Ne alaka bilmiyorum ama tatlı krizine girdim ben de :)
yapabileceğim tatlı önerileri istiyorum arkadaşlarr...:)) aklıma gelmiyor tatlılar şimdi ya :/
yapabileceğim tatlı önerileri istiyorum arkadaşlarr...:)) aklıma gelmiyor tatlılar şimdi ya :/
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gecen yaptim muhtesem oldu pasa lokumu :)hem hafif hem lezzetli
malzemeler
5bardak sut
bardak şeker
1 bardak un
1Yumurta sarısı
1 paket Vanilya
2 paket sade krem şanti(krem santi icinde 2bardak sut lazim)
iHindistan cevizi
Hazırlanışı süt 5 bardak sut.1bardak şeker 1 bardak un ve yumurta sarısını bir tencereye ekleyip karıştırarak muhallebimizi hazırlıyoruz kaynamaya başlayınca ocağı kapatın vanilyayı ekleyerek çırpma teliyle yada mikserler çırpın dikdörtgen bir tepsiye (tepsinin biraz büyük olması gerekiyor ) tabanına Hindistan cevizi serpiyoruz her yerine ...kremamız soğuyana kadar çırpmaya devam ediypruz soğuk olması gerekiyor eğer sıcakken tepsiye dökersek Hindistan cevizleri eriyor soğuduktan sonra kremamızı tepsiye güzelce yayıyoruz buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz. 1 saat sonra krem şantileri hazırlıyoruz üzerine(tepsiye doktugumuz muhallebini uzerine) boş yer kalmayacak şekilde yayıyoruz tekrar buzdolabına koyuyoruz servis yapacağımız zaman ruloları hazırlıyoruz uzun şeritler halinde kesiyoruz ve sarark rulo yapiyoruz yada yapmasanizda olur:)icine ceviz vs ekleyebilirsiniz.
link tepsiye boyle yayacan malzemeleri
Dun yaptim muhtesem oldu ;)pasa lokumu
malzemeler
> 5bardak sut
> 1bardak şeker
> 1 bardak un
> 1Yumurta sarısı
> 1 paket Vanilya
> 2 paket sade krem şanti(krem santi icinde 2bardak sut lazim)
> iHindistan cevizi
> Hazırlanışı
5 bardak sut.1bardak şeker 1 bardak un ve yumurta sarısını bir tencereye ekleyip karıştırarak muhallebimizi hazırlıyoruz kaynamaya başlayınca ocağı kapatın vanilyayı ekleyerek çırpma teliyle yada mikserler çırpın dikdörtgen bir tepsiye (tepsinin biraz büyük olması gerekiyor ) tabanına Hindistan cevizi serpiyoruz her yerine ...kremamız soğuyana kadar çırpmaya devam ediypruz soğuk olması gerekiyor eğer sıcakken tepsiye dökersek Hindistan cevizleri eriyor soğuduktan sonra kremamızı tepsiye güzelce yayıyoruz buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz. 1 saat sonra krem şantileri hazırlıyoruz üzerine(tepsiye doktugumuz muhallebini uzerine) boş yer kalmayacak şekilde yayıyoruz tekrar buzdolabına koyuyoruz servis yapacağımız zaman ruloları hazırlıyoruz uzun şeritler halinde kesiyoruz ve sarark rulo yapiyoruz yada yapmasanizda olur:)icine ceviz vs ekleyebilirsiniz.
vayyy :)
aynen bndede oluyo arada en basit tatlı seker pare onu yap bnide unutma ;)
kadayıf iyidir
Cevap
6Cevap
Bence git markete Dr.oetker'in çikolata şelalesini al anca tatlı krizini o keser.
hafif şeyler olmasına dikkat et sonra pişman olma ama :) .. çikolatalı puding...
hem hafif hem pratik hem güzel.
bildiğiniz tarifler bunlar mı arkadaşlar :) mesaj at ben sana bir sürü güzel tarifler veriyim
kabak tatlısı çokkkk severim sende dene
kabak yok ne yazıkki.. :/ biliyorum o tatlıyı.. :)
annem çok iyi yapar valla :))
başın sağolsun :( maalesef artık her isteğimizi bulamıyoruz..
Vezir parmağı + hanım göbEĞİ+ dİBER DUDAĞI
Pudıng yap
tiramisu olabilir. hem de cok basit
Un Helvası.. Çok severim ve çok güzel yaparım.
tarifini rica etsem :)
Un ,margarin, süt , şeker çok basit yapılışı..
ağlayan pasta :)
ilk defa duyuyorum nasıl oluyor o :)
ıslak kekin benzeri :)
o ne güleni de var mı bunun :D
oyy ne güzel ağlıyor yerim ben bunu :P
sen yap ağlamazsa bize getir biz onun anasını bile ağlatırız :))
kemalpaşa yap
---aybaşı ?
kemalpaşa tatlısı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar