üniversitede kapanan ve yine iki sene sonra yapamayıp açılan kız hakkında çok önyargı laf olur mu?
ikilemde boğulan bu kıza yardım.. :(
ikilemde boğulan bu kıza yardım.. :(
Canım boş eve hırsız girmezmis yorumlardan anladigim kadariyla sıkıntılı zamanlar gecirmissin ve etkisi sürüyor böyle zamanlarda verilen kararlar kişi için dönüm noktasıdır ve apaçık belliki şeytan seni kiskirtmaya çalışıyor zina yaptım diyorsun bu hataya herkes düşebilir önemli olan tövbe edip tekrarlamamak güzel ALLAH im hristiyanliktan Müslümanlığı secenleri affediyor sen ihlasla tövbe etsen seni affetmezmi sence? Bana göre kapanmak büyük cesaret hemde çok büyük herkes yapamaz ben mesela her seferinde nefsim galip geliyor malesef bak sen ne güzel uygulamissin şimdi geri dönme bu kararından toplum baskısını geçtim ALLAH i düşün sana tek diyeceğim bu inşallah senin için doğru olan şeyi yaparsın. ALLAHIM yar ve yardimcin olsun. ..
teşekkür ederiö önceliklee..
ama ben bunca yanlıştan sonra başımdaki örtünün de hakkını veremedim..
ve Allah ın açılınca bana kızacağına inanmıyorum şuanda..
Rica ederim. Eğer her kapalı kız hata yaptığında hakkını veremedim diye açılırsa dünyada kapalı kız kalmaz sen şu an gerçekten büyük günaha giriyorsun bence açılma bu yola girmissin çıkma
ben bilmiyorum cidden iyi değilim..
ve sağlıklı da düşünmüyorum..
zina vs günaha girdim..
ama şu an hissettiklerim ve düşüncelerim elimde değil..
bu yüzden günahta olduğumu sanmıyorum :/
Sağlıklı dusunmedigin konusunda hem fikirim. Günah olacağını bal gibide biliyorsun ama kendine bahane yapmışsın. Bu düşünce tarzın komik ve sapkinca biliyomusun hani bir ayet varya yeryüzünde hiçbir müslüman kalmiyacak ayeti bu âyeti hep nasıl olur ya diye anlamakta güçlük cekmistim sonuçta çok dindar insanlar var nasıl vazgecsinler dinlerinden diye ama şimdi sayende anlıyorum demekki şeytanın vesvesesi yavaş yavaş yayılıyor tıpkı sendeki gibi bunun senin için bir imtihan olduğu çok belli eğer şeytanın bacağını kirarsan mukafatin büyük ama eğer ona uyarsan işte o zaman inancimin hakkını veremedim diye düşünmeye baslayabilirsin benim sana söyleyeceklerim bu kadar sen kararsizligin için yardım istemissin benim fikrim bu günaha girme
ben çok temizmasum değilim artık..
ve herkesi kandırıyorum bu şekilde..
kapalı mısın sen?
Kapalı değilim ama hazır olduğumda inşallah kapanacagim. Sen sadece incinmissin ve yasadiklarin seni yipratmis toparlanmak senin elinde
tek başıma üstesinden gelemyorum kimseyle konuşamıyorum..
ne yapacağımı bilmiyorum..
en yakınım arkadaşım dostum olana bile anlatamıyorum biz böyle yasadık diye.. utanıyorum..
ozaman gözüm kördü..
güveniyordum ama şimdi hiç oldu..
çok pişmanım ama yetmiyorum kendime..
Istersen benimle konusabilirsin özelden ayrıca hatasız kul olmaz sen bana şunu söyle o olaydan sonra tövbe edip bir daha yapmadın demi?
O olay dort beş ay sürdü..
Evlilik muhabbeti yapıyordum ve artık umursamiyordum bile..
Aldatildigim öğrendiğim gün bitti ayrıldım..
Tamam yapmamissin bir daha işte önemli olan bu zaten hatayi anlayıp tekrarlamamak
Yapmama sebebim guvenimin bitmesi ve aldatılmak..
Ben emindim ya biz birbirimizin sanıyordum mallik benimki..
E yine yaparsan olmaz zaten
olmaz değil de olmamalı kınamayayım ki o hataya düşmeyeyim bir de :(
Allah için yapamayacağını kuldan utandığın için ya da laf ederler diye sürdürmenin alemi yok.. Namaz örtüden önemli.. Sen namazını kıl, bir gün hazır olursan yine kapanırsın olmazsan da namazını bırakma yeter. Ben yanlış bakmam herkesin kendi tercihi..
teşekkürler.. senin gibi düşünüyorum..
Benimde arkadaşım vardı kapalıydı kendi isteği ile kapandı yapısına çok aykırı bir şey yapmıştı çok şaşırmıştım sonradan başını açtı yeniden bence normal bir durum yadırganacak bir durum değil şöyle söyleyim bu tercih meselesi başı açık birinin kapanmayı seçmeside açık birininde kapanmayı seçmesi yadırganacak bir durum değil ve kimseyide alakadar etmez insanları anlamıyorum. hayat senin hayatın seçimde senin seçimin kimseyi ilgilendirmez.
haklısın ama önyargı çok..
vicdandan giriyorlar olaya gün içinde kee değişiyor fikrim..
ben kimim diyorum..
evden çıkmıyorum kalakalıyorum mal oldum..
bu noktada tesettürüm mü ruh sağlığım mı?
bimiyorum ne yapabilirim :(
Ruh halin hepsınden daha geneli cahil olan bir toplum onyargili olsa ne olur olmasa ne olur islamiyet hosgoru dinidir insanlar bunun farkinda bile degiller benim annemimdebasi acık ama cogu testturluden daha cok bilgilidir islamiyette takva giyi kusamda degildir gorunuste degildir
Teşekkürler arkadaşım herkes sen gibi ılımlı değil..
Rica ederim yaşadığın hayat senin hayatın seçimde senin seçimin insanların ne düşündüğünü önemseme insanların ne düşündüğü önemli değil allah katında ne konumda olduğun önemli allahın rızasını kazanmanın başka yollarıda var son kararın hep mutluluk versin arkadaşım :)
bir insanın açık ya da kapalı olması onu karekterini belli etmez ne insanlar var kapalıyken bile yapmadıkları kalmıyor önemli olan ne hissettiğin nasıl huzurlu mutluysan o şekilde yaşa hayatı önyargıları dert ederek önüne çin seddi çekersen o duvarları aşamazsın !
ben duvar olmuşum kendimden geçemiyorum :(
ben yanlışlar yaptım onun sonucu kafam kötü şimdi..
Cevap
27Cevap
İnancın da, günahın da, sevabın da bir tek seni bağlar. Açılmak istersen açıl, kapanmak istersen kapan. Senin bedenin, senin kararın... Şuna karar ve bu hayatı o, şu bu ne dedi diye mi yaşayacaksın yoksa kendin için mi yaşayacaksın?
kendim için..
ama şu an milletle bilhassa ailem ve okul çevremle başedemem gibi geliyor..
manen açıldım diye Allahın bana kızacağını felan sanmıyorum..
çünkü böyle mutsuzum. huşu değil yük oluyorken anlamı yok gibi.
Bu hayatta alacagan her karar bir risk taşır burada da risklerin belli. Aileni kırmak, arkadaş çevrende ayıplanmak vs. Ama öte yanda kalbinden geçeni yapabilmek... Karar senin...
canım mutlaka yargılayanlar olacsktır ama boşver insanların fikirleri değişebilir olmak istediğin gibi ol kendini zorlamana gerek yok zaten kapalı olmak istemiyorsan olma bu işler zorla olmaz :) ağızları var konuşuyolar işleri güçleri yargılamak
bu cidden zor bir karar iyice ev kuşu oldum günde kere felan değişiyor fikrim..
Ön yargı yapanlar beyinsizdir. İnsanların bedenlerinden ziyade kafalarına bakmaya ne zaman başlayacağız...
işte bu.
ya günahkar diyen olmuş abi her hafta p*rno izlersiniz, sevgilinizle her türlü zinayı yaparsınız, alkol kullanırsınız ha siz günahkar olmadınız bu kız oldu.
işte herşey görüntü olmuş..
Demekki hazır değişmişsin. Kendi kararın seni yargılayamayız biz. Ama bir açılırsan tekrar kapanman baya baya baya zor olur.
haklısın hazır değilmişim..
bir bunalım zamanı aldığım karardı..
şmdi zor geliyor..
bir daha kapanmak istesem ilerde bu sefer dini oyuncak etti derler..
ama bu ne hissetiğimizle ilgili ve kararsızım :(
tteşekkürler..
haklısın ya kulak tıkamak ya da aynen devam etmek zorundayım.. bakalım karar verecem..
Kimsenin umrunda olacağını sanmam milletin tek derdi sen misin rahat ol
öyle tabii..
ama çok kapalı bir sülalem var.. çevremde de eleştirisi sivri bir dünya insan..
ve cidden göz önünde bir insanım :(
1 2 gün konuşurlar sonra unuturlar takma boşver
Bakıyorum işte.. Ya diyorum Allah da razı olmazsa.. bu sefer hepten sarpa sararsa
O Allahla senin aranda ona yorum yapamam
Haklisin
Kapalıyken açılan insanları ciddi anlamda yadırgıyorum. Çevremde bir çok kişi heveslenip kapanıyor 1-2 ay sonra geri açılıyorlar bana çok saçma geliyor. Heves için değil dinin emri olduğu için kapanılmalı. Ben de kapanmak istiyorum ama kendime güvenemiyorum sırf tekrar açılırım diye.
ben kendimden emindim kapandıgımda..
Belliki kafası karışmış bir omuza ya da bir ele ihtyacı var Allah yardımcısı olsun derim...
aynen.. kafam çok karışık.
bir arayış içindeyim..
dinsiz olmak veya algılanmak istemem..
ama bu sınırlar artık bana baskı geliyor.. :(
güzel bir kızım kapalılık elbette korur da ama ev kuşu oldum çıktım..
iyi bir mesleğim var seneye mezunum inş.
yurt dışı ve sosyal hayat noktasında sıkıntı yaşarım engel olur gibi geliyor.
Başı açmak dinsizlik demek değildir kardeşim başı açık olupta müslüman olan binlerce insan var sen Allaha yönel bir adım at Allah sana iki adımla karşılık verir başını kapatmak Allahın emri elbette kapanıp ibadetlerini yapsan daha güzel olur ama hiçbirzaman ümitsizliğe kapılmamalısın ne diyor hazreti mevlana ne olursan ol yine gel bu yol ümitsizlik yolu değil...
arkadaşım çok sağol..
güzel cümlelerin fikirlerin için teşekkürler..
