- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılKimin niye kapandığını bilemezsin. Belki de ailesi kapatmıştır kızı. Birkaç kapalı kız tanıdım, kapanmalarının tek nedeni ailelerinde açık kimse olmaması, aileden dışlanma korkusu ya da ailenin açıkça yaptığı baskıydı.
Bu şekilde istemediği bir durum içine sokulup da yine de kaçamak bir şekilde kendi bildiğini okuyan kıza kimse kızmamalı.
Ha ama bak bir de adam kafalamak için kapanan var. Öyle de iki kız tanıdım, daha doğrusu duydum. İşte buradaki ikiyüzlülük irdelenebilir ama kadınları kapalı-açık diye aşağı ve yukarı seviyelere taşıyan insanlar da bu ikiyüzlülükte sorumludurlar. Acaba neden bir kadın aslında öyle olmadığı halde kapanıyor, topluma da bakmak lazım.
Son olarak kendi inancı gereği kapanan ve buna uygun yaşayan insanlar vardır onlar bu mesajın konusu değiller zaten. Fakat onların da açık diye tabir edilen kadınlardan daha aşağı ya da yukarı olduğunu düşünmüyorum, düşünenler ikinci paragrafı tekrar okuyup yerini tespit etsin.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
ya onu bunu bırak kapalıyız diyorlar benim gibib açık giyinenlerden on kat makyaj yapıyorlar o mimikleriniz bile belli olmuyor kapalısın dar kıyafetler giyiyorsun.. madem kapalısın biliyorsun bunların gğnah olduğunu niye yapıyorsun? zevkten mi kapandın naptın gençç?
51 Yorumla- +1 yıl
İşte üstü minare altı kerhane.:))
+1 yılBacım malesef toplumumuzda aşırı bir yozlaşma var ve bu baş örtüsünü araç kullanan çok kişi var ve bu durum siyasettede çok kullanıldı, yok başörtülü bacıma saldırdılar felan, bu ülkede kimse dinine o kadar bağlı değil zaten, boşver bacım herkes kendine şu konuda sende haklısın kafası açık kızlar yok dinsiz yok şu yok bu, asıl dediğin gibi türbanlı kızdan korkucan. benim bir arkadaşım türbanlı kızla konuşuyordu whatsaptan kız kafası açık ve sütyenli fotoğrafını göndermişti dedim bunlar mı müslüman diye, çoğu aile zorlamasından takıyor zaten başörtüsünü
11 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle olanlardan bahsediyorum tüm türbanlılara demiyorum gerçekleri göremeyenler halen sen kimsenin dinine karışamazsın diyor karışanda yok zaten burada çoğu insan doğru tezi bulduğumu söylüyorlar zaten düşünebilmek önemli onlar yüzünden diğer kapalılara laf geliyor diyorum anlatamıyorum
Dun Karaköy de biri açık biri kapalı geldi. şahoslardi. açık olan bana " yakışıklı" çok ateşli bakıyorsun dedi
Kapalı olan ayakta duramiyor du sonra oda bana " boyuna posuna kurban olayım dedi" uzaklastim.
Ilk defa kapalı bir bayanın bu halde olduğunu görmek beni derinden üzdü
Hepsini aynı kefeye koymamak lazım52 Yorumla- +1 yıl
Tabi hepsi değil ama öyle olanlarda var :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılSorun şu ki; tüm kapalıları, islam dini gereklerinden dolayı kapanıyor sanmamız.
Adam moda olsun diye, ailevi baskıdan dolayı sırf görüntü olsun diye, ya da dışarıdan bizi gören efendi kız sansın diye takacağı bir sürü neden var.
Kafayı kapatmak önemli değil niyet önemlidir. Kendi tecrübelerim de var ama onları incitmemek adına burada yazmayı uygun görmüyorum. Hepsi aynı değil çünkü.61 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle doğru tespit etmişsin
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. 4 nedenden kapanıyorlar:
1. Aile baskısı
2. Yaptıklarını gizlemek, ne yapacaksa daha rahat yapmak
3. Çıkar amaçlı kapanmak (İslami aile danışmanlığı diye bir kurum çıktı, bunların amacı zengin iş adamlarına ikinci bir "hanım" satmak, eskiden buna metres deniyordu ama bunu da dini kurallara adapte ettiler, adı farklı da olsa bu bir tür fuhuş)
4. Kendi isteği ile dini nedenlerden kapanmak31 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle doğru tespit etmişsin :))
Yaptıklarına birşey demiyorum bende yapsın banane sevissin yatsın altına kendileri zevk alıyor hatta içinden cikarmasin isterse ama dediğin gibi sokak kenarlarında parkta baş ortusuyle sevisenleri gordummu bende kınıyorum görüntü güzel değil hanı bunu başı açık biri yapsa bu kadar yadirganmiyor ya onu takma takiyorsan da saygısını goser toka degilki bu
11 Yorumla- +1 yıl
Tşkler aynı düşüncedeyiz güzel açıkladınız :))
Ben de eskiden böyle düşünüyordum sonradan vaz geçtim. Bir insanin kapalı olması dinini tüm kurallarıyla yaşadığı anlamına gelmez ki, açık birisi sevgilisiyle yakinlasiyordur ama belki zina ve tesettür dışında tüm ibadetleri eksiksiz yerine getiriyordur bilemeyiz. Kimisi öyle kimisi böyle... Kimse dört dörtlük değil türbanın benim gözünde namazdan farkı yok artık.
10 YorumlaDiğer konusunda 507 cevap paylaştı. Öncelikle canım arkadaşım türbanla tesettürü karıştırma. Türban takanlarla tesettürlü olanların arasındaki farkı anla önce. Kapalı kızlardan korkmana gerek yok asıl olan senin gibi zihniyetlerden korkulmasıdır. Bir kaç şuursuzun yaptıklarının tüm müslüman kardeşlerime dil uzatma hakkını sana vermez.
03 Yorumla- +1 yıl
Ben çokkk ta iyi ayırt ediyorum tatlım onlar yüzünden diğer müslümanlara laf geliyor diyorum (nokta) uzatma
- +1 yıl
Dikkat ettim zaten tamam mı? Okey!
+1 yılherkez kendini böyle avutuyo namaz kılmıyo benim kalbim temiz oruçtutmaz benim kalbim temiz eşarp takma benim kalbim temiz kalbin temizde allah sana bunları farz kılmış sen görevlerini yap takdiri allaha bırak her insan namazdan ve baş örtüsünden ayrı suala çekilecek yatıgı kötülüklerden de ayrı suala çekilecek allahın huzuruna çıktıgında sana sorulacak neden namaz kılmadın ozamanda benim kalbim temiz demekle olmuyo ben sana bunları farz koştum neden yapmadın namazdan ve eşarptan insanlar ayrı azap çekecekler
02 Yorumla- +1 yıl
Doğru ama eşarp takıpta tayt giyen çok ona ne demeli
- +1 yıl
allah dini kullanıp kötülük yapanlara azpların enbüyügünü verecegini tüm insanlara bildirmiştir böle insanların olacagınıda bildirmiştir bunlara bakım kuşkuya düşmemeliyiz
Cogu siyasi gorusu belli olsun diye kapaniyor ya da erkekler oyle seviyor diye Allah istedigi icin degil
42 Yorumla- +1 yıl
Aynen knk :))
Diğer konusunda 3,7b cevap paylaştı. Yapan da kendine, yapmayan da kendine eder.
O yüzden her koyun kendi bacağından asılır istanbullu :)12 Yorumla- +1 yıl
Doğru ok 👌
Diğer konusunda 2b cevap paylaştı. bende bir kapalı olarak bu söylediklerine hak veriyorum fakat başlık yanlış
21 Yorumla- +1 yıl
Başlığa direk giriş yaptım neyseki anlamışsın güncellemlerde tam olarak demek istediğimi anlattım tşklerr
+1 yılİnsanın başını kapatıp kıçını orasını burasını açması değildir. Kapanmak
Kapanmak deyince normalde dinimizde ayak bilekleri dahi görünmemesi gerekiyor.
Ama şimdi arkadaşlar kapanmayı bir moda haline getiriyor. Başını kapatmış alt tarafta sıktırma pantolon öyle kapanma olmaz. Böyle zihniyetlerdeki insanlar var tabiki birazda sözde aile akraba baskısı ile yapıyorlar. Ama sadece başını kapatmak sanıyorlar galiba.
Ne diyelim allah islah etsin.00 Yorumlabazı kapalıları görüce ben bunlardan daha kapalıyım diyorum
32 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle başörtü takıp tayt giyinleride gördük
- +1 yıl
benim bir arkadaşım Nisan ayında bana kapanmak istediğini söyledi bende ona eğer başın kapalı ama vücut hatlarını belli edecek şeyler giyeceksen hiç kapanma dedim. kızın içinden gelmiş kendiside bundan 1 2 sene önce kapanacaksın deseler güler geçerdim derdi şimdi gerçek kapalının giyinmesi gerektiği gibi hemde çok şık giyiniyo
Dis gorunus insanlari yaniltabilir. Kisa-uzun, siyah-beyaz, acik-kapali... vs gozetmeden insana insan gozuyle bakmak ve kesin yargilarla yaklasmamak gerek...
20 YorumlaÜlkemizde Kadınların genç yaşta ( Kızların ) özgürlüklerinin kısıtlanmasından kaynaklanıyor bunlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Olabilir :))
Allah islah etsin diyorum başka'da bir şey demiyorum. sadece gülesim geliyor onlara :) Bir de şu yönden bakıyorum. Özgür kafadarlar tarafından..
Ha kapanarak öpüşmüşsün ha açık olarak öpüşmüşsün ikiside aynı şeye geliyor ve türbanlılar öpüşüyor diye tepki verenleri anlamıyorum sonuçta sizde öpüşüyorsunuz.
ve öyle gezen türbanlıları da pek dini yönünün ağır bastığını düşünmüyorum ama yinede allah islah etsin.00 Yorumla
+1 yılSoruyu sormuşsun , Baya da yorumlara cevap yazmışsın. Gülücükler falan maşallah :)
Görüyorsun işte , Başı açık olanda kapalı olanda aynı bokları yemekten çekinmiyor. Başı bağlamakla İman tamamlanmıyor.
Nasıl bir cevap aradığını gerçekten merak ediyorum.02 Yorumla- +1 yıl
Sen daha açık konuşsana ben diyorum ki türban takmaktaki amaç nedir edipli olup ta dikkkat çekmemek değilmidir? bazı erkekler ne diyor türbanlılar benim çok ilgimi çekiyor diyorlar madem amaç örtünüp dikkatlari üzerine çekmemek bazıları neden ilgimi kapalılat çekiyor diyorlar doğru düzgün kapana söz yok tabi süslüman gibi üstü minare altı kerhane gibi olanlardan bahsediyorum üstü kapalı altına tayt kısa etek giyeni de gördük anlatabildim mi?
- +1 yıl
Yakalamışsın işte espriyi , " Türban Takma amacı " Bütün mesele bu.
Türban/eşarp/şal artık ne dersen , günümüzde moda/tasarımın en büyük aksesuarlarından biri oldu. Türban takan şunu yapamaz bunu yapamaz diye bir şey de yok ülkemizde.
Şöyle Özetliym ablacım , " AMELLER NİYETLERE GÖREDİR."
+1 yılKapalı kızlardan ziyade her insandan korkmak için bir sebep bulabilirsin. Ayrıca herkes kendi yaptıklarından sorumludur. Birkaç kişinin yaptığını tüm insanlığa ya da belli bir kesimi yapmadığı halde aynı kefeye koymak cahilliktir.
12 Yorumla- +1 yıl
Bende hepsi aynı değil dediğimi belirtim
- +1 yıl
Sen zaten söze Bazı diye başladığın için sözlerim sana değil bu zihniyeti taşıyanlara ithaf ettim.
+1 yılben bizim komşuyu gördüm spor yaparken. kapalı 3 çocuğu var eşi dindar neyse sohbete gidiyorum diye alır kuran kitabını çıkar 2 3 saat sonra dönerdi. gören gerçek müslüman dindar sanar. bir yol kenarında bir araba içinde biri ile öpüşürken gördüm adam hem öpüyor hem kucağına almıştı. kesin alttan da dürtüyordur. çünkü pardesülerin altına hiç birşey giymeden çırılçıplak çıktıklarını bana annem söylemişti. işte o kadını görünce evlilikten de kapalılardan da din diyenlerden de soğudum.
02 Yorumla- +1 yıl
Sen soğumaya bahane aramışsın
- +1 yıl
bahane mi gir burdaki cinsellik kategorisine oku sonra insan evlilikten soğumuyor mu
Herkes göründügü gibi olmuyor malesef o yüzden yargılamamak gerekir başındakinin amacının ne oldugunu bilmiyorsa vay onun haline
22 Yorumla- +1 yıl
Sonrada şu bizim komşu teyzeler ay kapalı hanımhanımcık bir açığız diye önyargılı bakıyorlar
- Diğer konusunda 772 cevap paylaştı.
+1 yılAvm de çalıştıgımdan biliyorum. o asansörlerin bir dili olsada konuşsa diyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
Diyorum da anlatamıyorum ki
Açıklar yapınca da onlara uruspu mu diyelim. Saçma düşüncelerinizle provakatör tavırlarınız yok mu. Alayınızı döner direğini asıp yakmak lazım.. Sadece israfsınız. İnsanların dinini ve yaşayışlarının hesabını sana verecek değil. Hatasınında, edebininde, yaptıklarınında hesabını vereceği bir yaratan var zaten. Sen bunlarla uğraşma.
52 Yorumla- +1 yıl
Uğraşan yok zaten ama o türbanın amacı ne? amaç önemli burada hiç yakışıyormu kimsenin dinine karıştığımız yok burada bir görüş paylaştım düşünce alıyorum herkesin düşüncesine saygım var benimde düşüncem bu
- +1 yıl
O zaman o düşüncenden sıyrıl ve kendine odaklan. Kendi hatalarını önce masaya yatır. Kendin 1/3 lük adamken hata çamurunda yüzerken. başkalarının hatalarını eleştirme hakkını kendinde nasıl buluyor ve üstüne bide hala bunu savunuyorsun. Sen başkalarının kusurlarını yanlışlarını irdeleme kendine bak kendini düzelt önce. Benim düşüncem bu diyip istediğine istediğini söyleyemezsin, insanların özel hayatlarına saldıran bir düşünce özgürlüğü o-la-maz!!!
+1 yılYa genelleme yapmsana onlar yuzunden digerleri neden itham altinda kaliyo
12 Yorumla- +1 yıl
Bende belirtim zaten genelleme yapmadığımı
- +1 yıl
Hee tam ne kiziyon afedersin :(
+1 yılyıllar önce uzun pardesü giymiş birini kaldırım çıkarken içindeki mini eteğiyle görmüştüm. afallamıştım resmen.
duvara çıkıp oturmuş, ayaktaki erkek arkadaşına kendisini elleten görmüştüm.
çarşıda 3 kız kurusu yanyana daracık giyimleriyle ağızlarında sakız kıvıra kıvıra kuyruk sallayıp gezdiklerini gördüm.
vay be derken... kendimde kapalı hanım bir kızla ilişki yaşadım. ama o hanım kız yalnız kaldık mı hanımlıktan çıkıyordu :D00 Yorumla
+1 yılelbette haklısınız ama sonuçta herkesin şeytanı var herkesin bir günahı var başını kapatmayla dört dörtlük müslüman olunsaydı kolay işdi. Bu devirde kapalıdan açığa kadından erkeğe nefsine uçkuruna sahip çıkmak zor.
00 Yorumlaİnsanları genellemek ne haddinize?
Kapalıdan, taytlıdan, miniliden diye diye soru açan, kişileri işaret eden, ahlak ve namus bekçisi gibi davranan bütün zihniyetleri kınıyorum.01 Yorumla- +1 yıl
Kapalı olupta tayt giymek nedir sonrada bunlar gelip edepten besediyor?
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılNice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok.
Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.
Hz Mevlana11 Yorumla- +1 yıl
Hz. Mevlana nın güzel sözü hatırlattın tşkler
- Diğer konusunda 872 cevap paylaştı.
+1 yılSadece arac olarak kullanan cok kisi var kandirma amacli
14 Yorumla- +1 yıl
Olabilir
- +1 yıl
Ailelerini kandiriyolar sadece
- +1 yıl
Evet bende bu duruma üzülüyorum işte
- +1 yıl
Malesef kapanmayi sadece kapanma olarak goren kisiler cok bunlarda onlarin ayibi yapcak birsey yok
herkesın gunahı kendıne ayıplasan sanane benlemı yanacaksın derler ama belkı tovbe edecektır nıyetıyle karısmam ne demısler bır kımseyı yargılamayın gınahlarınızdan haberınız olabılır ama tovbelerınden asla Allah ıslah etsın demek kalıyor...
00 Yorumla
+1 yılEvet gerçekten bazıları ailesi öyle istediği için kapanıyor veya dalgalı ruh hali içindeler , kul hakkına girmiş oluyorlar hakkıyla kapananın da adını çıkarıyolar..
00 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Her kapalı aynı değil tabi. Aile zoruyla kapanmışlardır kendi istekleriyle değildir.
10 Yorumla
+1 yılSanane.. Onların derdi seni mi gerdi. Kapalı kızlar diye genelleyip sonra hepsini kasdetmiyorum diyemezsin. Herkes kendinden sorumlu herkes kendine baksın
01 Yorumla- +1 yıl
Asıl sanane benim görüşüm paylaşırım istediğim gibi
- Diğer konusunda 999 cevap paylaştı.
+1 yılÜstünde bir düşünce kimliği taşıyan ve bu kimlikle uyuşmayan şeyleri yapıp düşüncelerin yanlış anlaşılmasına onlara karşı bir ön yargının oluşmasına sebep olanlardan nefret ediyorum.
00 Yorumla Diğer konusunda 417 cevap paylaştı. Bu demektir ki açıklar her türlü pisliği yapmakta haklılar mı? :)
Bir şeyi savunmak için yanlı olmamak lazım. O bahsettiğin pisliği yapmak hiçbir kız için geçerli olmamalı.00 YorumlaDiğer konusunda 926 cevap paylaştı. Sonuna kadar hak kışın biri bir açık kızın edebi yok çoğu kapalida
10 Yorumla
+1 yılİşte o laf için kapanan insanlar, Allah için kapananan kızlar az kaldı hiç yok nerdeyse. O örtü altında neler yapıyorlar.
10 Yorumla- Diğer konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yıldemek ki sadece kapanmak için kapanıyorlar yazık türbanı moda aksesuarı olarak görüyorlar galiba o bir namus örtüsüdür ya kapalı kızları daha namuslu sanardım herkes için konuşmuyorum yani yanlış anlamayın
00 Yorumla Diğer konusunda 4,1b cevap paylaştı. Ankarada askerdeyken kızılayda çarşı izininde parklarda öpüşenimi koklaşanımı ararsın ha biz onlara dalap eşek diyoruz
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÖylelerinin çoğu çevre ve aile baskısıyla kapanıyor zaten :/
00 Yorumla - Diğer konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılbence masum, namuslu görünenlerden korkacaksın :) kapalı da olur açık da olur.
00 Yorumla
+1 yılBenim basina gelen bir olaydan dolayi benimde cok ilgimi cekmeye basladilar 😉
02 Yorumla- +1 yıl
İşte bir kaçı yüzünden diğer kapalılara laf geliyor senin yaptığın gibi ilgi mi çekmek diyorsun amaç zaten ilgi çekmemek
- +1 yıl
Yaa benim yasadigim harbi insanin dudagini ucuklatir 😉
+1 yılya türbanlı olan bunu yapamaz diye bişey yok ki arkadaş bırakın bu işleri artık
30 Yorumla
+1 yılüstü minare altı kerhane lütfen kapalılar edebinizle uygun şekilde giyinin hal ve hareketlerinize dikkat edin... birilerine şirin görünmek yerine Allah için bunu yapın. 0 her şeyi görendir.
00 YorumlaOnlar niye kapandıklarını bilmeyen, Cahil insanlar. İnsanları İslamdan soğutuyorlar
10 YorumlaAllah alayını bildiği gibi yapsın diyecek birşey yok.
10 YorumlaDiğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. Hakkiyla kapanan kizlar cok az. cogunun bedeni kapali ama ruhu bildigin kerhane paspasi
00 Yorumla
+1 yılevet benim de kapalı arkadaşlarım var ve onlar da bu durumdan yakınıyorlar kötüler yapıyo kabak bizim başımıza patlıyo diyolar
00 Yorumla
+1 yılbirde kapalı olupta dasdaracık giyinenler var altında 10 karış topuk..
yazık çok yazık.. iğreniyorum00 Yorumlaherkes aynı mı? muhakkak değil o yüzden laftalamak yanlış,)
01 Yorumla- +1 yıl
Bende ne dedim diğer kapalılalara laf gelmiş oluyor diye herkes aynı değil diyorum zaten
- Diğer konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yıltürbanı moda olarak takanlarda var haberin yok muydu :/ ayrıca kapalılardan korkacaksın demen çok yanlış
01 Yorumla- +1 yıl
Diyorlar da inanmıyordum dedim
Diğer konusunda 24,1b cevap paylaştı. parayla imanın kımde olduğu bılınmezmiş !!!
41 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle
+1 yılaynen öyle zeki kız. Çok güzel bir konuya değindin.
02 Yorumla- +1 yıl
teşekkür :))
- +1 yıl
rica
+1 yılHer koyun kendi bacagindan asilir kimseyi ilgilendirmeZ
10 YorumlaDiğer konusunda 63,9b cevap paylaştı. önemli olan allah rızası için Kapanmak
Moda için değil10 YorumlaKapalisi acigi yok kizlarda korkmayacaksinda nezaman korkarsan ozaman sicarlar agzina
00 Yorumla
+1 yılSanane herkesin kendi özel hayatı senin ne haddine!
02 Yorumla- +1 yıl
Yav he sen de öylesin diye kendin gibileri mi savunuyorsun?
- +1 yıl
Hayır öyle Değilim. Ama insanların özel hayatına ve inançlarına, sevaplarına, günahlarına karışmak senin haddin değil!
Malesef bazilari oyle
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen bazıları :))
+1 yılGenelleme yapma ya ne mal insanlarsınız 1-2 tane kaşar yüzünden tüm türanlıları kapalı kızlardan korkacaksın falan demeye utanmıyormusun. !
22 Yorumla- +1 yıl
Ben de ne diyorum diğer kapalılalara laf geliyor onlar yüzünden türban takma amacı nedir söyler misin?
- +1 yıl
ÇOK ÖZÜr dilerim ya :/ ben tam okumadım detayı
Diğer konusunda 4b cevap paylaştı. yani bende seninle aynı fikirdeyim.
10 Yorumlaaçıklara normal kapalılara değil dimi ikiside aynı okun rengi😂😂😂😂
11 Yorumla- +1 yıl
Kapalılalara normal Değil tabi ki. türban takmanın amacı ne zaten ilk amaca bakacaksın sonra eleştirceksin
- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılay evet ben de görüğyorum ve bu ne mk diyorum.
20 Yorumla - Diğer konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar moda diye kapanıyor.
30 Yorumla - Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne