+1 yılbende kapalıyım. dövmeyi çok da severim açıkcası. hem şuna da cevap vermiş olayım. dövme abdest geçirir ! (geçirmiyo diyenlere söylüyorum). bende cok yaptırmak isterim ama Efendimiz lanetlemiş.
Dövme yapan veya yaptıran kişiler hakkında Peygamber (s. a. v.) Efendimizin Hadisleri:
1) Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘... Dövme yapan ve dövme yaptırmak isteyen kadınlara Allah lanet etsin’ buyurdu.”
Buhari 594, Müslim 2124/119
2) Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Allah (vücuduna) dövme yapan ve kendisine dövme yapılmasını isteyen kadınlara lanet etsin. Bana ne oluyor ki, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in lanet ettiği kimselere lanet etmeyeyim! Bu Allah’ın Kitabında da vardır. Allah (Azze ve Celle) şöyle buyuruyor:
“Rasul size ne verdi ise onu alınız, size neyi yasak etti ise ondan sakının.” Haşr 7
Buhari 5945, Müslim 2125/120
3) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
‘Peruk takana ve taktırana, vücuduna dövme yapana ve yaptırana Allah lânet etsin!’ buyurdu.”
Buhari, Müslim, Neseî
4) Abdullah ibni Abbas (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
‘Peruk takan ve taktıran, kaşlarını alan ve aldıran vücuduna dövme yapan ve yaptıran lânetlenmiştir!’ buyurdu.”
Ebu Davud
5) Abdullah ibni Mesud (Radıyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Allah dövme yapan, dövme yaptıran, yüzündeki tüyleri aldıran, güzellik için dişlerinin arasını seyrekleştiren ve Allah’ın yarattığını değiştiren kadınlara lanet etti.
ayrıntıya bakmak istersen https://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-3095.html00 Yorumla
En İyi Cevaplar
dövme nerende bir de hiç de anormal değil çok doğru söyledin kimse doğuştan kapalı değil. ayrıca tuhaf karşılayanların hepsi doğru yolu bulmuşlar mı senin gibi kapanmışlar mı acaba?
21 Yorumla
Soran+1 yılSüper yorum
Diğer konusunda 4,1b cevap paylaştı. Cancağızım milletin bakışlRuna yorumlarına bakma,
İnsan birine yaklaşırken güzel bakarsa güzel görür, dövmen kalbini göstermiyor.
Hem utanıp cekinecek birşeyde yok ibadetlerin hertürlüsü ruhani manevi ve düşüncevidir..
Sen doğru bildiğini yap yargı ve takdir Allah Indır milletin değil.
Rahat ol.00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=2w9TCQt9eoY
Evet engel değilmiş bende yeni öğrendim02 Yorumla
Soran+1 yılKulaktan dolma bilgilerle gelip ayyy cenabetmisin diyen... lara hitafen seni eig seçicem
- +1 yıl
Bende ibreti alem icin tesekkur edicem 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
kadınların ötekileştirdiğiniz ata erkil bir toplumda yaşadımızdan yakınanlar sizlersiniz... ama hala kendinizi yermek için yerler arıyorsunuz yapmayın lütfen artık bunu... ben biraz sekülerist bir yapıda olduğumu kabul ediyorum ama sen bu kapanmayı allah için yapıyorsun kulları için değil neden başklarının düşüncesini önemsiyorsun senin duyguların önemli eğer rahatsızsan sildir kalan iz kalsın ama kendin için ya da ianandığın doğrulduda allah için yap bunu kulları için değil
10 Yorumla
+1 yılYanlış anlama ama bence anormal. İnsanlar başkalarını eleştirirken ne yazıkki acımasız oluyorlar. En ufak şeylerin bile eleştirilebildiğini bilmen lazım. Ki senin ki ufak bir şey değil. Dinen yanlış olduğu söyleniyor zaten ama bu konu hakkında etraflıca bir bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum. Ama seni dışarıda görsem hakkında konuşmadan ya da fikir sahibi olmadan duramam.
01 Yorumla
Soran+1 yıldinden soğuttunuz
+1 yılHer koyun kendi bacagından asalır dovmeyide yaptırırken kendin icin yaptırsaydın bu soruyu sorma geregi duymazdın diye dusunuyorum careler caresiz sil demisler iz kaalır diyosun o zaman kalıcak o alısırsın takma kimseyi
00 Yorumla
+1 yılGayet normal herkesin anasinin katninfan tesetturlu mu dogdu ne var bunda :)
10 Yorumla
+1 yılAllah kalbe bakar. Olmuş gitmiş bir olay artık. İleriyi görmeye bak. Allah ne mala ne mülke ne dış görünüşe bakar. Allah sadece kalbe bakar.
20 YorumlaOnlarda kendince hakli sende kendince haklisin. Cok merak edip soran olursa aciklarsin durumu olur biter.
01 Yorumla
Soran+1 yılzaten yeni kapandım çoğuda biliyo
Anormal durur doğal olarak ama madem çok önceden oldu ve sildirmek de istemiyosun bu bakışlarla yaşamaya alışacaksın yapacak bisey maalesef yok
10 Yorumla
+1 yılabi kapalısın eyvallah da sen o dövmeyle nasıl namaz kılıyosun namazı geçtim abdest bile alamazsın
06 Yorumla- +1 yıl
dövme abdest geçiriyoooooo
Soran+1 yılabi bu kızın içine erkek kaçmış
- +1 yıl
@veterinerhekim20 dövme değil sadece hint kınası abdest geçiriyo
- +1 yıl
senin beynin de kıçına kaçmış bişi diyen var mı
- +1 yıl
Ya arastir da gel. Kac yerde yaziyo kanitla bana bunu madem kendine o kadr guveniyosan
- +1 yıl
bence sen git bir araştır kendine bu kadar güveniyosun normalde suret bulunan bir yerde bile namaz kılınması doğru değilken o sureti gelmiş vücuduna yaptırıyosun bence o bilgilerini tartta gel kanıt mı istiyosun al www.sorularlaislamiyet.com/.../...gel-olur-mu.html daha bir çok yerde er sonuçları elde edersin Kuran varaştırırsan benze peygamber hadisinin üstüne ne koyabilirsin merak ediyorum doğrusu
milletin ne dediğini ne düşündüğünü boşver sen. eski bişey sonuçta. yeni yaptırmış olsan yani kapandıktan sonra o zaman anormal olurdu.
00 YorumlaTakma sonuçta kapanmadan önce yaptırmışsın. Zaten dışarda görünmüyo kolundaki.
02 Yorumla
Soran+1 yılelimdeki görünüyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılanormal bir durum yok kapalıda olsan açıkta olsan hayat senin kimseye aldırış etme. bir sürü kapalı insanda dövme var boşuna sildirmeye kalkıpta canını yakma iz kalıyo çünkü..
02 Yorumla
Soran+1 yılevet iz kalıyo
Cevap sahibi+1 yılben bu abdest konusunda çok araştırdım çok hocaya sordum bazıları geçmiyor diyor bazıları su geçmese deri nefes almasa çürür orda aynı dolaşım devam ediyor ve bu sebepten dolayı abdest geçiyor diyor ben anlam veremedim kim dogru söylüyor kim yanlış söylüyor hocalar bile emin degil sen abdest geçmiyor diyenlere bakma herhangi bir kanıt yok geçip geçmedine dair varsa bende bilmiyorum =) :D
Diğer konusunda 11,8b cevap paylaştı. Demek ki dövmelilere anormal gözle bakıyorsun ki bu durumunu sorguluyorsun.
04 Yorumla
Soran+1 yılyok tuhafça bakıp aaaa gerçekmi diyolar ondan
Soran+1 yılöyle bişey yapamazlar yerin dibine sokarım evelallah
+1 yılgayet normal kardeşim anormal karşılayan geri kafalıdır net!
01 Yorumla
Soran+1 yılbencede normal açıkken yaptımıştım
Diğer konusunda 6b cevap paylaştı. Eig de demiş zaten. Doğruyu bulmuşsun. Onlar hala bulamamıs onlardan öndesin merak etme olumlu karşılar eşin !!!
00 Yorumla
+1 yılDövmeyi Allah yasaklamamış öyle bir ayet yok baş örtmeyi de Allah emredilmemiş fakat Nur Suresi 31 yanlış çevirilmiş
00 YorumlaÖnceden yaptırdigin icin anormal değil. kapandiktan sonra yaptirmamissin zaten :)
00 Yorumla
+1 yılBence normaldir her insan degisir suanki kararimiz bile ilerde sacma gelebilir o yuzden takma canım
00 YorumlaAnormal tabi hem diyonuz abdest gecmiyo hemde dovme yapip kapaniyo
00 YorumlaSupersin valla çok isterim seninle sevgili ama layık olabilir miyim sana bilmiyorum harbi hoşuma gittin
02 Yorumla
Soran+1 yılniye be
Bence gayet normal insanları dış görünüşüyle kapalı açık dövmeli dövmesiz yargılayanlar insanlıktan nasibini alamayanlardır.
01 Yorumla
Soran+1 yılbence onların kafasının içindeki beyin işe yaramıyor
çokmu önemli açık ya da kapalı olmak? yargılamak çok adice bir şey
00 Yorumla
+1 yılnormal nolucak ki müslüman dövme yaptırabilir bence ama din nasıl der bilemiyorum
00 Yorumla
+1 yılgeçmişe mazi derler boşver cok takılma senin en azından 1 dövme izin var sadece ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBana bu tip şeyler saçma geldiği için açıkçası pek önemsemiyorum. Olabilir. Kol senin dövme senin vücut senin. Sırf erkekler tahrik olmasın diye kadınların kapanmasını anlayamıyorum.
00 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Evet anormal. Islamdaki hükmünü biliyorsun sanırım sildirmelisin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 641 cevap paylaştı.
+1 yılBoşver sen o garip karşılayanları. Kendi aklın var ona göre davran ohh ne güzel ve bırak onlar yabani gibi baksınlar sana.
00 Yorumla - Diğer konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılBenim kolumda
Ride to life
Life to ride yazıyor ve parmagımda Mührü şerif yüzüğü var
İnancıma laf edenin inancından şüphe ederim ;)00 Yorumla İnsanlar hep konuşur. Kimseyi takmamak gerekir. Ben bunda bir anormallik göremiyorum, dediğin gibi kapalı doğulmuyor.
00 Yorumla
+1 yılFark etmez kimsenin bakışlarına aldırma Allah sana böyle birşeyi nasip etmiş keyfini çıkar...
00 Yorumla
+1 yılCidden abdest kabul oluyomu ya çok araştrdm net bişey bulamadm
02 Yorumla
Soran+1 yıloluyor
- +1 yıl
Olmuyo diyolar ama
Gizli Üye(25-29)+1 yılKapatabilirsin ki o dövmeyi.. hem abdestin nasıl tutuyor
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBence sen araştırmalısın...
Cevap sahibi+1 yılTamam haklısın diyelim ama Peygamberimiz (s. a. v.) :
"Allah , iğreti saç (peruk) takana da taktırana da, dövme yapana da yaptırana da lanet etsin" buyurmuştur.
Sence bu yeterli değilmi kapatman için?
+1 yılİnsanın fikirleri değişir. Rahatsız olma eskiyi hatırlayıp aldığın kararları hatırlamanı sağlar.
00 Yorumlakeşke sildirsen ama yapacağım ibadeti engellemez sorun yapma bu kadar
00 Yorumla
+1 yılO şu veya bu değil niyet önemli niyet. milletin dediğine bakma.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSoranlara durumu açıklarsınız ya da dövmenizi göstermezsiniz kapanmanız çok güzel Allah imanınıza kuvvet versin...
00 YorumlaDiğer konusunda 5,3b cevap paylaştı. Öyle mal gibi bakanlar az beynini çalıştırsa sonradan kapandığını anlayacakta işte kafayı yormuyolar sonra hep bı önyargı
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılanormal bir durum yok bence kimseyi takma ne derlerse desinler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılstreç kot giyiyoum desen bu kadar anormal duramazdı :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe alaka kapalı olanin dovmesi olamaz mi? Ki dövme gunah değildir.
02 Yorumla- +1 yıl
https://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-3095.html Peygamber efendimiz dövmeyi lanetlemiş.
Cevap sahibi+1 yılSu geçirmeyen dövme günahtır. Keske arastirsaniz biraz
Gizli Üye(36-45)+1 yılGogle amcaya sor soyler sana dovmeai olan lanrtlenmis
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılnasıl abdest alıyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılevet araştırırsa da görür hiçbi hoca abdeste engel demez
- +1 yıl
Siz öyle diyorsanız öyledir
Bence hoş durmuyor. Sildirmelisin.
00 YorumlaBu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
01 Yorumla
Soran+1 yılaçıkken yaptırdım akıllım.
Dövmeden abdest tutmuyor diye biliyorum
010 Yorumla- +1 yıl
abdestle kapalılığın ne alakası var her kapalı insan namaz mı kılıyor
Soran+1 yılkulaktan dolma bilgilerle gelme araştır
Soran+1 yıl@siyah-yaka vur dedik öldürdün gusülde bir abdest canım kardişim
Soran+1 yılhahaha tamam :)
Soran+1 yılAllah için kapanan biri değil canım herkesin kılması gerekiyor. Saçmalama daha fazla
Sildir istersen dövmeyi
00 Yorumla
+1 yılSen kendini biliyorsun sonuçta boşver diğerlerini
00 YorumlaNormal bence. Kimene ki zaten
00 Yorumlaİnsanlar anlamaz ki takma bence
00 YorumlaDiğer konusunda 346 cevap paylaştı. amaaan koy götüne bea
00 Yorumla
+1 yılÇok mu büyük dövmeler?
01 Yorumla
Soran+1 yılyok küçük ama göze çarpan bir yerde
- Diğer konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar sürekli konuşur boşver
00 Yorumla Diğer konusunda 303 cevap paylaştı. bence normal bişey olmaz geçmiş geçmişte kaldı.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. boşveeer sıkıntı olmaz
00 Yorumla
+1 yılanormal değil takma kimseyi
00 YorumlaEvet Namusluyum ama veriyorum gibi.
01 Yorumla
Soran+1 yılsen beynini naptın ya?
Diğer konusunda 331 cevap paylaştı. Anormal değil bence ama sildirirsen iyi olur.
02 Yorumla
Soran+1 yıliz kalıyo
Gizli Üye(25-29)+1 yılSildir o zaman. bir zararı olmuyo ben yaptım
08 Yorumla
Soran+1 yılsildirdin mi
Cevap sahibi+1 yılEvt ben eski sevgilimin adını yazdirmistim ayrılınca o da bende sildir dik hiç bişe de olmuyo
Cevap sahibi+1 yılZaten bir anda silmiyolar seans seans gidiyosun
Soran+1 yılnerde yaptırdın
Cevap sahibi+1 yılDövmeyi kocaelinde I love tattoos mu neydi öyle bir yerde yaptırdım çıkarmayı da İstanbul çapa da lazerle yapıyorlar ben orada yaptırdım
Soran+1 yılhadi ya çapa yakın gerçekten hiç iz kalmadı mı bende yaptırayım ve kaç para
Cevap sahibi+1 yılLazerle oluyo bende hiç iz kalmadı gayet güzel yaptılar fiyati tam kesin şimdi hatırlamıyorum baya oldu
Cevap sahibi+1 yılZaten fiyat dövme büyüklüğüne göre değişiyo
ne takıyorsun ya Allah ile senin aranda o
00 Yorumla
+1 yıl7-8 yıldır cunupmu geziyon bacım
02 Yorumla
Soran+1 yılinternet elinin altında bir araştırda gel kuzum abdest geçmez diyen brini bul gel bana
- +1 yıl
dövme abdest geçiriyo ya Allahım biraz araştırın gelin sonra konuşun
+1 yılAnormal
01 Yorumla
Soranneden?
- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt