Neden bu kadar zor bir din? Alkol haram zina haram hersey haram? Hristiyanlik bu kadar degil !
Cevabın nedir?
Selam Gizli Arkadas :)
Kabul. Islam zor bir dindir. Cünki kolay olsaydi herkes yapabilirdi.
Misal: Matematik sinavi da cok zordur. güzel calisirsan iyi bir sonuc alirsin, iyi bir sonuc alirsan (her sinavda) hayalindeki meslege ve hayalindeki evine kavusurusun.
Rabbimiz c. c. bizleri imtahan ediyor arkadas. Imtahan konusunu merak ediyorsan, ileride cevaplayabilirim.
Alkol tüketmenin siniri astigi icin, yanlis yollara saptirabilecegi icin yasaklanmistir. Lakin bu Hristiyanlikta da var. ancak bunu hor görmüsler evveli hristiyanlar. Belki simdi dersin: 'ama ben haddimi bilirim, sarhos olup kimseye zarar vermemki?' Bu dünyada sadece sen yasamadigin icin tüm müslüman alemine bu kural koyulmustur. O Kadar icecekler perverde etmis Rabbim, illa alkölü ('Elma misali') ister nefsin. iste bu da imtahan. Canin cekiyor, cünki milletin nasil ictikleri ve cok güzelmis gibi tavirlarini özeniyor insan... nefis.
Zina... haram. Evlende kurtul. Haramdan kurtul. Sen sevgilin ile iliskiye giriyorsun... sonra baktin hamilesin... dertler dertler... korundun ama battin... dermani olmayan dertler.
ne olmus sanki, sadece el ele tutustuk? ...2 hafta sonra, ne olmus ya... sadece sarildik...4 hafta sonra... ne oldu ya... sadece öpüstük,,, sonra... istemedigin seyler oluveriyor. belki sen haddini bilebilirsin, ama diger müslüman bilmeyebilir.
Ögretmen ev ödevi verdigi Zaman da herekse veriyor... sen herkesten akilli olmana ragmen... kardesim. Rabbim cok güzel bir vekildir. Sen bilmesin, O' c. c. Bilir.
Hristiyanlik ta hic bir fark yok. ama incili degistirmisler zalimler... degismeseydi, Islam ortaya cikmazdi. degismeseydi, hepimiz hristiyan olurduk. müslümanlik diye birsey bilinmezdi. Hristiyanlikta tesettür ayni bizim gibi farzdir. Hatta, ya sacini tamamen kazitacaksin, ya da örtüneceksin demisler... yine degismis... hristiyanlik da 1 incil yok... eskisi var, yenisi...
Kuran gelmis gecmis bir harfi bile degismeyen bir kural kitabidir.
insallah aciklayabilmisimdir... selamlar.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hıristiyanlıkta öyleydi ancak kendileri için kolaylaştırdılar bu yüzden İslam geldi zaten, Hıristiyanlığın ilk halinde de içki zina haramdı zina hala öyle ama içkiyi güya kolaylaştırmak için sarhoş olmıcak kadarı helal diyerek meşrulaştırdılar İslam sadece günah demez günaha giden yolları da kapatır
00 Yorumla
+1 yılİslam en kolay ve ne güzel dindir ki aslında öncekiler de farklı dinler değildi. Hepsi insanlar tarafından bozulup uygulanmaz hale getirildiği için aynı kavimlere defalarca peygamberler geldiği oldu. Örneğin zina hep haramdı. Her dinde de haramdır. Ancak insanlar İslam'dan önceki dinleri tahrip edip değiştirdikleri için sen onlarda zina haram değil sanıyorsun. Halbuki bunu sana düşündüren şeytandır. Seni Allah'tan uzaklaştırıp bataklığa sürüklüyor. İçiyorsun içmiyorsun, yapıyorsun yapmıyorsun, bilmem ama senin herşeyin alkol ve zinaysa zaten sen şeytanın tuzağına düşmüşsün ve seni kurtaracak tek şey İslam'dır yani Allah'a giden dosdoğru yoldur. O yüzden sen Allah'a sığın, alkol ve zina pisliğinden seni koruması için dua et. Sen de bu konuda gayret gösterip bu pisliklerden uzak durmaya çalışıp da Allah'a gayretini gösterdikten sonra göreceksin ki Allah seni o tür pisliklerden koruyacaktır. Önemli olan sadece dua etmek ya da söylemek değildir, önemli olan duayla birlikte gayret göstermektir. Ne demişler "Tedbir bizden, takdir Allah'tan..." Unutma ki Allah bizler için kötü olan şeyleri haram kılmıştır. Bizim için neyin doğru neyin yanlış olduğunu biz bilemeyiz, sadece Allah bilir. "Olur ki çok istediğiniz birşey sizin için şerli olur, olur ki hiç istemediğiniz bir şey sizin içi hayırlı olur. Gerçeği siz bilmezsiniz, ancak Allah bilir." Bakara suresi.
00 Yorumla
+1 yılhiçbişeye inanmadığına inanan bin topluluğu sizin kız bacınızı gibeyim qmk aradım bunların derneğini karı çıktı dedim siz görmediğinize inanmıyonuz dimi
evet beyfendi görmediğimiz şeye nasıl inanalım
kulağının arkasını görüyomusun
yooo
hadi bunlar haklı olsa bizim pişmanlığımızı tadacağımız bir ikinci dünya yok.
ama biz haklıysak bunlar ne yapacaklar lan?
türkiyedeki ateistler neden ateizmi sadece islam karşıtlığı üzerine kuruyor
ne kadar türk ateist gördüysem hepsi böyle
islamı kötüle, alay et diğer dinlere tek bir laf bile etme (40 yılda diğer dinleride kötüleyen bir karikatür paylaşıyorlar o da yabancı ateizm sayfalarından alıntı)
hatta bazıları yahudileri gazze saldırıları için destekliyor
* koyim ülkemizin ateisti bile kalitesiz ve beyinsiz
gerçek ateizm bu değil00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
53Cevap
sen Hristiyanlık dinini biliyormusun? tabi nerden bilcen islam dini ve hristiyan dini aynıdır aynı kurallar o dindede var ama tahrif edildiği için yani zamanın papaları kendi menfaatleri doğrultusunda değiştirdiği için tedavülden kaldırıldı taki efendimiz aleyhissalatu vesselam gelinceye kadar. kuranı kerimde bir ayet vardır (bismillahirrahmanirrahim) (indettini ve indallahil islam) ALLAH c. c katında te ve gerçek din islamdır. sen görsel basından ve sinemalardan gördüğün şeylerle hristiyanların çok rahat davrandığını görüyorsun işin aslı öyle değil. istersen bu tür konuları internetten araştırırsan ya da en azından dinini araştırırsan bu yasakların neden olduğunu insanlara ne gibi faydalar sağladığını daha iyi anlarsın. benden bukadar sağlıcakla kal.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılne komık bır ulkemız ve nede sırın ınsanlarımız var yahu sakallı adam ya da camı ımamı gelse laıklıkten bahsetse ya da baska seylerden hopp dur sen ne anlarsın bak ısıne derler bır vakıt namaz kılmayan ya da kuran okumamıs ınsanlar din alimi kesiliyor yıne :D ayrıca din zor değil bakış acına gore sana zor gelıyor alkol haram zına haram ve bı cok sey yasak bunların hepsını yaptım dındar bır aıleden gelıyorum kendımde dın okulunda okudum fakat serbest bı r yasam surdum yalan soyleeyemem fakat şunu bılelım haram olan seylere deildi ya da değil demeyın yapıyorsanız bıle kımse kımseyı engellemıyor Allah bıle ne halınız varsa gorun bana uyanlar kazanacak dıyor dert etmeyın bu kadar herseyı .
00 Yorumla
+1 yılAlkol haram sağlık yönünden zararları var. Zina serbest olsaydı sen bir kızsın hadi seni geçtim annen yok mu senin? Empati kur biraz. matematiği bilmeyen biri o ders hakkında çok zor der ama matematiği çözmüş biri gayet kolay der. Senin zor demen aslında İslamı iyi anlayamamandan kaynaklanıyor. Hristiyanlıkta ilk zamanlarda kuran da ki emirlerin bir çoğu mevcuttu ama tahrif edildiği için insanlar tarafından şu an haram şeyleri helal sayıyorlar onlar.
10 YorumlaHaram olan ameller insan sağlığına zararlı olduğu için haram. HristiyanlIk akla ve mantığa uygun din değil. Hıristiyanlık insan aklıyla uydurulmuş inanç sistemidir, din değildir. Allah katında tek din islam. Allah kimseye Hristiyan veya yahudi olun dememiştir.
11 Yorumla- +1 yıl
Akla mantığa uygun değilmiş hristiyanlık, hayır senin dininden temelde çok da farkı olsa anlarım. burada 'Onların dini akla mantığa uygun değil' diyen adam peygamberinin Ay'ı ikiye böldüğüne falan inanıyordur kesin.
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılHristiyanlık da zor ama adamlar hayatlarında dini ikinci plana atmışlar.
Bugün Kuzey Avrupa'da ateizm ciddi bir nüfusa sahip, İngiltere'de ateist oranı %30'dan fazla, bu oran iskandinav ülkelerinde %60'lardan bile yüksek.00 Yorumla - Diğer konusunda 638 cevap paylaştı.
+1 yılBir kere sen Kulluğu benimsemediğinden Kul olmayı istemediğinden sana zor geliyor Ayrıca içki ve Zina Hristiyanlıkda da günah araştır ve Hristiyanlıkdada örtünme var açık giyinmek yok Rahibelerine bakarsan
01 Yorumla- +1 yıl
dunyalilar.org/...lu-bir-seruven-cinsel-tarih.html buraya bir bah bütün sapkınlıklar sapıklıklar kimlerden çıkıyor
kızım insanların ölçüsü yok malesef o yüzden kesin çözüm olarak kesin olarak yasaklanmıştır. alkol alırsın arabaya binersin direğe bindirip ölürsün 2 sn içinde. zina yaparsın geçen günkü 20 yasındakı kız gibi tuvalette doğurur bebeği öldürürsün. işte bu gibi sebeplerden dolayı yasak analdın mı?
00 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. 😅😅hristiyanlarda da yasak ilişki kabul edilmez ama zaten Müslümanlar da yozlaşmaya başladı
hepsi Allah ın dini sonuncusuna itaat etmekte bizim görevimiz haram olmayanlarla yetin00 Yorumla
+1 yılInsan fıtratını bozacak şeyler haramdır ama insana tatlı gelir. Imtihan dünyası... Ak ve kara belli olacak. Hristiyanlığa gelince, hristiyanlık hak din olmadığı için dikkate almıyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
@AskYoself Bunu yazmak için mi üye oldun?
Müslümanlığı eleştirmek sana mı dustu? Okulda zor kurallarına katlanıyosun ama Allah diyince mi zoruna gidiyo müslüman olmak zor değil kolay kendin zorlaştırmadıkça.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEbedi bir cennete mukafata sence Allahin istedikleri cok mu zorrr iyi dusunn. Kiyaslanamaz bile hayatin boyunca basini secdeden kaldirmasan yine karsiligi ebedi cennet olamaz. Rabbimiz merhameti olmasa.
00 Yorumla
+1 yılzor degl aslnda
sadece zevklerden alıkoyuyor insanlığı, buda uyum içinde yaşamak için
birnevi kural..
zevkine düşkünsen koloni gibi yaşamaya razı isen uygun ama değilsen
uygun degl11 YorumlaZina hristiyanlıkta da günahtır. Sarhoş olmayacak kadar içki içmek serbesttir.
01 Yorumla
Soran+1 yılSonucta serbest islamda o da haram yani...
+1 yılzina haram ama 4 tane kadın almak serbest.
savaşta kadınları esir alıp onları becermek serbest.
cariye sistemi var.
4 kadınsız idare edemiyorsan cariyelerinle yetin diye ayet var :)
DAHA NE KOLAYLIK İSTİYORSUN?01 Yorumla
+1 yılİnsana zarat veren şeyler haram kotu mu bir sey mi bu?
10 YorumlaZor ve kolayliga gore seçim yapsaydik ateist olurduk.
10 YorumlaDiğer konusunda 551 cevap paylaştı. Hıristiyanlık bozulmuş olduğundan olmasın hem tutan mı var arkadaşım dinini değiştirirsin tahatsızsan olur biter
00 Yorumla- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılHristiyanlıkta işle işlediğin kadar günahı papaz çıkartsın ver parayı günahı :S (Fakirler ayvayı yesin :/ ) ahaha :D
21 Yorumla
+1 yılDin kolaylaştırır zorlastırmaz hiristiyanlıkta derken hangisinde zina serbet çattamı lukamı yuanna markostamı hanfini okudun karar verdin inancsız insana zor gelir tabi hangi dine gecse
02 Yorumla- +1 yıl
@AskYoself benim Müslüman san zina yapmıycaksın diyor muslumandegilsen niye takılıyon sana bir yasak yok
her sey helal bosver, arablara haram, bizlere helal, takma kafana sen.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü ahirette yapıcan hepsini :D
şaka l*n şaka adam bakmış ben bundan daha güzelini yazarım demiş.
bende mağaraya girip kitap yazıcam l*n çok para var.00 Yorumlaİncil içki konusunda der ki : Şarapla sarhoş olmayın, bu sizi sefahate götürür. Bunun yerine Ruh'la dolun (Efesliler 5:18)
11 Yorumla
+1 yılHer zorluğun altında güzel şeyler yatar. Örneğin zor bir işte çalışıyorsundur sonunda maaşını alıcakmışsın gibi düşün :)
00 YorumlaHristiyanlikta ta haram. Sonucta ikisi de Allah in dini. Ama diger dinler degistirilmis.
02 Yorumla
Soran+1 yılIcki haran degil basortusu diye birsey de yok ayrica 4 kadinla birdeb evlenmek de yok
Cenneti bedava mı sandın? Devlet memurları 20 yıl çalışıyorlarda anca mustakil ev alabiliyolar. Sen sadece bir kişiye bir dünya kadar yer düşen cenneti bedavayamı alacaksın?
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSenin işine gelmediği için zor herşey haram değil ayrıca
00 Yorumla
+1 yılhıristiyanlıkta da zina haramdır. kaldı ki alkolun zararını googleye sor bakalım. neler diyor sana
00 YorumlaHiristiyanlik ta oyle bilip bilmeden konusma. Hem hic te Zor degil bak cehenem parali cennet beles yani o dediklerin hep parani yer ama ceheneme goturur cennet oyle degil beles namazini farzini yerine getir tamam
01 Yorumla
+1 yılKabul eden bu şekilde ediyor ve bu sana zor allahın emri bunlar etmeyenlerde başka dini seçip sonunada katlanmak zorunda
00 Yorumla
+1 yılsana zararı olan seyler haram iyilikte yaramıyor size valla. hristiyanlık bu kadar değilse din değiştir hristıyan ol
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHristiyanlarda oyle onune gelenle yatamaz bakma filmlere
10 YorumlaHristiyan ol ozaman bacim. Kazik gote girince aglama.
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılkeyif veren her madde her dinde haram diğer dinler değiştirildiği için şu anda görünmüyo o kadar
00 Yorumla Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı. İslam kolay olsaydı herkes Cennetlik olurdu. Haram olan herşeyin bir zararı var.
08 Yorumla- +1 yıl
2yle 2 yi toplamak kadar kolay bir cumle oysaki yazdigini anlamak. Anlama kabiliyetimin cok iyi oldugunu iddia etmiyorum fakatkendi kurdugu cumleyi de bir insanin savunabiliyor olmasi gerek. Savunamiyorsan da hatani kabul edersin iyi gunler deyip tartismadan uzaklasmak. istedigin gibi olsun peki.
+1 yıltam terdi bence.
haram olan herşey paralı ve pahalıç
bütün sevaplar kolay ve çoğu sevap parasız, bedava. :D01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçünkü sadece saçmalıktan ibaret ve hepsi yalan dolan
00 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. ne alaka
diğer dinlerdede zina haram
alkol haram00 Yorumla
+1 yılKarşılığında cenneti veriyor ve orası çok güzel bir yer ve güzele ulaşmak kolay değildir.
00 YorumlaAslinda o dediklerinin hepsi aslında insanlarin iyiliği için
00 Yorumla
+1 yılAlkolun zararlarini biliyosun
Zinanin zararlarini biliyosun evlen esinle yap
Zor olan ne?04 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka evlenmek bir kağıt parçasından ibaret saçma.1 kadeh kırmızı şarap gençleştirir ayrıca
Soran+1 yıl+ erkek tahrik olmasın diye sıcakta kendimi kapatamam ben bir obje değilim
- +1 yıl
Sacmaliyosubn istedigini yap ve musluman degilsende islam ne ilgilendiryo seni
Zina hastaliga hamileliklere yol acar
Alkolle kaza yaparsan olume neden olursum
+1 yılcennet kolay olmadığı için üniversite sınavı neden zor?
02 Yorumla
Soran+1 yılHa su hurilerin oldugu cennet mi? Koordinatlarini yolla bir ara da hosuma giderse yaz tatiline giderim belku
- +1 yıl
ergençllik, sana huri yok nuri var
+1 yılDoğma büyümü bir insan için zor değil minnettar Allah'im🙏
00 Yorumlaeee aptal araplar din çıkarmaya çalışırsa bu kadar olur...
00 Yorumla3 büyük dinlerde ( islam, yahudilik, hristyanlik) sıraladığın şeyler hepsi haram kardeşim :)
00 Yorumla
+1 yılSemavi dınlerın hepsındekı haramlar aynıdır sadece uygulamayan ve işine gelmeyen ınsan vardır
00 YorumlaDiğer konusunda 415 cevap paylaştı. Sanki Dinia göre yaşiyorsun da
Hiç birimiz yaşamuyoruz belki
İslami Yaşatanlar Cihat yapanlardir00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu saydıklarının hepsi incilde de haram. Bugün kü Hristiyanlık insanların uydurduğu bir din nefsinin hoşuna giden bir din
00 Yorumla
+1 yılVe haram olan her şey Cennet vaadi..
10 YorumlaDiğer konusunda 869 cevap paylaştı. Dünya haram, içki haram, hayat-ül haram.
00 Yorumla
+1 yılSon din olduğu için zor. Islâm dini.
00 Yorumla
+1 yılZina ve alkol iğrenç bişeyde ondan
20 YorumlaZahmetsiz rahmet olmaz :)
20 YorumlaDiğer konusunda 13b cevap paylaştı. Bari Rakı haram olmayaydı iyiydi.
00 Yorumla
+1 yılvalla bu soruyu soruyosan kendine bir bak derim
00 YorumlaCennetı kazanmak kolay olamaz
00 Yorumla
+1 yılAmaan sıkıntılı bu din olayları
00 Yorumla
+1 yılZararlı çünkü iyiliğin için diyor işte
00 YorumlaDeğil bacım.. Sana oyle geliyo
00 Yorumla
+1 yılbu dedikleri hristiyanlıkta da yasak
01 Yorumla- +1 yıl
''dediklerin''
+1 yılHristiyanlıklada zina alkol haram.
00 Yorumla- Devamını Gör (16)
Devamını Gör(61)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem