tabi ki kötü birşey sonrada pişmanlık fayda etmez o yapılan çizikler ömür boy kalır bir anlık sinir ve kızgınlık bence sakin olmak lazım bizim bir arkadaş ki yaşı da büyük 25 sinirlenince duvara yumruk attı ve eli kırıldı bir başkası da ağaca tekme attı ayak gitti 2 ay deynekle dolaştı işler kötü gidebilir her istediğimi olmuyor dünya bu herkese eşit davranmıyor sabırlık olmak lazım ve çözüm yolu bulmak lazım
Bazeı depresif sebepler insan ieçrisinde içinden çıkılmayacak hale gelir. İnsanın karakterinde eğer o acının dışarı çıkması veya bir yere yansıması gerekiyorsa bunu yaparkende başka bir nesneye veya canlıya zarar vermekten çekiniyorlarsa kendilerine zarar verirler.
bunu yapan salak insanlar dikkat çekme çabasıyla yapıyo. ayrıca sonra bunu yapmış olmasıylada övünenler gördüm. birilerinin kolunda faça izleri görürsem kesinlikle onunla arkadaşlık etmem hatta mümkünse konuşmam bile... en nefret ettiğim şeydir..
bana kalırsa hiç bir şey bunu yapmana sebep olamaz. kendine zarar vermek istersen gider intihar edersin hayattan o kadar bıkmışsan. gerçekten dikkat çekme çabası bana kalırsa. ruhsal bir hastalık olmadığı sürece kesinlikle açıklaması olamaz yani..
evet dikkat çekmek için yapan salaklar var herkes ergen gözüyle bakıyor bu yüzden ben sır gibi saklıyorum kollarımı ama herkese bu etiketi koyman yanlış
Dikkat çekmek herkes için geçerli değil. "Kendini cezalandırma psikolojisi," araştırabilirsin. Bazı durumlarda aileden kaynaklı olabiliyor. Cezalandırıldığında ruhsal rahatlama yaşanabiliyor.
"dikkat çekme" biliyomusun bı kaç yıl önce bende öyle diyodum ama şu an aynı şeyi kendim yaşıyorum sırf bileklerim gözükmesin diye o sıcak havalarda uzun kolluyla gezdiğimi bilirim kimse noldu diye sormasin diye hadi diyelim dikkat çekmek için ama her iddiasina varirim bı insan kendini zarar vermek için bı nedeni olmalı dikkat çekme gibi bı uğraşla bı insan kendine zarar veremiyo o şey bı anlık gelişiyo
Onların meteforu, ruhsal acıyı fiziksel acıya çevirerek hafifletmektir, tıpkı bizim. ofkelendigimizde tirnaklarimizi avucumuzun icine gecirmemiz, ya da saçlarımızi cekmemiz gibi, onlarınki ileri boyut sadece
@kaseterk e katılıyorum duygusal aciyi fiziksel acıya cevireceksen kendi uzerinde uygulamasina gerek yok veya olmek mi istiosun ol intihara cesaretleri de yok ilgi cekme cabalari
@-peace_ psikolog musun? Kimin üzerinde uygulayacak peki? Kendi açısını bir başkasının üzerinde fiziksel acıya çevirip zevk mi alsin? Ayrıca bu tip vakalarda , hastalar krize girmemek için acıya tutunur, insanların ne yaşadıklarını bilmeden yargilamayin, ve yeterince bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın
Hastalar krize girmemek icin degil bir nebze unutacakalrini sandiklari icin de degil intihara olan egilinleri zayif oldugu icin bu tip acilarla da kendi caplarinda intihar ederler ama olmez ler anca cevreden ilgi toplarlar ve bundan zevk alirlar
@-Peace_ psikoloji okuduğun halde nasıl bu kadar sığ konuşabiliyorsun? O zaman hiç bir kliniğe gitmedin, ya da psikoloji bölümlerinde çalışmadin, her şey kitapta yazdığı gibi olmuyor, saha deneyimi lazım, tekrar ediyorum, insanların ne yaşadığını bilemezsin, acı eşiği denen bir şey var, sen onun açısına hafif diyebilirsin ama o bünye o acıyı kaldiramaz
Yahu ne basit adamsın ya, sen psikoloji okuduğuna emin misin? Çünkü ne olursa olsun psikolojiye ilgisi olan biri bile, o yazdıklarının çocuk saçması olduğunu anlar, acı klostrofobiklerin bile krize girmemek için kullandığı bir yöntemdir, biz burada psikolojisi ciddi manada bozuk, tedavi goren insanlardan bahsediyoruz, sözüm ona biz çok saglikliyiz, ama öfke halinde bizde acıya basvuruyoruz
Asla acılarını kucumsemem kimsenin ki daha 2. Sinifim ne beklion ne klinigi bacim siglikla ilgisi yok bunun ki bende tekrar ediyorum insnalar ne yasarsa yaşasın en buyuk aci olsun sonlandırmak isterse ya arkadaslarina siginir cevresine siginir ya da onladdan gerekli ilgiyi bulmadigi icin dikkat cekmeye çalışır kendine en ufak derecede zarar verir ilac icmek jilet atmak hepsi yanlizliktan motive ihtiyacı olmasindan ilgsizlukten yani uzun lafin kisasi hastalik budur daha da. fazla tartışmanın luzumu yok böyle gördüm böyle sahit oldum lutfen bana kliniklerden çıkmıyormus ayagi yapma
@-Peace_ kliniklerden cikmiyormus ayağı yapmıyorum, ama senin adını duymadığın yerlerde, gece kabuslarima girecek kadar çalıştım, ikinci olarak, senin bahsettiğin ruhsal sağlığı aşırı derecede bozuk, tedaviye ihtiyaç duyan hastalar değil, melankoli haldeki normal insanlar, ikinci sınıf olduğun bile meçhul bana kalırsa, çünkü psikoloji okumayan biri bile, açının insanları ne hale getirdiğini bilir, yazık, biraz bölümünün hakkını ver
18 yaşındaki insan adini duymadıgim yerlede çalışmış ha yahu sana diyorum ki ileri derecedeki bir insan o derece ileriyse neden intihar yerine kendine zarar vermeyi secer acısını mi azaltır bu mudur daha bir de bölümün hakkini ver diyor buna sen mi karar vercen bir git allasen ya hadi iyi geceler
@-Peace_ 18 yaşında dediğin insan sana ağzının payını da veriyor canim çok yasa bakmama. lazım, ikinci olarak, sen intiharı basit bir şey mi saniyorsun? Öyleyse başına gelen ilk haltta git kes bileklerini, ama dikine keseceksin canim, olemezsin yoksa, üçüncü olarak, eğer ortada boş boş konusrusan evet ben karar veririm, git bir araştır ruhsal acıyı fiziksel acıya çevirmeyi, insanların acıya tutunarak krizi engellemelerini, sonra gel. konuş, ve bir şey daha, sana da iyi geceler
Ama. bu tedaviye ihtiyaç duydukları gerçeğini değiştirmiyor, burada arkadaşa bunu savundum ama bu normal. bir şey değil, bu hastalar mutlaka tedavi almalilar
Zavalliya bak ya ben senin 18 yasinda olmani elsstirmedim bide kendince benim agzimin payını veriyormus 18 yasinda olup nerelerde çalıştım yalanini eleştirdim kaca adam dikine kesiyor oran mi verim bilek kesenlerden en fazla yüzde 10 u oluyordur be ki bilek kesmek aci vermez kesme asamasi disinda kan kaybi can yakmaz kiza bak ya bana öğretecek ruhsal aciyi fiziksel aciya çevirmeyi insnalar bilinc altlarinda oyle yaptığınj düşünür ama. emin ol. kucuk bir kisim haric hepsinin amaci aynıdır krizi engellemek sanki amaçları saka gibi ya :D
@-Peace_ kendini akıllı. zanneden gereksiz insan, bilekleri keserek intihar olaylarında sadece %4 lük bir kısım. başarıya ulaşmıştır, eğer kolu bastan sonra kesersen, oradaki media cubital. veni kesersin, merak etme uç dakika. içinde müdahale. edilmezse ölüm kaçınılmazdır, zaten uç santim alttada brakial arter bulunur aklında bulunsun, belki. denemek. istersen artere dnek. getirmeyrle çalış, belki. tutturursun, ayrıca ,7 ay boyunca cerrahpasa ruh ve sınır hastalıkları merkezinde staj yaptım bay zavallı, ve emin ol. gorup gorebileceginden daha fazla, ruh sağlığı bozuk insan gordum, sen cidden bilek kesmenin can yakmayacagini mi saniyorsun😂😂😂😂 bir dene bakalım, açıdan diğer bileğini kesmeye takatin kalıyor mu? ve ayrıca evet sana öğreteceğim, zira görünen o ki senden nato kafa nato mermer
E ulan kendi agzinla dedigime geliyorsun iste yüzde 4 başarıya ulaşmış cunku enfazla yüzde 10 u gercekten istemis kesenler sanki direk aratsirip profsyenel mi kesiyor istnistlar hariç anlatigun gibi kesersen tabi olurler ama hepsi yuzeysel bir sekilde sağdan sola bir kesik aciyor elma keser gibi genel olarak ki bilek. kesmek kesim ani disinda can yakmaz diyorum anlattigun gibi kesen kac adam var saniosun anlamıyorum ki valla kapansij konu tartismanin luzumu yok
@-Peace_ imam gazalinin bir lafi var, cahillerle tartismaya girmeyin, cunku ben hic yenemedim diye, ama bir unuversute igrencisi bu dei cahil. olamaz diye dusunerekten kendimi tutmayi birakiyirum su an kime sorarsan intihar için dikine kesilmesi gerektiğini bilir bu bir, ikincisi diğer yorumda bana yalancı muamelesi yapmissin yeni. gordum, ağzından çıkanlara dikkat et, üçüncüsü ya sen parmağını kestiğinde duramiyorsun yerinde, bilekleri oradaki sinirleri kesmekten bahsediyorsun, ayrıca bilekleri kesme yoluyla edilen intiharların %4 unun başarıya ulaşmasının nedeni, vakitlerinin cok olasi, çünkü 20 dk kadar şuur kaybı olmaz, dördüncüsü ben intihardan bahsettim mi? İntihar etsinde etsin diyen sendin, bu düşünceye sahipken nasıl. psikolog olacaksın merak ettim,
Kendine acı çektirmenin en kolay yolu spor yapmaktır. Kendini kesmek kişisel değil çevresel sorun bunu masumlaştırmak komik olur ayrıca jilet yarasın da acı olmaz. Hemen hemen çoğu kesik acı hissettirmez sinek ısırığı gibi olur dediğin boyutta bakmak için tuz basılması gerekir.
İntihar etsin derken istemiyorum etmesini suslu lafları da kes lütfen parmaginĺ o beyin uysuklugiyla emin ol hissetmiyorlar ki sanki bize bilegin nasul kesersek olunur diye ders veriyorlar bir de kime sorsan yazmis e yaparim tabi ben nerelerde neler gordum be yasadim yazıosun sonra 7 ay staj yaptım diyosun bu mudur kesme olayına dönecek olursak diyorum ki bir insan acisini dindirmek istiyorsa neden silah alip sikmaz kafasina asago atlamaz hap alir bilek keser bir yerini keser farkedilmek ister cogunlugu iste anlamadigun anlamak istemeidgin kısım bu
@kaseterk bak. sen ne yap biliyor musun? Zaten ölmüyorsun, bir kes bileklerini, ama sadece sublingual dokuyu değil, komple damar ve muskuler dokuyu keseceksin, sonra bak bakalım sinek mi isirmis eşek mi tepmis? Ayrıca spor yapmak , ruh sağlığı yerinde olan ancak öfke kontrol problemi olan insanlara tavsiye edilen bir yöntemdir, ofkelendigi zaman insanlara zarar vermek yerine bir kum torbası patlatmayı tercih ederler, ama kendine zarar veren insanların ruh sağlığı ciddi manada bozuktur ve zaten kliniğe yatirilirlar
Seninde anlamak istemediğini kısım, bunlar açısını dindirmeye çalışmaz, bu tip insanlar ne kadar hayattan bezselerde olume hazır olmayan, hala kurtarılmayi bekleyen insanlardır, ayrıca öyle bir klinikte bırak 7 ayı 1 ay çalışmak bile bu yaştaki bir insanın sinirlerini alt üst ederziki sene sonra bir psikoloğun yanına değilde, sağlam bir ruh ve sınır hastalıkları merkezinde staj yaparsan anlarsın ne dedigimi, ayrıca tekrar ediyorum, bir dene, uyuşukluk mu var, o acı tüm bilinci ayaklandiriyor mu?
@kaseterk sen bıçakladığından bahsediyorsun, bu tarz olaylarda-silahla vurulma, bomba ile yaralanma, ya da bıçaklı saldiri- beyin salgılanan aşırı adrenalin , ve duyulan aşırı açıdan dolayı, kendini kısa süreliğine kapatır, yanı o şok anında dışarıda olanlarında farkına varmazsin, evet benim. öğrenecek çok seyim var, ama seninde öyle, bende daha cok
Ama belirtmeden olmaz sırtın dönükken kafana bir kurşun saplanırsa belirgin bir acı hissettirmez adrenalin falan da olmaz. Sadece kanın sıcaklığı olur ;) umarım hiç öğrenmezsin.
@kaseterk ya ne komiksin😂😂😂 yahu sen kafamdan vurulmaktan bahsediyorsun, beyin beyin! Ne açısı ne adrenalin ulan? Manyak misin? Sen zatem carotisini kessende acı duymazsin, allah allah, bıçakladığın ya da vurulduğun ilk an sadece kanın sıcaklığını hisseder acı duymazsin, aşırı derecede salgılanan şok ve acidan dolayi, gece bir git acile, vurulduğu bıçakladığın için ciyak ciyak bağıran insanlarla. dolu, yahu anlamıyorum, neden bir şey bilmediğiniz halde bilmiyormuş gibi yapmaya çalışıyorsunuz? Allah allah.
bu çok doğru işte psikolojide saç çekmeyi avuçlarına tırnak batırmayı da kendine zarar vermek olarak görüyorlar ama zamanla bağımlılık yapıyor ve mazoşist dediğimiz bireylere dönüşüyorlar
Ben bir şey farkettim bı insan kendine bile isteye zarar vermez ilgi çekmek için yapıyor falan diyoruz ya bizim sınıfta bı kız vardı bildiğin faça atiyodu bunu bizede gösteriyodu o zamanlar dedim gibi dikkat çekmeye çalisyo ama gidipte hiç yanına sormadım neyin var diye bende bilmiyodum çünkü..
Açıkçası fiziksel bir acının psikolojik bir acının ustesinden geldiğini hepimiz biliyoruz. Ancak bu şekilde kendine zarar vermek bir alışkanlığa dönüşüyor. Kişi en küçük olaylarda da kendi içindeki acıları bu sekilde dışa vuruyor. Ulkemizde genellikle ergenlikte yasansa da ben bazen mantıklı buluyorum bunu.
illaki öyledir de çizerdim demişsin sıkıntı yok orda ama sonunu okuyunca koptum valla çocukluk işte :) kes ya da çiz o niyetle alıyon elini allah çoluğumuzu çocuğumuzu böyle şeylerden uzk tutsun kardeş
bende öyle olmadı ben yaptığımda babam 300 kişinin içinde beni evire çevire bir güzel dövdü o korkuyla bırak çizmeyi keskin birşeyi elime almaya korkuyordum :)
En İyi Cevaplar