Rica ederim arkadaşım Allah seni doğru yoldan ayırmasın hepimiz ölmek için yaşıyoruz bu dünyanın geçici olduğunu herkes biliyor ama bildiğimiz halde yine dünyanın cazibesine kendimizi kaptırıyoruz hayat bir uykudur ölünce uyanır insan... dünya bir sınav yeridir sınavda öğrenciye müdahale edilmez not ve karşılık sınav esnasında değil sınav sonunda verilir onun için sınavı başarı ile vermeye bakalım inşallah...
inşallah güzel sohbetiniz :)
gizli olmasanız sizinle konuşmak isterdim :)
Sormak istedikleriniz varsa elimden geldiğince cevaplamak isterim...
ben hakkını vermedim o yüzen yapmacık oluyorum..
millet beni parmakla gösteriyor ama ben biriyle beraber oldum sorun bu..
bu kişi sevdiğim adamdı beni çok zorladı ve mafoldum aileme giren ve beni ailesine tanıştıran kişiydi..
beş vakit namazında düzgün eline erkek eli değmemiş bir kızdım..
ama bu adama aşık oldum nefsime uydum ve sonu hazeyan aldattı..
doğrular gitti namus gitti seref gitti..
kuzenin düğün hamamında kendimi çitierken kanattım tüm vücudumu bayıldım kilo verdim ili ayda.
ama insanlar bni halen eskisi gibi görüyor o adamdan önceki gibi..
ama ben layık değilim hiçbişeye ve kendimden kaçıyorum her an her gün..
yaşamaksa yaşanmıyor böyle..
ölmekse ölünmüyor..
kendimi kullanılmış deşilmiş hissediyorum..
Allah a karşı yüzüm aşağı benim gözüm nasıl bu denli kör oldu nasıl kapıldım bu kadar..
anlamıyorum sadece acı yaşadığım.. döktüğüm göz yaşının haddi hesabı yok..
geçmişe bişey yapamam.. ama yarını göremiyorum ne yapmalıyım bilmiyorum..
her an kandım inandım..
annesi bile benden yana taraf oldu ama anlamı yok.. yaşadıklarım çok agır geliyor.. yanlışlarımın farkındayım.. ama boğuluyorum artık..
bekaretimi almadı ama kimseye namuslu cici kız ayakları yapasım yok ki..
kimse bilmiyor evet bedenimde iz yok..
ama içim kanıyor..
ben hiç tanımamışım efsuna kapılmışım gibi..
biri vardı ve şimdi yok gibi..
altın nişan mobilya çocuk ya aklına ne gelirse konuşuldu..
annemle el pençe divan durdu yaranacam diye..
hepsi mi yalan..
insanlar ne zamandır bu kadar iki yüzlü..
herşey hevai heves mi.. hepsi uçkur derdine mi..
ben bu adama dedim ki seninle kuru ekmeğe de varım ne olurs olsun helalinden olsun çalışırız ederiz yaparız..
hiç çoğunu istemedim..
karşılığı bu mu..
canım yanıyor.. kimseye anlatılmıyor..
zoruma gdiyor ama elimde güç yok..
bu noktada kapalıyken sahtekar oluyorum.. millet tavsiye eyor görücü olmka istiyor şu bu.. ama ben boğuluyorum
Değerli kardeşim burada senin hiçbir suçun yok sen tamamen masumsun şeytanın vesveselerine kapılıp Ahiretinide yakmamalısın sana yanlışı yapan karşı taraf seni kandırıp yarı yolda bırakan yine karşı taraf O senin ahını almış mutlu olması artık çok zor.. Günümüzde insanları tanımak çok zorlaştı insanlar maskeyle dolaşır olmuş güzel konuşup güzel yazıyorlar dil başka olmuş yürek başka görünmüyorki asıl çehre anlamak çok zor... Kimse tanıdığımız gibi kalmıyor bu hayatta bir gün bakıyoruz sıcacık bir gün bakıyoruz buz gibi insanlarda değişiyor mevsimler gibi.…
Kardeşim hatasız kul olmaz biz bu dünyaya kusur edip istiğfar etmek için gelmişiz Allah bizim yapacağımız yanlışlardan sonra tövbe etmemizi seviyor af dilememizi seviyor.. eğer insanlar hata yapmasaydı Allah hata yapıp sonradan tövbe etmeleri için yeni bir kavim yaratırdı onun için hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamalısın senin yapmış olduğun bu zamandaki insanların yapmış olduğu şeylere bakarak devede kulak gibidir... şeytanın vesveselerine aldanma şeytan seni en başörtüye zarar vermekle korkutuyor ve Allaha layık bir kul olamamakla korkutuyor vesvese veriyor onun yolundan gidersen tamamen yoldan uzaklaşırsın kendini toparlamalı eski hayatını yeniden kazanmalısın geriyi bırak ileriye bak ileriye bakmazsan önünü göremez helak olursun Allah muhafaza...
ben nefsime uydum ama.. eşi oldum onun.. içimde böyle bir pislik varmış bilmiyordum.. bunun tövbesi telafisi olur mu..
sarhoş gibi yaşadım eşim gibi sahiplendim onu.. şimdi yaşadıklarımdan iğreniyorum..
yaşattıklarından sonra on karşı kalbim buz tuttu.. hissizim.. ölesiye kırgınım..
ama kendimi öyle bilmiyordum ben.. kendimle savaş veriyorum..
bu şekilde devam edersem kapalı vs. yarın eşime karşı utanmam mı?
ona anlatmalı mıyım geçmişi..
günahlar paylaşılmamalı mı yoksa..
neden bu kadar acizim bu adamı bu kadar sevdim neden vazgeçmek zorunda kaldım?
hiç mi pişman olmayacak?
bunun hesabı hiç m sorulmaz.. :(
yanına kar mı kalacak yaşattıkları.. her an nasıl yalandı?
yalan değilse neden bu denli kolay?
İlahi adalet herşeyi görüyor Yapılanlar ne bu dünyada nede öte tarafta cezasız kalmaz yaradan senin intikamını sessizce alır bu konuda içini ferah tut...
Aşkın gözü kördür derler sen aşık olmuş kendini bütün benliğinle ona teslim etmişsin çünkü onun seni sahiplendiğini seninle yeni bir hayat için kapı açtığını düşünmüşsün kim olsa aynı şeyi yapabilir sonuçta sana güven vermiş gözünü boyamış burada senin suçun yok...
Evleneceğin kişiye yaşadıklarını anlatmalısın başkasından duyacağına senden duyması daha uygun olur daha sonra başkasından duyarsa daha uygunsuz olur ve senin yalancı olduğunu düşünür..
Evlilik yoluna girerken temiz bir sayfa açmalı ve o sayfada herşey şeffaf olmalıdır sonradan duyulacak yanlış şeyler evliliği zedeleyebilir...
Tövbe kapısı ne olursa olsun herzaman açıktır kardeşim sen yeterki Allaha tevekkül et...
ben bunu anlatamam ki :(
Yaşadıklarınızı senden ve ondan başka kimse biliyormu?
Tam anlamıyla bilen yok.. en yakınlarında dostlarım bile..
Eski iş yerinden bir kıza anlatmıştır sadece o da ilk şokla..
Başka kimse yok.
Bilen yoksa üstünü kapatıp hayatınıza yeni bir sayfa açmanız daha doğru olur...
Her doğruyu heryerde söylemek doğru değildir... buda o doğrulardan bir tanesi...
Hayatının geri kalanını daha huzurlu geçirebilmek için bu şekilde yapmalısın...
Yeni bir hayat yeni başlangıçlar seni bekliyor kardeşim ümitsizlik müslümana yakışmaz herzaman ümitvar olunuz demiş Atalarımız...
Doğru söylüyorsun yaşananları kimseye anlatmamaliyim..
Kendimi çirkin girmeye başladım hakkını veremedi
O çocuk ve benim evim arasında 300metre var eninde sonunda karşılaşılacam
Tedirginlik
Tedirginim **
Üzülme evleneceğin yeni hayat kuracağın kişi bulunduğun şehirden uzakta olur belki senide yuvanızıda oraya taşır sende kendine yeni ortam yeni dostluklar kurarsın yeni hayatında bu şekilde olursa tedirginlikte olmaz en azından... Yaşadıklarını unutabilmen için bulunduğun ortamdan uzaklaşman ve eski sevdiğini görmemen şart yeni hayat yeni dostluklar yepyeni kapılar açar...
Bulunduğum yerde ev sabit onu kesin gorecegim. Taşınma ihtimalimiz de yok. :(
Hep bu sehirdeyim ilerde biri olursa yine bu şehirde olurum
:( :(
Onu sen bilemezsin Yaradan bilir evleneceğin kişi iş nedeniyle başka şehirde olmak zorundadır sende mecburen gidersin ya da eski sevdiğin bulunduğun şehirden gidebilir hayatta neler olmuyorki herşey mümkündür olmaz dediğimiz neler olmuyorki?
haklısın ama zor ihtimaller bular :(
dip dibeyiz şimdi
Zor bir durum insanın canından çok sevdiği insana iğrenerek bakması ve bunu hergün yaşamak çook zor...
Ama ne kadarda zor olsa sen yinede dini vecibelerinden taviz vermemelisin sonuçta öte tarafta yapmadıklarının hesabını sen vereceksin... Kendine gelmelisin ve hayatına kaldığın yerden devam etmelisin ne olursa olsun...
Teşekkürler yürekten hem de..
Çok sağol arkadaşım
Bana biraz da dua edersen kafi :)
Dualar karşılıklı olur bizim oralarda sende bu fakire dua et arkadaşım :)
amin o en güzel duana arkadaşım :)
Senin hayatin, ister acil ister kapan. Onyargilari takma
acayip takılıyorum..
isteyerek kapandım ama artık olmuyor..
bu düşünceyi paylaşmam dahi yetti bin laf işittim..
yoruluyorum :(
Duyma , gorme. O laf imeden insanlar senin hayatinda yeri neki? Hic birsey yarin onlar olmayacak sen yalniz olacaksin.
haklısın ama yapamıyorum bunu da.. takılıyorum
O arkadaş kapanmayı tarz değişikliği olarak düşünmüş olabilir. Çevresinden gelen iyi hoş yorumlarla 2 yıl kadar sürdürmüş olabilir. Sonra o tarzdan sıkılmış tekrar eski haline dönmeye karar vermiştir. Saygı duymak gerekir. Ben saygı duyarım fakat uyarımı da yaparım. Başka şeylerle oynayın derim.
