aklınıza ne geliyorsa yazabilirsiniz. faydalı olabilcek bir konuya değindiğimi düşnüyorum.. bu konuyla ilgili görüşlerinizi belirteseniz bilmediklerimiz ile ilgili şeyleri öğrenmememizi sağlayacagınızı unutmayınız!!!
Cevabın nedir?
hormon, nörotransmitter. tirozin aminoasitinden üretilir ara maddeler epinefrin-nörepinefrin, yıkınmından MAO ve VMA çıkar üstünden 2 yıl geçti bunları hatırlıyorum ondan da emin değilim. bir de N-dopa mı ne vardı
111 Yorumla- +1 yıl
doğruyu yansıtmıyor söyledikleriniz
- +1 yıl
bak doğruyu yansıtmıyor söyledıklerın derken tüm bu gördugun şeylerin bılmsel yanı teorik oldugu konusunda sana hakverıyorum yanlız pratık konularda antı deprasanlara kadar uzanan bu konunun senın gördugun derslerın mezun olduktan sonrakı hallerıyle hıcbır alakası olmadıgı ıcın kurdum önceki yorumdaki cümlelerimi çok uzgunum ama bu böyle sana karsı mutlaka mantıklı acıklamalarım olur sımdı yerı ve sırası olmaz belkı baska bırgun ne dersın ;)
- +1 yıl
başka zaman da olsa açıkla o zaman tıp hakkında pek bilgin yok sanırım böyle bol keseden atıyorsun bak ne demişim nörotransmitter. ne anlama geldiğini biliyorsan zincirleme tepkilere yol açtığını da biliyorsun istesem sana tirozin amino asitinin translasyonunu transkripsiyonunu dopaminin negatif pozitif feed backlerini hücredeki reseptörlerini ikincil habercilerini nukleusa girerken kullanılan reseptörleri proteinleri dopaminin hücre içinde uyardığı mekanizmaları ve bu mekanizmalar sayesinde salgılanan hormonları ve daha birçok şeyi açıklarım aklın hayalin durur türkiyenin en iyi 2. tıp fakültesinde okuyorum iyi biliyorum havalarına girmemek için saçma ve biraz hatalı yorumlar yaptım ama inan iyi biliyorum bunları hiç tartışmayalım istersen
- +1 yıl
o halde bunları bilipte tptan mezun olduktan snrahipokrat yemını edip insanları neden antidepresanlara bagımlı hale getırdıklerınızıde açıkla sersem 3kurus fazla para alıp rahatlık ıcınde antalyalara toplantılara gdıpte krallar gıbı tatıl yaptıklarınızıda açıklayın senın o latınce konustugun kronojılere kanmayan aydın toplumda mevcut ustelık tıp okumayada gerek yok..
- +1 yıl
siz mezun oldktan sonrada ancak cebinizi kurtabilirsiniz insanları değil cünkü gelişmiş ilaç mümessillikleri sizi paralarıyla satın alıp insanlıga faydalı olabılmenızı engellicektir ve iyi araştıran bir iyi gözlemliyen kişiler sizi alt edecektir bu durum böyle sürüp gidecektir ve sizde hipokrat yemini etmiş sadakatsiz insanlar olarak toprağa göümeleceksinz..
- +1 yıl
by byy coni
En İyi Cevaplar
Dopamin halkin kendi kendini yonetmesidir.
11 Yorumla- +1 yıl
farklı ama haklı sayılabilcek bir cevap ;)
- +1 yıl
Bir nörotransmitter çeşidi bildiğim kadarıyla. Yeterince üretilmezse parkinson hastalığına çok fazla üretilirse şizofreniye sebep oluyormuş.
11 Yorumla- +1 yıl
enteresan hiç duymamıstım duydugum iyi oldu tesekkurler
adrenalin sağlar :)
11 Yorumla- +1 yıl
bir nebze haklısın ;)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
Beyinde salgilanan bir norotransmiterdir. Temelde beyindeki odul ceza sistemiyle ilgilidir diyebiliriz. Eksikliginde parkinson hastaligi olur
10 Yorumlahiç bilgım yok ama ya ilaç ya hormon :D hangısı gercekten merak ettım:D?
010 Yorumla- +1 yıl
duydugun seylerden bırısı dogru bır hormon ve hayatını degıstecek etkenlerden biri dıyebılırım..
- +1 yıl
dopamin hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır, hayattaki çoğu aktivitede dopamin can yoldaşımızdır. su içerken bile salgılanır, bir insan zevk aldığı bütün aktiviteleri yaparken dopamin salgılar. dopamin konsantrasyonu ve motivasyonu sağlayan hormondur. o yüzden sevdiğiniz işleri yaparken daha konstantre ve motive bir şekilde yaparsiniz.
- +1 yıl
nedemek bu sadece başlangıç emin olun :) bununla ilgili tüm herseyi bilseydiniz peşimden ayrılmazdınız çok ciddiyim neyseki anlatıcaklarım bukadar :) yani sorun yok gerisini siz araştırın ;)
- +1 yıl
istemeden üretiyorsanız reseptörlarınızı çoğaltcaksınız tek çözüm bu malesef :))
- +1 yıl
yok be :) ne alaka ben çok araştırmacı biriyim sadece cidden ama çok fazla bilgi sahibi oldum bu konuyla ilgili :) bununla ilgili anlatcağım şeylerin + ları ınsan hayatını çok fazla derece olumlu etkılıor ama ;))
- +1 yıl
Enerji
14 Yorumla- +1 yıl
moruk en doğru cevaplardan birini verdin sende bir özgüven seziyorum ;)))
- +1 yıl
Oz guveni yanlis sezmissin :)
- +1 yıl
seni gidi seni :D
- +1 yıl
Dopamin salgilyan etkenlerden uzak durmalisin dostum
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar