hayatında en çok sevip saydığın ve arzuladığın insanla karşılaşıp onunla uzun soluklu ve mutlu bir ilişki yaşamandır. Bu seni yavaş yavaş toparlar. İkincisi devrimsel yol. Yani, hayatın boyunca en çok nefret ettiğin kişiden en ağır muameleyi görüp en büyük kazığı yemek. İşte bu ikincisi seni öyle bir fizik ötesi bir gerilime sokar ki nefretin ve yıkılmış gururunun sana kazandırdığı öfke ve azimle içinde boğulmak üzere olduğun dereleri kurutmakla kalmaz, uçsuz bucaksız okyanuslara dahi meydan okuyacak kadar güçlü ve cesur hissedersin kendini. Hakkında hangisi hayırlıysa o başına gelsin.
Okurken gaza geldim bu nasıl bi anlatımdır nshxnsjdjd
@İkidebir23 Teşekkür ederim. Aklımın ışığında, vicdanımın rehberliğinde yazdım bu satırları.
Nickname uygun olmuş
@İkidebir23 Teşekkür ederim.
Önce usursuz birisi olma isteğini kafandan at. Özgüveninin düşük olmasına sebep olan şeyleri kağıda dök ve onları yok etmeye çalış her yok ettiğin kusurdan sonra üzerini çiz. Her çizikten sonra özgüven point kazanıcaksın son çizikten sonra tanrısal bir özgüvene sahip olucaksın ülkemiz de erkekler güzel çirkin seçmedikleri için ortalama bi çocuğa yürüyüp sana değer vermesini sağlarsan kazanacağın özgüven pointlerini ikiyle çarpabilirsinn obezsen öncelikle kilo ver açlıktan ölücek duruma gel gerekirse ilk hedefin bu olsun
Görselden cikarimlarima istinaden önce kendini sevmek ile başlayabilirsin. Ozguven için kişisel gelişim kitapları oku sosyalleş daha kültürlü bir insan olmak için kendini geliştir. Arkadaş ortamında muhabbeti sürükleyen esprili kültürlü biri olunca ozguveninde tazelenecektir
Bugün biri daha sormuştu ona yazdıklarımın aynısını kopyalıyorum..
Özgüven eksikliği bilgiye dayalı bir şeydir kendini özellikle insanların standart muhabbeti olan sıyaset ve tarih konularında gelıstırırsen bunu atlatıcaksın. Hıstory belgesellerıyle bı başlangıç yapabilirsin. Mankınd la baslamanı öneririm. Diyalog kurucak ınsanlara anlattığında milletin ilgisini çekıcek oldugunda bu huyunu aştığını göreceksin
Yeni insanlarla tanışıp sohbet etmek iyi gelecektir.. Tanımadığınız insanlardan çekinmenize gerek yok.. Onlar da slzin gibi bir insan ç. Ne fazlası ne de eksiği var.. Ne kadar fazla insanla konuşursanız sizin için daha iyi olacaktır..
Özgüvenini sürekli gezip dolaşarak iyi hissettirerek ve arkadaş çevrende birazdaha cana yakın sıcak kanlı davranarak sosyal hayatını iyileştir gerisi gelir düzelirsin
Yürüyüş yapabilirsin kendini geliştirmek için bilgi içerikli kitaplar okuyabilirsin. Veya kişisel gelişim kitaplarından yararlanabilirsin.
Kiloluysan kilo vermek vücuda yatırım en iyi yol. Ben de 20 kilo fazlam var.. Bende başlıyorum diyet ve spor
Başarılı işler yaparak, sorunları anlamaya çalışarak çözümledikçe, zor işlerin üstesinden geldikçe özgüveniniz artacaktır.
aynaya 2 defa bak özgüvenin geçer. şimdi sen 'ben çirkinim ama' dersen çok iyi bir göz cerrahi tanıdığım var derim
Çalışmak, hareket etmek, uğraşmak, öğrenmek.
Kitap okumak topuklu ayakkabı özgüvenli yapar utanmamak çekinmemek dik durman gerekir
Genel olarak hedef belirleyip o hedefi başarmak ve değer görmekle
Debby Ryan aşkım beni Disney Channel'da Zack and Cody'den beri aşığım bu gacıya
Ozguvenini disirenin ne oldugunu buldun mu tamam dir
O gözlükleri taktığına göre oz güven sorunun yok varsa başka bir şey dir.
insanlara hayır demesini öğrenerek başlar. Sonra artık kendi isteklerine göre hareket edeceksin. başkalarını mutlu etmek için her şeye evet demeyeceksin
kabullenme. biraz asi ol. sonunda ne kaybedeceğin değil ne kazanacağını unutma
özgüven tabi kötü birsey. burada söylersem herkes kapar :D tek sözüm kendin ol hiç birseyden ceknme
+3 özgüven itemi satın alacaksın veya bosslardan düşürüreceksin.
En İyi Cevap