lgbt açılımı nedir?

Hangisi seçim, hangisi doğuştan gelir?

Hepsi doğuştan gelir ama bazıları küçük yaşta anlar, bazıları 20 yaşında kendilerinin farkına varır.
Bu tanımlar günümüzde gittikçe genişlerken LGBT yanına artık LGBTQ A gibi kısaltmalar da eklenmiştir. Q - Queer, I - Intersex, A - Aseksüel için kullanılan kısaltmalardır.
Bunların hiçbiri seçim değildir hepsi doğustan gelen birşeydir, Allahtan olan yani. Bu yüzden kimseyi cinsel eğilimi için yargılamayın :)
Lezbiyen gay transeksüel biseksüel açıklamış herkes zaten. Onun dışında interseksüel aseksüel crossdress falan var çok bilinen. Ama 60 70 çeşit cinsiyet ve ilgi tanımlaması var hepsini bilmek imkansız 😂 Bir yerde homoseksüel ne diye sormuşsun
Kategorilendirmeye karşıyım. İsteyen istediğini yapabilmeli @babato150
😂😂ooo sende psikolog he. Nornalde herkes mühendis bugün herkes psikolog.
Hayır. Kişi bundan rahatsız değilse bozukluk olarak adlandırmanız hakarettir. Benim burnum eğri. Nana diyebileceğiniz tek şey. Burnun eğri. Bu bir rahatsızlık böyle olmaman lazım demek sen bozuksun demek. Ce ben burnumun bunhalinden memnunum. Dolayısıyla siz iş çıkarıyo sorun yararıyo oluyosunuz.
@sonpazil Kişinin bundan rahatsız olup olmaması onun bozukluk olduğu gerçeğini değiştirmez. Karşı giyim bozukluğu diyoruz biz bu duruma. İsterseniz daha ayrıntılı da yazabilirim belirtilerini, neden bozukluk olduğunu vs.
Sizin verdiğiniz örnekle benim söylediğim şey aynı şey değil. Yani bozukluk dediğimiz şey bir hakaret olarak algılanamaz zaten. Biz keyfimizden sorun çıkarmıyoruz nasıl ki siz mühendis olarak proje çizerken ya da projeye bakarken binanın şurada şu problemi var halledilmesi gerek diyorsanız, biz de aynı şekilde psikolojik olarak aynı şeyleri diyoruz. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
@babato150 binalarımızın hissiyatı olaydı ben balkon sevmiyorum diyeydi oraya kiriş koymayın diyeydi biz bir yolunu bulurduk. Bilim bunu gerektirir. Siz insanlarla uğraşıyorsunuz hissetmekten düşünmekten yoksun varlılarla değil.
@sonpazil İyi de, hissiyat dediğiniz şey bir bozukluk ve o bozukluğun düzeltilmesi gerekiyor. Nasıl ki depresyon ya da şizofreni bir bozukluksa söylediğim şey de bir bozukluk. Bilim bunu gerektirir diyorsunuz da, bilim dışı bir şey konuşmuyorum zaten. İnsanlarla uğraşıyoruz ve insanı ilgilendiren her şey bizim alanımız tabii buna bozukluklar da dahil.
@babato150 bunu hastalık olarak gördüğünü gayet rahat anlıyoruz da sen bir psikolog olarak duygu faktörünü anlayamıyorsun yazık. İşte bundan sebep ben hiç bir psikoloğu sevemedim. 😒😒😒
@sonpazil duygu faktörünü gayet anlayabiliyorum ve ortada düzeltilmesi gereken bir duygu durumu var. Psikologları sevin ya da sevmeyin bu beni ilgilendirmez fakat bir şeyi bilmediğiniz halde duygudan anlamıyorsunuz, bozukluk değil hatta bozukluk demek hakarettir de diyemezsiniz. Zira, ortada bir sorun var ve bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Daha detaylıca anlatabilirim bunun neden sorun olduğunu ve neden tedavi edilmesi gerektiğini. Sizin düşüncenizle bakarsak, katillerin de psikolojisi normal. Duygudan anlamıyoruz bırakalım nasıl davranıyorlarsa davransınlar. Tedavi etmeye gerek yok.
@babato150 benim burun örneğim saçma ama katil örneği abartılı değil evet 👏👏👏 aynı abartıdan devam edersek o zaman insanların farklı karakterlere farklı zevklere sahip olmasıda tedavi gerektiren bir durum. Neden ben fantastik film seviyorum ki ne saçma. Neden öbürü özgün, diğeri sanatsal, bir diğeri korkı filmi seviyo ki. Herkes belgesel sevmeli. Tedavi edelim herkesi herkes belgesel sevsin.
@sonpazil sizin kafanızı yaşamak istiyorum. Siz duygudan bahsediyorsunuz ve yanlış olan bir durumu bu normaldir siz anlamazsınız diyerek savunuyorsunuz. Benim verdiğim örnekle sizin savunduğunuz şey aynı. Burun örneğiyle konumuz birbirinden farklı. Önce konu hakkında bilginizin olması gerekiyor.
@babato150 çok bilgilisiniz ondan bu ben herşeyi bilirim benden iyisini siz bilemezsinizcilik sanırım. Ben bu normaldir hiç demedim. Herkes normal olmak zorunda değildir diyorum. Bazılarıda kendi anormalileriyle kendi kusurlarıyla barışıktır diyorum. Kusur bile olsa sevdiği bir kusur. Ben burnumu olduğu haliyle seviyorum. bir estetik cerrahı gelip ben bu işin eğitimini aldım senden daha iyi bilirim beni dinle ve nu burnu yaptır dese sizinle olduğu gibi onunlada mücadele ederim. Ama bir kulak burun boğaz hekimi gelip nefes almanda veya bilimum başka fonksiyonlarda sıkıntın olacak dese yaptırırım.
Aynı şeyleri söylemiyoruz farkında mısınız? Ben her şeyi bilirim siz bilemezsiniz demiyorum. Fakat siz bu bozuklukla mutlu olabilir insanlar kusurlarıyla mutludur dediğiniz şey ciddi bir problem. Kusurunu sevip sevmemesi benim için önemli değil, önemli olan o sorunun var olması. Sizin de insanlar bununla yaşasın demeniz. O zaman bizler boşuna bu mesleği yapıyoruz.
@babato150 siz kusurundan rahatsız olanlar için varsınız. Bunu neden bu kadar büyütüyorsunuz ki?
LGBTİ/A cinsel yönelimlerin kısaltılması. Cinsel yönelimler doğuştan gelir ve seçim, tercih ya da sonradan oluşmaz.
(L) ezbiyen ve (G) eyler homoseksüel yani eşcinselleri ifade eder. Lezbiyen kadınlara, gey erkeklere denir.
(B) iseksüel her iki cinse de duygusal ve cinsel çekim duyan kişiler.
(T) ranslar biyolojik olarak doğduğu cinsiyeti kabul etmeyenler. Örnek olarak, Rüzgâr Erkoçlar verilebilir.
(İ) nterseksüel doğuştan her iki cinsiyetin de cinsel organlarıyla doğan ve sonradan hissettiği cinsiyeti seçenler. Ama interseksüellerin hepsi çift cinsiyetli doğmuyor.
(A) seksüeller cinsel anlamda hiçbir yönelim ve faaliyetinin olmaması.
Kadın kadına ilişki, aşk ve seks, (Lezbiyen)
Erkek erkeğe ilişki, aşk ve seks, (Gey)
Biseksüel erkek veya biseksüel kadın ile diğer cinsel yönelimler arasında ilişki, aşk ve seks, (Biseksüellik)
MTF erkek veya FTM kadın ile diğer cinsel yönelimler arasında ilişki, aşk ve seks; (Transseksüellik, Travestilik, İnterseksüellik genel; Transgender)
Cevap
11Cevap
Lezbiyen : Kadın-Kadın
Gay : Erkek-Erkek
Biseksüel : Hem kadın hem erkeğe ilgi duyan
Transeksüel : Cinsiyet değiştiren
Onlara soracak olursan hepsi doğuştan yani kendi seçimleri değil.
Homoseksüel ne oluyor?
Eşcinsel yani kendi cinsiyetinden hoşlananlar için genel tanım.
Lezbiyen ve gay bu sınıfa girer.
Lezbiyen kadınlardan hoşlanan kadınlar gay erkeklerdeb hoşlanan erkekler biseksüsel erkeklerden ve kadınlardan hoşlanan erkekler ve kadınlar transeksüel erkek olarak doğmuş sonradan kadın olmuş ve erkeklerden hoşlananlar lgbt nin açılımı da lezbiyen gay biseksüel transeksüel
Lezbiyen bayan bayana
Gey erkek erkeğe
Biseksüel her iki cinsle de ilişkiye girebilene denir.
Transeksüel yalnış bedende olduğunu düşünmektir
İnterseksüel çift cinsiyetle doğmaktır
Aseksüel ise hiç bir şekilde cinsel ilişkiye ilgi duymamaktır
Bu duygular doğuştan gelir ergenlik döneminde iyice gün yüzüne çıkar. Lezbiyen ve gayleri biliyorsundur translar da erkeklerin cinsiyet değiştirip bayan olması, bayanların da erkek olması yani karşı cinse benzeme isteği
Hepsi doğuştan gelir. Ama pipi kesitirip ameliyat ile kadın olma tercihdir. Tam terside tercihtir. Zaten onlarda kendilerini cinsiyetlerinden farklı hissettikeri için ameliyat oluyorlar.
Sonradan da olabiliyor mesela babamin arkadsiyla cinsellik yasadim anusum genisidir kalin aletli olfugundan tam sokamadi ama oral cok yaptiriyordu ve bu konuda iyi oldum
Lezbiyen: Kadınlara ilgi duyan kadın.
Gay: Erkeklere ilgi duyan erkek.
Biseksuel: Bir cinsin hem karşı cinse, hemde hem cinsine ilgi duyması.
Transseksüel: Dönüşüm geçirmiş kimse.
Lezbiyen: Kız kıza
Gay: Erkek erkeğe
Bisex: Her iki cinsle olabilen
Trans: Karsı cinse ozenme yani onun gibi olma
Lezbiye : kiz kiza
Gay : erkek erkege
Biseksuel : hem kiz hem erkek (yaniloyor olabilirim)
Transseksüel : kız gorunumlu erkek
hiçbiri seçim değildir hepsi doğuştandır ve hepsi gayet normaldir
bu arada arkadaşlar yanlış anlatmış genelde
ilk önce transseksüel nasıl açıklamam gerek doğuştan gelen cinsiyetine ait hissetmiyorlar kendilerini bazıları hiç değişmiyor bazılarıysa fiziksel olarak değişim yapıyorlar kendilerine bu ameliyat olmak zorunda değil kadın gibi giyinen erkekler de var ve şöyle bir durum var mesela transseksüel bir kadın (doğarken erkek vücuduyla doğuyor) kadınlardan hoşlanıyorsa lezbiyendir yani tamamen karşı cinsten görüyorlar kendilerini
lezbiyenler kadınlardan hoşlanan kadınlardır
gayler erkeklerden hoşlanan erkekler
biseksüeller hem kadınlardan hem erkeklerden hoşlanıyor
interseksüellerse biraz karışık şimdi embriyonun gelişimi rol oynuyor bunda çünkü belli bir aya kadar bütün embriyolar kadındır erkeksi organlar sonradan değişim geçiriyor. interseksüeller XY kromozomlular -bilindiği gibi XY erkek kromozomu- ama anne karnında yeterli değişimi geçirmeyip her şeyiyle bir kadın olarak doğuyorlar
Transeksüellik cinsiyet değiştirme. Ama o da doğuştan gelen özelliklerden kaynaklanıyor
Lezbiyen
Gay
Biseksuel
Transeksüel
Lezbiyen= kız kiza
Gay= erkek erkeğe
Biseksuel= her iki cinsten hoslanma (heteroya benzer)
Transeksüel=kadinliga ya da erkeklige ozenme. Benzeme
hepsi fıtrat kayması.
Fıtrattan kaymak dediğiniz şeyi bilmiyorsunuz sanıyorum ki. İnsanın doğasına aykırı bir durum yok ortada. Kimse "Ben böyle hissediyorum" edebiyatı yapmıyor çünkü öyleler bunun edebiyatı yapılamaz zaten. Bir de, ağzına sakız edenler diyorsunuz da, hiç o bireyleri tanıdınız mı? İçlerine girdiniz mi? Hiç biriyle oturup konuştunuz mu?
@babato150 konuşmaya gerek duymadım. ben fıtratın ne demek olduğunu sizden daha iyi biliyorum emin olun,
öyle hissetmiyor ama öyleler ha? lut kavmi de zaten boşuna helak oldu. çok güldüm buna doğrusu. her neyse. uzaklaşın.
Zihniyetinizden dolayı konuşmayın zaten bir zahmet. Homofobiksiniz ve bir uzmandan yardım almanız gerekiyor, zira insanlardan nefret ediyor ve ötekileştiriyorsunuz. Bunun adı da fıtrat oluyor öyle mi? Lut kavmi dediğiniz şeyi de bilmiyorsunuz ya neyse. Homofobik olarak yaşamaya devam edin.
@babato150 ben insanlardan nefret etmiyorum beyefendi, sadece yanlışı olan insanların gerçeklerini yüzlerine vuruyorum ki doğruyu bulsunlar. ha siz pohpohlamaya devam edin, onların günahını da üstlenin. aferin size alkış şak şak şak. ben homofobik miyim bilmiyorum ama siz aşırı polyana takılıyorsunuz haberiniz olsun.
Evet siz homofobiksiniz hanımefendi. Pollyanna falan da değilim ortada kabullenmeniz gereken gerçekler var bunu söylüyorum. İnsanların yanlışı yok ve kimseye cinsel yöneliminden dolayı da yanlışınız var diyemezsiniz, diyemeyiz. Kimseyi pohpohladığım da yok ayrıca doğru olan şeyi yapıyorum ve sizin gibi kimseyi ötekileştirmiyorum, Nasıl ki biz heteroseksüeller varsak ve kimse bize anormal, yanlış, fıtratınız kaymış demiyorsa LGBTİ/A bireylere de kimse aynı şeyi söyleyemez.
@babato150 ahahaha ya çok komiksin yeminle, esas sen homofobik diyerek beni ötekileştiriyorsun. seninle daha fazla muhatap olmayacağım, Allah bir erkek bir de dişi yaratmıştır. ötesi yok. şimdi engelliyorum seni daha fazla muhatabım olamazsın.
hepsi doğuştan sanırım
Hepsine saygı duyarım...
bence doğuştan olan bişi
LGBT - açılımı - kim kimi yakalarsa 😀
Hepsi doğuştan gelir
En İyi Cevaplar