Sevgilim evlenme teklifi etti; ama?

Merhaba arkadaşlar. Benim annemle babam ben 2 yaşındayken ayrıldılar. Şu an 21 yaşındayım. Babamı bu yaşıma kadar 10 defa belki görmüşümdür. Babamla hiç vakit geçirmedim çünkü benimle hiç ilgilenmedi. Başka kadından çocuğu bile var kardeşim demeye dilim varmıyor. Onu bile görmedim hayatımda. Benim için hiçbir şey ifade etmiyorlar. Baba denen şey nasıl bir şey hiç bilmiyorum ve ona karşı içimde ne sevgi ne de nefret kırıntısı var. Bana bu yaşıma kadar annem baktı. Dedemin yanında yaşıyoruz çocukluğumdan beri. Bu evde çoğu zaman hor görüldük ama sabrettik gideceğimiz bir yerimiz yoktu. Köyde yaşadık 2 sene önceye kadar. Annem beni okutabilmek için her işi yaptı temizliğe gitti. Çok ağır işlerde buz gibi havada çalıştı. 5'te çalışmak için işe gitti. Hatta köyde olduğumuz yıllar başkalarının ahırlarındaki hayvanları besledi para karşılığı tarlada çalıştı. Bunların hepsi benim içindi. Bir gün bile gün yüzü görmedi. Kimseyle evlenmedi beni üvey baba evinde yaşatmamak için.24 yaşında dul kaldı ama hem benim için çabaladı ve hala da devam ediyor. Şimdi ben üniversitedeyim ve okulumu yakında bitireceğim. Sevgilim var. Askerden geldikten sonra evlenmek istediğinisöyledi ve annemin de bizimle yaşayabileceğini söylüyor sürekli. Annemin benden başka kimsesi yok. Sevgilim annen bizimle yaşar dese de ben annemi bu duruma düşürmek istemiyorum. Annem hem sürekli kalmak istemez bizde. Utanır çekinir. Ben bu yüzden hiç evlenmeyip anneme ömrünün sonuna kadar utanıp çekinmemesine gerek kalmaması için kendi evinde bakmak istiyorum. Gittiğim her yere de onu götürmek istiyorum. Sevgilimi seviyorum ama annemin bu zamana kadar benim için yaptıklarını asla ödeyemem. Sevgilime onunla evlenemeyeceğimi söyledim ama o hala sabırla beni ikna etmeye çalışıyor. Annemi bırakmamam lazım. Annem bizimle yaşarsa sürekli eksikli hisseder kendini? Yaptığım şey doğru mu sizce? Siz ne yapardınız bu durumda? Annem hala benim için 5'te kalkıp işe giderken gözümün önünde çalışmaktan ölüp biterken?
Sevgilim evlenme teklifi etti; ama?