oyun oynamıyorum o vakit hissettiğim gibi hissetmiyorum artık..
burası özgür ülke isteyen istedigini yapar bu onun hakkı
haklısın.. ama önyargılar bende endişe yapıyor..
manen kendimi suçlu hissetmesem de..
okulda kapandım ya bir de yine aynı yerde açılsam dünya laf olur..
okul bitene kadar beklesem de saçma olur :(
unutulmaz arkadaşım çok zor.
kapalı kalmaya çalış tabi ki ama eziyet geliyosa zaten Allah c. c katındada iyi bir tarafı yoktur kendini ne zman tam anamıyla hazır hissedersen o zman kapan ( ama hazır hissetsen iyi olur tabiki)
eziyet durumunda aynen
birşey düşünmem ki sonuçta herkesin manevi bir arayış içersinde açık ya da kapalı dinen açılmayın ya da kapanın diye zorlayıcı bir durum yoktur sadece ibadet sırasında uyulması gereken kapanma kuralları vardır
Bak yargilamamis seni :D
buna emin değilim.. yorum farkı çok fazla..
sadece ibadette mi yoksa her zaman mı?
bana her zaman tesettiüre riyet edilmesi öğretildi..
ve sınırları da takvayla ilgili net değil..
o yüzden kapalı giyinen türbanlı eşarplı çarşaflı bir sürü çeşit kadın var.. yorum ve takva farkı..
ben ortalama bir kızım.. koyu inançlarım yok.. ve buna kafa yormak da ağır geliyor. :(
@heleniizmm aynen arada saygı duyanlar da oluyor demek ki.
@heleniizmm insanları yargılamak bize düşmez sadece varsa düşüncemiz görüşümüz onu söyleriz :) arkadaşın dediği gibi kuran-ı kerimi yorumlanırken genelde yorumlayanlar bir noktada kendi yorumlarınıda katarlar özellikle içinde bulundugu meshebin etkisi ile o yüzden objektif bir bakış acısı geliştirelemiyor din üzerinde bilinen teksey yaradan inanc konusunda insanoğlunu serbest bırakmıştır tercihleri sunmuştur kullarına
Bunlari biliyorum tesekkur ederim
@heleniizmm rica ederim
hiç bişey olmaz kendi tercihi sonuçta ayrıca takmayın ya nasıl olsa3-5 sene sonra kimse hatırlamıyacak.. :)
Milletin ağzı torba değil ki baglayasin illaki laf eden olur. Hayırlısı olsun hakkında
inşallah ama bu cidden zor bir karar olacak..
açılmazsm da okul bitene kadar bekleyip yine açılacam
O zamana kadar nasıl bekleyeceksin istemeyerek mi kapandin çevreden dolayi filan mi çok iyi düşün acele etme belki zamanla fikirlerin degisir
isteyerek ama bunalım zamanıydı..
başka çare göremediğim için bekliyorum
günahıda sevabı da ona , kimsenin ne dedigi umurunda olmasın EL NE DER? düşüncesiyle yaşarsanız cahil ölürsünüz.
ama sana tavsiyem şeytana uyma keşke bende kapansam...
hakkını verebileceksen kapan..
kapanırsan da erkek arkadaş yapma.. sana şiddetle tavsiyem budur.
biri bana denk geldi sevdim ve yanlışa düştüm ona kadar bir bocalamam da yoktu..
dikkat ett kardeşim.
tavsiyelerin için cok teşekkürler.
:)
Saçma bulurum,
Niye kapandın, niye açılıyorsun?
Çocuk değil sonuçta doğruyu yanlışı anlayabilecek zekaya sahip ki ünv okuyor...
doğru ya da yanlış bu noktada yaşayıp görülmesi gereken bir şey..
elbette çocuk oyuncağı değil
ama denemeden de bilemezdim.. :(
işte sen ve benzeri önyargılardan endişem :(
ben dinsiz değilim sadece bu sınırlama bana agır geliyor..
bilmiyorum ama sırf kim ne diyecek diye kapalı olmak da saçma
düşündüm.. ama o zamanlar bugun böyle düşüneceğimi bilmiyordum ki..
Insanlara ne bakiyorsun ki. Ne yapmak istiyorsun onu yap bu senin hayatin.
Kapanmasına saygı duyarım ama açıkken kapalıya, kapalıda açığa dönmesine basitlik olarak bakarım.
açıkken kapalı olması neden mesele?
anasının karnından kapalı dğmamış ki..
basitlik bu düşünceler :(
hissetmiyorum vicdani bişey bu konuda..
toplum baskısından cekiniorum
ben Allahın merhametinden eminim.. ve şuanki ruh halimle bana kızacağına inanmıyorum derdim toplum o yüzden.
Kapanır, açılır, yine kapanır, yine açılır umrumda olmaz yeter ki insan olsun...
180 değilde 90 derece falan dönüş yaparsan laf olmuyor ama kısa etek askılı falan giyince bayağı laf oluyor
çok açık giyme taraftarı değilim.. dikkat çekmek istemiyorum da bir yandan. ama her türlü dikkat çekiyorum kapalıyen bile bembeyazım çünkü. :(
açıkken de mini giymiyordum.. ben sadece ev kızı olmaktan sıkıldım seneye mezunum inş..
sosyal hayat sıfır.. ne bileyim kendimi kısıtlanmış hissediyorum :(
başını açtığın sürece okadar büyük bir dedikodu olmaz 1 hafta maximum kapalı olupta mini etekli önümüze çıkan bir kız vardı bayağı laf olmuştu ama sadece baş açma bir seçim kimsenin laf edeceğini sanmıyorum
anladım seni arkadaşım.. ama bu zor bir karar bakalım ne olacak :(
İsteyen istediği gibi yaşar.. Kimsenin lafına takılma. Hayat senin
Örtünmek ALLAH (C. C.) ve Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed (S. A. V.)'in Emridir.
bu emre zoraki mi uyulmalı psikologluk olma raddesinde işkence gibi iken bile?
Herkes Kendi Amelinden Sorumludur. Örtünmek ALLAH (C. C.) ve Rasulünün Emri İken, Örtünüp Açılmakta Büyük Günahtır.
ALLAH (C. C.) ve Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed (S. A. V.)'in Emrine Uyup Daha Sonra Emrine Karşı Gelmiş Sayılıyor O Bakımdan. Yine Belirtirim Herkes Kendi Amelinden Sorumludur. Bizleri İlgilendirmez. Siz Hesaba Çekileceksiniz Biz Değil.
öyle ama çıkmazda hissediyorum..
benlik sorunu yaşıyorum..
ilk defa böyle ben ne hissedip ne istediğimi bilmiyorum..
iki ruh var sanki bir bedende.. :(
Başın Kapalı Olsa Ne Olur? Açık Olsa Ne Olur? Niyetin Farklı Olduktan Sonra..
niyetim ne benim?
sen biliyor musun benim nyetim ne?
Ya ALLAH! Ben Genel Olarak Yazdım Onu !
ya işte bünye direk savunma modunda napayım :(
KSİ 'yi Bilirim.
Ya da KSM..
Ksm? Ksi?
KSM= Kadın Savunma Mekanizması
KSİ= Kadın Savunma İçgüdüsü
Anladım :)
Sorun Yok O Zaman.
İnsanların düşüncelerini boşver.. Senin kendi düşüncelerin önemli bu konuda..
kararsızım.. ve cidden benim için hangisi hayırlı doğru bilmiyorum..
çekincelerim var.. ama bu gidişle hasta olacağım :(
o adar takıyorum kafama.. bu ben miyim deyip duruyorum.
Kapanman veya açılman bizim için değil Allah için olduğu için bizden ziyade onun düşünceleri önemli
acaba o ne düşünür :(
Aksi durumda ne düşündüğü açık olarak yazmakta zaten
şimdi sen kıyafette mi boğuluyorsun? Yoksa dinen mi onu anlayamadım
ben hakkını vermedim o yüzen yapmacık oluyorum..
millet beni parmakla gösteriyor ama ben biriyle beraber oldum sorun bu..
bu kişi sevdiğim adamdı beni çok zorladı ve mafoldum aileme giren ve beni ailesine tanıştıran kişiydi..
beş vakit namazında düzgün eline erkek eli değmemiş bir kızdım..
ama bu adama aşık oldum nefsime uydum ve sonu hazeyan aldattı..
doğrular gitti namus gitti seref gitti..
kuzenin düğün hamamında kendimi çitierken kanattım tüm vücudumu bayıldım kilo verdim ili ayda.
ama insanlar bni halen eskisi gibi görüyor o adamdan önceki gibi..
ama ben layık değilim hiçbişeye ve kendimden kaçıyorum her an her gün..
yaşamaksa yaşanmıyor böyle..
ölmekse ölünmüyor..
kendimi kullanılmış deşilmiş hissediyorum..
Allah a karşı yüzüm aşağı benim gözüm nasıl bu denli kör oldu nasıl kapıldım bu kadar..
anlamıyorum sadece acı yaşadığım.. döktüğüm göz yaşının haddi hesabı yok..
geçmişe bişey yapamam.. ama yarını göremiyorum ne yapmalıyım bilmiyorum..
İmtihan dünyasını bilirsin değil mi? Bu dünya imtihan dünyası evet hatalar olacaktır olmayacak diye birşey yok. Nefsine yenik düşerek sen bir imtihanı kaybettin doğrudur. Sınavda 1 soruyu yanlış yaptın diye sınav salonunu terkediyor musun? Terkediyorsan durma hatta ben sana yardımcı olayım terketmen için ama bunu unutma ölmeden evvel ölmek lazım... Evet keşke hataya düşmeseydin seviyorum diyene kanmasaydın.
İnsan Bu Dünya'da Öldürecekse Tek Birşey Öldürmeli Nefsini. Nefis Ölünce O Kadar Cok Sey Dirilirde Cana Kastedince Bütün İnsanlığı Öldürür Gidersin... Bu İş Böyle Olmaz Molla. Ölmeden Kabre Girenin Hesabı Çetin Olur. Ölünün Gözü Arkada Kalmaz. Sevdalısını Eşini Dostunu Düşünmez. Düşünüpte Kendini Kahretmez.
ne yapmalıyım ben :(
yanlışlarımı saklmaya mecburum şu halde ama bu da ikiyüzlülük olmaz mı :(
Esmâü'l-Hüsnâ hadisinde yer alan 99 isimden biri olmayan Settâr, sözlükte "örtme, kapama, gizleme" anlamlarına gelirken ıstılahta Allah'ın bir ismi olarak örten, gizleyen, kullarının günah ve ayıplarını, hatalarını örten ve bağışlayan anlamına gelmektedir.
Gafâr isminin açıklandığı yerde belirtildiği üzere bu ismin "settâr" anlamına geldiği görülmektedir. Nitekim bu kavram, Kurân-ı Kerîm'de beş âyette "settâr" (günah ve kusurları örten) anlamında Allah'ı vasıflandırmaktadır.[1]
Bazı rivayetlerde "yâ settâru'l-uyûb!" (Ey ayıpları örten!) şeklindeki niyazların da olduğu bilinmektedir. Muhtelif hadislerde "setr" kökünden türetilmiş fiiller, Allah'a nispet edilmiştir. Bu rivayetlerden biri şöyledir:
"Kim bir Müslüman'ın ayıbını örter, kusurunu bağışlarsa Allah da onun kusurlarını örter ve bağışlar."
asıl önemli olan o hatayı tekrarlamamak sen doğru yola dön mevla karşına doğru kişiyi çıkartacaktır. Ama şunu unutma ben nasıl olsa hataya düştüm benim yolum belli diye gidersen daha çok hatalara düşeceksin. Tecrübe edindin artık ve senden sonrakilere bunu tecrübe etmelerini sağlayacaksın. Benim gibi katı görüşlü bir insan sevdiyse deliler gibi birini sevdiyse herkes sever yeter ki sen doğru ol.
beni doğru düzgün biri sevmez ki bilse yanlışlarımı yaşadıklarımı
ben ne ypayım arkadaşım kapalı devam etsem iki yüzlü olmaz mıyım..
tövbe edip devam mı etmeliyim ne yapmalıyım..
Yukardakinden iyi mi biliyon? Kaderinde kim yazıyor belki çok sevecek ve hiç birşey olmamış gibi yaşayacaksın ;) Sen ümidini yitirme gerisini allaha bırak Buradan yazamıyorum özel hayatımla ilgili olanları. Fikir almak istersen yol sahibi olmak istersen sana yardımcı olurum ama şunu unutma HATASIZ KUL OLMAZ. Büyük veya küçük asıl sorun şu senin o çocuğa onu gerçekten sevdiğine inandırman da çünkü çok büyük sevmişsin.
öyle çok sevdim..
otuz yıl yatalak olsa bakardım ona..
herşeye vardım onunla.. :(
kimseye gözüm kapalı güvenemem ki. :( daha aldım boyumun ölçüsünü..
insanın aynı anda hem ciğeri hem boğazı hem beyni hem kalbi acır mı? acıyormuş.. :(
ben ne namazlar kılan külliyatlar deviren insandım bilgisiz cahil değilim bu konuda.. bilmişlik değil amacım sadece derin bir boşluktayım çıkış bulamıyorum :(
kapanmadan önce de normal açık ve normal rahat neşeli hoşsohbet biriydim ortalama ve mutlu..
ne çok derine dalmak iyi geldi ne de yanlışlarla savrulmak..
eskisi gibi ortalama olmam iyi olur dye düşünüyorum.. ama kararsızım.
çünkü hissizim.. ölesiye kırıldı içim mafoldum.. sağlıklı düşünemiyorum..
insanlar ya kınıyor ya da sen bilirsin diyor..
aama ben önümü göremiyorum artık.
Müslüman iki defa aynı deliğe sokulmaz ne demek
Ben gerçekten yaşamaktan sıkıldım artık
düşer ayet tabi düşer.. iki değil belki üç beş defa bile düşer.. bilemeyiz..
inşallah düşmez ama düşer..
Kapaliyken insan niye açılmayı tercih eder ki kapalı olmak dinimizin emri
hakkını verememe
sıkılma
ev kızı modunda yaşama
ideallerine uygun olamama
böyle kendinmiş gibi hissedememe
benlik arayışı
bunalım zamanı alınan bir karar oluşu
sahiplenememe
Zamanimiz acilimi ve benligini unutarak yasamayi istiyor bizler bu zaman da allahin bize emrettiklerini yerine getirmemiz lazim yanlis anlama ama senin bu butun sebeplerin dunya dairesi icinde ahiret dairesini dusunerek hareket etmek lazim
huşu ve ihlası kaybettim..
gerçekten öyle hissetmiyorum kınamayın şu an elimde değil..
yanlışara düştüm ve ruhaniyetim değişti gibi..
olmadığım biri gibiyim..
kalben huzur yok..
bir dayatma bir kalıp içine hapsolmuş gibi..
her zaman hümanisttim bu değişmiyor..
ama herşey farklı gün içinde kere değişiyor fikrim.. :(
Senin bu dusuncelerin nefsiyin ve seytanin etkileri sebebiyle soyluyorsun ama imanini onlara baskin cijartmaya calismalisin rabbimize yalvar ibadetini yap bak ben de fazla hayati din bakimindan kaba taslak yasayan bir insandim ama sana önerim namazlari kil ve kuranin mealini oku
kuranı okudum..
namazla daa derdim yok sadece aynadaki kızla srunum :(
Sen kendini bu halinle sevmeye calismalisin bizler icin cevremoz degil bize rabbimiz onemli onun yakinligi biz kendimizi ona teslim etmesini bilmelihiz ama dedigim gibi sen kendini sevmesini bilmelisin ben kendimi yakisikli bulmazdim hatta allah beni neden bu sekilde yaratmis falan dedigim olmustur ama sonradan kendimi sevdim ve şu an mutluyumda sen de kendini bu sekilde sevmeye calis
Bu bana işkence gibi gelmeye başladı..
İnkar ya da isyan değil niyetim..
Sadece çok sıkıldım yoruldum
Ama acilincada kapali olmayi yani allahin emrini inkar etmis olmayacakmisin?
Emri onlar etmek başka yerine getirememek başka.. arada uçurum kadar fark var..
Onlar değil inkar** t9 :(
Simdi sana kim ne derse desin ve konuşsun karasi yine sen vereceksin ve vicdaninla harekekt et
o* . dnsiz. dönek. yoldanmı çıkasın geldi? . gibi şeyler düşündüm birden
ohaaa yani :( o kadar da düşünülmez ki ama :(
arkadaşm kapalıyken açıldı diye konuşmayı bıraktım oysaki o Müslüman ben ateistim :)
ateist olmana rağmen onun hakkında mı konuştun?
evet :)
seninki de garip olmuş be gülüm :/
ateist olmak rahat olmalı hiç kasmak felan yok sorumluluk sadece dünyaya ohh mis
insanlar tarafından dışlanmak hoş bişeyse evet onun dışında rahat :)
Ne zaman karar verdin ateistlige ya da neden sonra
Ben dislamam ama garipserim
ben kendmi bildim bileli ateistim. hiç inanmadımki
dua etmek de yok ateistlik ne kadar ilginç.. aileden mi geliyor ateistlik meraktan soruyorum
yok ailedeki herkes sözde Müslüman namaz kılan halam bile bıraktı. hiç kimse dinini yaşamıyor evde cumaya giden yok sonra elhamdülillah Müslümanız diyolar :Ds:sa. das:dA çok komik yaaa
Herkesin kendi kararı saygı duymak lazım
allahın emirlerine karşı gelmiş demektir...
önyargılardan biri de bu..
neden böyle düşünür insanlar?
namazı bırakan kınanmaz açılan neden kınanır?
bilmiyorum..
herşey tesettür mü.. kapalıyen erkek arkadaşım bana sahip oldu. ve artık benim hakkım yok buna. millet parmakla gösteriyor beni ve bu bana agır geliyor. kimseye diyemiyoru
aynen öyle evlilik muhabbetiyle başladı ilişki.. sonrası mafoldu hayatım şimdi bir çıkış bulamıyorum..
üstüne aldatıldım artık o da yok..
inanç da yok.. hiçbişey yaşamak dahi istemiyorum..
lakin ölsem ölmeye yüzüm yok..
ama ben na güvendim inandım ailesine götürdü.. aileme girdi ve harcadı beni bildiğin mafoldu hayatım..
şimden sonra ne yapmalıyım onu bilmiyorum..
akıl vereceksen geçmişin farkındayım gelecek için birsey de çünkü ben önümü göremiyorum
devam ediyor etmiyor değil ki..
ama tadı tuzu olmadan hep düşünceli ve kötü.. :(
Boyle seyleri hep sorunlu tipler yapiyor
sorunlu?
Kendi tercihi diye düşünürüm
Tercih onun saygı duymak gerek...
Mesele niyet meselesi. Niyetin neydi kapanırken
Allah rızasıydı..
Peki ya sonra değişen ne
günaha girdim.. sebep bu
Nasıl yani günaha girdin diye günahını derinleştirecek misin? ve şeytan bunu beğendi...
zina
Ya insan beşer elbet şaşar. Ama yanlış yaptı diye doğrularından vazgeçmek zorunda mı
doğru ne yanlış ne..
ihlasımı huşumu kaybettim ben..
Daha da sıkıntı bu ya. Hatanı devam ettirme siyorum.
ne yapmalıyım sence..
Kendini fiili olarak korumak için örtüne daha bir sıkı devam etmelisin.
Onun kararı saygı duyarım
olur tabiki bence saçmalık açılmasının sebebi ne
kendini iyi hissetmemek..
mutsuzluk
Kapandığında en doğru zamanmis gibi geliyordu hazır saniyordum
İçten gelmesi gerekiyor.
içimden gelmiyor artık
ne yapacağım bilmiyorum artık :(
ben hakkını veremedi ki nasıl içimden gelsin.
ama bize hep doğru bu diye ögretilmiş
Ya pişman olursam kısmı var?
Bilmiyorum ne hissettiğini dahi
oyuncak değil bu kardeşim
değil ama denemeden de bilemezdim.
yapabilirim sandım
Doğru yoldasın dostum derim 😅😅
nasıl yni kapalılık kötü bişey mi
Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün
Aferin doğru yol derim ;)
kapalı düşmanı bir arkadaşımız daha :) meselem farklı arkadasım
Ninja kara carsaflı bantlı ben normal kapalılıktan bahsediyorum
Hay sen ya güler mısın ağlar mısın !
Iste ben o kizla evlenirim
nasıl yani?
Açık olmali bana göre
insanların bin çeşit görrüşü var ne garp :/
alıştık artık
niye çok mu var bu bocalamayı yasayan :(
ayne kararsız istikrarsızım
Günahkar.
cidden sadece bunu mu düşünürsün :(
nerde yazıyor bu. açılan çok büyük günaha girer diye nerde yazıyor.
Dirayetsiz
aynen dirayetsizlik bu
Saygı duyarım
Ateş seni çağırıyo
o ne demek?
Burger king
Doğru yolu bulmuş
nasıl yani?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar